Gemiddelde beoordeling Namibië


Cultuur & bezienswaardigheden

8,1

Gastvrijheid

8,3

Natuur

9,8

Stranden

7,0

Eten

7,7

Gemiddelde beoordeling

8,2
Op basis van 44 Namibië ervaringen

Reizen naar Namibië

Hoewel nog geen kwart ervan geasfalteerd is, zijn de wegen in Namibië goed te berijden en ook geschikt om er zélf te rijden. Onderweg zie je hoge zandduinen, grillige bergen, uitgestrekte woestijnlandschappen, droge savannes, uitgesleten rivierravijnen en vele natuurparken. In Namibië kun je genieten van uitgestrekt natuurschoon, de prachtige rode duinen bij Sossusvlei en wildlife in Etosha. De echte avonturier gaat op zoek naar de Bosjesmannen in de Kalahari.

Vliegtickets Windhoek

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Windhoek
V.a. 678 Meer over vliegen naar Namibië

Overnachten in Namibië

Vergelijk alle hotels in Namibië
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Namibië

Natuurschoon bij de Sossusvlei

Sossusvlei

Drooggevallen meer in Sossusvlei.

De omgeving van de Sossusvlei in de Namib-woestijn is surrealistisch. De vallei is bereikbaar over de weg via het plaatsje Sesriem. Er zijn hoge, rode zandduinen van wel 300 meter, de lucht is helderblauw en je ziet een enkele dorre acacia. Alle hoge duinen zijn beschermd gebied en genummerd. Alleen duin 45 mag beklommen worden. ‘Dune 45’ is daarmee een bekend uitzichtpunt geworden.

Avontuurlijke safari in Etosha National Park

Big Five in het Etosha National Park

Spot de Big Five in het Etosha National Park.

Een groot deel van het Etosha Nationaal Park wordt ingenomen door de Etosha Pan, een reusachtige zoutpan. Omdat het park het grootste gedeelte van het jaar droog en dor is, kun je hier prima zelf rondrijden. Er zijn speciale routes langs waterplekken met namen als Rhino Drive, Olifantsbad of Sprokieswoud. Binnen de parkgrenzen zijn enkele staatslodges met een eigen waterplek, waar de dieren na zonsondergang vaak komen. Net buiten het park zijn de luxere lodges te vinden.

De hoofdstad Windhoek

Christuskirche in het centrum van Windhoek

De Christuskirche in het centrum van Windhoek.

Windhoek is met de enige internationale luchthaven meestal het startpunt van een rondreis door het uitgestrekte Afrikaanse land. Je kunt een leuke stadswandeling maken door het compacte centrum van (Duits-) koloniaal Windhoek, de souvenirmarkt bezoeken en een excursie naar de township Katateru maken. Als je liever niet in de stad verblijft, kun je in het Daan Viljoen Park buiten de stad kamperen.

Alle bezienswaardigheden in Namibië

Top 3 Namibië specialisten

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Christine maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Kras
Kras

Kras biedt scherp geprijsde groeprondreizen en safari reizen naar Namibië met Nederlandstalige reisleiding.
Bezoek website

NRV Holiday
NRV Holiday

Voordelige individuele Namibië rondreizen (met eigen huurauto).
Bezoek website

Rondreis aanbiedingen naar Namibië

Bekijk de top 10 Namibië rondreizen

44 Namibië reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,2
Op basis van 44 Namibië ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,0

    33 landen bezocht
    1 review
    14 waarderingen

    “Namibië”

    Geplaatst 27-02-2018 • gereisd december 2017 • 3 weken lang • met partner • individuele rondreis

    Namibië heeft wel degelijk mooi stranden ( Henties Bay, Swakop, Sandwich Harbour) alleen bijna niemand zal in de ijskoude oceaan ( 14-17 graden C ) een duik nemen. Mijn vrouw had de baai bij Lüderitz ( prachtstadje) voor zichzelf. Meer dan 4000 kilometer door heel het land getrokken. Etosha, Damara, Naukluft, Fish River Canyon en Kalahari, laatste gebied erg bijzonder. Als beweerd wordt dat de gravelwegen goed berijdbaar zijn is er sprake van brochuretaal. De wegen in bv Etosha en diepe zuiden zijn gewoon erg slecht. Ook oppassen voor zandbanken op wegen. Eten niet altijd even best. Zeer bijzonder land, met vaak aardige mensen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Lüderitz e.o. • Sossusvlei • Kalahari

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    19 landen bezocht
    13 reviews
    12 waarderingen

    “Wat een geweldig puur land”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd maart 2017 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wat een prachtig land, de natuur is overweldigend. Uitgestrekte landschappen. Namibië is heel goed te bereizen, dit wel in een goede 4x4 drive auto. Wij hadden een auto met tent op het dak. We hebben op campings en ook in lodges geslapen, deze afwisseling is wel heel prettig. Wij hadden alles van te voren geboekt, is niet echt nodig, wij waren er in maart, laagseizoen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Sossusvlei • Etosha • Waterberg Plateau

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    47 landen bezocht
    27 reviews
    21 waarderingen

    “Beste vakantieland”

    Geplaatst 20-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in september 2016 • met partner • zelfstandig

    Namibië is ons favoriete vakantieland. De uitgestrektheid, de rust, zo weinig mensen. Zelfs in de toeristische gebieden, zoals Etosha NP, kun je dagen doorbrengen zonder al te veel andere auto's te zien. Alleen bij de Rest Camps zie je uiteraard veel mensen.
    Wij kamperen graag wild in Namibië. Er is zoveel ruimte en er zijn zoveel mooie plekjes.
    De rit vanaf Epupa Falls langs de rivier met Angola aan de andere kant is geweldig. We zijn in twee dagen tijd niemand tegengekomen, behalve wat Himba mensen. Dat er geen andere auto's waren, is natuurlijk wel een nadeel als je pech krijgt. Maar gelukkig hadden geen lekke banden o.i.d.
    Super mooi land!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Epupa falls • Etosha National Park • Fish River Canyon

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 6

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 03 juli 2018 08:20

      Hoi Iris, wat leuk en nuttig zijn jouw reis verhalen. In Namibië (en Botswana) zouden wij ook graag wild kamperen. Is dit veilig? En waar moet je op letten? Is een auto met daktent de beste optie om te huren of is een goede auto en meegebrachte tent ook een optie?

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    21 landen bezocht
    27 reviews
    7 waarderingen

    “Schitterende natuur!”

    Geplaatst 20-11-2017 • gereisd oktober 2014 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Namibie is een prachtig land om te bezoeken wanneer je van indrukwekkende natuur houdt. Wij hebben in oktober 2014 ruim drie weken rondgetrokken met een gehuurde auto en kampeerspullen. Van Windhoek naar de Fish River Canyon, van de Fish River Canyon naar Luderitz (o.a. bezoek Ghost Town/Kolmanskop: Aanrader, vergeet je camera niet!), door naar de Sossusvallei, vervolgens Swakopmund, om met wat tussenstops door te gaan naar Etosha National Park en als laatste naar Waterberg Plateau Park. De Fish River Canyon is mijn favoriete plek, omdat je hier echt bijna alleen bent met een intense canyon voor je (dit was in oktober 2014 in ieder geval zo, ik weet niet hoe het nu staat met het toerisme). Etosha National Park komt op de 2e plek, een unieke plek om wildlife te spotten! Heel leuk dat je hier zelfstandig doorheen mag rijden en er is echt veel te zien. De campings in het park moet je wel even reserveren, deze zijn erg populair. Wat betreft vervoer, om kosten te besparen hebben wij gekozen voor een normale auto (geen 4x4). Als je voor de hoofdwegen kiest dan is dit geen probleem. Bij ons was het een aantal keer een uitdaging toen we hadden gekozen voor campings die wat verder van de hoofdwegen aflagen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Fish River Canyon • Etosha National Park • Kolmanskop

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    34 landen bezocht
    26 reviews
    11 waarderingen

    “Wat een ervaring!”

    Geplaatst 19-11-2017 • gereisd oktober 2012 • 3 weken lang • met familie • groepsrondreis • met Baobab

    Namibië heb ik samen met Botswana en Zambia gezien. Wat een ervaring! Je slaapt bijna letterlijk tussen de dieren in tenten, wow. Je ziet er veel dieren waaronder de big 5. De Sossusvlei is groot en indrukwekkend, wat een zand. Daarnaast vond ik Swakopmund een leuk plaatsje, doet wat Duits aan. En in het Itosha park zie je veel wilde dieren. Ik hou van Afrika!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Sossusvlei • Swakopmund • Itosha Park

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    37 landen bezocht
    13 reviews
    9 waarderingen

    “Leegte, stof en verbazing”

    Geplaatst 17-11-2017 • gereisd mei 2010 • langer dan een maand • met partner • zelfstandig

    We hadden vijf weken de tijd om Namibië te ontdekken. In Windhoek haalden we onze 4x4 wagen op met tentje op het dak. Eerst naar het zuiden tot aan de Oranjerivier, de grens met Zuid-Afrika. Toen weer omhoog. Verbazing over de leegte. Hordes bavianen die in alle vroegte de vuilnisbakken omgooiden. Daar lagen we dan in ons tentje op de auto. We waren er in mei. Overdag een behaaglijke temperatuur van 23 graden. Na zonsondergang daalde de temperatuur tot net boven het vriespunt. Dit met uitzondering van het noorden waar het subtropisch was. Tijdens deze reis vielen we van de ene verbazing in de ander. Kaal en ruig het zuidwesten, weids met wilde paarden. Vaak kookten we zelf soms aten we in de steden in een restaurant. Daar konden we in supermarkten onze voorraad weer aanvullen. De natuur is verbazingwekkend, aan de kust flamingos, pelikanen, duizenden zeehonden, pinguins en dolfijnen. Landinwaarts kijk je je ogen uit bij struisvogels, springbokken, jakhalzen enz. En dan zie je ineens de eerste giraf en eerste zebra. Later bij de Nationale parken zoals Etosha bezochten we met onze auto waterplaatsten en verbaasden we ons over het prachtige dierenleven wat je er kunt aanschouwen. De campings zijn prima, heel schoon, er is vaak een restaurant bij. We waren veel op onszelf bij deze reis. De mensen die we troffen waren vriendelijk maar niet overdreven hartelijk. We kregen niet echt persoonlijk contact. We bezochten een Himbadorp. Prachtige mensen maar voelden ons wel erg toeristen die hun primitieve nomadenbestaan kwamen aanschouwen. We namen vaak lifters mee maar die lagen vaak gelijk te slapen. Wij hadden extra matjes mee om op te slapen en goede warme slaapzakken. Een goede zaklamp is onontbeerlijk evenals een verrekijker en camera met groothoeklens. Een prima land om individueel te ontdekken. Wij bleven voornamelijk op de hoofdwegen, het risico van pech in de desolate omgeving zonder passanten is riskant. De grootste uitgaven waren de vliegreizen en de 4x4 wagen met daktent. Er waren dagen bij dat we amper mensen zagen. Uren rijden soms over kaarsrechte stoffige wegen. Ongelooflijk veelzijdig, geen enkele bestemming leek op de vorige. Voor ons was het een onvergetelijke reis!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Epupa falls • Ethosha • Fish River Canyon

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 4

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    21 landen bezocht
    34 reviews
    22 waarderingen

    “Ideaal Afrika”

    Geplaatst 17-11-2017 • gereisd juli 2013 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    #1 destination in Afrika, prachtig afwisselende natuur, Big 5 te spotten, rust&ruimte, goede wegen en ook nog een stukje oude cultuur te vinden in Damaraland.

    Je kunt dit land zonder gids heel goed zelf bezoeken, boek een fly-drive en maak je eigen route op maat. bedelen en oplichting zoals in bijna elk ander afrikaans land is hier niet aan de orde.
    Houdt wel rekening met de vele Gravel wegen dat tussen sommige plaatsen afstanden afleggen een stuk langer kan duren dan wordt aangegeven in veel gevallen. de meeste Gravel wegen en dan praat ik over de C wegen zijn wel erg netjes onderhouden in bijna alle gevallen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Sossusvlei • Caprivistrook • Etosha National Park

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    17 landen bezocht
    26 reviews
    8 waarderingen

    “Diverse natuur in een best armoedig land”

    Geplaatst 13-11-2017 • gereisd september 2016 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Een erg divers land. Er zijn canyons, rotsformaties, woestijnen, in het noorden een paar watervallen, een spookstad, een national park waar je op safari kunt gaan en ook cultureel gezien is het erg interessant (met al die verschillende stammen). Wij vonden wel dat er veel armoede in het land was, en als toerist zijnde wordt je ook continu ‘lastig’ gevallen door de locals. Ze willen allemaal geld van je of dat je spullen van ze koopt, op zich snappen we dat ook wel, maar je kunt niet bij iedereen kopen en soms zijn ze nog ondankbaar ook. Na het boodschappen doen kwamen er bijvoorbeeld 4 kinderen naar ons toe die ons winkelkarretje voor ons weg wilden brengen (tegen betaling uiteraard). Wij gaven ze allemaal een dollar, en toen was het kind dat het karretje weg moest brengen boos dat hij ook maar 1 dollar had gekregen, terwijl de anderen ook een dollar hadden gekregen maar niet het karretje weg hoefden te brengen. Sommige volwassenen volgden ons gewoon tot in de supermarkt zodat we eten voor hen konden kopen. Dit was vooral in het noorden van Namibië het geval (in Opuwo) en in het Zuiden bij de grensovergang naar Zuid-Afrika. Het is niet heel aardig van ons, maar soms werden we helemaal geirriteerd door dat gebedel dat we soms maar zeiden dat we alleen een credit card hadden, dit werkte overigens wel goed want dan dropen ze gelijk af.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Spitzkoppe • Etosha National Park • Kalahari

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    20 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Ongerept, uitgestrekt en vriendelijk land”

    Geplaatst 13-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in september 2014 • met partner • zelfstandig

    Namibië....wat een bestemming! Ik ben er een paar keer geweest maar onze mooiste reis was de kampeerreis, met een tentje bovenop een 4x4! Wat mij betreft is dat de beste manier om het land te beleven.

    Namibië is een georganiseerd land, heel gastvrij maar vooral heel leeg. Dat merk je nog niet bij aankomst in Windhoek, wat redelijk druk is, maar zodra je Windhoek verlaat stopt je mobiele bereik, is de weg snel onverhard en kom je bijna niemand meer tegen. Dat is ook echt de charme, de rust en leegheid, maar natuurlijk ook de schoonheid.

    Lodges/hotels zijn prima, maar niet in hele grote mate aanwezig. Boeken op voorhand is, zeker buiten het echte laagseizoen, wel aan te raden. Datzelfde geldt ook wel voor campsites in nationale parken, daarbuiten is er altijd wel plek. Als iets vol is, is het ook nog wel gebruikelijk om een plek te delen (ze zijn ruim genoeg).

    De campsites zijn er in 3 smaken: allereerst die in de nationale parken. Vaak echt topgelegen (zeker in Etosha), met op zich goede douches/toiletten, maar verder wel wat massaal en altijd vol. De simpele campsites buiten de parken zijn vaak leeg. Wij stonden daar altijd alleen, waardoor je dus privé sanitair hebt. Het is heel bijzonder om zo alleen op de wereld te zijn. Tot slot de luxe campsites, met voor iedereen privé sanitair, vaak een goede overdekte plek en soms zelfs Wifi. Ook heel fijn, zulke plekken.

    De wegen zijn onverhard, maar goed. Toch moet je echt wel rekening houden met forse reistijden en dat je zelf je banden kan vervangen is ook wel een echte pré. Supermarkten zijn er niet heel veel, dus een beetje planning is daarbij wel noodzakelijk.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Etosha National Park • Swakopmund • Fish River Canyon

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    25 landen bezocht
    29 reviews
    6 waarderingen

    “Prachtig land met vele gezichten ”

    Geplaatst 10-11-2017 • gereisd oktober 2014 • 2 weken lang • alleen • groepsrondreis

    Het land Namibië is erg mooi en kent vele gezichten!
    Elke dag is het landschap weer anders wat dit land dus erg afwisselend maakt.
    Je kunt hier het wildlife spotten maar ook genieten van de vergezichten in de Namib desert waar een beklimming van dune 45 een absolute must is. Ook de death vlei is een bijzonder gezicht... dode bomen midden in de woestijn, echt heel bijzonder.
    Aanrader is om te kamperen tijdens je reis, zodat je het ware Afrika ontdekt. Soms waan je je op de set van de lion king!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    namib desert • Etosha National Park • Fish River Canyon

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Namibië reiservaring!

Ben jij onlangs in Namibië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Afrika

Namibië essentials

Vlag: Namibië
Beste reistijd: Mei t/m november
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 13 uur
Richtprijs retourticket: € 1200
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: aanbevolen DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, meningokokken, rabies, tuberculose . Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Namibië specialisten

Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Christine maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website


Kras

Kras

Kras biedt scherp geprijsde groeprondreizen en safari reizen naar Namibië met Nederlandstalige reisleiding.
Bezoek website


NRV

NRV

10+ voordelige individuele Namibië rondreizen (met eigen huurauto), groepsreizen en combinatiereizen (bijv. Botswana, Zuid-Afrika).
Bezoek website

Meer Namibië reisorganisaties

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Persoonlijk advies.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Avontuurlijk kamperen.
Bezoek website

Riksja Namibië
Riksja Namibië

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Evaneos
Evaneos

Lokale specialisten.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budgetreizen Namibië.
Bezoek website

Van Verre Afrika
Van Verre Afrika

Reizen op maat naar Afrika.
Bezoek website

Jambo Safari Club
Jambo Safari Club

Afrika specialist.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Écht op reis.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Namibië

Vliegtickets naar Namibië


Meer over vliegen naar Namibië

Hotels in Namibië zoeken

Hotels in Namibië zoeken

Boek je rondreis naar Namibië

Local Hero Travel
1. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Groepsrondreizen.
Bezoek website

NRV
3. NRV

Voordelige individuele rondreizen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Namibië rondreizen


Vliegtickets Namibië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Namibië
V.a. 678 Meer over vliegen naar Namibië