Nederlandse Antillen essentials

Beste reistijd: December t/m augustus
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 10 uur
Richtprijs retourticket: € 750
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. dengue, gele koorts


Deel jouw reiservaring!

Vakanties naar de Nederlandse Antillen

Ons eigen stukje Tropen! De Nederlandse Antillen voelen wellicht niet heel exotisch en vreemd aan, maar zijn wel ideale eilanden om even helemaal niéts anders te doen dan lezen, zwemmen en chillen. Onderling hebben ze meer verschillen dan overeenkomsten: op Aruba vind je lange stranden, veel hoogbouwhotels en Amerikaanse invloeden, terwijl op Curaçao het toerisme meer verspreid is, de stranden in kleinere baaitjes liggen en je juist veel Nederlandse invloeden terugziet (en -hoort). Bonaire is het kleine broertje van de benedenwindse eilanden, waar je fantastisch kunt duiken en puur komt voor de rust. En dan zijn er nog de groenere en heuvelachtigere bovenwindse eilandjes St. Maarten, Saba en Sint Eustatius; die laatste twee vormen met hun vulkanen uitstekende dagtrips.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in de Nederlandse Antillen

ABC-eilanden: Aruba, Bonaire & Curaçao

De benedenwindse eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao behoren tot de Kleine Antillen. De eilanden zijn voornamelijk vlak en het is er vrij droog. De bekende dividivi-boom is het symbool van de eilanden, gevormd door de oostelijke passaat. Onderling verschillen de eilanden behoorlijk: Aruba heeft de grootse hotels en casino’s en wordt veel bezocht door Amerikanen en surfers. De stranden zijn er druk en langgerekt. Op Curaçao is het toerisme iets meer verspreid; het eiland is veelzijdiger en heeft cultureel gezien meer te bieden, met o.a. hoofdstad Willemstad en zijn tot UNESCO Werelderfgoed verklaarde oude binnenstad. Het kleine, rustigere Bonaire heeft de beste duikplekken van allemaal, maar heeft niet de grote hotels en toeristische mogelijkheden van Aruba of Curaçao.

SSS-eilanden: Saba, Sint Eustatius & Sint Maarten

De bovenwindse eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten behoren ook tot de Kleine Antillen. Deze zijn een stuk minder dor en droog dan de benedenwindse eilanden. Op de SSS-eilanden groeien allerlei soorten palmbomen, varens, orchideeën en fruitbomen. Het kleine Sint Maarten, dat uit een Frans en Nederlands deel bestaat, is vooral bekend door zijn unieke vliegveld. Omdat de landingsbaan zowat op het strand begint, komen op Maho Beach de vliegtuigen op zo’n 15 meter over je heen! Op Sint Eustatius, ook wel Statia genoemd, en Saba, The Unspoiled Queen, komen voornamelijk dagjestoeristen, die gaan duiken of de vulkaan beklimmen en ’s middags weer vertrekken.

NB. Tot de Grote Antillen, géén onderdeel van het Nederlands Koninkrijk, behoren Cuba, Puerto Rico Jamaica en Hispaniola.

< Lees minder

50 Nederlandse Antillen reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,1

Op basis van 50 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,2

  • Gastvrijheid: 8,1

  • Natuur: 7,6

  • Stranden: 9,2

  • Eten: 8,2

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Nederlandse Antillen.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,2

    37 landen bezocht
    56 reviews
    22 waarderingen

    “Curacao, superleuke vakantie”

    Geplaatst 16-05-2019 • gereisd mei 2016 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Curaçao vonden wij prachtig. We hebben met een huurauto het eiland rondgereden en enorm veel gezien. Willemstad was erg leuk, met de gekleurde huizen en de pontonbrug. De stranden zijn prachtig, maar er is ook een groot vreselijk stuk historie, de slavernij tijd. Ook daarvan kun je nog e.e.a. zien. Verder was bijzonder leuk de Netto bar met groene rum in Willemstad, het bezoek aan de struisvogelfarm, en de aloe vera plantage.
    Er was zoveel te zien, dat we veel minder tijd doorbrachten op het strand dan tevoren verwacht. Helemaal niet fijn was de keer dat ik alleen snorkelde en een flinke barracuda tegenkwam. Daarna bleef ik steeds bij andere mensen. Het snorkelen was op sommige stukken erg leuk, maar soms was er weinig te zien. Wel waren er aan de noordpunt ook zeeschildpadden in het water, helaas hadden wij toen geen snorkelspullen bij ons. Wij zaten in een appartement in Willemstad, maar hadden beter noordelijker kunnen zitten, want we reden steeds naar het noorden en moesten dan helemaal door Willemstad heen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Willemstad, Curaçao • Kenepa beach • Scharloo

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    28 landen bezocht
    52 reviews
    12 waarderingen

    “Curacao, heerlijk relaxen ”

    Geplaatst 07-05-2019 • meerdere keren gereisd, laatste keer in januari 2010 • alleen • zelfstandig

    Curacao is heerlijk om te relaxen. Het is wel een echt een aanrader om een auto te huren om het eiland rond te touren. Bij Westpunt heb je prachtige kleine baaitjes. Maar natuurlijk mag je ook de verschillende Happy Hours niet missen, voor mij is het al weer een aantal jaren geleden, maar destijds waren de Happy Hours van Wet & Wild en Mambo aansluitend op zondag en heerlijk om een drankje te doen met je blote voeten in het zand. Een dagtripje naar Klein Curacao is ook heerlijk met de catamaran, doe dit wel als je al een paar dagen/weken op het eiland bent, want je verbrand hier heel snel. Kortom voor een relaxte zonvakantie ben je hier zeker aan het goede adres

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 5,6

    18 landen bezocht
    27 reviews
    8 waarderingen

    “Een klein stukje Nederland midden in Amerika”

    Geplaatst 06-05-2019 • gereisd augustus 2014 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Toen ik op Curaçao vond ik het een dorre boel en een troep. Langs de weg ligt heel veel afval en op de stranden liggen veel lege blikjes en ander verpakkingsmateriaal. Het is qua eten niet heel bijzonder, veel vis wel. De hoofdstad Willemstad is een bijzonder vrolijk gekleurde plek met de haven, bruggen en gekleurde huisjes. De geschiedenis van dit eiland is erg interessant aangezien het over onze voorvaders gaat en 'wij' er dus een grote rol in hebben gespeeld. Leuk om een keer geweest te zijn en om te geschiedenis vanuit een ander perspectief te zien maar verder vond ik het niet heel indrukwekkend.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Willemstad, Curaçao

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 4
    • Eten: 6
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    11 landen bezocht
    13 reviews
    3 waarderingen

    “Eerste vliegvakantie met gezin”

    Geplaatst 20-04-2019 • gereisd juli 2011 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Curacao is een lang met een prachtige natuur waar je in een klein stuk veel welzijn en armoede tegen komt. Een land waar ze nog de oude gulden, Antilliaanse gulden, gebruiken waardoor veel producten goedkoper zijn. Huur een auto en kom makkelijk van zuid naar west. Vind bij kura hulanda een rijke historie waar Nederland een grote rol in speelde. Ontdek de mooie bounty stranden waar je heerlijk kunt snorkelen en de meest mooie vissen te zien zijn. Wees wel voorzichtig met de zon, aangezien er vaak een lekker briesje aan het strand is heb je minder snel door hoe warm het is maar vooral tijdens het snorkelen verbrand je ontzettend snel. Tip: bij restaurant jaanchies kun je leguaan eten, de leguaan kom je overal in curacao tegen. Het smaakt naar kip maar eigenlijk moet je het gewoon een keer geprobeerd hebben, het is de hele ervaring in dit restaurant wat het leuk maakt. Met de suikerdiefjes en de eigenaar van het restaurant die de lopende menukaart is.
    Voor de mensen die wel van mensen om hun heen houden zijn jan Tiel beach en Zanzibar.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Kleine knip  • Boca tabla • Kura hulanda

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    35 landen bezocht
    90 reviews
    94 waarderingen

    “Curacao, zon, zee en strand”

    Geplaatst 18-04-2019 • gereisd april 2019 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Curacao daar ga je naartoe voor de stranden. Stel je talloze kleine of iets grotere strandjes voor met wit zand, palmbomen en uiteraard een azuurblauwe zee. Aan de zuidkant vind je de drukkere stranden zoals Jan Thiel en Mambo beach. Persoonlijk vind ik de kleine en soms compleet verlaten baaien van het westen, de westpunt, veel mooier. Aanrader zijn Playa Grandi (zwemmen met heel veel zeeschildpadden) en Playa Abou (middelgroot redelijk druk strand maar met de mooiste zee die je ooit gezien hebt). Playa Jeremi is een aanrader voor wie helemaal alleen wil zijn. Verlaten strand (geen voorzieningen) met aan de rechterzijde mooie rotsen waar je kan snorkelen. Verder kan je Willemstad bezoeken, voor ons een tegenvaller want veel meer dan de gekende gekleurde gevels en de "pontjesbrug" is er niet te beleven. Je kan de pittige klim op de Kristoffelberg maken of het Shete Boka nationaal park verkennen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Playa Grandi • Playa Abou • Playa Jeremi

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    15 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Om verliefd op te worden; CURAAA”

    Geplaatst 14-04-2019 • gereisd september 2018 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Curacao is een eiland waarbij je je direct thuis voelt. In het begin lijkt het alsof je op een Spaans eiland komt, maar als je vanaf het vliegveld even verder door rijdt komt daar al snel verandering in. De mensen zijn er erg aardig en gastvrij.
    Wij zijn hier 13 dagen geweest en hebben voor de hele vakantie een auto gehad. Dit is zeker de moeite waard en zo kun je elke dag naar een ander strandje rijden. Ook is het erg leuk om met alle mensen van het eiland die wel van een drankje houden mee te gaan met de verschillende happy hours op het eiland.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Jan Thiel • Kokomo • Cas Abao

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    20 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Bonbini Curacao”

    Geplaatst 12-04-2019 • gereisd juni 2018 • 2 weken lang • met partner • zonvakantie • met TUI

    Curacao is geen land van cultuur maar het leven is "tranquilo" en goed. De Antillianen zijn vrolijk en vriendelijk en het eten is ondanks dat ze niet echt een eigen keuken hebben voor ieder wat wils. Wat ik het lekkerste vond was gewoon een lokaal gevangen visje. Over visjes gesproken Curacao is geweldig om te duiken, Atlantis diving neemt je met liefde mee naar alle mooie plekjes. Ook als je niet wil duiken, kun je geweldig snorkelen bijvoorbeeld op turtlebay. En je bevindt je in het Caribisch gebied dus de zee is blauw en de stranden zijn wit en heel mooi. Echt een aanrader!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Willemstad

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    17 landen bezocht
    6 reviews
    1 waardering

    “Curacao ”

    Geplaatst 10-04-2019 • gereisd november 2016 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    In november in Curacao geweest maar helaas veel regen gehad i.v.m. het orkaanseizoen/regenseizoen.
    Ondanks dat wel veel mooie dingen van het eiland gezien en ook actieve dingen gedaan zoals suppen (stand-up-paddelen) en snorkelen, waar Curacao,natuurlijk de perfecte plek voor is.
    Veel leuke stranden met strandfeesten en een mooie omgeving.
    Leuk weetje voor Curacao in november: dan vind vaak de marathon plaats, leuk evenement om te zien en erg gemoedelijk!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Mambo beach • Tug Boat Curacao • Willemstad, Curaçao

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    20 landen bezocht
    2 reviews
    1 waardering

    “Tropisch paradijs met een rauw randje”

    Geplaatst 09-04-2019 • meerdere keren gereisd, laatste keer in mei 2015 • met partner • zelfstandig

    Ik ken Curacao van twee kanten; de toeristische kant en de rauwe eiland kant, omdat mijn vriend daar vandaan komt. Als je opzoek bent naar de perfecte strand vakantie, dan is Curacao dé plek. Het eiland kent super veel leuke, prettige baaien met mooie stranden, lekkere strandtenten en een azuurblauwe zee. Anders dan de stranden en de pontjes brug is er niet bijster veel te zien. Punda en Otrabanda zijn gezellig, maar heb je in principe in 1x gezien. Zeker divers genoeg om tijdens een luie vakantie op verschillende, lekkere plekken te eten, maar geen een zo benoemenswaardig dat je er speciaal voor terug gaat.

    Zelf ben ik niet zo'n fan van de usual suspects als Jan Thiel... ik vind het daar wat steriel en 'wit geisoleerd'. De sfeer is veel ontspannender in kleinere baaitjes als Porto Marie, waar je overigens ook lekker kunt eten!

    En auto is een must, OV is er nauwelijks en zeker als het donker wordt zijn niet alle gebieden even veilig te voet. Echter, ik heb me nooit onveilig gevoeld en het feit dat je de taal spreekt is eigenlijk wel heel grappig, zo'n 8000 km verderop.

    Mambo Beach is in ontwikkeling en heeft naar verhouding veel te bieden! Er is voor ieder wat wils, er zijn leuke boetiekjes langs de boulevard en 's avonds (woensdag!) is het erg gezellig. De zee is rustig en schoon. Het strand divers en gezellig.

    In de winkels zie je het effect van corruptie en bestuurlijke misstanden. (Jonge) mensen lijken ongeïnteresseerd en ongemotiveerd. Diezelfde problematiek staat doorontwikkeling om al het potentieel te benutten in de weg.

    En toch... ben ik verliefd op Curacao. Het voelt, misschien ook wel vanwege de schoonfamilie, als thuiskomen. Het heeft zijn problemen, maar is uiterst charmant en niet zo Amerikaans en toeristisch als Aruba. Het is bruisender dan het kalme, slaperige (maar prachtige) Bonaire en het rauwe randje... ik hou er wel van.

    De Antillen zijn ultiem Caribisch, karakteristiek en authentiek.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Playa Porto Marie  • Kleine knip  • Tortuga Bay - Santa Cruz

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 5
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    12 landen bezocht
    13 reviews
    10 waarderingen

    “Duikparadijs! ”

    Geplaatst 24-11-2017 • gereisd mei 2015 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Een week naar Bonaire gereisd. Super ervaring. Mooie natuur en heerlijk lekker weer gedurende het hele jaar. Het hoogtepunt was voor mij toch wel echt het duiken en zwemmen met schildpadden. Klein Bonaire is zeker een aanrader! Vooral als je aankomt en je loopt een beetje door, dan ben je echt op een onbewoond eiland. Wij hebben regelmatig wat gedronken in het vd Valk hotel in Bonaire. Je kunt daar heel mooi snorkelen en er is een leuke cocktailbar op het strand. Verder kun je op Bonaire heerlijk eten. Zowel op kleine marktjes als in luxere restaurants. Wij hadden een scooter gehuurd en hebben daarmee het hele eiland gezien. Van de zoutvlaktes tot Kralendijk. Omdat Bonaire zo klein is kun je in een week alles makkelijk zien.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Klein Bonaire  • Jive beach  • Mangrove

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Nederlandse Antillen reiservaring!

Ben jij onlangs in Nederlandse Antillen geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Nederlandse Antillen specialisten

Kras

Kras

Kras biedt een zeer ruim aanbod van zonvakanties en All-inclusives naar de Nederlandse Antillen, tegen scherpe prijzen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Eilandhoppen op de Antillen? Dan moet je bij FOX zijn. Daar vind je verschillende Aruba, Bonaire & Curaçao combinatievakanties.
Bezoek website

TUI

TUI

Een goedkope zon- en strandvakantie naar Curacao, Bonaire of Aruba? Arke heeft een enorm aanbod!
Bezoek website

Meer Nederlandse Antillen reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Nederlandse Antillen

Vergelijk hotelprijzen Nederlandse Antillen

Top 3 Nederlandse Antillen specialisten

Kras

Kras

Kras biedt een zeer ruim aanbod van zonvakanties en All-inclusives naar de Nederlandse Antillen, tegen scherpe prijzen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Eilandhoppen op de Antillen? Dan moet je bij FOX zijn. Daar vind je verschillende Aruba, Bonaire & Curaçao combinatievakanties.
Bezoek website

TUI

TUI

Een goedkope zon- en strandvakantie naar Curacao, Bonaire of Aruba? Arke heeft een enorm aanbod!
Bezoek website

Meer Nederlandse Antillen reisorganisaties