Malediven essentials

Beste reistijd: December t/m april
Visum nodig? Ja, on arrival
Minimum vliegduur: 12 uur
Richtprijs retourticket: € 850
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar de Malediven

We kennen allemaal de foto’s van de minuscule droomeilandjes en de prachtigste droomresorts en waterbungalows pal naast (of óp) hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. De Malediven vormen een uniek paradijs. De eilandenrepubliek bestaat uit 1190 koraaleilanden, gegroepeerd in 26 atollen in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India. De eilanden liggen verspreid over een oppervlakte van bijna 90.000 km²; de totale landoppervlakte is echter maar 300 km². Het grootste eiland is amper 5 (!) vierkante kilometer groot en er zijn er überhaupt maar negen groter dan 2 vierkante kilometer. Om op een verlaten eilandje middenin de zee een compleet resort te bouwen is duur (het duurste resort ter wereld ligt ook in de Malediven) en om er te komen lastig, dus uiteraard is een resortvakantie naar de Malediven per definitie niet goedkoop, al zijn er betaalbare resorts en een beperkt aantal b&b’s op lokale eilanden.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in de Malediven

De eilanden

Zodra je aankomt op de luchthaven van Malé, de hoofdstad van de Malediven, stap je in een watervliegtuigje richting het eiland dat je wilt, en kijk je vanuit de lucht over de blauwe wateren en de atollen. Grofweg zijn er op de Malediven drie soorten eilanden: bewoonde eilanden, onbewoonde eilanden en resorteilanden. Zoals gezegd liggen de eilanden verspreid over een enorm oppervlak, dus ‘hoppen’ is niet eenvoudig. Vanaf hoofdeiland Malé, waar alle internationale vluchten landen, brengt de lokale veerboot of Dhoni (check de routes, tijden en prijzen hier) je naar de bewoonde eilanden; heb je een resort geboekt dan word je per speedboot of eigen watervliegtuigje (!) gehaald en gebracht.

Buiten de resorts

Pas sinds 2009 is het voor lokale bewoners toegestaan om zelf kamers te verhuren en guesthouses te openen. Daarvoor was je als reiziger gebonden aan resorteilanden; op de lokale, bewoonde eilanden mocht je niet eens komen. De laatste jaren komen hier langzaam maar zeker steeds meer simpele en goedkopere accommodaties. Een unieke manier om de échte Malediven te leren kennen en in contact te komen met locals, die de b&b’s vaak ook zelf runnen.

Twee van die eilanden, die tevens per ferry goed bereikbaar zijn vanaf Malé, zijn bijvoorbeeld Guraidhoo en Maafushi (beiden ten zuiden van Malé). Zo vind je op Maafushi de Stingray Beach Inn (vanaf €100 per kamer) en het Summer Villa Guest House (vanaf €45 per kamer) en op Guraidhoo de Ifja Inn (vanaf €75 per kamer). Nog zo’n Malediven-geheim: de Kuri Inn op het minuscule eilandje Omadhoo (vanaf €60 per kamer), ten westen van Malé. TIP: check eerst hoe je er kómt en hoe ver het betreffende eiland van Malé ligt, voordat je te enthousiast raakt.

Snorkelen en duiken op de Malediven

Door de vele riffen kun je op de Malediven uitstekend duiken en snorkelen. Veel duiklocaties op de Malediven genieten bescherming doordat ze de status van Nationaal Park bezitten. Je duikt er tussen manta’s, walvishaaien, schildpadden en prachtige koralen. Je vindt overal duikscholen, maar Kuredu Maldives is al jaren een begrip in de Malediven.

< Lees minder

23 Malediven reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,6

Op basis van 23 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 6,6

  • Gastvrijheid: 8,8

  • Natuur: 9,5

  • Stranden: 9,9

  • Eten: 8,4

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Malediven.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,6

    61 landen bezocht
    27 reviews
    7 waarderingen

    “Ook voor backpackers”

    Geplaatst 11-05-2019 • gereisd augustus 2016 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    De Malediven is een mooie plek om te ontspannen als je daarvoor door Sri Lanka hebt gereisd. Je komt met een vliegtuigje aan op het eiland Malé. We zijn hier 1 dag geweest en eigenlijk is dit een grot stad met veel mensen en auto's. Iets wat je niet verwacht op de Maldiven en een plek waar je dan ook niet lang wilt blijven. We zijn per (langzame) boot naar Maafushi vertrokken. Onderweg kun je lekker op het dak zitten en genieten van het weer terwijl je langs andere prachtige eilandjes vaart. Maafushi is niet het mooiste en meest romantische eiland om op te zitten, maar wel 1 van de goedkoopste. Ze noemen het dan ook wel het backpackers eiland. Er is een pinautomaat, wat shopjes en restaurants. Je kunt er van alles bestellen, maar verse vis is natuurlijk heerlijk! Je kunt op Maafushi wateractiviteiten doen zoals jetskiën. Verder kun je genieten aan het strand met een kokosnoot. Je kunt naar andere mooiere eilanden toe, maar die vragen een geldbedrag om aan (ei)land te komen en dit is best prijzig voor een bezoekje. Ik heb dit maar overgeslagen. Ik ben wel een aantal keren wezen duiken. Ik kwam in een groep terecht die al advanced was en ik niet , maar je wordt toch meegenomen naar plekken waar ik eigenlijk niet mocht komen. De onderwaterwereld is prachtig. Je komt er verschillende haaien, vissen, schildpadden en koraal tegen. Op de boot mocht ik meemaken dat er dolfijnen langs de boot sprongen, echt super tof om te zien. Je merkt dat de toerisme op dit eiland op gang komt en dat er veel hotels worden gebouwd. Wil je niet veel betalen maar ook niet op een druk toeristisch eiland zitten, ga er dan snel heen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malediven:

    Duiken • Snorkelen • Strand

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 3
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    25 landen bezocht
    26 reviews
    5 waarderingen

    “Net zo mooi als op de plaatjes”

    Geplaatst 09-05-2019 • gereisd juni 2017 • 3 weken lang • alleen • zelfstandig

    De Malediven is een ongelofelijk prachtige eilandgroep waar je je ogen uitkijkt waar je ook maar kijkt. Werkelijk alles heeft een enorme schoonheid en laat dit dan ook goed tot je doordringen. Ga lekker duiken of snorkelen en explore de adembenemende onderwaterwereld die de Malediven te bieden hebben. Verblijf op een lokaal eiland om de kosten te drukken, maar lees je goed in over de islamitische gebruiken op de lokale eilanden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malediven:

    Baa Atoll • Turtle Bay • Maafushi

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    35 landen bezocht
    32 reviews
    3 waarderingen

    “Optimaal ontspannen!”

    Geplaatst 07-05-2019 • gereisd november 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Na een rondreis door Sri Lanka even een paar dagen genieten op de Malediven. Gewoon omdat het kan! Wij hebben er voor gekozen om het op en top te doen door een eiland te kiezen met een eigen huisje op het strand, lekker eten en veeeel cocktails! Helaas hadden wij niet erg geluk met het weer en hebben we geen snorkeltrip gemaakt. Dit was wel erg jammer. Het eiland die wii bezochten was Paradise Island Resort, het personeel is erg gastvrij. Wij hebben zelfs met de jongens een potje voetbal meegespeeld.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malediven:

    Zon • Zee • Strand

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 5
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    18 landen bezocht
    27 reviews
    2 waarderingen

    “Een droom”

    Geplaatst 06-05-2019 • gereisd januari 2019 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    De Malediven; een droombestemming. Ik stapte het vliegtuig in met de veronderstelling dat De Malediven een beetje overrated zouden zijn. Echter werden alle mooie plaatjes van internet van De Malediven overtroffen. Het was net alsof ik in Expeditie Robinson zat en moest gaan overleven op een waanzinnig mooi bounty Island. Ook de onderwaterwereld is adembenemend in het helderblauwe water. Het koraal is echter al heel erg aangetast en veel is dood, erg zonde. Ook de mensen zijn hartstikke gastvrij en aardig, ik heb zelfs nog leuk contact met de hoteleigenaar. Het is een aanrader om niet in een hotel van een privé eiland te overnachten maar op een lokaal eiland als Maafushi. Hier zijn de prijzen stukken lager en kun je vanuit dit eiland allemaal trips zelf boeken, waarmee je ook geld bespaart. Ook krijg je meer mee van het lokale leven en eten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malediven:

    Maafushi • Vaadhoo • Gulhi

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    0 reviews
    0 waarderingen

    “Lekker bijkom-oord”

    Geplaatst 01-05-2019 • gereisd januari 2019 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Wij hebben de Malediven bezocht na een rondreis in Sri Lanka. Het was in een woord prachtig! Met de speedboot vanaf Mahe naar onze atol was erg leuk. We hebben gesnorkeld en heel veel verschillende vissen gezien. Elke avond kwamen er roggen “aangespoeld” aan het strand, welke je vis mocht voeren. Wij vonden het prettig dat we voor all inclusieve hadden gekozen zodat we verder geen kosten meer hadden. Wij zouden hier geen 2 weken kunnen verblijven. Maar aantal dagen om bij te komen van een rondreis Sri Lanka is prima bevallen

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malediven:

    Maafushi • Male • Baa Atoll

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    23 landen bezocht
    28 reviews
    4 waarderingen

    “Paradijs op aarde”

    Geplaatst 25-04-2019 • gereisd september 2016 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    De Malediven is voor vele een droombestemming en ons stelde het niet teleur. We hebben heerlijk genoten op één van de resort eilanden en hier kom je echt om te relaxen. Lekker luieren op het strand, snorkelen, duiken, zandbanken bezoeken en dat alles met de meest mooie azuurblauwe zee! Als je even helemaal tot rust wilt komen en genieten van één van de mooiste plekken op aarde kies dan voor de Malediven.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malediven:

    Strand  • Snorkelen • Zee

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 3
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    0 reviews
    0 waarderingen

    “Paradijs op aarde”

    Geplaatst 23-04-2019 • gereisd augustus 2018 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Wij verbleven op Maafushi, prachtig lokaal eiland. Het Hotel was Sun Tan Beach Hotel. De manager, Ali, is een goede man die al onze snorkeltrips heeft verzorgd en ongelofelijk lekker eten aanbiedt. Bizar veel gesnorkeld, manta roggen gezien. We zijn nog op zoek geweest naar de walvis, maar die konden we helaas niet gezien krijgen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malediven:

    Maafushi • Mnemba Atoll • Turtle Bay

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    28 landen bezocht
    26 reviews
    14 waarderingen

    “Paradise!”

    Geplaatst 23-04-2019 • gereisd februari 2011 • 1 week lang • alleen • groepsrondreis

    Iedereen wil natuurlijk naar de Malediven voor de prachtige stranden en het azuur blauwe water. Toch zou ik er alleen heen gaan als je heel goed niets kunt doen of erg houdt van snorkelen en/of duiken. Verder is er vrij weinig te zien, zelfs in de hoofdstad Male heb alles binnen een dag bezocht. En op de meeste eilandjes ben je binnen 5 minuten aan de andere kant van het eiland.
    Zelf heb ik een Liveaboard gedaan via Divingworld.nl, een week lang 3 tot 4x per dag duiken op de mooiste plekken van de Malediven bij verschillende eilandjes. Iedere dag gingen we ergens aan wal om rond te kijken, op het strand te liggen of 's avonds iets te eten op het strand. De maaltijden zijn allemaal inclusief op de boot. En de onderwaterwereld is echt geweldig. We hebben heel veel haaien, roggen en alle kleuren vissen gezien. Veel mooie koralen. Ook hebben we een poetsstation voor Manta's bezocht, wat echt geweldig is. Wat een mooie beesten! Ook hebben we een walvishaai gezien, al vond ik het zielig voor het beest omdat elk toeristenbootje in de omgeving naar die ene haai kwam kijken en er 100 mensen snorkelend in het water lagen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malediven:

    Onderwaterwereld

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 5
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    23 landen bezocht
    25 reviews
    4 waarderingen

    “Bounty eilanden!”

    Geplaatst 08-04-2019 • gereisd november 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Na een rondreis een aantal dagen naar de Malediven geweest. Drie dagen verbleven op het eiland Maafushi, waar een hotelkamer best betaalbaar is en het eiland een goede uitvalsbasis is voor dagtripjes. Op bikinibeach kun je prima vertoeven en een duik in het heldere water maken. Met iCom tours diverse dagtrips gemaakt, o.a. een snorkeltips. De eerste keer snorkelen in de zee bij de Malediven is echt heel bijzonder, heb nog geen andere snorkeltripjes gemaakt die hier tegen op kunnen. Wat een kleurrijke dingen heb ik gezien. Een dagje cocktails drinken en bijbruinen op een luxe resort is ook heerlijk om je vakantie mee af te sluiten. Als je in de buurt bent en zin heb een paar dagen te relaxen zou ik dat zeker doen!

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 4
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    24 landen bezocht
    26 reviews
    23 waarderingen

    “Paradijs op aarde”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd juli 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Je gaat niet naar de Malediven voor bezienswaardigheden of cultuur, wel voor de natuur. Wil je de echte luxe ervaren, raad ik aan om naar een resorteiland te gaan, wil je liever wat meer vrijheid, verblijf dan op 1 van de lokale eilanden. Wij verbleven en aantal dagen op Maafushi, een klein eiland, maar daar kan je verschillende dagtrips boeken naar resorteilanden, onbewoonde eilanden, zandbanken, snorkelexcursies en noem maar op. Echt een aanrader!

    De Malediven zijn erg islamitisch en op lokale eilanden moet je hier wel rekening mee houden. Bikini's dragen op het strand mag dan ook niet. Maafushi heeft hier wel slim op ingespeeld en heeft Bikini Beach speciaal voor de toeristen vrij gemaakt van de islamitische regels. Dit strand is groot genoeg voor alle toeristen, want die zijn er bijna niet op deze lokale eiland. Alcohol overigens ook niet te verkrijgen bij restaurants of winkels. Deze krijg je ook niet mee door de douane als je het land binnenkomt. Vlak voor Maafushi ligt een 'alcoholboot' waar je gratis heengebracht kunt worden. Op deze boot kan je eten en wel een biertje drinken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malediven:

    Adaaran Resort • Maafushi • Malé

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 10

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 13 maart 2018 14:29

      Dag Jeffrey, ik zie dat jullie in juli zijn geweest. Mag ik vragen hoe het weer bij jullie was? Ik lees namelijk dat het de natte periode is, wij zitten zelf ook te denken om rond juli naar de Malediven te gaan namelijk!


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 13 maart 2018 14:29

      Dag Jeffrey, ik zie dat jullie in juli zijn geweest. Mag ik vragen hoe het weer bij jullie was? Ik lees namelijk dat het de natte periode is, wij zitten zelf ook te denken om rond juli naar de Malediven te gaan namelijk!


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 21 januari 2019 20:22

      Hoi, een vraagje: hoe zat het met de dieren? Veel last tijdens restaurant( eten) van katten?

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Malediven reiservaring!

Ben jij onlangs in Malediven geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Malediven specialisten

TUI

TUI

Arke biedt 13 verschillende Malediven-vakanties aan op verschillende atols, o.b.v. halfpension, volpension of all inclusive.
Bezoek website

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Een strandvakantie Malediven combineren met een rondreis Sri Lanka? Dat kan bij FOX, dat ook losse Malediven zonvakanties heeft.
Bezoek website

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Tenzing Travel heeft een uitgebreid Malediven aanbod: van strandvakanties op eenvoudiger of luxueuze resorts tot een eiland combinatiereis!
Bezoek website

Meer Malediven reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Malediven

Vergelijk hotelprijzen Malediven

Top 3 Malediven specialisten

TUI

TUI

Arke biedt 13 verschillende Malediven-vakanties aan op verschillende atols, o.b.v. halfpension, volpension of all inclusive.
Bezoek website

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Een strandvakantie Malediven combineren met een rondreis Sri Lanka? Dat kan bij FOX, dat ook losse Malediven zonvakanties heeft.
Bezoek website

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Tenzing Travel heeft een uitgebreid Malediven aanbod: van strandvakanties op eenvoudiger of luxueuze resorts tot een eiland combinatiereis!
Bezoek website

Meer Malediven reisorganisaties