Gemiddelde beoordeling Nepal


Cultuur & bezienswaardigheden

9,0

Gastvrijheid

9,1

Natuur

9,4

Stranden

0,0

Eten

8,0

Gemiddelde beoordeling

8,9
Op basis van 42 Nepal ervaringen

Reizen naar Nepal

Na jaren van politieke onrust is Nepal weer relatief rustig, dus nu is een goed moment om de Himalayastaat te bezoeken. Het land van Kumari herbergt het indrukwekkendste berglandschap ter wereld met rijstterrassen en besneeuwde bergtoppen, lieflijke dorpjes en woeste rivieren. Het is een godenrijk op eenzame hoogte. Qua spiritualiteit en rijkheid van cultuur kan Nepal zich moeiteloos meten met grote benedenbuur India, en ook de lokale curries zijn er goddelijk!

Vliegtickets Nepal

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nepal
V.a. 466 Meer over vliegen naar Nepal

Overnachten in Nepal

Vergelijk alle hotels in Nepal
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Nepal

Koningsstad Kathmandu & Pokhara

Boudhanath Stupa, Kathmandu

De Boudhanath Stupa in Kathmandu.

In spiritueel Kathmandu wandel je langs paleizen en tempels op het Durbar Plein, kroegjes en eettentjes in de wijk Thamel of door traditionele volksbuurten, waar het altijd bruist van ambachten en handel. Bij speciale Ghats in Pashupatinath, langs de oevers van de Bagmati worden lijken verbrand. Ja, Kathmandu is een aanslag op het gemoed. De Himalaya duikt regelmatig op in doorkijkjes. Ga vanuit Kathmandu mountainbiken in de groene Vallei en breng een bezoek aan Bhaktapur en Patan. Reis met de bus naar de stad Pokhara, schitterend gelegen rond een prachtig meer en vlakbij spectaculaire bergen, om te hiken, zwemmen of roeien in een koel bergmeer, met uitzicht op de hoogste bergkammen ter wereld.

De Himalaya & de Mount Everest

Vlucht over de Mount Everest in Nepal

Van de 10 hoogste bergen ter wereld, liggen er 8 in Nepal. Van het Himalayagebergte is de Mount Everest (8.850m) de hoogste, gelegen op de grens met Tibet. Als je de Mount-Everest (deels) wilt beklimmen, vlieg je eerst naar het geïsoleerde plaatsje Lukla. Een avontuur op zich, want het vliegveldje van Lukla staat op de lijst van meest gevaarlijke luchthavens in de wereld; landen en opstijgen is echt een uitdaging. Een trekking door de Himalaya hoeft uiteraard niet naar de Mount Everest te gaan, ook meerdaagse tochten langs de voet van de Annapurna zijn mogelijk. Zowel vanuit Kathmandu als Pokhara zijn talloze georganiseerde trips te boeken, van één of enkele dagen tot wekenlange hikes en klimtochten.

Wildlife spotten in Chitwan Park

Chitwan National Park

In het zuiden van Nepal, op de vlaktes van de Terai, ligt het Chitwan National Park. Hier kun je wandelen door het regenwoud. Of je trekt vanuit je lodge op olifanten of in een boomstamkano de jungle in. Neushoorns, tijgers, apen, krokodillen, luipaarden en tropische vogels zijn de grootste attracties.

Alle bezienswaardigheden in Nepal

Top 3 Nepal specialisten

Riksja Nepal
Riksja Nepal

Stel zelf de Nepal reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX heeft een uitgebreid aanbod aan privéreizen, singlereizen en groepsreizen naar Nepal, al dan niet in combinatie met India.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Sawadee biedt zowel groepsrondreizen als familiereizen door Nepal, en tevens combireizen met India of Tibet.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Nepal artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Nepal

Bekijk de top 10 Nepal rondreizen

42 Nepal reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,9
Op basis van 42 Nepal ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,5

    19 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Erg mooie maar ook toeristische trekking”

    Geplaatst 28-10-2017 • gereisd mei 2017 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Wat een prachtig land is Nepal! We hebben een trekking van 11 dagen door het Annapurna gebied gemaakt. Wat een lieve mensen en wat een mooi gebied! Helaas is de trekking een stuk toeristischer dan vooraf verwacht. Tijdens het wandelen houd ik van het 'alleen op de wereld' gevoel. Helaas was dat hier niet het geval. Desalniettemin hebben we genoten! Kathmandu en Pathan zijn interessante steden. De eerste dag waren we geschrokken van de vieze stad. Na de trekking kwamen we terug in Kathmandu en toen konden we meer genieten van de prachtige gebouwen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Annapurna base camp • Kathmandu en Bhaktapur

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    24 landen bezocht
    26 reviews
    5 waarderingen

    “Wauw, wauw en nog eens Wauw!”

    Geplaatst 28-10-2017 • gereisd april 2016 • langer dan een maand • met partner • zelfstandig

    Wat een geweldig land is Nepal, we woonde hier voor 3 maanden vanwege het werk van mijn vriend. Maar wat ik hier mee maakte was het meest dierbare wat ik ooit in mijn leven had meegemaakt, en dat is namelijk het besef krijgen dat je het eigenlijk allemaal erg goed hebt als je in Nederland bent. Het warme water, de elektriciteit de dingen die je hier in Nederlands als vanzelfsprekend ervaart, is daar niet! En dat is wennen ongelooflijk wennen, maar wel erg mooi! Ik volgde daar een Barista training om op deze manier in contact te komen met de prachtige en inspirerende Nepalezen. Een land waar ik nog graag een keer naar terug wil!
    Alles wat we daar deden, kun je hier terug lezen: http://astoldbyaginger.nl/nepal-prachtig-land-om-reizen-hiken-werken-en-wonen/

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Pokhara  • Necha • Kathmandu

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,3

    20 landen bezocht
    7 reviews
    0 waarderingen

    “De hoogste bergen en vriendelijkste mensen”

    Geplaatst 28-10-2017 • gereisd september 2017 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wat een magisch en verslavend land! Ik begrijp nu waarom mensen hiernaar terugkeren. Nepal is een land vol verrassingen. Ik ging er met mijn vriendin heen om een wandeltocht in de bergen te gaan doen. Na nader onderzoek besloten wij ook een kijkje in het zuiden te gaan nemen, waar een jungle is (Chitwan National Park). Ongelofelijk mooi gebied waar de Nepalezen in kleihuisjes wonen en neushoorns vrij in de jungle rondlopen. Nepals was voor ons een reis vol met spanning en avontuur. De wandeling naar Everest Base Camp was de kroon op het juweel en een onvergetelijke ervaring. Ontdek en omarm de chaos van Kathmandu, beleef de spanning van Chitwan en wordt wakker omringd door titanen met witte toppen in de Khumbu vallei.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    De Boudhanath (Kathmandu) • Chitwan National Park • Khumbu Valley

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    36 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Himalaya. Punt. ”

    Geplaatst 28-10-2017 • gereisd mei 2016 • 4 weken lang • alleen • zelfstandig

    Ga naar Nepal. Maar niet voor Kathmandu, Lumbini, of Pokhara (ook al is het hier lekker om uit te rusten na een trek door de bergen). Ga naar Nepal voor de himalaya. Ik deed zelf 16 dagen om het complete Annapurna Circuit te lopen. Dit was een onvergetelijke belevenis. Sneeuw, wind, kou. Een goed te volgen pad, niet al te zwaar, maar de mooiste uitzichten in mijn leven. Magistraal. Het eten, ook in de bergen, is simpel maar smaakvol. Kathmandu is een redelijk vieze stad (India-light), en niet de moeite waard om al te lang te blijven. Lumbini is niet de moeite waard als je geen hardcore boeddhist bent. Pokhara, aan het meer, is relaxt. Ik ben van plan om terug te keren voor het Manaslu circuit of andere trekkings.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Annapurna circuit • Tilicho Lake • Himalaya

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    38 landen bezocht
    27 reviews
    3 waarderingen

    “Avontuurlijk Nepal”

    Geplaatst 27-10-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in maart 2015 • met partner • zelfstandig

    Nepal is naar mijn mening een van de meest unieke landen ter wereld. De mensen zijn zo enorm bijzonder en gastvrij waardoor je een onvergetelijke tijd hebt tijdens een bezoek aan dit magische land. De highlights van Nepal, Kathmandu, Chitwan, Lumbini en Pokhara zijn een aantal van de must-sees, maar er gaat niks boven het maken van een trektocht door het Himalaya gebergte. Zowel het annapurna als Everest gebergte zijn ongelooflijk adembenemend te noemen en een trektocht door een van deze gebieden is zeker een "life chaning experience". Om Nepal te bezoeken heb je geen enorm budget nodig. Een vliegticket heb je al gauw voor rond de 550 EUR en accommodatie, eten en drinken kan met een zeer laag budget al geregeld worden. (voor meer luxe geef je wat meer uit).

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Everest regio • Pokhara • Dhulikhel

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    26 landen bezocht
    13 reviews
    6 waarderingen

    “Indrukwekkend Nepal”

    Geplaatst 26-10-2017 • gereisd maart 2017 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    Onze eerste ochtend in Kathmandu worden we om 7u gewekt door het getoeter in het verkeer. Kathmandu is wakker en dat betekent jij ook. Het is heerlijk om je te laten verdwalen door de straten van Thamel en we kijken onze ogen uit.. tempels, rituelen, drukte, apen, de geuren...
    Mijn foto camera heeft binnen No time al heel wat foto’s op de teller. Wat gebeurd er veel om je heen en wat is alles zo anders dan dat je gewend bent...
    Na een half uurtje lopen hebben we ook al een zegening te pakken. Pats boem een rode stip op je voorhoofd. Waar je vervolgens flink voor moet betalen.. We hebben niet betaald wat hij vroeg.. 5 dollar lijkt me iets overdreven..
    Het is ook heel stoffig in Kathmandu. Alle wegen liggen open en het werken hieraan gaat nog met de hand....
    Vanuit Kathmandu zijn er veel bezienswaardigheden op korte afstand. Zo gaan we naar verschillende tempels, een dagje mountainbiken door Kathmandu valley (te gek), gaan we naar de prachtige oude stad Bhaktapur (wat een rust in vergelijking tot Kathmandu), naar Patan, zien we de zon opkomen in nabijgelegen Nagarkot waar we ook onze eerste hike maken en tot slot vieren we Holi in Kathmandu. Wat een geweldig feest en wat een gastvrije bevolking. Zodra je sochtends de deur opendoet staan er mensen op dakterrassen of vanuit de straat klaar om je happy Holi te wensen. Dat gaat wel gepaard met een plens water en wat kleuren poeder in je gezicht haha. Overal worden de kleurenpoeders verkocht en we besluiten ook meteen in te slaan met alle verkrijgbare kleuren. Overal zijn feestjes en ben je welkom. Zeker een aanrader om mee te maken als je in die periode (maart) in Nepal bent.
    Na Holi maken we ons klaar en kopen we in Thamel de laatste spullen in die we nodig hebben voor onze 14 daagde hike. Er zijn honderden winkels die benodigdheden verkopen.. het meeste is wel hartstikke nep maar doet wel zijn werking.
    Als je met zn tweeen gaat lopen is het slim om 1 grote backpack met spullen te vullen en een kleine tas. Je kan het dragen dan afwisselen. Zo had je altijd een dagdeel de lichte tas. Pak echt alleen het nodige in.. een te vol gepakte tas gaat je irriteren.
    We liepen de Annapurna circuit. Ik heb nog nooit zo’n mooie wandeltocht gelopen. Wat een ervaring! We hadden gekozen voor een gids maar dit had niet per se gehoeven. De route is vrij duidelijk en onderweg kom je veel andere lopers tegen. Toch was het heel leuk om een gids te hebben. Hij was gezellig en kon soms net wat meer informatie geven of wist leuke plekken om te eten en te slapen.
    Bij de eerste stop ontmoeten we 4 andere lopers uit Australië, Nederland en Duitsland waar we rest van de route mee samen hebben gelopen.
    De route start langs dorpjes, watervallen en groene heuvels. Langzaam veranderd het landschap en komen de eerste witte toppen inzicht. Onderweg zie je zoveel moois. Het eten smaakt ook zo goed na een aantal uur lopen. Dhal Bat en momo’s zooooo lekker. We hebben ook heel veel thee gedronken om tussendoor op te warmen. Massala tea en gingen,lemon, honey tea zijn aanraders!
    In het plaatsje Manang houden veel mensen een rust dag om te acclimatiseren. Dit is een heel schattig dorpje met goede bakkers en lekkere koffie! Ook hebben ze hier een ‘bioscoop’. Er draaien verschillende films waaronder Seven years in Tibet en mount Everest, films om in het thema te blijven. Het is de schattigste bios die ik ooit heb gezien. Een groot laken dient als scherm en daarvoor staan bankjes met warme Yak huiden erop. In het midden brand een houtkachel. Halverwege wordt de film op stop gezet en krijgt iedereen een kopje thee met een zakje popcorn.
    De hoogste berg pass (5200m) kunnen we helaas niet over omdat die dicht is gesneeuwd en we gaan uiteindelijk met een jeep in een dag terug naar het begin punt. De tocht met de jeep was super spannend! Langs afgronden en door rivieren gingen we naar beneden.
    Onze gids wist nog een mooie wandeltocht van drie dagen naar Pokhara. Je gaat dan wel echt local zei hij er nog bij...
    En dat klopte..nacht 1 sliepen we in een kamertje waar volgens mij al jaren niet meer was geslapen en liepen de kippen aan alle kanten langs ons... maar leuk om het dorpse boeren leven van dichtbij te beleven. Na 14 dagen Dhal bat en geen douche werd het tijd voor een beetje luxe. In Pokhara hadden we nog een paar heerlijke dagen en hebben we genoten van een uitgebreide massage, lekkere cappuccino’s en westers eten. Wat lekkere hapjes, wat drinken een waterfiets huren en het meer van Pokhara verkennen is ook leuk om te doen.
    Zowel in Pokhara als Kathmandu heb je een heel leuk restaurant dat OR2K heet. Leuk sfeetje, plek om andere reizigers te ontmoeten en lekker (vegatarisch) eten.
    Nepal is een land om nooit te vergeten!!

    Nog een paar tips:
    - ga een wandeltocht doen!!
    - voorzichtig met eten. We hebben de hele maand dat we er waren vegatarisch gegeten. De keuken heeft veel heerlijk eten te bieden op dit vlak en minder kans op ziek worden..


    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Annapurna circuit • Bhaktapur • Pohkara

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • “Voor de vierde keer in Nepal ”

    Geplaatst 22-08-2017 • gereisd april 2017 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Voor de vierde keer in Nepal dus en deze keer met kinderen + aanhang (7 pers.).
    Wij hebben heel veel gereisd over de hele wereld, maar Nepal heeft ons hart gestolen. Ook al omdat we een lieve, straatarme Nepalese familie met vier dochters twaalf jaar geleden leerden kennen en financieel geadopteerd hebben, zodat ze allemaal naar goede scholen konden. Moeder (38) jaar is zelf uit geldgebrek - zoals veel Nepalezen - nooit naar school geweest en daar nog altijd verdrietig over - maar spreekt wel vloeiend Engels (van toeristen geleerd...). Een warm en gastvrij weerzien na vijf jaar. Met welkomssjaals en cadeautjes over en weer.
    Wij hadden onze reis zoals altijd zelf geregeld. Via Skyscanner goedkope tickets (433 euro) geboekt en voordelige hotels in Thamel, Pokhara, Bandipur en Sauraha (Chitwan) via diverse hotelsites. Geen super de luxe vijfsterren, maar wel schoon, privacy en redelijke kwaliteit met een lekker ontbijtje voor ca. 10 a 15 euro per kamer.
    Uiteraard hebben we de bijzondere bezienswaardigheden in Kathmandu bezocht, waarbij Pashupatinath met z'n vele saddhu's het meeste indruk maakte. Maar ook het levende godinnetje Kumari , die we zelfs een ogenblik te zien kregen, het mooie oude paleis, de Swayambhunath( apentempel), Bouddhanath Stupa, Durbar Square en de vele onbekende tempeltjes en binnenplaatsjes van oud Kathmandu waren weer prachtig.
    En als het eens te ver is om te lopen... een taxi kost tussen de 3 en 5 dollar ( wel even afdingen...). Best te doen dus, want bussen rijden er bij mijn weten niet in de stad. Wel enge fietsraxi's. Na een regenbui is er van de straatjes in Thamel niet veel meer over dan gaten met enorme modderplassen, waar taxi's en fietstaxi's nauwelijks doorheen komen.
    Overigens schrokken we wel erg van de vele ingestorte tempels en andere gebouwen. Nasleep van de aardbevingen van 2015, waarbij ook onze Meena, haar oude moeder en haar vier dochters een half jaar in een tent op een braakliggend stukje grond hebben gebivakkeerd. En het oude moedertje van ruim 80 uiteindelijk in de regentijd longontsteking kreeg en gestorven is ...
    Na drie dagen Kathmandu, het uitzichtpunt Nagarkot, waar je de zon prachtig kunt zien opkomen boven de Himalaya en het middeleeuwse Bhaktapur verder naar Pokhara. Met de (Greenline) luxe toeristenbus ($ 15 - 25 incl. uitgebreid warm lunchbuffet). Een rit van ca 200 km, waar je dan wel ruim 6 uur over doet. Maar langer kan ook best wel...
    Pokhara en het Phewa meer zijn zoals altijd heerlijk, vooral op een heldere ochtend als je op het dakterras van je hotel tijdens het ontbijt de besneeuwde toppen van de Annapurna range kunt zien.
    Maar nog mooier is het om de zonsopgang in het bergdorpje Sarangkot mee te maken en de prachtig verlichte bergtoppen van de Annapurna, Dhauligiri en Machapuchre van dichterbij te zien. Ook prima per taxi te bereiken vanuit Pokhara, als je (zoals wij) 's morgens vroeg - in het donker - geen zin hebt om uren naar boven te klimmen.
    Van de heuveltop Sarangkot naar Naudanda is een prachtige wandeling van een uur of drie, heuvel op heuvel af met een schitterend uitzicht. Vooral bijzonder als je daarna uitgenodigd wordt voor de lunch door een aardige Nepalese jongeman en moeders er helemaal niet van schrikt als er zomaar 7 gasten blijven eten... Een eenvoudige maar smakelijke maaltijd, op haar hurken klaargemaakt met groente uit de tuin op een laag lemen houtfornuisje.
    Natuurlijk hebben we in Pokhara ook gewaterfietst op het meer en de andere bezienswaardigheden in de buurt bezocht: oa. Devi's waterval, de Gupdeswar Cave en Tashi Ling, een Tibetaans vluchtelingenkamp, dat je klandizie goed kan gebruiken.
    Onderweg naar Chitwan ( per jeep omdat de bus even niet reed...) overnacht in het mooie oude Bandipur en de volgende dag een paar uur geraft op de Trisuli rivier. De weg naar Sauraha is bepaald geen lolletje, met lange wachttijden omdat er aan gewerkt wordt. Maar wel een spannend avontuur - als je tenminste van steile hellingen, diepe afgronden en dikke vrachtauto's op smalle hobbelige bergweggetjes houdt. Vliegen kan ook, maar is in Nepal erg duur. De terugweg naar Kathmandu kostte tenminste $115,- p.p. voor een vlucht van nauwelijks 20 minuten.
    Maar Chitwan was de moeite waard. Vooral als je een jeepsafari van een hele dag maakt. Dan kom je dieper in het park, is het minder druk en kom je in gedeeltes waar de meeste bijzondere dieren te zien zijn.
    We zagen er dan ook heel veel , vooral neushoorns, maar ook een tijger. Een echte wilde dus. Prachtig! Er leven ook minder spectaculaire dieren in het park als apen, herten, wilde zwijnen, krokodillen, gavialen enz. En vooral heel veel bijzondere vogels. Je kunt overigens ook op een olifant het park in. Maar wij deden dat niet omdat het africhten een treurige zaak is en olifantenruggen helemaal niet geschikt zijn om zware bakken met toeristen te torsen. Wat we wel erg leuk vonden is het wassen van de olifanten om 10 uur 's morgens in de rivier. Daar genieten olifanten en mensen van en lijkt een stuk minder zielig. Dikke pret als je even op de olifanten rug mag zitten en er even later natgespoten en in het water gegooid wordt.
    Weer terug in Kathmandu kan je dan op de laatste dag nog shoppen in Thamel , cadeautjes kopen voor de thuisblijvers en vooral voor jezelf: mooie sjaals en omslagdoeken, klankschalen, Nepalese sieraden, lekkere mooi verpakte thee... te veel om op te noemen... Wat een heerlijke reis. In Februari gaan we weer...!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Chitwan • Sarangkot  • Pashupatinath (Kathmandu)

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    27 landen bezocht
    30 reviews
    8 waarderingen

    “Prachtig, zelfs in het regenseizoen ”

    Geplaatst 20-02-2017 • gereisd juli 2014 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Nepal is een prachtig land en zeker geschikt om individueel rond te reizen. Heb me als vrouw alleen geen moment onveilig gevoeld. De mensen zijn zeer gastvrij en behulpzaam om je de weg te wijzen en dergelijke. Ondanks dat het regenseizoen was toch kunnen genieten van uitzicht op hoge bergtoppen in Pokhara, maar dat was wel zeldzaam.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Pokhara • Bhaktapur  • Kathmandu

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    15 landen bezocht
    10 reviews
    0 waarderingen

    “Bijzondere omgeving en erg dankbare mensen”

    Geplaatst 16-02-2017 • gereisd maart 2016 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Nepal is bijzonder vanwege de enorme gastvrijheid. De mensen zijn erg dankbaar voor de toeristen die komen en zo een bijdrage kunnen leveren aan de opbouw na het herstel van de aardbeving. De natuur is mooi, maar wordt wel verwoest door afval. Wees bewust van welke bijdrage jij wilt leveren aan het toerisme en aan het opbouwen van het land. Nepal heeft hele mooie plekken, zorg ook dat dat zo blijft.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Pokhara  • Kathmandu en Bhaktapur

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    3 reviews
    3 waarderingen

    “Nepal, een ervaring op zich!!”

    Geplaatst 15-01-2017 • gereisd oktober 2016 • 3 weken lang • alleen • zelfstandig

    In Nepal was ik voor vrijwilligerswerk. Ik heb meegeholpen in een wederopbouwproject na de aardbeving in april 2015. De Nepalezen zijn enorm vriendelijk en ontzettend dankbaar voor alle hulp die ze krijgen. Het is een optimistisch volk die met weinig (lees niks) genoegen nemen en erg blij zijn!
    Als je aankomt in Nepal heb je meteen de cultuur shock te pakken. Zelf was ik nooit eerder in Azie geweest, maar het was zeker weten wennen. De mensen, de gewoontes, de geuren...
    Het is een prachtig land. Wij hebben in onze weekenden Kathmandu bekeken, het Chitwan National Park bezocht en een trek naar Poon Hill gedaan in het Annapurna gebergte. Het Chitwan National Park hadden wij het meeste zin in. Hier verheugden wij ons al op vanaf het moment dat we een vliegticket naar Nepal boekten. Maar dit viel tegen. De busrit er naar toe was een hel. Een 10 uur durende rit in een bus die veel te heet was. De weg door de bergen is bijna niet begaanbaar maar wordt gelukkig opgeknapt. We hebben mooie dingen gezien qua safari, maar we twijfelden erg of het allemaal wel natuurlijk was. De olifanten stonden aan kettingen vast en konden geen stap zetten. Het was leuk, maar niks meer dan dat wat ons betreft.
    Kathmandu is ook een ervaring op zich. Het is er enorm druk. Veel verkeer, kleine autootjes en busjes, armoedige fietstaxi's, heel veel stof (en dus mondkapjes) en erg krappe straten. Maar ook een heel aantal mooie pleinen, en veel gezelligheid. Wat echt een aanrader is in Kathmandu, is de pachupatinath tempel. Hier zie je de openbare crematie van mensen die net overleden zijn. Een erg indrukwekkend ritueel.
    In ons derde weekend hebben we een meerdaagse wandeling gemaakt richting poon-hill. Zeker een aanrader. Op internet wordt het als 4-5 daagse trip aangegeven. Maar wij hebben het in 3 dagen gedaan. We zijn in twee dagen naar 3000 meter geklommen en in één dag naar beneden, met veel spierpijn als gevolg. Maar het kan :) Als je meer tijd hebt kun je een langere tocht maken. Let wel op: Neem meer dan voldoende roupies mee want je kunt nergens pinnen! Je bent echt wel weg van de bewoonde wereld. Neem ook voldoende kleding mee want zelfs onder een dikke deken zijn het zeer koude nachten!!
    Startpunt van de tocht is het stadje Pokhara. Een backpackers stadje waar echt een hele leuke sfeer hangt! Ook het meer in Pokhara is mooi om te bekijken! De busreis hier naar toe is ook lang, maar de weg is veel beter. Was een prima rit.
    Door de weeks waren wij aan het bouwen in de Kathmandu valey. Ook een heel mooi gebied met alleen maar bergen, rijstvelden en groen.

    Als laatste; het eten beoordeel ik het een 5 omdat ik niet zo van oosters eten houd. Het eten is er prima. In Kathmandu vind je zelfs wel een Italiaan of een Franse bakkerij.

    Persoonlijk vind ik alles aan Nepal mooi. Wij zijn er veel te kort geweest.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Pachupatinath tempel • Pokhara • Poon Hill

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 5
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Nepal reiservaring!

Ben jij onlangs in Nepal geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Azië

Nepal essentials

Vlag: Nepal
Beste reistijd: Maart t/m mei, september, oktober
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen.
Minimum vliegduur: 11 uur
Richtprijs retourticket: € 750
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A.
evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Nepal specialisten

Riksja Nepal

Riksja Nepal

Stel zelf de Nepal reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX heeft een uitgebreid aanbod aan privéreizen, singlereizen en groepsreizen naar Nepal, al dan niet in combinatie met India.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt zowel groepsrondreizen als familiereizen door Nepal, en tevens combireizen met India of Tibet.
Bezoek website

Meer Nepal reisorganisaties

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Scherpgeprijsd & NL-reisleiding.
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Specialist in privé reizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Inclusief Nepal familiereis!
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

NRV
NRV

Individueel met privéchauffeur.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Natuur- en wandelspecialist.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Lokale specialisten.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Nepal

Vliegtickets naar Nepal


Meer over vliegen naar Nepal

Hotels in Nepal zoeken

Hotels in Nepal zoeken

Boek je rondreis naar Nepal

Riksja Nepal
1. Riksja Nepal

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Privéreizen, singlereizen & groepsreizen.
Bezoek website

Sawadee
3. Sawadee

Ruim rondreis aanbod.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Nepal rondreizen


Vliegtickets Nepal

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nepal
V.a. 466 Meer over vliegen naar Nepal