Reiservaringen Mozambique, reisverhalen & tips over Mozambique

Mozambique essentials

Beste reistijd: April t/m november
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen
Minimum vliegduur: 17 uur
Richtprijs retourticket: € 1400
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, cholera, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, meningokokken, rabies, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Mozambique

Mozambique is nog behoorlijk ongerept; een avonturiersbestemming. Lang was het land een van de populairste vakantiebestemmingen van Afrika, totdat burgeroorlogen roet in het eten gooiden. Zo’n 20 jaar geleden is de vrede teruggekeerd en kom je langzaam weer in de buurt van wat een reisbureau zou omschrijven als de ideale reisbestemming. Dit uitgestrekte land heeft een indrukwekkend cultureel erfgoed, de mooiste tropische stranden van Afrika en spectaculaire landschappen. De afwezigheid van massatoerisme maakt het voor velen nog interessanter.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Mozambique

Duiken in Mozambique: Zavora, Inhambane & Pomene

Pangane Beach

Je kunt in Mozambique geweldig duiken. Het land wordt omschreven als nieuw ontdekt paradijs voor duikers. De koraalriffen zijn indrukwekkend en de kans op aanwezigheid van walvishaaien en manta’s is groot. Goede locaties om te duiken zijn Zavora, Inhambane en Pomene.

Quirimbas Archipel

In het uiterste noordoosten van Mozambique, vlakbij de grens met Tanzania, ligt één van Afrika’s best bewaarde geheimen en mooiste eilandengroepen. De Quirimbas archipel is een lange keten van 32 koraaleilanden waarvan sommige zeer dicht tegen de kust aanliggen. Elf van deze eilanden vormen – samen met de moerassen, mangroves en stranden op het vaste land – het Quirimbas National Park. Een amper ontdekte eco-droombestemming voor zowel natuur- en cultuurliefhebbers als ook rustzoeker en duikers.

De hoofdstad Maputo

De Mozambicaanse hoofdstad is een chaotische, bijna kosmopolitische stad. Het centrum van de stad heeft een enigszins Europees karakter, met een moderne skyline en wijde straten met veel koloniale gebouwen. Een van de bekendste bouwwerken van Maputo is het treinstation ontworpen door een medewerker van Gustav Eiffel, die de Eiffeltoren ontwierp. Andere bezienswaardig: The museum of Revolution, de Jumma Masjid Moskee – een van de grootste van het land – de vismarkt en het Nationaal Archief.

< Lees minder

8 Mozambique reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,7

Op basis van 8 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 6,6

  • Gastvrijheid: 7,5

  • Natuur: 8,6

  • Stranden: 8,5

  • Eten: 7,1

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Mozambique. Deel jouw ervaring met Mozambique en maak iedere week kans op ons boek ‘De Wereld in 27 Vakantiedagen’ t.w.v. €14,95!

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,4

    44 landen bezocht
    23 reviews
    2 waarderingen

    “Tofo Beach, beste duikplek ter wereld”

    Geplaatst 02-04-2017 • gereisd november 2008 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wij gingen speciaal voor het duiken naar Mozambique: Mantaroggen en walvishaaien. We vonden een leuk backpackers/duikresort net buiten het plaatsje Tofo Beach. De duikschool had ook daar een kantoor, dus het duiken was snel geregeld. Je moet wel een ervaren duiker zijn. Je gaat met een rubberboot de ruige zee op, er staat een sterke stroming en voor de grote vissen moet je diep duiken. Maar het is zo geweldig. Op een zogeheten 'cleaning station' zwemmen veel Mantaroggen rond; voor, achter, onder en boven je. Je weet soms niet waar je moet kijken. We hebben ook gesnorkeld met een paar walvishaaien. Zo bijzonder. Wil je ook nog duiken met alle andere mooie vissen, dan is Benguerra Island een goede optie. Bovendien bevind je je daar op een heerlijk paradijs.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mozambique:

    Tofo Beach • Benguerra Island

    Mijn Mozambique beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    30 landen bezocht
    4 reviews
    0 waarderingen

    “Toerisme in de kinderschoenen”

    Geplaatst 21-02-2017 • gereisd augustus 2016 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wij reden door het Krugerpark Mozambique binnen. Een groot contrast: het Limpopopark is nog nauwelijks ontwikkeld en het enige wild dat wij in twee uur hebben gespot, waren impala's. De rest van het land is ook nauwelijks ontwikkeld. Maar, in tegenstelling tot Zuid-Afrika hebben we ons hier wel overal veilig gevoeld. In de toeristische dorpen kun je 's avonds op straat lopen. De eilanden, het onderwaterleven, de stranden, de vervallen koloniale steden vonden we prachtig! Het eten was heerlijk en de mensen vriendelijk. Het tempo is wel Afrikaans: is het vandaag niet, dan volgende week! No don't have is dan ook een gevleugelde uitspraak.
    Corruptie? Ja, in de twee weken dat we hier rond reden zijn we 1 keer staande gehouden door een dubieuze agent. In het drukke verkeer van de hoofdstad Maputo werden we staande gehouden. Geen idee wat we precies verkeerd hebben gedaan, dat hebben we misschien wel (of misschien niet), maar van mildheid was geen sprake en helaas is ons Portugees niet zo goed. Ook in Maputo hebben we ons, na alle horrorverhalen, niet onveilig gevoeld. Maar het is geen hoofdstad om lang te verblijven: veel bezienswaardigheden zijn er niet. De grote bezienswaardigheid vonden wij zelf toch wel de kust. Al hebben we ook genoten van onze twee dagen in de buurt van het meer van Massingir, wat een uitzicht!

    Helaas is er op dit moment veel onrust in het land. Jammer, want er is wel veel potentie!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mozambique:

    Tofo • Vilanculos • Maputo

    Mijn Mozambique beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    3 reviews
    3 waarderingen

    “Avontuurlijk Mozambique”

    Geplaatst 14-11-2016 • gereisd juli 2015 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Onze eerste kennismaking met Mozambique begon bij Komatipoort, de grensovergang tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Om Mozambique binnen te kunnen komen was moeilijker dan we hadden gedacht. Bij de grensovergang was het erg chaotisch, druk en was goed opletten omdat er veel “non officials” rondlopen die je willen helpen maar tegen een hoog geld bedrag. Verder stond er slecht aangegeven waar je bepaalde stempels kon halen en welke documenten je waar moet laten zien.
    Het reizen in Mozambique met een huurauto was een groot avontuur en niet altijd even makkelijk. Zo heb je heel veel politiecontroles onderweg met snelheidscontroles en als je niet oppast heb je snel een boete te pakken die voor Europese begrippen nog hoog uit kan vallen. Daarnaast moet je kunnen aantonen dat je veiligheidshesjes, een veiligheidsdriehoek en brandblusser in de auto hebt liggen, want dat is verplicht om rond te mogen rijden. Daarnaast hadden wij geen 4x4 gehuurd wat er voor zorgde dat we met onze auto een aantal keer hebben vastgezeten in de zandwegen en het nabijgelegen dorp half leegliep en bij onze auto kwam kijken en ons gelukkig wel weer op weg hielp. Het is dus aan te raden om een 4x4 te huren als je in Mozambique gaat rondreizen en je goed te verdiepen in welke papieren en spullen je nodig heb.


    Vilanculos
    In Mozambique zijn we vanaf de Komatipoort met een aantal tussenstops naar Vilanculos gereden, een trip waar we drie dagen over hebben gedaan. Vilanculos is een gezellig dorp aan de kust en wat onder andere als vakantie oord dient voor rijke Zuid-Afrikanen. Vilanculos staat bekend om de Bazaruto Archipel welke voor de kust van Vilanculos ligt. Wij hadden een trip naar deze Bazaruto Archipel geboekt en was ondanks een aantal flinke regenbuien de moeite waard. Onderweg bij deze trips zagen we dolfijnen en een zeekoe. Let goed op onderweg want dit gedeelte van Mozambique staat bekend om de zeekoeien. Bij de Bazaruto Archipel hebben we gesnorkeld in een beschermd stuk natuur gebied. We hadden hier weinig van verwacht, maar was uitzonderlijk mooi. We zagen o.a. roggen, zeeslangen, murenes en octopussen.
    Verder is er een leuke lokale markt in Vilanculos en zeker de moeite waard om te bezoeken, ze hebben hier werkelijk van alles en leuk om iets van de lokale sfeer mee te krijgen.

    Tofo
    Na Vilanculos zijn we doorgereden naar Tofo. Deze plaats bekend om de spectaculaire onderwater wereld. Naast de onderwater wereld staat Tofo ook bekend om de grote stranden met duinen en ruige kustlijn. Tip: kom in het juiste seizoen als de walvissen langstrekken van Zuid-Afrika naar Madagaskar, wij waren precies in dit seizoen en dan kun je vanaf het strand ongeveer elke 5 minuten wel een walvis zien springen en is het erg leuk om een walvissafari te boeken.
    Het duiken en snorkelen in Tofo viel voor ons een klein beetje tegen. Het gebied staat bekend om de walvishaaien en manta’s, maar bleek dat we daarvoor niet in het juiste seizoen waren en hebben in vijf duiken geen enkele manta of walvishaai gezien.
    Bedenk dus goed wat je wilt zien als je hier naar toe gaat omdat dit erg veel verschilt per seizoen.
    De hotels in Mozambique vonden wij prijzig voor de comfort wat zij bieden. We merkten dat er weinig concurrentie was doordat er meer toeristen dan hotels waren. Dit gold ook voor het eten, dit vonden we relatief duur voor de kwaliteit, zeker in vergelijking met het buurland Zuid-Afrika.

    Ondanks dat het duiken ons tegenviel en het rondreizen in Mozambique niet altijd even makkelijk was hebben we dit avontuur niet willen missen en heeft Mozambique een speciaal plekje in ons hart gekregen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mozambique:

    Vilanculos • tofo • archipelago bazaruto

    Mijn Mozambique beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 4
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    35 landen bezocht
    6 reviews
    1 waardering

    “Moz, een upcoming land”

    Geplaatst 26-01-2015 • gereisd december 2007 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Mozambique is een land waar nog veel opgebouwd moet worden na de burgeroorlog, letterlijk en figuurlijk. De wegen zijn soms slecht. Gastvrijheid: bijzonder open en vriendelijk. Wel blijven oppassen, het is een arm land. Bij Imhabane veel visserij en walvishaaien. Je accommodatie eerst goed bekijken voordat je ja zegt. Het is een arm land en dat zie je terug in veel onderdelen binnen het toerisme. Mensen maken alles goed. Maputo heeft een grote geschiedenis, vergeet niet het station en het huis van Eifel te bezoeken echt de moeite waard.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mozambique:

    Maputo • Imhabane • Beira

    Mijn Mozambique beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    53 landen bezocht
    8 reviews
    4 waarderingen

    “Een verscheurd land met potentie”

    Geplaatst 22-01-2015 • gereisd september 2013 • 1 week lang • met partner • groepsrondreis

    Vanaf de luchthaven in Johannesburg rij je in ongeveer een dag naar de hoofdstad van Mozambique, Maputo. Mozambique heeft een heftige tijd van burgeroorlog en kolonialisme achter de rug en in Maputo zijn daarvan de sporen zichtbaar. Huizen met kogelgaten, verwaarloosde gebouwen en mensen in een rolstoel met 1 been. Bij mijn bezoek aan Maputo lag overal vuilnis. Het voelt dan ook nog luguber en vies aan, vooral als de zon onder is. Behalve wat kleine bezienswaardigheden (het oud Portugese fort, het Eiffel-huis en het oude treinstation wat als set diende in de film Blood Diamond), is deze stad wat mij betreft slechts een doorreis-stad.
    Als je verder noordwaards langs de kust reist, kom je bij Tofo en Inhambane. De stranden hier zijn prima, maar de meeste mensen die hier specifiek heen willen komen voor datgene wat onderwater leeft. In de wateren rond Inhambane zwemmen manta's, verschillende soorten haaien (waaronder de walvishaai) en walvissen. Een droombestemming voor elke duiker.
    Helaas waaide het de dagen die wij hier waren zo hard, dat de boot niet ver kon uitvaren. En de plekken waar we wel konden duiken, waren niet heel bijzonder. Neem dus de tijd voor het duiken, het is niet gegarandeerd dat je geluk hebt. Walvissen hebben we wel gezien en de show die zij weggaven was te gek (doet niet onder voor walvis-spotten bij Alaska of Canada).
    Nog verder naar het noorden kom je bij Vilanculos. Dit is een relaxt plaatsje dat zelfs wat Caribisch aanvoelt. Voor de kust van Vilanculos liggen de Bazaruto eilanden. Deze prachtige eilanden zijn nog niet veel bezocht door toeristen en er is altijd wel een local die je er met de boot heen kan brengen. Bazaruto staat bekend om de prachtige witte stranden, blauwe zee en een rijke onderwaterwereld. Je kan vanaf de kant met een snorkel al heel veel mooie gekleurde vissen in het heldere water zien. Rondom de eilanden leven ook flamingo's en zwemmen dolfijnen. Een must do als je Mozambique doorkruist naar het noorden (of naar het zuiden).
    In Mozambique vind je veel Zuid-Afrikaaners (blanken) die hun vakantie's in Mozambique doorbrengen. Er zijn ook veel blanken (Zuid-Afrikaners en Portugezen) die een bedrijf/hotel/activiteit runnen in Mozambique. Daardoor is Mozambique minder authentiek Afrikaans op veel plekken.
    Mozambique had vroeger veel wild in de wild parken maar door de burgeroorlog is Mozambique geen wild life bestemming meer. Daar schijnt Mozambique wel weer een gooi naar te willen doen. Maar een arm land als Mozambique is ook gevoelig voor zaken doen met de Chinezen. Voor geld vissen de Chinezen in rap tempo de kust voor Mozambique leeg. Ze vangen alles wat geld oplevert, zoals manta's en haaien.
    Daarnaast is het nog niet altijd even rustig in Mozambique. Rond de verkiezingen in 2013 werden rebellen meer actief. Wij kregen een gewapende escorte in het gebied tussen Vilanculos en Inhambane. Een week later werd een toeristentruck beschoten.
    Als Mozambique politiek stabiel is en haar eigen charme gaat herontdekken, dan heeft Mozambique alles te bieden voor een geweldige Afrika-ervaring. Wanneer Mozambique investeert in de wild parken, de infrastructuur en de onderwaterwereld, dan komen de toeristen vanzelf.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mozambique:

    Inhambane • Vilanculos • Bazaruto eilanden

    Mijn Mozambique beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    • 57 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 13 september 2015 12:41

      Goed verslag, aanvullend op de algemene informatie

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    48 landen bezocht
    1 review
    1 waardering

    “Mozambique, Swasiland en Zuid-Afrika (Afrikaya Tours)”

    Geplaatst 02-11-2014 • gereisd september 2013 • 1 week lang • met partner • individuele rondreis

    We zijn weer terug in Nederland na een fantastische vakantie. Afrika heeft zeker ons hart gestolen. Naast al het natuurschoon waren we ook zeer onder de indruk van de vriendelijkheid en vrolijkheid van de mensen. In vergelijking met landen in Azië en Zuid en midden Amerika hebben we het reizen door het land als zeer ontspannen ervaren.
    De start via Pretoria naar het Kruger park was indrukwekkend. We hadden gedacht af en toe een beest te zien maar niet dat we continu moesten stoppen om weer meer foto’s te maken van al het wild wat langs kwam of voor je stond. Indrukwekkend groot zijn die olifanten, buffels, giraffen en neushoorns. Helaas heeft het luipaard zich voor ons verborgen gehouden. Maar ook de minder bekende dieren zijn een feest om naar te kijken. Een avond safari is leuk maar wel erg koud! Zelfs jas plus deken voorkomen niet dat het koud wordt. In het Kruger park wisten we meteen hoe fijn de gehuurde auto met daktent was. Alles bij je en lekker op je zelf je routes kiezen. De laatste dag in Balule was fantastisch om ’s nachts de nijlpaarden te horen en echt het gevoel te hebben midden in het park te zijn.
    Vervolgens naar Mozambique. De grensovergang gaf geen problemen en verliep heel soepel. Wat wel opvalt is dat de in Mozambique er geen dier meer is te zien in het Limpopo park. We hebben nog een giraffe weg zien lopen en dat was het. De wegen in Mozambique zijn een echte uitdaging. Zeker in het gebied rond Pont do Ouro is het spannend en leuk om te rijden. Wat lucht uit de banden en je komt uiteindelijk er wel, maar wel een avontuur. Ook in Mozambique was het reizen, ondanks de off de road condities (heel leuk) en het ontbreken van aanwijzingen toch heel ontspannen. Ook de avontuurlijke tocht door Maputo en de lokale veerdienst was geweldig. Je kijkt je ogen uit. Wat heel fijn is dat je gewoon rustig kan reizen en tussen de mensen kan staan zonder erg lastig te worden gevallen. De verkopers proberen wel even maar gaan bij nee ook weer gewoon door. De tocht via Massingir en Zongoene naar Barra laat wel zien hoe het leven in Mozambique is buiten de steden. Ondanks het weinige dat er is lijken de mensen toch plezier te hebben en realiseer je je weer eens hoe veel we zelf hebben.
    In Barra zie je een duidelijk meer toeristisch deel van Mozambique. Een prima duikschool met een fantastisch goede gids. We hebben indrukwekkend dingen gezien onder water en aan het oppervlak. Voor het eerst dat we ook tijdens het duiken twee bultruggen gezien, ook de gids maakte dit maar eens in de zoveel jaar mee. Verder ook een Dugong gezien, ook heel uitzonderlijk. We hadden bijna de hoofdprijs. Op 20 minuten na hebben we net een great white gemist op de plek waar wij net het water uit gingen, jammer want deze wordt ook bijna nooit gespot. (Ik weet dat sommige deze juist liever niet tegenkomen zonder kooi !). Het onderwaterleven is hier echt bijzonder, ook betreft macro is hier heel veel te zien. Ook het duiken later in Ponto do Ouro was fantastisch met op beide locaties heel veel bultruggen aan het oppervlak en hun geluiden tijdens de duiken. Ook de lokale groep dolfijnen in Ponto is fantastisch. Daarnaast zie je onder water gewoon te veel om op te noemen. Echter moet ook gezegd worden dat het duiken is in de zwaardere categorie. Het zicht varieert sterk en kan behoorlijk slecht zijn. Ook, met name in Barra, kan het aardig stromen en je maakt vaak hele diepe duiken waarbij snel afdalen noodzakelijk is. We zijn zelf hele ervaren duikers maar ik heb mijn camera toch een paar keer niet meegenomen omdat het gewoon te moeilijk is om nog stabiele beelden te krijgen plus gebrek aan goed zicht. Zelf zou ik duiken in Mozambique niet snel aanraden voor minder ervaren duikers omdat er gewoon redelijk veel risico factoren aanwezig zijn die bij minder ervaren duikers makkelijk kunnen leiden tot problemen . Het duiken in Barra is misschien iets lastiger dan in Ponto maar de duikschool (Barra Lodge Dive) is echt van hoge kwaliteit. Regels worden strikt gehanteerd en duikgidsen zijn heel goed. We hebben ook heel erg genoten van de lodges waar we in zaten. Barra Lodge is fantastisch, aan het strand vanaf je balkon over de zee uitkijken en dan de walvissen en dolfijnen zien springen. O lar do Ouro is een geweldige knusse verblijfplaats met heerlijk eten. Ook de Zongoene lodge, waar we kampeerden was een plaatje. Hier kan je oneindig langs het strand lopen en waan je je in een paradijs. Ze hebben overigens wel grote problemen. Er waren net weer 2 chalets weg gespoeld en ook steiger is in het water verdwenen en de winkel (leeg) werd bedreigd. Deze zou nu best wel onder gelopen kunnen zijn het water kwam al tot de deur. Het lijkt erop op of ze een deel van hun terrein gaan verliezen aan de zee cq rivier maar in de week na ons verblijf starten werkzaamheden om een kering met autobanden te gaan aanleggen. Ik hoop dat het ze lukt maar ik ben bang dat de kracht van het water het hier gaat winnen.
    Vanuit onze huisje bij de Massingir dam hebben we mooie foto’s kunnen maken. Het was hier helemaal leeg we waren de enige bezoekers en ze hebben voor ons even de generator aangezet voor 2 uur. In hun keuken mochten we koken erg leuk (op de kakkerlakken na!)
    Na Mozambique terug naar Zuid Afrika. Aangekomen in Saint Lucia was het nog heel rustig. Het was even zoeken maar uiteindelijk bleek dat Eden Park dicht was en dat we op Superloaf moesten gaan staan. Daar stonden we heel weinig mensen ik denk 5 kampeerders. 2 dagen later was het afgelaten, het lange weekend van de Zuidafrikanen was toen begonnen.
    St Lucia was ook weer een bijzonder mooie ervaring. De nijlpaarden en de krokodillen zijn fantastisch om te zien. Het wetland park geeft ook hele leuke safari mogelijkheden. Weliswaar niet zoveel wild als in het Kruger park maar de uitzichten overtreffen het Kruger park zeker. Op de kampeerplaats van Cape Vidal begrijp je waar de uitdrukking brutale aap vandaan kom, ze zien er heel leuk uit maar je moet heel erg opletten als je iets aan het eten ben.
    Daarna als afsluiting Swaziland. We arriveerden in het Mililwane park met regen en lage temperaturen. We hadden de BEEHIVE al op internet gezien en het is inderdaad wel erg leuk. De volgende dag was het droog met aangename temperaturen. We hebben een tocht gemaakt door het park Het was de bedoeling dat we 6 uur zouden lopen maar het werd iets langer. Het kaartje liet iets aan duidelijkheid over en de wegbewijzering (voetjes op steen) zijn op sommige plaatsen verdwenen. Het uiteindelijke resultaat was dat we bij een hoge top (met vuurtoren) zijn geweest buiten het park en uiteindelijk 8 uur genoten hebben van onze wandeltocht. Het is geweldig om tussen de zebra’s, herten, zwijnen,apen impala’s, koedu’s etc te lopen. Dit is toch weer heel anders dan vanuit je auto naar het wild te kijken. Weer een schitterende ervaring.
    Helaas zat toen deze onvergetelijke vakante erop.
    We gaan zeker nog een keer terug naar Afrika. Er werd ons verteld dat we Botswana zeker moesten gaan bezoeken. We zijn heel erg onder de indruk van de natuur in de drie bezochte landen maar zeker ook omdat we ons er erg op ons gemak voelden. Reizen was, ondanks de condities van wegen en bewijzering in Mozambique, relatief eenvoudig en een gemakkelijk. Na 3 ½ week is het niet gemakkelijk om weer hier te beginnen maar de fantastische herinneringen aan deze vakantie hebben we in ieder geval. video verslag te vinden op http://youtu.be/ARvIkptuF8M

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mozambique:

    Kruger National Park • barra lodge • Zongoene lodge

    Mijn Mozambique beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    40 landen bezocht
    3 reviews
    1 waardering

    “prachtige kust in typisch Afrika”

    Geplaatst 03-09-2014 • gereisd juli 2012 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Ik besloot om naar Mozambique te gaan omdat ik naar Zuid Afrika zou gaan, maar ook wilde leren duiken. Maputo, de hoofdstad is een typische Afrikaanse stad: er is eigenlijk niet zo veel te beleven. Gelukkig zijn de stranden bij Tofo en Vilanculos wel prachtig, evenals de onderwaterwereld. Snorkelen met whalesharks, 'safari' met dolfijnen en walvissen (ook te horen tijdens het duiken: prachtig) en duiken met mantaroggen (als je geluk hebt). De voorzieningen voor toeristen zijn beperkt, maar dat maakt het juist ook bijzonder. Reizen met openbaar vervoer is wel een uitdaging, lange afstanden die veel tijd kosten en de bus kan altijd voller.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mozambique:

    Tofo • archipelago bazaruto • Vilanculos

    Mijn Mozambique beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,6

    63 landen bezocht
    4 reviews
    0 waarderingen

    “onontdekt”

    Geplaatst 19-08-2014 • gereisd april 2014 • 1 week lang • met vrienden • groepsrondreis • met Shoestring

    Een lage score voor een prachtig land. Laag omdat ik niet kan liegen. Er is geen uitgebreide eetcultuur, er zijn geen tientallen bezienswaardigheden, De bevolking is niet gewend aan toeristen en de stranden zijn onaangetast en zonder infrastructuur.
    En juist dat alles maakt dit een prachtig land!
    Onontdekt, puur, ruig, avontuurlijk en uitdagend.

    (laatste reiservaring was met een groep/voor mijn werk. Ben er eerder zelfstandig geweest. Ben dus bekend met de beperkte infrastructuur)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mozambique:

    Tofo • Bazaruto eilanden • Vilanculos

    Mijn Mozambique beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 7
    • Eten: 6
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Mozambique reiservaring!

Ben jij onlangs in Mozambique geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Mozambique specialisten

Kras

Kras

Bij Kras heb je de keuze uit vier Mozambique rondreizen: een kampeersafari, een lodgesafari en twee combinatiereizen met Zimbabwe.
Bezoek website

Shoestring

Shoestring

Shoestring biedt een betaalbare combinatiereis waarbij je niet alleen Mozambique, maar ook Zuid-Afrika, Malawi én Zambia aandoet.
Bezoek website

Koning Aap

Koning Aap

De prachtige stranden van Mozambique combineren met de hoogtepunten van Zuid-Afrika? Het kan met Koning Aap!
Bezoek website

Meer Mozambique reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Mozambique

Vergelijk hotelprijzen Mozambique

Top 3 Mozambique specialisten

Kras

Kras

Bij Kras heb je de keuze uit vier Mozambique rondreizen: een kampeersafari, een lodgesafari en twee combinatiereizen met Zimbabwe.
Bezoek website

Shoestring

Shoestring

Shoestring biedt een betaalbare combinatiereis waarbij je niet alleen Mozambique, maar ook Zuid-Afrika, Malawi én Zambia aandoet.
Bezoek website

Koning Aap

Koning Aap

De prachtige stranden van Mozambique combineren met de hoogtepunten van Zuid-Afrika? Het kan met Koning Aap!
Bezoek website

Meer Mozambique reisorganisaties