Gemiddelde beoordeling Nepal


Cultuur & bezienswaardigheden

8,9

Gastvrijheid

9,1

Natuur

9,4

Stranden

0,0

Eten

8,0

Gemiddelde beoordeling

8,8
Op basis van 43 Nepal ervaringen

Reizen naar Nepal

Na jaren van politieke onrust is Nepal weer relatief rustig, dus nu is een goed moment om de Himalayastaat te bezoeken. Het land van Kumari herbergt het indrukwekkendste berglandschap ter wereld met rijstterrassen en besneeuwde bergtoppen, lieflijke dorpjes en woeste rivieren. Het is een godenrijk op eenzame hoogte. Qua spiritualiteit en rijkheid van cultuur kan Nepal zich moeiteloos meten met grote benedenbuur India, en ook de lokale curries zijn er goddelijk!

Vliegtickets Nepal

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nepal
V.a. 466 Meer over vliegen naar Nepal

Overnachten in Nepal

Vergelijk alle hotels in Nepal
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Nepal

Koningsstad Kathmandu & Pokhara

Boudhanath Stupa, Kathmandu

De Boudhanath Stupa in Kathmandu.

In spiritueel Kathmandu wandel je langs paleizen en tempels op het Durbar Plein, kroegjes en eettentjes in de wijk Thamel of door traditionele volksbuurten, waar het altijd bruist van ambachten en handel. Bij speciale Ghats in Pashupatinath, langs de oevers van de Bagmati worden lijken verbrand. Ja, Kathmandu is een aanslag op het gemoed. De Himalaya duikt regelmatig op in doorkijkjes. Ga vanuit Kathmandu mountainbiken in de groene Vallei en breng een bezoek aan Bhaktapur en Patan. Reis met de bus naar de stad Pokhara, schitterend gelegen rond een prachtig meer en vlakbij spectaculaire bergen, om te hiken, zwemmen of roeien in een koel bergmeer, met uitzicht op de hoogste bergkammen ter wereld.

De Himalaya & de Mount Everest

Vlucht over de Mount Everest in Nepal

Van de 10 hoogste bergen ter wereld, liggen er 8 in Nepal. Van het Himalayagebergte is de Mount Everest (8.850m) de hoogste, gelegen op de grens met Tibet. Als je de Mount-Everest (deels) wilt beklimmen, vlieg je eerst naar het geïsoleerde plaatsje Lukla. Een avontuur op zich, want het vliegveldje van Lukla staat op de lijst van meest gevaarlijke luchthavens in de wereld; landen en opstijgen is echt een uitdaging. Een trekking door de Himalaya hoeft uiteraard niet naar de Mount Everest te gaan, ook meerdaagse tochten langs de voet van de Annapurna zijn mogelijk. Zowel vanuit Kathmandu als Pokhara zijn talloze georganiseerde trips te boeken, van één of enkele dagen tot wekenlange hikes en klimtochten.

Wildlife spotten in Chitwan Park

Chitwan National Park

In het zuiden van Nepal, op de vlaktes van de Terai, ligt het Chitwan National Park. Hier kun je wandelen door het regenwoud. Of je trekt vanuit je lodge op olifanten of in een boomstamkano de jungle in. Neushoorns, tijgers, apen, krokodillen, luipaarden en tropische vogels zijn de grootste attracties.

Alle bezienswaardigheden in Nepal

Top 3 Nepal specialisten

Riksja Nepal
Riksja Nepal

Stel zelf de Nepal reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX heeft een uitgebreid aanbod aan privéreizen, singlereizen en groepsreizen naar Nepal, al dan niet in combinatie met India.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Sawadee biedt zowel groepsrondreizen als familiereizen door Nepal, en tevens combireizen met India of Tibet.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Nepal artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Nepal

Bekijk de top 10 Nepal rondreizen

43 Nepal reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,8
Op basis van 43 Nepal ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,8

    36 landen bezocht
    28 reviews
    5 waarderingen

    “het lijkt net nep”

    Geplaatst 20-11-2017 • gereisd april 2010 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    In Nepal voel je je nietig als je in de Himalaya loopt. Het uitzicht was af en toe zo mooi, dat het nep leek. Alsof iemand een achtergrond heeft geschilderd waar je naar kijkt.
    Kathmandu is druk en vol en vies. Toch is het het waard om hier een paar dagen te zijn en de tempels te bezoeken.
    Een trektocht door de Himalaya is een must. Op zich kan iedereen met een redelijke conditie dit doen, als je de knop in je hoofd maar kunt omzetten op tijden dat je erdoorheen zit. Ik ging naar Poon Hill en daarna nog een 3-daagse omweg terug naar Pokhara. Mijn knieen zijn niet al te best en op de laatste dag liepen we urenlang trappen naar beneden. Dat deed op z'n zachts gezegd gewoon zeer. Mijn tip is dan ook om een wandel stok te kopen voordat je de bergen ingaat. Ik wou dat iemand me daarop had gewezen. Maar ondanks deze pijnlijke laatste dag was het wel een geweldige ervaring. Het landschap is zo mooi!
    Onderweg sluit je ongetwijfeld vriendschap met de lokale bevolking en ookal versta je elkaar niet, je hebt gegarandeerd lol.
    Vanuit Pokhara zijn we doorgegaan naar Chitwan. We zaten in de Sapana Village Lodge. Ik vind dit een echte aanrader. Ze werken samen met het lokale dorp en als je wilt kun je een heel divers programma samenstellen van cultuur en natuur excursies. In Chitwan zagen we veel vogels, wat hertjes, apen en natuurlijk neushoorns.
    Nepal is gemakkelijk te bereizen. Er zijn lange afstandsbussen die je de dag vantevoren (of op de dag zelf) kunt boeken en er is lokaal transport naar bijvoorbeeld Bakthapur.
    Enige minpuntje van Nepal is dat bijna iedereen er wel een keertje een voedselvergiftiging oploopt. Tip: vraag bij je hotel welk eten/restaurant "safe" is, zeker de dagen voordat je weer terug vliegt naar Nederland. Het voordeel is dan weer dat zelfs het eten waar je ziek van wordt wel lekker heeft gesmaakt ;)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Chitwan National Park • Himalaya gebergte • Kathmandu

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    31 landen bezocht
    15 reviews
    5 waarderingen

    “Land van de Himalaya en cultuur”

    Geplaatst 16-11-2017 • gereisd november 2015 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

    Nepal: een land wat al geruime tijd bij mij op mijn lijstje stond. Na de aardbeving waardoor het land zeer zwaar getroffen is heeft het mij niet weerhouden om dit land te bezoeken. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. De mensen, de natuur, de bergen, het is erg bijzonder.

    Kathmandu is een dynamische stad waar je nog goed de gevolgen van de aardbeving ziet. Ingestorte gebouwen en geen geld om dit te kunnen herstellen. De mensen zijn eraan gewend en hebben zich aangepast aan de levensstijl. Ik ben naar Nepal gereisd om een mooie trekking te kunnen maken bij het Himalaya gebergte en heb gekozen voor het Annapurna Circuit. Een trekking van vier dagen. Deze tocht was geweldig. Samen met een gids van dorp naar dorp trekken, waar we steeds meer de hoogte op zoeken. De eerste dag hebben we 8 a 9 uur omhoog gewandeld. De dorpjes zijn primitief en de mensen zijn erg gastvriendelijk. De accommodaties zijn dus simpel en iedereen verzamelt zich 's avonds rondom de grote kachel die veel warmte genereert.

    Een andere plek die ik graag wilde bezoeken was Bardia NP waar ik enkele dagen safari heb kunnen doen. Om samen met de gids zo geluidloos mogelijk je te verplaatsen met de kans op een tijger of neushoorn is een geweldige ervaring!

    In het midden daarvan ligt nog de stad Pokhara, gelegen aan een mooi groot meer waar een hele relaxte sfeer hangt en geweldige souvenirs zijn te vinden. Daarnaast is Bhaktapur een must see als je zoekt naar tempels met geweldige details. Bovendien draag je hier met je ticket direct bij aan het herstel van de werkzaamheden die zijn aangericht door de aardbeving.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Bardia NP • Annapurna Cir • Kathmandu

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,8

    29 landen bezocht
    13 reviews
    14 waarderingen

    “Eén van de bijzonderste landen ooit”

    Geplaatst 16-11-2017 • gereisd april 2017 • langer dan een maand • met partner • zelfstandig

    Nepal... Je hebt mijn hart gestolen. Nog nooit was ik zó onder de indruk van natuur. Mijn vriend en ik hebben het Annapurna Circuit gedaan in 21 dagen; wát een ervaring. Op de grenzen van onze fysieke capaciteiten werden we overdonderd door de bergen, de hoogte, de vriendelijkheid van de locals, het heerlijke eten en de pracht van de Nepalese cultuur. Een bijna spirituele ervaring. Van het India-aandoende Kathmandu tot het Oostenrijk achtige Pokhara, we hebben van ieder moment genoten. Niks fijners dan na 21 dagen in de Himalaya's terug te komen in een bruisende stad en daar een Nepalees biertje te kunnen drinken met de mensen met wie je dit bijzondere land hebt verkend. Neem de tijd voor Nepal, wij waren er 6 weken en ik had er nog wel een paar maanden aan vast willen knopen; wat is er veel te zien! Ik kom zeker nog een keer terug, Nepal smaakt naar meer!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Kathmandu en Bhaktapur • Pokhara • Chame

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,8

    33 landen bezocht
    13 reviews
    10 waarderingen

    “Yoga, Yeti en Jungle”

    Geplaatst 04-11-2017 • gereisd oktober 2014 • 4 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    In oktober 2014 vloog ik samen met een goede vriendin naar het dak van de wereld, Nepal. We begonnen onze reis in de hoofdstad Kathmandu waar we gelijk met onze neus in de boter vielen. Het bleek nationale geitenslachtdag te zijn! De dag heet hoogstwaarschijnlijk anders, maar maak onderdeel uit van het 15-dagen durende religieuze Dashain festival. Overal langs de weg staan geitjes hun (noodlottige) lot af te wachten. Je ziet gelijk hoe belangrijk religie in dit land is.

    De eerste dagen verkenden wij Kathmandu. We verbleven in één van de velen guesthouses in de buurt van het hoofdplein (Durbar square). Er heerst een echte Aziatische chaos in deze stad met riksja's, tuktuks, taxi's, scootertjes, bussen en koeien (die soms gewoon op de weg liggen omdat ze heilig zijn). Overal wordt getoeterd. Wij bezochten onder andere Swayambhunath (monkey temple), Bouddhanath (gigantische tempel) en het nabijgelegen Patan. Ik ben benieuwd wat er nog over is van de prachtige architectuur na de zware aardbeving in 2015...

    Na het chaotische, maar zeer mooie en indrukwekkende Kathmandu reisden we met de bus 200 km (in 7 uur) naar Pokhara. Dit is de op één na grootste stad van het land en ligt aan een prachtig meer (Phewa Tal). Wij kwamen hier echter niet voor de stad, maar voor een paar dagen yoga. Van het busstation bracht een taxichauffeur ons via een weg met zeer veel gaten langs de rand van het meer. Na een tijdje stopte hij en wees naar een nog hobbeliger weggetje de berg op. We moesten maar lopen.

    Na een flinke klautertocht met onze zware backpack kwamen we in een klein stukje hemel terecht. Sadhana yoga ligt aan de noordkant van het meer op een helling en heeft een prachtig uitzicht. Na een hartelijk en vredig ontvangst door de gastheeft PK werden we naar onze kamer gebracht en kon het yoga avontuur beginnen. De dagen waren vol, maar ook heel relaxt. In alle vroegte begon de dag met meditatie, yoga, reinigingsrituelen, reflexstimulaties, karma yoga en als hoogtepunt een stoom- of modderbad. Het was een waar paradijs met heerlijk eten en een geweldige staf. Na 3 dagen waren we helemaal zen.

    Na de yoga was het tijd voor een tocht door het leefgebied van de Yeti. Tijdens de yoga ontmoetten we een stel wat ons wees op de Annapurna Sancuary trek. Met 10 dagen was deze tocht iets langer dan de tocht van 3 dagen die wij voor ogen hadden, maar gelukkig we hebben ons laten overtuigen. Wat een prachtig tocht! Dwars door oneindige rijstvelden en minidorpjes, door bamboebossen en over hangbruggen tot het open hooggebergtegebied met sneeuw. Wij liepen de tocht zonder gids en met onze eigen bagage op de rug. Het was flink pittig, maar allemaal de moeite waard! Onderweg sliepen we in guesthouses (die kom je om de 1-2 uur tegen) voor slechts 3 euro per 2-persoonskamer. In Chomrong aten we de beste chocoladetaart ever (bij Chomrong cottage) met een geweldig uitzicht! Het eindpunt van de tocht is het op 4100m gelegen Annapurna Base Camp (je loopt grotendeels via dezelfde route terug). Het kamp ligt in een amfitheater van bergen van ruim 7 kilometer hoog. Waanzinnig! Ik kan denk ik niet uitleggen hoe klein je dan bent :) En hoe indrukwekkend dit is!

    Na ons bergavontuur verbleven we een paar dagen in het relaxte Pokhara waarna we de bus namen naar Chitwan National Park. Dit park ligt in het zuiden en is in tegenstelling tot de Himalaya juist heel vlak en jungle-achtig. Hier leven neushoorns, olifanten, herten en de tijger(!). Hier zijn veel accommodaties die volledige pakketten aanbieden met overnachtigen, eten, een jeep-safari, kanotocht, wandelsafari en een olifantentocht. Die olifantentocht raad ik af. Het is bijzonder om op zo'n groot beest te zitten, maar je zit er niet alleen. Ik voelde me echt schuldig tegenover de olifant die 5 mensen moest dragen :(
    De overige safari's zijn geweldig! Zeker de combinatie van de kano (hele lange boomstam waar je met meerdere mensen in kunt en waar iemand met een lange paal de boot voortduwt) en de wandelsafari was fantastisch. De wandeltocht is wel een beetje spannend, maar dat maakt het juist zo leuk. Er loopt een gids voorop en een achterop, maar echte bescherming heb je niet. Wij vonden verse tijgerpoep en stonden even later vlak naast een neushoorn. Een klein deel van de tocht liep door mega hoog olifantengras (ruim 4 meter hoog). Wauw!
    Naast het vaste programma van het hotel hebben wij nog een dag een fiets gehuurd om door het landbouwrijke gebied ten noorden van Chitwan te rijden. Ook een leuke ervaring!

    Terug in Kathmandu hadden we het geluk om ook nog wat van het Diwali mee te pakken. Bij dit lichtjesfestival versiert iedereen zijn huis met gekleurde lampjes en worden mooie altaartjes gemaakt om de verschillende goden, familieleden of diersoorten te eren. Aangezien de altaartjes vaak uit mooie versieringen met rijst, kleurstof en bloemen bestaan is dit vooral een feest voor de vele straathonden die hun buikje rond eten.

    Nepal is een land waar zowel de cultuur als de natuurliefhebber helemaal los kan gaan. De gigantisch hoge Himalaya, de vlakke jungle, de vele tempels, het heerlijke Nepalese (en Indiase) eten en de super vriendelijke bevolking maken dit toch echt tot mijn lievelingsland. Aanrader voor iedereen! (als je tenminste een beetje zonder luxe kunt)




    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Annapurna  • Chitwan National Park • Kathmandu

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    33 landen bezocht
    81 reviews
    21 waarderingen

    “Nepal, ook voor niet bergbeklimmers de moeite”

    Geplaatst 04-11-2017 • gereisd oktober 2016 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Nepal is vooral bekend als toeristisch land door de Himalaya. De hoogste bergen ter wereld zorgen ervoor dat hier talloze bureau's en organisaties zijn waarmee je trekkings en hikes kunt maken tot de top van de Mount Everest toe. Maar.........ook voor niet sportievelingen heeft Nepal één en ander te bieden Veel mensen combineren Nepal met India en de rust die je hier vind staat in schril contrast met de drukte van buurland India. Lumbini is meestal de eerste stad die je binnenkomt vanuit India en is direct een aanrader. Lumbini is de geboorteplaats van Boedha en dus een heilige stad. Studerende en biddende monniken zie je hier overal en er hangt een serene sfeer tussen de verschillende tempels. Mooi om zien. Iets verder ligt het Chitwan nationaal park. Leuk en rustig tussen de velden ligt dit park waar je veel vogels, herten, krokodillen en zelfs neushoorns kunt zien. een boottochtje op de rivier of rondrit met de jeep kan hier allemaal. Aan de voet van het Annapurna gebergte ligt het paatsje Pokhara met zijn gelijknamig meer. Pokhara is leuk en gezellig maar toeristisch. Het blijft echter leuk om s'morgens in alle vroegte het meer op te varen en de besneeuwde bergtoppen zien weerspiegeld worden op het blauwe strakke wateroppervlak. De hoofdstad Kathmandu ligt op 1400 meter hoogte en is een pareltje. De verschillende stoepa's, de sadhu's (zelfs hier kan je crematies vinden) het paleis van de levende godin en natuurlijk Durbar Square. Ondanks dat half Kathmandu nog steeds de gevolgen van de zware aardbeving draagt en in de steigers staat blijft dit een geweldige stad. Ga gewoon op Durbar Square op een terras zitten en geniet van alles rondom je.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Lumbini • Pokhara • Kathmandu

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    24 landen bezocht
    18 reviews
    4 waarderingen

    “Indrukwekkend & bijzonder ”

    Geplaatst 02-11-2017 • gereisd augustus 2014 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Nepal is een prachtig en overweldigend land. Het is nog ontzettend puur (al is dit wel heel snel aan het veranderen door het tourisme). Neem je tijd om de eerste dagen te wennen aan de cultuur, de mensen en de drukte. Maar als je er eenmaal inzit, wil je niet meer weg. Ik ben zelfs al twee x teruggegaan. Absoluut de moeite waard als je opzoek bent naar pure cultuur en echte oprechte mensen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Bandipur • Nagarkot • Kathmandu en Bhaktapur

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    42 landen bezocht
    32 reviews
    17 waarderingen

    “Een spirituele ervaring”

    Geplaatst 01-11-2017 • gereisd september 2016 • 4 weken lang • alleen • zelfstandig

    Als je van bergsporten, natuur, cultuur en spiritualiteit houdt, dan kan je met Nepal geen betere combinatie treffen. Het land is niet altijd even schoon, met name in Kathmandu was erg veel smok toen ik er was, maar de Himalaya en de prachtige tempels maken dit meer dan goed. Kathmandu is een chaotische stad, maar als je daar eenmaal aangewend bent is het een heerlijke stad om rond te dolen. Vergeet vooral niet om de Garden of Dreams te bezoeken; een oase van rust in de hectiek.
    Als je opzoek bent naar het spirituele hart van Nepal dan moet je een bezoek brengen aan Lumbini'de geboorteplaats van De Buddha. Je kan hier ook diverse retreats doen (ik heb mij gewaagd aan een 10daagse silent retreat: wat een ervaring) en dat is wat mij betreft een must.
    Uiteraard kan je de bergen niet vergeten, het Annapurna circuit of een deel daarvan zou ik zeker doen. De uitzichten en het gevoel dat je op het dak van de wereld staat is fenomenaal.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Lumbini • Bhaktapur • Chitwan National Park

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    22 landen bezocht
    20 reviews
    1 waardering

    “Natuurlijk Nepal! ”

    Geplaatst 01-11-2017 • gereisd maart 2016 • 4 weken lang • alleen • zelfstandig

    Nepal; een fantastisch land waar je zelfs met een visum van 4 weken te weinig dagen hebt! Wat een veelzijdig land. Van Kathmandu tot Pokhara, van Momo's tot Dal Bhat, van de Mount Everst tot aan een kleine heuvel in het Annapurna circuit!
    Kathmandu: een bizar drukke maar fantastische stad waar enorm veel toeristen bij elkaar komen, overal en altijd toeters! De armoede, die zeker na de aardbeving in 2015 heeft veel schade aangericht. Niet alleen in Kathmandu maar ook in de fantastische mooie bergen van Nepal! De boedhistische tempels, de gebedsvlaggen en alle mooiheid van het gehele land! Mocht je een klein beetje sportief zijn: het Annapurna circuit is een fantastische aanrader (voor de minder sportieve onder ons, een klein stukje: Poonhill is ook al fantastisch!)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Pokhara • Annapurna circuit • Patan

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    22 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Druk, Stof, Armoede en AVONTUUR!”

    Geplaatst 29-10-2017 • gereisd juli 2013 • langer dan een maand • met partner

    Wat een land! De landing op het vliegveld voelt al bijzonder. Geen slurf, geen lopende band, gewoon basic. Alles wat er nodig is, is er en meer is er ook niet nodig. Zo is Nepal. De auto's die er rijden rijden er, omdat ze nog kunnen rijden. Of er nu een gat in de vloer zit of niet, of er deuken in zitten of niet. Koeien staan er op de weg, want die zijn heilig en blijven dus ook staan.
    Neem gerust een taxi, maar spreek van tevoren een prijs af. Nog leuker is met de bus rond te reizen. Hier loop je wel de kans om naast een geit te komen zitten die daarna geofferd zal worden.
    Vergeet geen bezoek af te leggen aan de Monkey Temple, met de naam zegt het al, heel veel apen! Probeer ze vooral niet te voeren, want apen zijn niet liefdevol in beginsel. Ze zijn uit op eten. Wie niet. Over eten gesproken. In Nepal hebben we overal goed kunnen eten. Van Westers eten tot en met lokaal. Nergens hadden we het idee dat je er ziek van kon worden. Al is het aan te raden als je een blik in de keuken kan werpen die vooraf te doen. Hygiëne is niet bepaald overal hetzelfde. Soms liepen de kakkerlakken door de keuken of op het toilet, maar die restaurantjes moet je dan maar overslaan.
    Het is een bijzondere nieuwe ervaring vol verrassingen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Kathmandu • Bhaktapur • Pashupatinath (Kathmandu)

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    25 landen bezocht
    22 reviews
    2 waarderingen

    “Betoverend, vriendelijk en prachtige natuur”

    Geplaatst 28-10-2017 • gereisd februari 2017 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Nepal is echt een must op je wishlist. Kathmandu is bruisend en toegankelijk, Pokhara is rustiger, gezellig en de startplaats van vele trekkings in de Himalaya. Zo'n trekking moet je echt doen. Ik heb zelf de 5-daagse PoonHill trekking gedaan (de soort van instap-route), maar vond dit al zwaar genoeg. Het was echt even wennen om 3 dagen lang bergop te lopen. We liepen zo'n 6 uur per dag en de eerste 3 dagen waren erg zwaar. Maar ook daarom zo uitdagend en echt een fantastische ervaring. Je krijgt de tijd om na te denken, om te genieten van de natuur om je heen en te kletsen met je reisgenoten, naarmate je steeds dichter bij 'het dak van de wereld' komt. De zonsopgang vanaf Poon Hill is magisch mooi en iets wat ik nooit zal vergeten.
    Naast prachtige trekkings kan je in Nepal ook naar het Last Resort centrum. Hier kun je oa bungeejumpen. Zeker een aanrader!
    Yogalessen volg je in Pokhara en in Kathmandu kan je heerlijk souvenirs shoppen, cocktails drinken en dagtrips maken naar de omliggende dorpen zoals Bouddhanath (met een prachtige tempel). De mensen in Nepal zijn uitermate vriendelijk, het Boeddhistische geloof is overal zichtbaar, en merkbaar, waardoor je je welkom en veilig voelt. Maar zoals overal op reis geldt ook hier; gebruik altijd je gezonde verstand.

    NIET doen; op olifanten rijden. Als je je een beetje verdiept leer je al gauw dat de olifanten vreselijk worden mishandeld om ze te laten gehoorzamen, en op jonge leeftijd van hun moeder worden weggestolen. Hoe mooi het verhaal van de tour-organizer ook is; nee, geen enkele olifant wordt daadwerkelijk goed behandeld, alleen al de manier waarop ze getraind zijn is gruwelijk. Geef hier dus ook geen geld aan! Doe liever een jungle trek waarbij je de dieren op respectvolle afstand in het wild kunt bekijken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Poon Hill • Kathmandu • Pokhara

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Nepal reiservaring!

Ben jij onlangs in Nepal geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Azië

Nepal essentials

Vlag: Nepal
Beste reistijd: Maart t/m mei, september, oktober
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen.
Minimum vliegduur: 11 uur
Richtprijs retourticket: € 750
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A.
evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Nepal specialisten

Riksja Nepal

Riksja Nepal

Stel zelf de Nepal reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX heeft een uitgebreid aanbod aan privéreizen, singlereizen en groepsreizen naar Nepal, al dan niet in combinatie met India.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt zowel groepsrondreizen als familiereizen door Nepal, en tevens combireizen met India of Tibet.
Bezoek website

Meer Nepal reisorganisaties

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Scherpgeprijsd & NL-reisleiding.
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Specialist in privé reizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Inclusief Nepal familiereis!
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

NRV
NRV

Individueel met privéchauffeur.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Natuur- en wandelspecialist.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Lokale specialisten.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Nepal

Vliegtickets naar Nepal


Meer over vliegen naar Nepal

Hotels in Nepal zoeken

Hotels in Nepal zoeken

Boek je rondreis naar Nepal

Riksja Nepal
1. Riksja Nepal

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Privéreizen, singlereizen & groepsreizen.
Bezoek website

Sawadee
3. Sawadee

Ruim rondreis aanbod.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Nepal rondreizen


Vliegtickets Nepal

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nepal
V.a. 466 Meer over vliegen naar Nepal