Libanon essentials

Beste reistijd: December t/m april
Visum nodig? Ja, on arrival
Minimum vliegduur: 7 uur
Richtprijs retourticket: €350
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, gele koorts, hepatitis B, rabies.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Libanon

Libanon is een klein en dichtbevolkt land, waar veel mensen hoog opgeleid en relatief welvarend zijn. Het is het meest ‘vrije’ land van het Midden-Oosten: homo’s zijn welkom en als vrouw hoef je niet bedekt te gaan. Libanon wordt de laatste jaren steeds populairder onder reizigers, mede ook dankzij de hippe hoofdstad Beirut met zijn befaamde nachtleven. Check wel altijd de actuele veiligheidssituatie, het is er soms nog onrustig. Ga zeker naar een van de oude souks in (Libanees) Tripoli, bezoek de beroemde spelonken van Jeita, wandel door een van de best bewaarde tempelgebieden uit de Romeinse wereld en spot groene schildpadden en zeldzame vogels op het ‘eiland van de palmbomen’, vlak voor de Tripoleense kust.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Libanon

Beiroet: cultuur, gastronomie & uitgaan

Beiroet

Hoge hakken onder trendy hoofddoekjes, kunstgalerijen, pop-up bars en organic foodmarkets, volle terrassen waar waterpijpen en Libanese mezze’s (hapjes) van hand tot hand gaan en een uitgaansleven zonder sluitingstijden. Beirut is de hipste stad van het Midden-Oosten en bruist op elke straathoek. Levenslust is het woord. En harmonie, tussen christenen en moslims. In Beiroet heb je ook dé kans om de Libanese keuken en befaamde rode wijn te proeven. Tot rust kom je op een van de zandstranden, of je bindt een stukje verderop de ski’s onder in het Libanon-gebergte.

De grotten van Jeita

18 kilometer van Beiroet liggen de prachtige Grotten van Jeita, waar zich onder meer ‘s werelds grootste stalactiet bevindt. Sommige open plekken zijn er hoger dan 100 meter. De grotten werden pas in 1958 ontdekt en staan in diverse top-10-lijsten van grootste natuurwonderen ter wereld. Maar ze zijn niet alleen mooi, ook nuttig: de ondergrondse rivier die door de Grotten heen stroomt, voorziet meer dan 1 miljoen mensen in Libanon van drinkwater.

De Cederboom, het Nationale Symbool van Libanon

Als je door Libanon reist, moet je eigenlijk op zoek naar het nationale symbool: de cederboom. De fraai gelegen stad Bcharre is een toegangspoort naar de bergen, die beroemd zijn vanwege de vele cederbomen die je er vindt. Hier wandel je door een van de laatste cederbossen die Libanon rijk is. In de winter ligt er sneeuw en is het aangezicht

Baalbek, Byblos en de Kadishavallei

Dichtbij de (nu onrustige) Syrische grens vind je het grote Romeinse tempelcomplex van Baalbek. Aan de kust kun je in Byblos, waarvan wordt beweerd dat het de oudst bewoonde stad ter wereld is, genieten van de combinatie tussen historie en strand. Andere aanraders voor cultuur- en natuurliefhebbers zijn de Kadishavallei, waar je goed kunt hiken en biken, het paleis van Beitedinne in het Chouf-gebergte en het kruisvaarderskasteel bij Sidon.

< Lees minder

2 Libanon reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,8

Op basis van 2 ervaringen

 • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,5

 • Gastvrijheid: 8,5

 • Natuur: 7,5

 • Stranden: 6,0

 • Eten: 8,5

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Libanon.

Deel jouw reiservaring

Meest genoemde mooiste plekken & hoogtepunten:

 1. Byblos
 2. Jitta
 3. Baalbek
 4. Qadisha Vallei
 5. Beiteddine
 6. Saida (sidon)

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

 • Profiel Bas van den Heuvel
  op 10-05-2019
  93 landen bezocht • 13 reviews • 9 waarderingen
  8,3

  “Ontspannen reizen in gastvrij Libanon ”

  Libanon is één van de landen in het Midden Oosten die aan te raden zijn om zelfstandig te bezoeken. Sinds kort kan er weer goedkoop rechtstreeks op Beiroet worden gevlogen vanaf Amsterdam. Ongeveer 4,5 uur vliegen en geen bureaucratie van een visum dat vooraf moet worden geregeld.

  Doordat het land relatief gezien klein is kan worden besloten om veel nachten in Beiroet te overnachten, dat bekend staat als het "Parijs van het Midden Oosten". Inderdaad het doet Frans aan, is hip en het zijn haast Europese standaarden. Met uitzondering van misschien het verkeer. Om deze reden en om toch ook op andere plekken wat meer sfeer in de avond te proeven is een aantal nachten buiten Beiroet te overwegen. Zeker wanneer, zoals ik zelf ook deed met het openbaar vervoer wordt gereisd. Overnachtingen in Sidon, Byblos en Bcharre zijn gemakkelijk te regelen waarvan de laatste een must is wanneer men geen auto ter beschikking heeft. Gezien het hectische verkeer is ook niet aan te raden om zelf te rijden.

  Het land heeft veel historische ruïnes die het bezoeken waard zijn waarvan Baalbek het absolute hoogtepunt is. Het paleis van Beiteddine ligt in een mooie omgeving en is indrukwekkend gezien de omvang en de wijze waarop het is onderhouden.
  De mooiste natuur vindt men in het bergachtige landschap van de Qadisha Vallei waar kan worden gewandeld en kloosters het bezoeken waard zijn. Met een beetje geluk ligt er sneeuw op de bergen wat mooie foto's geeft. Wanneer wandelen teveel inspanning is voor de vakantie kan voor USD 50,- voor een halve dag een taxi worden gehuurd en op deze manier een bezoek worden gebracht aan de highlights.

  Afgezien van de Qadisha Vallei zijn de meeste andere bezienswaardigheden goed per openbaar vervoer te bereiken. De methode van reizen is middels minibus welke vertrekt wanneer deze vol is.
  De bevolking is vriendelijk, gastvrij en niet opdringerig. Het eten is fantastisch. Ontbijten zijn uitgebreid met kaas, groente, platbrood en andere keuzes. Soms is er ook en uitgebreid buffet met mezzes (verschillende gerechten). Verder zijn de restaurants gericht op uiterlijk en wordt zorg besteed aan de gerechten. Het prijspeil is echter wel vergelijkbaar met Westerse maatstaven. In Beiroet kost een maaltijd met een drankje snel EUR 15,- tot EUR 20,- wanneer men meer wil dan fastfood.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Libanon:

  Baalbek • Qadisha Vallei • Beiteddine

  Mijn Libanon beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 7
  • Eten: 9
  • Stranden: N.v.t.

  Gereisd april 2019 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

  2 waarderingen

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Angelique de Mooij
  op 26-11-2017
  18 landen bezocht • 15 reviews • 70 waarderingen
  7,8

  “Stedentrip Beiroet werd rondreis Libanon”

  Al van kleins af aan is het een droom van mijn moeder geweest om naar Libanon te gaan omdat haar oma daarvandaan kwam. Door diverse omstandigheden was het er nooit van gekomen. Als Moederdag cadeau zouden we een stedentrip maken naar Beiroet voor een kort weekje.

  Het is vanuit Amsterdam niet mogelijk rechtstreeks te vliegen dus hadden we een tussenstop in Athene. Via internet had ik veel informatie opgezocht over Beiroet/ Libanon en er werd aangegeven dat Beiroet het Parijs was van het Midden-Oosten.

  Aangekomen bij het vliegveld van Beiroet merkte we al snel dat de regering veel voor het zeggen had. We hadden een taxi nodig van het vliegveld naar het Hotel. De regering bepaald deze tarieven dus voor slechts 10 minuten rijden ben je 40 dollar kwijt. Mijn tip is dus ook om een taxi via het Hotel te regelen. Dat scheelt de helft in kosten.

  Aangekomen in het Hotel werden we vriendelijk ontvangen en kregen we een suite met uitzicht op de zee. Ik houd persoonlijk niet van roken en zeker niet in een hotelkamer. In Libanon (en de meeste Arabische landen waar ik geweest ben) is het erg normaal dat men overal een sigaret opsteekt. Dus ook in de hotelkamers.

  De volgende ochtend halen we ontbijt bij de boulevard van Beiroet. Heerlijke vers gemaakte pitta broodjes en verse fruitsappen zijn overal te koop. Vanuit daar nemen we een taxi. We vroegen de chauffeur wat er te doen was in Beiroet en of hij ons naar een leuke plek wilde brengen. Hij stelt diverse dingen voor en we gaan akkoord. Echter is niets ervan in Beiroet zelf.

  De eerste dag zijn we naar Lady Harissa geweest. Dat is een kerk op de hoogste punt van een berg in Jounieh waar je met de kabelbaan heengebracht wordt. De rit met de kabelbaan duurt ruim 20 minuten en vanuit de kerk van Lady Harissa is er een prachtig uitzicht. Aan de ene kant de zee, aan de andere kant de bergen, en aan de zijkant de Skyline van Beiroet.

  We hebben nog diverse andere dingen bezichtigt want er is veel te zien in Libanon. Omdat het een klein land is ben je overal ook snel met de taxi. Het allermooiste wat we gezien hebben is de Jeita Grotto. De grotten staan op de lijst van natuurwonderen en ik had er voorheen nooit van gehoord. Om eerlijk te zijn ben ik ook geen liefhebber van grotten want ik vind ze bijna allemaal op elkaar lijken. Echter, de Jeita grotten waren anders. Er waren twee mega grote grotten waar ik heel graag foto's van had willen maken. Echter, dit was verboden en camera's en telefoons moesten in de kluizen voor de ingang. De eerste grot werd de Upper grotto genoemd. Dit was een grote grot waar je wandelend doorheen kon. Vervolgens kon je met een soort treintje naar de lower grotto. Dit was een prachtige grot waar je met de boot heengeleid wordt. Het water was zo helder en schoon dat je meters naar beneden kon kijken en kon zien hoe de rotsen er in het water uitzagen. Als je naar Libanon gaat, is dit een echte must see!

  De tweede dag zijn we naar Beiteddine gegaan met dezelfde taxi chauffeur. Ook daar waren grotten die bekeken konden worden. Maar na de grotten gezien te hebben van Jeita, stelde deze niet veel voor. In Beiteddine is wel een super leuk museum, Mousa Castle. Dat is een kasteel waar binnen een museum is gemaakt van de Arabische cultuur. Het is te vergelijken met de fata morgana van de Efteling waar met poppen tradities worden tentoongesteld.

  De derde dag zijn we naar Saida gegaan, Europese mensen noemen deze stad Sidon. Saida is een mooie oude stad met een gezellige haven en strand. In het water is een kasteel waar je voor een kleine vergoeding naar binnen mag. Als je naar boven klim is het uitzicht echt prachtig. Verder hebben we lekker kunnen eten in Saida, zijn we naar een zeepmuseum geweest en hebben we lekker geslenterd in de smalle straatjes met winkeltjes.

  De vierde dag zijn we naar Byblos gegaan. Men zegt dat Byblos de oudst bewoonde stad ter wereld is. Byblos was prachtig en de mensen super vriendelijk. Ook hier was veel te zien. Vanuit Byblos zijn we naar een klooster gegaan helemaal bovenop de berg. Omdat we honger hadden zijn we onderweg wat gaan eten. We kwamen een soort woning tegen waar twee oude mensen pitta broodjes maakte voor mensen die langskwamen. Even leek het alsof ik bij mijn Arabische oma op visite was. Voor slechts 2 dollar kreeg je een heerlijk belegde pitta. Daarna reden we verder naar Monastry of St. Maron Annaya. In Libanon was het heerlijk weer, zo rond de 30 graden. Echter was het klooster helemaal bovenin een berg en wat hadden we het koud! Als je erheen ga, neem een jas mee ;-).

  De laatste dagen hadden we echt ingepland voor Beiroet. Het Parijs van het Midden-Oosten kon ik ergens wel begrijpen. Er was één ding die Beiroet en Parijs zeker gemeen hebben: het is super duur! Libanon is een arm land en men verdient er gemiddeld 400 dollar per maand. Echter, voor een kop koffie ben je al snel 5 dollar kwijt. Hierdoor zag je ook vooral toeristen op de terrasjes etc. Ook eten was er erg duur. Ongeveer de prijzen van Nederland keer 2. Doordat men daar zo arm is en de restaurants zo duur picknicken de lokale mensen bij de boulevard. Dat zorgt er wel voor dat de boulevard zo gezellig is.

  Beiroet zelf viel tegen. De binnenstad was erg Frans, qua gebouwen en qua prijzen. Na de burgeroorloog hebben ze dit moeten opknappen en doordat alles nieuw is heeft het niet echt een charme zoals die andere steden wel hadden. In de binnenstad vind je ook alleen maar dure winkels, zoals Prada, Hermes, Louis Vuitton etc. Winkels voor de mensen met minder budget was er niet echt.

  Libanon is zeker een aanrader. Het is ook aan te raden om vooral rond te reizen. Er zijn zoveel leuke steden waar veel te zien is. Zowel cultureel als qua natuur. Maar vergis je niet in de prijzen, het is er duur. Verder zagen we ook niet veel mensen aan het strand liggen. De boulevards waren niet echt super schoon. Veel plastic werd gewoon in de zee gedumpt dus als je voor een strandvakantie ga, kan je Libanon beter overslaan.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Libanon:

  Saida (sidon) • Byblos • Jitta

  Mijn Libanon beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 9
  • Natuur: 8
  • Eten: 8
  • Stranden: 6

  Gereisd oktober 2017 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

  11 waarderingen

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Libanon reiservaring!

Ben jij onlangs in Libanon geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van het land

(optioneel)


Goedkope vliegtickets Libanon

Vergelijk hotelprijzen Libanon