Reiservaringen Jamaica, reisverhalen & tips over reizen in Jamaica

Jamaica essentials

Beste reistijd: December t/m april
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 12 uur
Richtprijs retourticket: €750
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria. Meer info of een afspraak maken kan hier.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Jamaica

Rasta, rum, reggae, en relaxen in resorts. Jamaica in een notedop? Voor sommigen. Maar ontwijk de all-inclusiveoorden en Amerikaanse spring breakers in Montego Bay en Ocho Rios en je vindt een eiland vol verlaten stranden, ongerepte natuur en boeiende mensen. Ontspan in een strandhut aan de stille zuidkust, beklim de Blue Mountains, raft met een bamboevlot of rook ganja met de rastafari. Jamaica is zoveel meer dan alleen dat ‘island in the sun’.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Jamaica

Drukke vs. rustige stranden: Montego, Negril & Treasure Beach

Jamaica stranden

De drukbezette en toeristische stranden – Montego Bay en Ocho Rios – vind je aan de noord- en noordwestkust van Jamaica. Volg vanuit Montego Bay de weg langs de kust naar het westen en je komt in Negril, met zijn elf kilometer lange baai. In de jaren zeventig een geliefd hippieoord, nu dé party place voor backpackers en Amerikaanse jeugd op spring break. Fraaie zonsondergangen, koraalriffen in helderblauw water en stomende reggaeconcerten: Negril is toeristisch, maar wel érg mooi. Ga voor meer rust naar het nabijgelegen Lost Beach of Half Moon Beach, of trek verder naar de ongerepte zuidkust. In de kleine vissersdorpjes, verlaten baaitjes en groene bergen vind je hier de laidback, happy-go-lucky-sfeer van het ware Jamaica. Tip: Treasure Beach.

Jamaica: eiland van Bob Marley

Bob Marley

Niet ver van de populaire badplaats Ocho Rios ligt Nine Miles; de geboorteplaats van de Reggae-legende Bob Marley. Hier kun je zijn mausoleum bezoeken. De plaats is goed te combineren met de fraaie maar vaak megadrukke Dunn’s River Falls, Jamaica’s bekendste watervallen.

Cockpit Country, Blue Mountains en de Black River

Op een uur rijden van Montego Bay ligt het prachtige Cockpit Country. Een onherbergzaam plateaugebied, overgroeid met groen. Het was vroeger de schuilplaats van veel maroons (ontsnapte slaven). Je kunt er nu met een gids fantastische hikes maken zonder iemand tegen te komen. Wandelen kan ook door de mistige Blue Mountains, Jamaica’s grootste bergketen in het oosten van het land, boven hoofdstad Kingston. Beklim de hoogste piek (2255 meter) en je hebt bij helder weer zicht tot aan Cuba. Vanuit de Blue Mountains stroomt de Rio Grande naar beneden de gelijknamige vallei in. Het is de plek voor raftingtrips op een bamboevlot. In het zuidwesten vaar je door de moerassen van de Black River, waar je oog in oog staat met krokodillen.

< Lees minder

12 Jamaica reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,4

Op basis van 12 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,9

  • Gastvrijheid: 8,6

  • Natuur: 8,9

  • Stranden: 8,8

  • Eten: 7,7

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Jamaica. Deel jouw ervaring met Jamaica en maak iedere week kans op ons boek ‘De Wereld in 27 Vakantiedagen’ t.w.v. €14,95!

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,4

    19 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “Jamaica .... welcome in Paradise”

    Geplaatst 28-07-2017, gereisd in maart 2017, 3 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Jamaica biedt voor iedereen iets . Houd je van touristische attracties ? die zijn er genoeg : Dunns river Falls , Rick's Cafe , Nine Miles , enz...
    Houd je van rust en natuur ? Jamaica heeft de mooiste bergen , watervallen en rustige zandstranden .
    In de Blue Mountains kom je helemaal tot rust , bezoek ook eens een koffie-plantage , heel interessant .
    Taxi's zijn er in overvloed , en niet duur . Voor excursies en dagtripjes kun je het beste kijken op www.rileytours.biz
    Geen US dollars meenemen , wat de meeste mensen doen . Gewoon met je bankpas Jamaicaanse dollars pinnen kan , je krijgt een goede wisselkoers , daar kun je overal mee betalen en het is meestal nog goedkoper ook .

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jamaica:

    Ocho Rios  • Black River national park • blue lagoon

    Mijn Jamaica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    1 review
    0 waarderingen

    “Rondreis ”

    Geplaatst 18-04-2017, gereisd in april 2016, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Mobay 's avonds aangekomen. Auto gehuurd. Duur maar ozo blij mee geweest. B&B castle viuw. Hapje gegeten aan de strip laat op de avond. Leuke prijzen en gezellige tentjes daar. Wel even wennen al die donkere mensen maar heel gastvrij, outgoing en open. Volgende dag naar ocho rios voor 4 dagen. Het kaz krol met privé strand maar gelukkig ook naast een public beach waar om 7 uur in de ochtend al complete gezinnen zaten. Geweldige tijd gehad daar heerlijk eten en leuke locals ontmoet. Bleu hole bezocht, een must! 9 mile is alleen de rit ernaar toe alleen al de moeite waard. Het mausoleum is echter een rip of. Ochi zelf is een leuk gezellig stadje met ook een winkelgedeelte voor uitsluitend toeristen waar niks te zien is. Lekkere eettentjes en een heerlijke sfeer daar. Daarna 3 dagen boston beach bij port antonio, een nog leukere stad. Zonder meer de moeite waard. Leuke markt, haven, strand en centrum. Portland, de provincie, is echt heel erg mooi. Geweldig strand om te surfen en te zwemmen. Rio Grande afgezakt tocht van 4 uur. Onderweg gegeten in een hutje langs het water. Super! We zaten in great huts ook erg leuk daar. Nog gegeten in fairy hill, bij een local die stond te venten op monkey island. We hadden een boot gehuurd op San San beach. Bleu lagoon bezocht en die man daar tegen gekomen. Magnifiek. Volgende stop 3 dagen treasure beach, ook geweldig mooi.kudehya guesthouse gerund door een rasta. Heerlijk vis eten bij de border tussen st Elizabeth en westmoreland. White house heefteen geweldig strand. Pijlstaartroggen gespot.Black river is ook een mooie stad. Jakes is een aanrader wel snorkelgear meenemen en The pelikanen bar ook. Maar vooral de mensen daar. Zo ok! Last stop 4 dagen negril. Samsara bij westend. Het rustige gedeelte van negril. Echt een aanrader. Elke ochtend om 6 uur snorkelen heerlijk. Ricks cafe bezocht,drifters bar, en nog wat strandtenten en strandconcertjes snachts. Een boottocht gemaakt om te snorkelen waarbij we ook nog een eilandje bezochten om heerlijke kreeft te eten vers uit de zee. 2 weken een rondje Jamaica leek wel een maand. Wat een te gek land. Wel prijzig. Uitkijken met mensen die wat van je willen maar dat moet je hier in nederland ook. Jamaicaanse denken datwij rijk zijn en beseffen niet dat wij 50 weken moeten zwoegen om 2 weken daar te mogen zijn. Ze beseffen niet dat zij de rijkdom hebben. Eten uit de zee en de bomen en elke dag wakker worden in een tropisch paradijsje. Echt een aanraderq

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jamaica:

    Portland • Negrilwestend • Treasure Beach

    Mijn Jamaica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    52 landen bezocht
    46 reviews
    6 waarderingen

    “Ya mon”

    Geplaatst 11-03-2017, gereisd in januari 2016, 1 week lang, bezocht met partner

    In de haven van Ocho Rios werden we opgehaald door onze driver en gids van Riley tours. Mede eigenaar is ook een limburger.
    We hadden vantevoren al aan gegeven wat we allemaal wilden zien.
    1e stop St. Ann's Bay, lieflijk dorpje met een klein kerkje.
    Op weg naar de 2e stop Fern Gully, even een tussenstop bij een klein cafe voor een Red Stripe en bij een klein lokaal winkeltje voor de echt Yerk Chicken kruiden en Madam Jeannete pepers.
    Fern Gully is een weg omgeven door grote varens en is echt een plaatje.
    Om de weg terug even een tussenstop bij Faiths Pen voor een orignal Yerk Chicken en sweet potato.

    Daarna een fantastische foto locatie Oceans on the Ridge met een perfect zicht op onze boot en op Ocho Rios.
    Onder in Ocho Rios nog een strand bezocht waar alleen maar de inheemse bewoners komen en de markt. Hier een prachtig groot schilderij op de kop kunnen tikken.
    Wat een fantastische dag met een zeer aan te bevelen Riley tours.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jamaica:

    Ocho Rios • Fern Gully  • Oceans on the Ridge

    Mijn Jamaica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    1 review
    0 waarderingen

    “Jamaica, bijzonder verrassend en relaxed!”

    Geplaatst 04-01-2017, gereisd in juli 2016, 2 weken lang, bezocht met partner, zonvakantie met TUI

    Wat een fantastische reis ervaring. Onze eerste keer buiten Europa, we kozen voor Jamaica! En van de reggae en het relaxte sfeertje is niets gelogen. 'White boy! Why are you walking so fast!? You 're in Jamaica!! Relaxed!!' Zei een Jamaicaan toen we in onze Hollandse wandelpas naar het strand liepen. We moesten lachen en kregen meteen een taxi ritje aangeboden. De Jamaicanen zijn onwijs vriendelijke mensen. We verbleven twee weken op het Cliff resort op West end. Vlakbij het witte strand van Negril. Met een uitzicht op zee, op het meest westelijke puntje van het eiland, konden we van de rotsen in zee springen en hebben we zelfs een keer dolfijnen aan de horizon gespot. Van duiken tot aan watervallen bezoeken en met een rastafari naar de blue hole, er is echt nog veel meer te beleven op dit eiland. Het grootste deel van onze vakantie hebben wij genoten van het witte strand van Negril. Hier was al genoeg te beleven, prachtig uitzicht, Jamaicanen te paard in gekleurde kleding die paarden ritjes langs de zee aanboden (zie foto), Jamaicanen die kruiden verkochten of fruit. Maar van verfrissende duik in de zee kun je niet spreken want ook het zeewater is van tropische temperaturen. Wat wel verfrissend was waren de tropische regenbuien, heerlijk! Zwemmen in de zee in zo 'n stortbui. Tijdens ons verblijf op Jamaica was er ook het wel bekende Dream Weekend. Dit is een muziekfestival waar veel Amerikanen op af komen om een feestje op het eiland te bouwen. Iets minder reggae dus en veel meer hip hop en rap. Als je hier niet van houd kun je beter een leuke excursie gaan doen maar als je wel van deze feestjes houd kun je natuurlijk ook gewoon een feestje mee pakken. Leuke culturele ervaring om al die Jamaicanen en Amerikanen enthousiast over dit partyweekend te horen praten. Iedere taxi chauffeur vroeg of we ook nog naar een feestje gingen. Ook zijn we naar 9 miles geweest, hier is Bob Marley opgegroeid en kun je zijn graf vinden (zie foto). Wil je dit met eigen ogen zien en horen, ook erg indrukwekkend. Na dit bezoek besef je waarom hij een 'Legend' is. Ben je in Jamaica, bezoek dan tenminste één waterval. Er zijn er genoeg te vinden op het eiland. Wij vonden de mooiste excursie de YS waterfalls. De YS waterfall was mooi, groot en de mensen die er werken zijn zeer behulpzaam en vriendelijk. Vanaf het moment dat je aan kwam werd je persoonlijk begeleid door een gids die ons de mooiste plekjes in de waterval liet zien. De gidsen verwachten wel een tip, maar dit is en blijft vrijblijvend voor de toeristen. Wij konden het niet laten om een extraatje te geven want deze Jamaicaan had veel ervaring met het maken van foto's en wist precies waar je wel en niet moest lopen in de waterval. Ook was het bergachtige landschap rondom de waterval indrukwekkend. We werden met een treintje door de natuur naar de waterval gebracht. Aan het begin stond een man met een volle auto met suikerriet, bananen en kokosnoten. Ik vond het een mooi plaatje (zie foto) en vroeg of ik een foto mocht maken. Dat mocht, maar in ruil hiervoor moest ik van de trotse boer wel even zijn suikerriet proeven. Het waren ook twee leerzame weken, de US en Jamaicaanse dollars zijn nog al verwarrend dus let hier op als je het land bezoekt. Al met al vonden wij dit een super vakantie, wij willen zeker nog een keer terug naar dit paradijs. Jamaica omschrijven wij in deze drie woorden: NO STRESS, ZON EN AVONTUURLIJK!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jamaica:

    Negril strand • YS waterfalls  • dorpje en omgeving 9 miles, Bob Marley

    Mijn Jamaica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,4

    1 review
    0 waarderingen

    “Een buitengewoon groen, gevarieerd en vriendelijk eiland”

    Geplaatst 27-03-2016, gereisd in maart 2016, 1 week lang, bezocht met familie, individuele rondreis met Better Places

    Wij hebben al veel van de wereld gezien en Jamaica heeft ons aangenaam verrast. Blijf niet aan het strand maar huur een auto en reis het eiland rond, dat is prima te doen in twee weken. Overal zijn kleinschalige familiehotels met ruime en schone kamers en een prachtige ligging. In de Blue Mountains kun je prachtige wandelingen maken. De mensen in Jamaica zijn super vriendelijk en altijd in voor een praatje.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jamaica:

    Blue Mountains •  Port Antonio • Treasure Beach

    Mijn Jamaica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    11 landen bezocht
    1 review
    1 waardering

    “Prachtig land met veel verrassingen !”

    Geplaatst 06-03-2016, gereisd in februari 2016, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Jamaica heeft ons goed verrast, het is een prachtig land. Met stipt komt dit land voor mij boven de Dominicaanse Republiek uit. De natuur is erg mooi, het eiland is heel groen en heeft vele prachtige watervallen, bergen en afgelegen witte strandjes. De bekende stranden rondom de resorts en in Montego Bay zijn erg mooi, maar wel druk. Wil je echt een afgelegen bounty strandje bezoeken, ga dan richting Port Antonio in het oosten van Jamaica. De strandjes hier zijn kleiner, maar tussen mooie stukken natuur gelegen. Trek vooral het binnenland in om door de bergen te reizen, daar vind je vele plantages en leuke kleine dorpjes. De mensen van Jamaica zijn erg vriendelijk en gastvrij!! Wij hebben ons op geen enkel moment onveilig gevoeld. Samen met een local zijn wij op pad geweest, dit is echt een aanrader. Het is jammer om alleen bij je resort te blijven. Het eten in Jamaica is niet spectaculair, maar wij hebben wel genoten van de Jerk Chicken in een Jamaicaans restaurantje.

    De YS Falls vond ik persoonlijk mooier dan de beroemde Dunn's River Falls, hoewel het beklimmen van de Dunn's River Falls ook een gave ervaring was (op een drukke dag zie je echter door de mensen de watervallen niet meer, wij hadden geluk dat er bijna niemand in het park was). Port Antonio is naar mijn mening de mooiste omgeving van Jamaica, met name voor de natuurliefhebbers (vergeet niet langs Frenchman's Cove Beach te gaan!). Wil je een leuke actieve dag in het water hebben, ga dan naar the Blue Hole in Ocho Rios. Samen met een gids kun je de watervallen bezichtigen, waarna je springend naar beneden gaat. Erg leuk om te doen.

    Plaatsen die wij bezocht hebben: Nine Miles (Bob Marley); Dunn's River Falls; YS Falls; Black River; Green Grotto Caves; Scotchies; Oceans on the Ridge; Ocho Rios; Port Antonio; Blue Lagoon; Frenchman's Cove Beach; Rio Grande; Mammee Bay; Blue Hole; Glistening Waters (Falmouth)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jamaica:

    YS falls • Frenchmans Cove Beach • Blue Mountains

    Mijn Jamaica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    1


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 26 juli 2016 12:01

      Beste Vanity, wij willen graag in 3 weken op eigen gelegenheid Jamaica verkennen. Hoe heb jij dit gedaan? Via een reisorganisatie is het erg commercieel en prijzig. Het gaat ons om het boeken van een auto en hotels. Daarnaast zijn wij erg benieuwd naar de kosten van een huurauto, hotels en het eten/drinken. Zou je ons een duwtje in de goede richting kunnen geven? Alvast hartelijk dank! Groet, Simo-Jan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    44 landen bezocht
    3 reviews
    1 waardering

    “op reis met Ivan”

    Geplaatst 29-02-2016, gereisd in september 2005, 2 weken lang, bezocht alleen, zelfstandig

    Laat de loftrompet weerklinken. Eigenlijk jubelde mijn hart al meteen bij aankomst in de luchthaven. Ook al moest ik mijn drie weken durende reis wegens tijdsgebrek toen nog uitstippelen. Ik deed het op mijn eerste avond in Kingston onderwijl genietend van de aanstekelijke dancehall die weerklonk in de bar. Chill man!
    De tweede dag begon met een lange, maar heerlijke busreis naar Port Antonio, waar op zich weinig was te beleven. De derde dag bracht ik door aan de Blue Lagoon. Mooi.
    En toen vroeg men me of ik shelter had voor de komende dagen. Hurricane Ivan was op weg naar het eiland met een ongekende kracht. Ik dacht eerst dat het een grapje was tot me opviel hoe zenuwachtig iedereen was, hoe er gehamsterd werd in de winkeltjes, hoe de nieuwsuitzendingen telkens weer gingen over het zoeken naar safety. Om een lang verhaal kort te maken, de dagen erna waren spannend en speelden zich binnenshuis af met gebarricadeerde vensters en deuren. Gelukkig verloor Ivan aan kracht. Gelukkig was ik eerst naar het noorden gereisd en niet eerst naar het zuiden.
    Ik heb weinig van Jamaica kunnen zien, proeven en genieten. Maar wat ik heb gezien was fantastisch.
    De muziek, de rastafari's, de prachtige, prachtige natuur, de lege, ongerepte stranden, het eten, alles wat me blij kon maken was present. Jammer dat ik anderhalve week later alweer op het vliegtuig terug naar huis zat. Na een orkaan is er niet meer veel lol aan. Extra bummer; net op dat moment was het Bob Marley-huis gesloten wegens renovatie en opende pas de dag na mijn vertrek weer (ook dat was me niet gegund). Ik heb dus geen keuze; ooit moet ik terug.
    Misschien toch nog een waarschuwing voor jongedames die alleen reizen; oefen je afweerzinnen goed in, want het continu aangeklampt worden, begint snel te vervelen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jamaica:

    Blue Lagoon • Ocho Rios

    Mijn Jamaica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    1


    • 40 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 15 maart 2016 18:42

      Hoi Renate, Wij zitten er aan te denken om in augustus naar Jamaica te gaan. Iedereen raad het af vanwege het weer orkanen etc..Ik zie dat jij in september bent geweest, heb je er last van gehad? Of kunnen we beter een andere maand kiezen? groetjes Kimm


    • 44 landen bezocht
      3 reviews
      1 waardering
      Geplaatst op 15 maart 2016 19:41

      Hallo. Ik heb er wel last van gehad, ja. Mijn reis is door een orkaan eigenlijk in het water gevallen. Ik had het plan om helemaal rondom te reizen maar dat is niet gelukt. Ik ben uiteindelijk een week vroeger naar huis vertrokken. Het beetje dat ik van Jamaica heb mogen proeven smaakte absoluut naar meer. Maar ik persoonlijk zou het niet meer doen in orkanenperiode. Los van de orkaan was het in september ook beklemmend, vochtig warm (terwijl ik normaal gezien goed tegen hitte kan). Wat jullie ook beslissen: heel veel plezier. En zoek misschien eens op hoe vaak en wanneer er orkanen het eiland teisteren. Dan kan je op basis daarvan nog beslissen.


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 26 juli 2016 11:55

      Beste Renate, wij willen graag in 3 weken op eigen gelegenheid Jamaica verkennen. Hoe heb jij dit gedaan? Via een reisorganisatie is het erg commercieel en prijzig. Het gaat ons om het boeken van een auto en hotels. Daarnaast zijn wij erg benieuwd naar de kosten van een huurauto, hotels en het eten/drinken. Zou je ons een duwtje in de goede richting kunnen geven? Alvast hartelijk dank! Groet, Simo-Jan.


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 26 juli 2016 11:55

      Beste Renate, wij willen graag in 3 weken op eigen gelegenheid Jamaica verkennen. Hoe heb jij dit gedaan? Via een reisorganisatie is het erg commercieel en prijzig. Het gaat ons om het boeken van een auto en hotels. Daarnaast zijn wij erg benieuwd naar de kosten van een huurauto, hotels en het eten/drinken. Zou je ons een duwtje in de goede richting kunnen geven? Alvast hartelijk dank! Groet, Simo-Jan.


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 26 juli 2016 11:56

      Beste Renate, wij willen graag in 3 weken op eigen gelegenheid Jamaica verkennen. Hoe heb jij dit gedaan? Via een reisorganisatie is het erg commercieel en prijzig. Het gaat ons om het boeken van een auto en hotels. Daarnaast zijn wij erg benieuwd naar de kosten van een huurauto, hotels en het eten/drinken. Zou je ons een duwtje in de goede richting kunnen geven? Alvast hartelijk dank! Groet, Simo-Jan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    37 landen bezocht
    6 reviews
    1 waardering

    “Geweldige bestemming echte aanrader”

    Geplaatst 18-02-2016, gereisd in november 2015, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

    Wij hebben in twee weken met een huurauto Jamaica verkent. We wisselde accommodaties om en om 3 nachten en all inclusive en dan weer 3 nachten in eco resort. Het eiland en de mensen hebben ons positief verrast. Er wordt altijd gezegd dat Jamaica gevaarlijk is om alleen rond te reizen. Wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld. het eiland heeft heel veel te bieden aan de ene kant drukke toeristische plaatsen zoals Montego Bay, Negril en Ocho rios en aan de andere kant de geweldige plekjes in de buurt van Port Antonio en Treasure beach. Er is voor elke vakantieganger wel iets geschikts te vinden op Jamaica. En als Bob marley liefhebber kan je het museum en zijn mausoleum bezoeken. Ik ga er zeker nog een keer terug het is echt een super eiland waar ik nog lang niet alles gezien heb.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jamaica:

    Jakes resort  • Omgeving Port Antonio  • Sugar pot beach

    Mijn Jamaica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    1


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 01 maart 2016 11:35

      Hi Jolanda, hebben jullie Kingston zonder begeleiding bezocht ? Ze zeggen dat het hier toch aan te raden is om met een gids te gaan. Hoe hebben jullie dat gedaan ?


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 26 juli 2016 12:01

      Beste Jolanda, wij willen graag in 3 weken op eigen gelegenheid Jamaica verkennen. Hoe heb jij dit gedaan? Via een reisorganisatie is het erg commercieel en prijzig. Het gaat ons om het boeken van een auto en hotels. Daarnaast zijn wij erg benieuwd naar de kosten van een huurauto, hotels en het eten/drinken. Zou je ons een duwtje in de goede richting kunnen geven? Alvast hartelijk dank! Groet, Simo-Jan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    16 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “No problem!”

    Geplaatst 23-11-2014, gereisd in mei 2014, 2 weken lang, bezocht met vrienden, zonvakantie

    Wat een prachtig land wat onterecht vaak als onveilig wordt gekenmerkt!
    De locals spreken je graag aan of lopen even met je mee. Wil je dit niet? Zeg het dan gewoon tegen ze, no problem!
    Jamaica heeft een mooie, zeer groene, natuur. Regel een dagtrip en laat je mee de bergen in nemen. De wegen zijn niet zo als wij ze hier kennen maar dat maakt de trip nog avontuurlijker! Ergens op een smalle bergweg kwamen wij een andere auto tegen. Een tip voor als je in die situatie raakt, vooruit kijken! En niet naar de afgrond naast je! Ook leuk om de vele mooie stranden te bezoeken, je kunt er heerlijk relaxen! En wat je in mijn ogen echt moet doen als je er de kans voor krijgt, zwemmen in glistening waters. Ook wel luminous lagoon genoemd. Je kunt dit maar op een aantal plaatsen in de wereld doen en het is echt de moeite waard!! Je gaat in het donker met een bootje het water op, tijdens het varen zie je al dat er door de wrijving van de boot met het water een soort groene gloed ontstaat. Vervolgens mag je zelf het water in (echt doen!) en dan is het adembenemend! Als je het water over je armen laat stromen lijkt het even of je uit de film Twilight gestapt bent, het lijken allemaal glitters die over je heen stromen. Als je je armen of benen beweegt krijgt het water ook een groene gloed. Er zijn helaas geen foto's van te maken maar dat maakt de ervaring misschien nog wel specialer!
    En ga ook eens een het nachtleven bekijken. Je kijkt je ogen uit als de locals gaan dansen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jamaica:

    Luminous lagoon •  Port Antonio • Blue lagoon

    Mijn Jamaica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    29 landen bezocht
    3 reviews
    1 waardering

    “Jah Man en Jerk Chicken”

    Geplaatst 05-10-2014, gereisd in maart 2014, 1 week lang, bezocht met vrienden, zonvakantie met TUI

    Jamaica! Jah Man! Rastafari, Jerk Chicken, reggae! Jamaica is zoveel meer dan een strandvakantie.
    Heerlijke relaxte sfeer en vriendelijke mensen. De eerste keer Jerk Chicken eten is onvergetelijk. Een bezoek brengen aan een kleine school waar je zingend ontvangen wordt 'tourist, tourist' en kinderen aan je kleding hangen om opgetild te worden, om ook nog toegezongen te worden door de hele school. Door een rivier lopen en genieten van de natuur.
    Jah Man! Jamaica is het bezoeken waard!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jamaica:

    Montego Bay • natuur

    Mijn Jamaica beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    0

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Jamaica reiservaring!

Ben jij onlangs in Jamaica geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Jamaica specialisten

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Tenzing Travel heeft een ruim aanbod aan Jamaica strandvakanties en autorondreizen. Ook kun je met losse bouwstenen je eigen Jamaica rondreis samenstellen.
Bezoek website

TUI

TUI

TUIfly biedt als enige Nederlandse vliegmaatschappij rechtstreekse vluchten naar Montego Bay. Daarom kan TUI zeer goedkope strandvakanties aanbieden naar Jamaica, met o.a. ook Negril.
Bezoek website

Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Karin, de reisspecialist die er woont. Met haar stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Jamaica reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Jamaica

Vergelijk hotelprijzen Jamaica

Top 3 Jamaica specialisten

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Tenzing Travel heeft een ruim aanbod aan Jamaica strandvakanties en autorondreizen. Ook kun je met losse bouwstenen je eigen Jamaica rondreis samenstellen.
Bezoek website

TUI

TUI

TUIfly biedt als enige Nederlandse vliegmaatschappij rechtstreekse vluchten naar Montego Bay. Daarom kan TUI zeer goedkope strandvakanties aanbieden naar Jamaica, met o.a. ook Negril.
Bezoek website

Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Karin, de reisspecialist die er woont. Met haar stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Jamaica reisaanbieders