Gemiddelde beoordeling Myanmar


Cultuur & bezienswaardigheden

9,3

Gastvrijheid

9,5

Natuur

7,6

Stranden

7,7

Eten

7,0

Gemiddelde beoordeling

8,2
Op basis van 48 Myanmar ervaringen

Reizen naar Myanmar

Langzaam, héél langzaam stelt Myanmar (voorheen: Birma) zich open voor de wereld. Steeds meer democratische hervormingen worden doorgevoerd. Toeristen stromen in groten getale toe. Meer dan terecht: in Myanmar vind je (nog!) de pure Aziatische sfeer, met ongerepte landschappen, traditionele dorpen en gouden pagodes. Hoogtepunten: de ontmoetingen met de ontzettend lieve bevolking en fietsen of ballonvaren bij de betoverende tempels van Bagan. Ondanks de vruchtbare landbouwgronden en rijke bodemschatten als olie, aardgas, teak en edelstenen zijn de inwoners straatarm. Maar de hoop op vrijheid en een betere toekomst is tastbaar en uit zich overal. Voorzichtigheid is geboden, maar dit is hét moment om te gaan, de veranderingen zelf te zien en te reizen door dit land met zijn onaangetaste natuur en authentieke mensen.

Vliegtickets Myanmar

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Myanmar
V.a. 524 Meer over vliegen naar Myanmar

Overnachten in Myanmar

Vergelijk alle hotels in Myanmar
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Myanmar

Yangon: het nieuwe Rangoon

Shwedagon Paya

De 2500 jaar oude Shwedagon Paya in Yangon.

De hoofdstad Yangon, voorheen Rangoon, heeft een speciale sfeer. Het alledaagse leven wordt vermengd met een vervallen Brits-koloniaal straatbeeld. Centraal gelegen vind je de Boeddhistische tempel Sule Pagoda, en een stuk verder de Shwedagon Pagode. 200 km ten oosten van de stad zie je op de Kyaiktoberg, de Gouden Rots, een van de belangrijkste boeddhistisch bedevaartsoorden van Myanmar. Het is een metershoog granieten rotsblok, dat door gelovigen is volgeplakt met bladgoud. Boven op de rots is een gouden pagode gebouwd.

Mandalay en Bagan: oude Boeddhistische steden

Het koninklijke paleis in Mandalay.

Het religieuze centrum van Myanmar, Mandalay, is de op een na grootste stad van het land. Het is net een groot boeddhistisch openluchtmuseum, met pagodes, kloosters en duizenden monniken. Een bezoek aan de pagode op de top van de Mandalayheuvel en de Arakanpagode ten zuiden van Mandalay is een aanrader.

Zonsopkomst Bagan

Zonsopkomst in Bagan.

Ook het fabuleuze Bagan, een oude stad middenin de natuur met ontelbare pagodes zo ver het oog rijkt, is een must. Tip: in Amarapura, een weversdorp onder Mandalay, wordt jaarlijks de ‘Nat Pwe’ gehouden, een uitbundig Birmees carnavalsfeest, ‘het feest van geesten en de ziel’. Mandalay is ook de toegangspoort naar het noorden, naar het fijne bergplaatsje Pyin U Lwin en Lashio en Myitkyina.

Inle Lake & wildlife

Traditionele één been peddelaar op het Inle Lake.

Meer dan de helft van Myanmar bestaat nog uit enorme, veelal ongerepte wouden. In Myanmar komen dan ook veel dieren voor: olifanten, luipaarden, beren, vliegende eekhoorns en honden, herten, krokodillen, Irrawaddy dolfijnen en gibbons. In het geïsoleerde noordwesten leven zeldzame tapirs en neushoorns, sneeuwluipaarden en tijgers.

Onderdeel van zo’n beetje elke georganiseerde rondreis is ook een bezoek aan het Inle Lake bezoeken, waar de Inthas met hun benen roeien. Het Inle-meer is omgeven door heuvels en ligt 900 meter boven de zeespiegel. De omgeving wordt bewoond door de Intha-bevolking die er wonen in huizen op houten palen in het water.

Alle bezienswaardigheden in Myanmar

Top 3 Myanmar specialisten

Riksja Myanmar
Riksja Myanmar

Zelf je Myanmar reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Sawadee biedt zeer complete groepsrondreizen (17 of 26 dagen) die een unieke route volgen met de mooiste hoogtepunten.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX biedt zowel groepsreizen, individuele rondreizen, als singlereizen aan naar Myanmar.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Myanmar artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Myanmar

Bekijk de top 10 Myanmar rondreizen

48 Myanmar reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,2
Op basis van 48 Myanmar ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 9,0

    26 landen bezocht
    31 reviews
    6 waarderingen

    “Wat een magisch land”

    Geplaatst 23-04-2018 • gereisd april 2018 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Myanmar is heel bijzonder, omdat het nog niet compleet ondergedompeld is in toeristische attracties. De locals zijn dankbaar dat je hun land komt bezoeken, zijn zeer behulpzaam. Het eten is fantastisch en het land is zo divers. Bagan met 4000 tempels, de luchtballonnen. Inle Lake met de prachtige drijvende dorpen en tuintjes. De trekking van Kalaw naar Inle Lake maar ook de hoofdstad Mandalay, nog zo puur! Goedkoop en goed bereisbaar. Net toeristisch genoeg om goede infrastructuur etc te hebben.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Myanmar:

    Bagan • Inle Lake • Mandalay

    Mijn Myanmar beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    19 landen bezocht
    26 reviews
    23 waarderingen

    “Prachtig en nog niet platgelopen”

    Geplaatst 30-11-2017 • gereisd juli 2014 • 3 weken lang • met familie • zelfstandig

    Mijn reis naar Myanmar was erg mooi. Het land heeft leuke bezienswaardigheden en hele lieve mensen. De keuken is minder dan andere Aziatische landen, maar als je tips vraagt aan locals kan je echt heerlijk eten. Ik ben drie weken geweest en dat was genoeg voor het midden (het was regenseizoen dus ik ben niet naar de kust gegaan). Vooral het rondje Mandalay - Bagan - Inle lake vond ik heel leuk en afwisselend.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Myanmar:

    Mandalay • Bagan • Inle Lake

    Mijn Myanmar beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    35 landen bezocht
    28 reviews
    7 waarderingen

    “Iedere glimlach laat je welkom zijn”

    Geplaatst 29-11-2017 • gereisd september 2015 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

    Myanmar, de parel van het onbekende. De mensen in Myanmar zijn zo vriendelijk en gastvrij. Ze beheersen dan wel niet de Engelse taal, ze proberen je te helpen waar ze maar kunnen. De bevolking is nog wat onzeker, maar erg nieuwsgierig. Je zult hier constant met een glimlach op je mond rondlopen. Je voelt je welkom en bijzonder op een positieve manier. Wees respectvol en waan je in het pure Myanmar

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Myanmar:

    Bagan • Inle Lake • Yangon

    Mijn Myanmar beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    26 reviews
    8 waarderingen

    “Meer dan stupas en tempels! ”

    Geplaatst 28-11-2017 • gereisd november 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Plekken zoals Bagan en Inle lake spreken voor zich. De natuurlijke schoonheid en fotogenieke plekken laten niemamd onberoerd. Wat ons echter nog meer aansprak aan Myanmar zijn kleinere plekken, waar een pak minder toeristen passeren. Plaatsen zoals Hsipaw, Pyin Oo Lwin, Dawei of Hpa-An zijn echt nog puur, met een minimum aan tourisme! Alle kindjes zwaaien en zelfs volwassenen blozen als je ze aanspreekt, wat een ervaring! Minpuntjes aan Myanmar zijn het eten, wat voornamelijk uit rijst en gefrituurde zaken bestaat.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Myanmar:

    Inle Lake • Hsipaw • Bagan

    Mijn Myanmar beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 5
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    21 landen bezocht
    26 reviews
    4 waarderingen

    “Zeer bijzonder land en vriendelijke bevolking”

    Geplaatst 27-11-2017 • gereisd juli 2015 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Onze reis door Myanmar begon in Yangon. Een verschrikkelijk drukke stad, maar direct merken we de behulpzaamheid van de bevolking op. Ik ben nog nooit in mijn leven zo'n vriendelijke bevolking tegen gekomen. Je hoeft mensen niet eens aan te spreken en om hulp te vragen, ze komen gewoon naar jou toe om je te helpen. Heel bijzondere en warme bevolking! Overnachten in Myanmar is wel wat duurder, verder zijn de prijzen vergelijkbaar met andere landen in Azië.

    In Yangon is het hoogtepunt de Shwedagon Pagoda. Hier kun je echt wel even een poosje rondlopen. Om de drukte te vermijden zijn wij een middagje in het park gaan zitten om een boekje te lezen. Ook zijn we hier twee keer naar de bioscoop geweest. Aan het begin van de film wordt het volkslied gespeeld en gaat iedereen staan met hun hand op hun borst. Dit is echt een ervaring! Na Yangon zijn we met de nachtbus doorgegaan naar Bagan. Hier vind je meer dan 4000 tempels! Het is een prachtig gebied om door heen te fietsen en af en toe wat tempels van dichterbij te bekijken. Vooral tijdens zonsopkomst en zonsondergang heb je hier een prachtig beeld over de tempels. Vanaf Bagan hebben we de nachtbus naar Mandalay gepakt. Dit is ook weer een erg drukke stad, waar we onze rust niet echt konden vinden. Het is hier wat lastiger om op eigen houtje bezienswaardigheden buiten de stad te bezoeken, dus we hebben een tour gedaan. Wat je wel zelf kunt bezoeken is Mandalay Hill. Het is een behoorlijke klim, maar het uitzicht is het waard. Ook lopen hier veel monniken die graag even een praatje met je maken. Vanaf Mandalay hebben we de nachtbus naar Kalaw gepakt. De omgeving van Kalaw is geweldig en we doen dan ook een tweedaagse trekking vanaf Kalaw naar Inle Lake. Deze trekking was nog heel erg authentiek! We kwamen amper (max 2 andere groepjes) toeristen tegen in twee dagen en de lokale bevolking leek echt verrast ons te zien. Na twee dagen lopen te zijn aangekomen bij het Inle meer kwam het boottochtje over het meer naar het dorpje Nyaung Shwe als een fijne verrassing. Wat mij betreft was het Inle meer het grote hoogtepunt van Myanmar! Het meer zelf en de omgeving zijn zo indrukwekkend! Op het meer vind je de karakteristieke vissers die met 1 been en 1 arm peddelen, terwijl ze met hun andere arm vissen. Vergeet ook niet een fiets te huren en de omgeving van het meer te bekijken. Hier vind je onder andere een wijnplantage, waar je wijn kunt proeven. Na het Inle meer hebben we de nachttrein weer naar Yangon gepakt en zijn we vanaf daar doorgevlogen naar Thailand.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Myanmar:

    Inle Lake • Bagan • Yangon

    Mijn Myanmar beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    34 landen bezocht
    26 reviews
    10 waarderingen

    “Adembenemend Myanmar ”

    Geplaatst 24-11-2017 • gereisd oktober 2015 • 4 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Myanmar heeft qua bezienswaardigheden echt grote highlights! De tempels van Bagan, het Inle meer en een wandeltocht naar Kalaw zijn echt adembenemend mooi waar een boottocht over het Inle Meer en een zonsopgang bij Bagan echte must do’s zijn. Kleinere highlights zoals een de beklimming naar het klooster in HPa-an en de treinrit door de stad Yangon waren in mijn ogen net zo goed! Het land heeft gewoon veel te bieden qua natuur en cultuur! De mensen lachen altijd en zijn heel erg gastvrij. Het is een arm land, maar het lijkt alsof iedereen heel tevreden is met wat ze hebben! De bereikbaarheid is zeer goed en over het algemeen is het land erg goedkoop! In myanmar voelt het nog alsof je 100 jaar terug gaat in de tijd en als het echte Azië!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Myanmar:

    trekking Kalaw Inle Lake • Bagan • Hpa-an

    Mijn Myanmar beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    35 landen bezocht
    27 reviews
    10 waarderingen

    “Myanmar, hartelijke mensen, prachtige cultuur, geweldig!”

    Geplaatst 23-11-2017 • gereisd maart 2014 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    Onze route was Yangon, Golden Rock, Inlemeer, Kalaw, Bagan, Mandalay. We hadden op advies van anderen alle hotels tevoren geboekt. Het allermooist vond ik de Golden Rock bij Kyaiktiyo, waar we op de berg een overnachting hadden en daardoor een dienst bij de Golden Rock meemaakten, magisch. En natuurlijk was ook Bagan geweldig om bij de schemering foto's te maken van de tempels en pagodes.
    De cultuur is geweldig in Myanmar, de zonsondergang bij de tempels/pagodes, de enorme gouden koepel van de Schwedagon in Yangon, de U-bein brug bij Mandalay, er is zoveel te zien, je kijkt je ogen uit. De mensen glimlachten overal en waren vaak aardig. De natuur was zeker mooi, het Inlemeer is prachtig. Het eten was niet heel bijzonder, daarom maar een zesje. Vaak was het vrij summier. Reizen met ov ging prima, een binnenlandse vlucht heb ik ter plekke door een reisbureau laten regelen.
    Tips:
    - als je het Inle meer opgaat kan het behoorlijk koud zijn, neem iets warms mee, een windjack ofzo, de boten gaan hard.
    - huur bij Bagan een elektrische scooter, je kunt dan heel veel bekijken, heerlijk in de hitte.
    - neem kookles. Wij deden dat bij Nyaung Schwe bij het Inlemeer.
    - Zoek een scootergids voor Mandalay en omgeving. Wij deden dit drie dagen bij twee broers, gingen bij hen achterop en vroegen naar niet-toeristische plaatsen. Zo kwamen we o.a. bij 'little Bagan', bij een tempel met een stervende buddah, een wasplaats aan de rivier, plaats waar bakstenen vervaardigd werden en zelfs op een plaats waar we de eerste toeristen waren (aldus de monnik ter plekke). En nog veel meer.
    - doe in Mandalay de Circle train, je rijdt een rondje en kunt op je gemak de omgeving bekijken, ook de markten pal naast het spoor.
    - vraag je gids je naar een tempel te brengen waar je met monniken mee kunt eten, superleuk.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Myanmar:

    Kiayktiyo golden rock • Bagan • Inle meer

    Mijn Myanmar beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    24 landen bezocht
    27 reviews
    3 waarderingen

    “Indrukwekkend land en ontzettend aardige bevolking”

    Geplaatst 21-11-2017 • gereisd juli 2015 • 4 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Myanmar is een geweldig land! De mensen zijn enorm behulpzaam en er is veel te zien/ doen. Een van de hoogtepunten is het bekijken van de duizenden tempels in Bagan. Deze kun je per fiets of scooter bekijken. Ook de Shwedagon Pagoda in Yamgon is een must see. Het aller gaafste vond ik de meerdaagse trekking van Kalaw naar Inle lake. Myanmar is nog een stuk minder toeristisch dan haar buurland Thailand. Hierdoor zijn er op sommige plekken nog wel wat minder voorzieningen voor toeristen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Myanmar:

    Inle Lake • Bagan • Yangon

    Mijn Myanmar beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 7
    • Eten: 6
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 10,0

    69 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Wat een land! Geweldig, vriendelijk, prachtig!”

    Geplaatst 13-11-2017 • gereisd mei 2012 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Wat een bizar mooi land met de meest aardige mensen ter wereld. Wij waren Thailand gewend, en schrokken eerst van de mensen die een beetje opdringerig leken. Wij dachten: ownee, weer mensen die geld van je willen. In tegenstelling! Ze willen graag hun Engels oefenen, iets weten over de westerse voetballers etc. Ze vertellen je graag van alles over hun cultuur, geven je een lift, helpen je op weg! Het enige dat ik een beetje minder vond, was de longnecks in Inle lake. Die komen daar officieel niet vandaan, en diegene die daar staan worden echt tentoongesteld aan toeristen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Myanmar:

    Bagan • Mandalay • Yangon

    Mijn Myanmar beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    23 landen bezocht
    5 reviews
    2 waarderingen

    “Wauw! Gastvrijheid, natuur, cultuur, fantastisch!”

    Geplaatst 12-11-2017 • gereisd oktober 2017 • 4 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Myanmar blijft het hoogtepunt van mijn reis! Wat een lieve mensen! Mijn hoogtepunten waren: de trekking van Kalaw naar Inle lake, Hsipaw (3 daagse trekking) en Hpa-an. Wel valt op dat deze plekken allemaal minder toeristisch zijn dan de 'hoogtepuntjes', daarom zou ik zeggen: ga zo snel mogelijk voor dit land overspoelt wordt door toeristen. Tips: Mr Shake en Mrs popcorn in Hsipaw, heerlijke tentjes! Verder kun je dit land goed per (nacht)bus bereizen. De nachtbussen zijn comfortabel, soms wel koud door de airco. Verder is het gaaf om een stuk met de trein te reizen naar Hsipaw!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Myanmar:

    Hsipaw • trekking Kalaw Inle Lake • Hpa-an

    Mijn Myanmar beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Myanmar reiservaring!

Ben jij onlangs in Myanmar geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Azië

Myanmar essentials

Vlag: Myanmar
Beste reistijd: November t/m april
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen
Minimum vliegduur: 14 uur
Richtprijs retourticket: € 700
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Myanmar specialisten

Riksja Myanmar

Riksja Myanmar

Stel zelf de Myanmar reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt zeer complete groepsrondreizen (17 of 26 dagen) die een unieke route volgen met de mooiste hoogtepunten.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt zowel groepsreizen, individuele rondreizen, als singlereizen aan naar Myanmar.
Bezoek website

Meer Myanmar reisorganisaties

333TRAVEL
333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Groeps- en gezinsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budgetreizen Myanmar.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Reizen op maat naar Azië.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

NRV
NRV

Voordelig Myanmar.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Privé reizen op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijk Myanmar.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Lokale specialisten.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Myanmar

Vliegtickets naar Myanmar


Meer over vliegen naar Myanmar

Hotels in Myanmar zoeken

Hotels in Myanmar zoeken

Boek je rondreis naar Myanmar

Riksja Myanmar
1. Riksja Myanmar

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Complete groepsrondreizen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
3. FOX Verre Reizen

Groeps en individueel.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Myanmar rondreizen


Vliegtickets Myanmar

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Myanmar
V.a. 524 Meer over vliegen naar Myanmar