Laatst bijgewerkt op 13 november 2019

Een Hong Kong-reisje kun je eigenlijk geen citytrip noemen. Deze stad is volstrekt uniek. De stad heeft een indrukwekkend aantal bezienswaardigheden, van moderne shopping malls tot natuurparken. Laat het allemaal op je afkomen en Hong Kong zal je verrassen.

Hongkong

Ja, het is een overweldigende metropool met ontelbare wolkenkrabbers en neonlichten. Met een bruisende culinaire scene en dito nachtleven. Met ook eeuwenoude tempels, lokale markten en duizenden simpele noodleshops. Maar Hongkong biedt eveneens: bergpieken, watervallen, (onbewoonde) tropische eilandjes en verlaten stranden. Combineer je trip ook met een dag in Macau, waar je gemakkelijk met de ferry kunt komen. Het is een snelgroeiende toeristische bestemming en is een zelfde type moderne stad als Hongkong. Deze combitrip is een fantastische korte reis waard.

Skyline

Absoluut hoogtepunt van Hongkong is zijn hypermoderne skyline, die niet te vergelijken is met welke andere stad dan ook. Vanaf de overkant van het water heb je het beste uitzicht. Tip: bezoek deze plek ’s avonds wanneer het donker wordt en de lichtshow start. Traditionele Aziatische zeilboten (jonken) varen voorbij terwijl groene laserlichten en gekleurde patronen op de wolkenkrabbers deze coole stad verlichten.

Beste reistijd

Vermijd de hitte en tyfoons in de zomermaanden, de vroege lente of late herfst is het best. Met name de maanden april, oktober en november zijn het meest geschikt om Hongkong te bezoeken.

Hoe kom je er?

Een triljoen vliegopties, vanaf Amsterdam, Rotterdam of Brussel (tip!). Met of zonder overstap. Vanaf €600 retour.


 ,

Gemiddelde beoordeling: 4.7 16139 - reviews totaal

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)