Gemiddelde beoordeling Nepal


Cultuur & bezienswaardigheden

8,9

Gastvrijheid

9,1

Natuur

9,4

Stranden

0,0

Eten

8,0

Gemiddelde beoordeling

8,8
Op basis van 43 Nepal ervaringen

Reizen naar Nepal

Na jaren van politieke onrust is Nepal weer relatief rustig, dus nu is een goed moment om de Himalayastaat te bezoeken. Het land van Kumari herbergt het indrukwekkendste berglandschap ter wereld met rijstterrassen en besneeuwde bergtoppen, lieflijke dorpjes en woeste rivieren. Het is een godenrijk op eenzame hoogte. Qua spiritualiteit en rijkheid van cultuur kan Nepal zich moeiteloos meten met grote benedenbuur India, en ook de lokale curries zijn er goddelijk!

Vliegtickets Nepal

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nepal
V.a. 466 Meer over vliegen naar Nepal

Overnachten in Nepal

Vergelijk alle hotels in Nepal
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Nepal

Koningsstad Kathmandu & Pokhara

Boudhanath Stupa, Kathmandu

De Boudhanath Stupa in Kathmandu.

In spiritueel Kathmandu wandel je langs paleizen en tempels op het Durbar Plein, kroegjes en eettentjes in de wijk Thamel of door traditionele volksbuurten, waar het altijd bruist van ambachten en handel. Bij speciale Ghats in Pashupatinath, langs de oevers van de Bagmati worden lijken verbrand. Ja, Kathmandu is een aanslag op het gemoed. De Himalaya duikt regelmatig op in doorkijkjes. Ga vanuit Kathmandu mountainbiken in de groene Vallei en breng een bezoek aan Bhaktapur en Patan. Reis met de bus naar de stad Pokhara, schitterend gelegen rond een prachtig meer en vlakbij spectaculaire bergen, om te hiken, zwemmen of roeien in een koel bergmeer, met uitzicht op de hoogste bergkammen ter wereld.

De Himalaya & de Mount Everest

Vlucht over de Mount Everest in Nepal

Van de 10 hoogste bergen ter wereld, liggen er 8 in Nepal. Van het Himalayagebergte is de Mount Everest (8.850m) de hoogste, gelegen op de grens met Tibet. Als je de Mount-Everest (deels) wilt beklimmen, vlieg je eerst naar het geïsoleerde plaatsje Lukla. Een avontuur op zich, want het vliegveldje van Lukla staat op de lijst van meest gevaarlijke luchthavens in de wereld; landen en opstijgen is echt een uitdaging. Een trekking door de Himalaya hoeft uiteraard niet naar de Mount Everest te gaan, ook meerdaagse tochten langs de voet van de Annapurna zijn mogelijk. Zowel vanuit Kathmandu als Pokhara zijn talloze georganiseerde trips te boeken, van één of enkele dagen tot wekenlange hikes en klimtochten.

Wildlife spotten in Chitwan Park

Chitwan National Park

In het zuiden van Nepal, op de vlaktes van de Terai, ligt het Chitwan National Park. Hier kun je wandelen door het regenwoud. Of je trekt vanuit je lodge op olifanten of in een boomstamkano de jungle in. Neushoorns, tijgers, apen, krokodillen, luipaarden en tropische vogels zijn de grootste attracties.

Alle bezienswaardigheden in Nepal

Top 3 Nepal specialisten

Riksja Nepal
Riksja Nepal

Stel zelf de Nepal reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX heeft een uitgebreid aanbod aan privéreizen, singlereizen en groepsreizen naar Nepal, al dan niet in combinatie met India.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Sawadee biedt zowel groepsrondreizen als familiereizen door Nepal, en tevens combireizen met India of Tibet.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Nepal artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Nepal

Bekijk de top 10 Nepal rondreizen

43 Nepal reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,8
Op basis van 43 Nepal ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 9,3

    25 landen bezocht
    3 reviews
    1 waardering

    “Net een sprookje..”

    Geplaatst 21-08-2014 • gereisd december 2013 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    In december 2013 besloten wij, toen wij op reis waren in Azië, om van Maleisië naar Nepal te vliegen. De reden hiervoor? Wij waren al zoveel reizigers tegengekomen die alleen maar enthousiast waren over dit land. Dit was niet voor niets! In totaal zijn wij een kleine 3 weken in Nepal geweest. Terwijl je door Kathmandu loopt lijkt het net alsof je in een sprookje bent beland. Overal waar je kijkt is iets te zien. De bevolking is super vriendelijk en iedereen wil je helpen. Vooral de jongeren vinden het super interessant om met je te praten over het leven in Nederland en willen veel kwijt over hun leven in Nepal. Honger? Momo's!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Kathmandu • Kathmandu en Bhaktapur • Patan

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    43 landen bezocht
    3 reviews
    9 waarderingen

    “Onvergetelijk mooi en uitdagend”

    Geplaatst 18-08-2014 • gereisd mei 2011 • 4 weken lang • alleen • zelfstandig

    Nepal is de ideale reisbestemming voor diegene die van lopen in de bergen houdt. Nepal biedt veel meer dan lopen in de bergen of klimmen, maar dat is toch wel DE reden om naar Nepal te komen.

    Ik heb in mei 2011 29 dagen in Nepal doorgebracht waar ik Kathmandu, het Annapurna circuit en Chitwan natural park heb bezocht.

    Kathmandu
    Kathmandu is een zeer interessante plek om een paar dagen door te brengen. Het oude centrum doet zeer armoedig aan en herbergt veel tempels en oude gebouwen. Het is er druk en vies, maar voor elke reiziger een must to see. Ik heb midden in het oude gedeelte overnacht in het Kathmandu guest house. Super guest house waar je heerlijk kan eten en kan chillen in de prachtige tuin. Veel beroemde mensen hebben dit niet al te dure guest house dan ook aangedaan. Kathmandu is de perfecte plek om je voor te bereiden op je toch in de bergen. Je kan hier overal bergklim spullen kopen. In Kathmandu zullen ze je aanraden om met een gids te gaan lopen, maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit niet nodig is voor het Annupurna circuit en de Everest base camp route.

    Annupurna circuit
    Deze route wordt ook wel de coca cola route genoemd. Het is in het hoogseizoen zeer toeristisch en de weg die op dit moment langs de route wordt aangelegd zal het er niet beter op maken. Ondanks voorgaande is deze route zeker nog de moeite waard. In mei heb ik totaal geen last gehad van de drukte en tijdens het lopen kwam ik dan ook bijna niemand tegen. De weg was in 2011 nog maar voor een klein deel voltooid waardoor je die al snel achter je kon laten en er kon worden genoten van de ongerepte natuur. Vergeet tijdens het lopen van deze route ook niet even een side walk naar het 'Tilicho lake'. Om hier te komen moet je wel over een dosis lef beschikken aangezien je over een zeer gevaarlijke steenlawine moet lopen. Dit zeker niet voor mensen met hoogtevrees geschikt. Ik heb drie weken in de bergen gelopen en voor mij was het een van mijn mooiste ervaringen ever. Nadat ik het Annapurna Circuit heb gelopen heb ik de Annapurna Sanctuary route erachteraan geplakt. Ook zeer de moeite waard.

    Chitwan natural park
    Indien je naast het lopen van een van prachtige bergroutes nog tijd over hebt dan is een bezoek aan het Chitwan natural park een aanrader. Dit is een groot natuurpark vlak bij de stad Pokhara. In dit park kan je tijgers, neushoorns, wilde vogels, slangen en nog veel meer zien. Je kan heel makkelijk naar een van de kleine plaatsjes bij het park reizen en daar je gidsen regelen. Het is verplicht om per persoon een gids mee te nemen. Het grote verschil met de gidsen in Afrika is dat de gidsen in Nepal geen wapens mee mogen nemen. Toen ik het park in ging was het gras al drie meter hoog waardoor we de gevaren zoals tijgers en neushoorns niet konden zien aankomen. Vooraf waren we al gewaarschuwd dat mei niet de beste periode is voor een uitgebreide wandeling in het natuurpark, maar tja je wil wat he ;-). Indien het mogelijk is dan kan je beter niet naar Chitwan gaan wanneer de tijgers jongen hebben en het gras hoog is. Ik heb drie dagen samen met een gids door het park gelopen en overnacht in kleine dorpjes (zonder elektriciteit). Onderweg kwamen we veel tijgersporen tegen, hebben we neushoorns gezien en stapten we bijna op een grote python. Het park heeft dus genoeg te bieden ;-). Indien je met weinig geld op reis bent dan zou ik adviseren om niet in een van de luxe lodges te overnachten in het park. Het overnachten in een van de kleine primitieve dorpjes is in mijn ogen leuker en veel goedkoper.

    Tips:
    + Informeer naar de politieke situatie, want het kan soms onrustig zijn in Kathmandu
    + Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van het actuele weer en ga niet tijdens de regenperiode naar Nepal.
    + Ga lang genoeg (minimaal 3 weken) zodat je jezelf de tijd kan gunnen om aan de grote hoogtes te kunnen wennen. Je moet acclimatiseren!
    + Als je echt veel tijd hebt (6 weken +) dan is het super om van New Delhi via Nepal door naar Tibet te reizen. Super route en goed te regelen on the way.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Annapurna circuit • Chitwan Natural park • Kathmandu

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    33 landen bezocht
    4 reviews
    12 waarderingen

    “Magie, mystiek en religie in Nepal”

    Geplaatst 09-08-2014 • gereisd april 2011 • 2 weken lang • met vrienden

    Indrukwekkend! Dat is Nepal, het land van de Himalaya en de holymen, van Hindoeïsme en Boeddhisme, van de Bengaalse tijger en de eenhoornige neushoorn in Chitwan NP. De reis begon in Kathmandu, een belevenis op zich met smalle straatjes, volle markten, tempels, paleizen, toeterend verkeer, bedelaars en de vele winkeltjes. Het historische centrum, gelegen rondom Durbar Square, is gemakkelijk te voet te verkennen. Bezoek hier de vele tempels en paleizen, waaronder het opmerkelijke huis van de Kumari , de levende godin.
    De boeddhistische stupa Bodnath is ruim 2000 jaar oud en staat op de Werelderfgoedlijst. Loop kloksgewijs een ronde om deze tempel en verwonder je over dit overweldigende bouwwerk met de duizenden gebedsvlaggetjes en de mediterende boeddhisten.
    Indrukwekkend is ook het tempelcomplex Pashupatinath, gelegen aan de Bagmati rivier, met de lijkverbrandingen en de vele holymen. Zieke mensen wachten hier in kleine sterfhuisjes op hun dood, op de zogenaamde ghats vinden de lijkverbrandingen plaats.
    Maak vanuit Kathmandu zeker de mountainflight langs de top van de Mount Everest (ca. USD165). Een absolute 'once in a lifetime experience'. Bij de top aangekomen, mochten we 1 voor 1 naar voren komen en vanuit de cockpit genieten van het adembenemende uitzicht!
    Thamel is de bekende toeristische wijk met veel budget hotelletjes (vanaf USD10 per nacht), winkeltjes en restaurantjes. Ga voor een typisch Nepalese maaltijd naar Third Eye restaurant, waarbij je traditioneel op kussens op de grond eet (hoofdgerecht ca. € 5.00). Voor een goed ontbijt kun je terecht bij Pumpernickle; echte bruine bolletjes en croissants, de cinnamon rolls zijn een aanrader! Prijsniveau van de broodjes ligt tussen de € 0.20 en de € 0.60.

    Bandipur is een nog authentiek Newari-dorp en is een leuke tussenstop op weg naar Pokhara. Bandipur is een oase van rust en je waant je hier in het echte Nepalese leven...gemotoriseerd verkeer is er nauwelijks, vervoer gaat per paard en wagen. The Old Inn is een zeer sfeervol en charmant hotel, de eigenaar heeft dit voormalig gemeentehuis zelf verbouwd en in ere hersteld. Stroom is geen vanzelfsprekendheid in Nepal, laat staan in Bandipur. Wees dan ook niet verrast als er maar een half uur stroom is 's avonds. Je in het donker een weg banen door het hotel met zaklamp of een kaars in je hand, heeft zijn charme! Het dorp heeft een paar lokale restaurantjes, verwacht daar geen uitgebreide menukaart, wel een hoop gastvrijheid.

    Pokhara is het vertrekpunt van vele raftingtochten en trektochten en is gelegen aan het Pewameer. Het gezellige centrum van de wijk Lakeside heeft veel winkeltjes en leuke restaurantjes, die vaak een terras aan het meer hebben. Vanaf de oevers van het meer heb je een prachtig uitzicht op de Himalayatoppen van het Annapurna massief. Hier kan je prachtig wandelen, fietsen of paragliden voor de durfal. Vanuit Pokhara hebben wij een 2-daagse trekking gedaan tot 2600 meter hoogte. Je komt door vele bergdorpjes, wordt uitgenodigd op de thee bij de locals. De overnachtingen zijn in lodges of in een tentenkamp, eenvoudig maar erg gezellig. De sherpa's die meegaan om je bagage te dragen tijdens de trekking, zorgen 's avonds voor een kampvuur en onder het genot van een glaasje khukri rum, gedistilleerd aan de voet van de Himalaya, genoten we van het geluid van de mondharmonica en de Nepalese liederen. 's Ochtends in alle vroegte maken ze je wakker, zodat je net op tijd bent om de zon te zien opkomen boven de toppen van de Himalaya....
    Er zijn trekkings in diverse categorieën, de lichte trekking is al goed te doen voor mensen met een normale conditie en vooral doorzettingsvermogen. Vaak gaan deze trekkings tot 2000 meter.
    Sluit je trekking af in 1 van de mooie hotels die Pokhara rijk is. Wij verbleven in het Shangri La hotel, een heerlijk hotel dat mooie kamers met ruime terrassen en balkons biedt en een zwembad. Het hotel ligt iets buiten het centrum, voor € 2.50 heb je een taxirit.

    Chitwan National Park ligt in het subtropisch laagland van Nepal en is een ongerept natuurgebied met spectaculair groot wild. Naast de vele apensoorten, herten, krokodillen, cobra's en pythons, leven hier ook diersoorten die wereldwijd met uitsterven bedreigd worden, zoals de eenhoornige neushoorn (wij hadden het geluk deze te spotten!) en de tijger.
    Tevens kan je hier een bezoek aan een olifantenschool brengen. Neem DEET mee naar Chitwan, vanwege het subtropische klimaat zijn er erg veel muggen.

    Wij eindigden in de The Last Resort, niet ver van de Tibetaanse grens. Het tentenkamp ligt op een klif en is bereikbaar per spectaculair aangelegde loopbrug (voor de durfallen, je kan er een bungy jump vanaf maken..). Verspreid over de tuin staan luxe tenten met een bed. Je kan hier deelnemen aan diverse sportieve activiteiten, zoals canyoning, rafting, bergbeklimmen, een mountainbike tocht maken naar de Tibetaanse grens en het eerder genoemde bungy jumpen. Geniet na 1 van deze activiteiten van een heerlijke massage of van de sauna... of gewoon van het uitzicht!
    Nepal? Ik zeg doen! Laat vooral je westerse mentaliteit thuis om optimaal te genieten.
    Vanuit Amsterdam vliegen diverse airlines met een overstap of tussenstop naar Kathmandu. Binnen Nepal rijden openbare toeristenbussen. Verkijk je niet op de afstanden, een rit van 80 kilometer duurt al gauw 3 tot 4 uur. De ritten zijn daarentegen de moeite waard, er is ontzettend veel te zien onderweg.
    Tevens zijn er een aantal luchtvaartmaatschappijen voor het binnenlandse vliegverkeer (enkele reis ca. € 70-€ 90).

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Kathmandu en Bhaktapur • The Last Resort • Trekking

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    • 52 landen bezocht
      46 reviews
      23 waarderingen
      Geplaatst op 11 augustus 2014 19:41

      prachtig verhaal, hoop ooit ook nog eens naar Nepal te gaan. Staat hoog op mijn verlanglijstje


    • 0 landen bezocht
      5 reviews
      1 waardering
      Geplaatst op 30 augustus 2014 13:48

      Ik sluit me hier volledig bij aan! Zelf had ik niet echt bepaalde verwachtingen bij Nepal (heb het gecombineerd met India) maar wat een geweldig en wonderschoon land. Ik ga er zeker nog een keer terug naartoe.


    • 0 landen bezocht
      5 reviews
      1 waardering
      Geplaatst op 30 augustus 2014 13:48

      Ik sluit me hier volledig bij aan! Zelf had ik niet echt bepaalde verwachtingen bij Nepal (heb het gecombineerd met India) maar wat een geweldig en wonderschoon land. Ik ga er zeker nog een keer terug naartoe.


    • 0 landen bezocht
      5 reviews
      1 waardering
      Geplaatst op 30 augustus 2014 13:48

      Ik sluit me hier volledig bij aan! Zelf had ik niet echt bepaalde verwachtingen bij Nepal (heb het gecombineerd met India) maar wat een geweldig en wonderschoon land. Ik ga er zeker nog een keer terug naartoe.


    • 0 landen bezocht
      5 reviews
      1 waardering
      Geplaatst op 30 augustus 2014 13:48

      Ik sluit me hier volledig bij aan! Zelf had ik niet echt bepaalde verwachtingen bij Nepal (heb het gecombineerd met India) maar wat een geweldig en wonderschoon land. Ik ga er zeker nog een keer terug naartoe.


    • 0 landen bezocht
      5 reviews
      1 waardering
      Geplaatst op 30 augustus 2014 13:48

      Ik sluit me hier volledig bij aan! Zelf had ik niet echt bepaalde verwachtingen bij Nepal (heb het gecombineerd met India) maar wat een geweldig en wonderschoon land. Ik ga er zeker nog een keer terug naartoe.


    • 0 landen bezocht
      5 reviews
      1 waardering
      Geplaatst op 30 augustus 2014 13:48

      Ik sluit me hier volledig bij aan! Zelf had ik niet echt bepaalde verwachtingen bij Nepal (heb het gecombineerd met India) maar wat een geweldig en wonderschoon land. Ik ga er zeker nog een keer terug naartoe.


    • 0 landen bezocht
      5 reviews
      1 waardering
      Geplaatst op 30 augustus 2014 13:48

      Ik sluit me hier volledig bij aan! Zelf had ik niet echt bepaalde verwachtingen bij Nepal (heb het gecombineerd met India) maar wat een geweldig en wonderschoon land. Ik ga er zeker nog een keer terug naartoe.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Nepal reiservaring!

Ben jij onlangs in Nepal geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Azië

Nepal essentials

Vlag: Nepal
Beste reistijd: Maart t/m mei, september, oktober
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen.
Minimum vliegduur: 11 uur
Richtprijs retourticket: € 750
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A.
evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Nepal specialisten

Riksja Nepal

Riksja Nepal

Stel zelf de Nepal reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX heeft een uitgebreid aanbod aan privéreizen, singlereizen en groepsreizen naar Nepal, al dan niet in combinatie met India.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt zowel groepsrondreizen als familiereizen door Nepal, en tevens combireizen met India of Tibet.
Bezoek website

Meer Nepal reisorganisaties

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Scherpgeprijsd & NL-reisleiding.
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Specialist in privé reizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Inclusief Nepal familiereis!
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

NRV
NRV

Individueel met privéchauffeur.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Natuur- en wandelspecialist.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Lokale specialisten.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Nepal

Vliegtickets naar Nepal


Meer over vliegen naar Nepal

Hotels in Nepal zoeken

Hotels in Nepal zoeken

Boek je rondreis naar Nepal

Riksja Nepal
1. Riksja Nepal

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Privéreizen, singlereizen & groepsreizen.
Bezoek website

Sawadee
3. Sawadee

Ruim rondreis aanbod.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Nepal rondreizen


Vliegtickets Nepal

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nepal
V.a. 466 Meer over vliegen naar Nepal