In Kathmandu geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 9 Kathmandu reiservaringen

Kathmandu

Kathmandu ligt in de Kathmandu vallei samen met de andere koningssteden Patan en Bhaktapur. Overal in deze fascinerende stad vind je tempels, pagode’s en stoepa’s. De kleine straatjes in het oude centrum zoemen van het verkeer, getoeter en de klanken van straatmuzikanten, de vele winkeltjes verkopen allerhande waar en kleding.

Vliegtickets Kathmandu

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kathmandu
V.a. 466 Meer over vliegen naar Nepal

Overnachten in Kathmandu

Vergelijk alle hotels in Kathmandu
Bekijk hotels

De verwoestende aardbeving van 2015 heeft Nepal en ook Kathmandu hard geraakt, waaronder het op de UNESCO lijst vermelde Durbar Square. Maar vele bezienswaardigheden zijn onbeschadigd gebleven, waardoor een bezoek aan deze stad nog steeds de moeite waard is.

Kathmandu Durbar Square

Kathmandu Durbar Square

Het Kathmandu Durbar Square na de aardbeving.

Het Durbar plein was tot 2015 het hoogtepunt van een bezoek aan Kathmandu. Hier stonden de mooiste paleizen en tempels en het was het centrum van veel festivals. Helaas zijn nergens de gevolgen van de aardbeving groter dan hier. Veel bijzondere paleizen en tempels zijn letterlijk uit elkaar geschud door het natuurgeweld. Er wordt nog steeds volop gewerkt aan de restauratie van het plein, maar laat dit je niet van een bezoek weerhouden. Je kunt het plein bezoeken voor een kleine toegangsprijs. Dit geld is een bijdrage aan de wederopbouw van deze historische plek.

Boudhanath Stupa

Boudhanath Stupa, Kathmandu

De Boudhanath (of Bodnath) stupa is de grootste stoepa van Nepal en de heiligste Tibetaanse tempel buiten Tibet. De stoepa ligt in Boudha, een klein plaatsje in de oostelijke buitenwijken van Kathmandu. Het bijzondere bouwwerk kenmerkt zich vooral door de ogen van Boeddha die gelovigen beschermen tegen het kwade. De stupa ligt op drie oplopende terrassen en trekt dagelijks vele pelgrims. Zij lopen rechtsom omhoog en draaien biddend aan de gebedsmolens. Rondom de Boudhanath stupa liggen veel toeristenwinkeltjes waar verkopers hun waar aanprijzen.

Boudhanath Stupa, Kathmandu

Swayambhunath (Monkey Temple)

Als je in Kathmandu bent, mag een bezoek aan het boeddhistisch tempelcomplex Swayambhunath absoluut niet ontbreken. Het complex stamt uit de 5e eeuw en ligt op een heuvel ten westen van de stad. Alleen al het uitzicht over de stad is fantastisch, maar er is veel meer te zien. Het complex bestaat uit een grote witte stupa en een aantal kleinere tempels en heiligdommen, een klooster, bibliotheek en museum. Naast de vele bezoekers en pelgrims leven er in het complex een groot aantal apen, vandaar de bijnaam ‘Monkey Temple’.

Swayambhunath, Kathmandu
Swayambhunath, Kathmandu

Hanuman Dhoka paleis

Het koninklijk paleis van Kathmandu, Hanuman Dhoka, is origineel gebouwd in de Licchavi periode (4e tot de 8e eeuw na christus), maar werd uiteindelijk uitgebreid en gevormd in de 17e eeuw. Helaas is het paleis, dat aan Durbar Square ligt, zwaar beschadigd tijdens de aardbeving. Het paleis met haar prachtige binnenplaatsen en museum wordt echter gerenoveerd en zal daarna weer te bezichtigen zijn voor het publiek.

Hanuman Dhoka paleis, Kathmandu

Kathmandu Pashupatinath

De belangrijkste hindoeïstische tempel van Nepal is de Pashupatinath, gelegen aan de oever van de heilige Bagmati rivier. Het is een fascinerend, rijkversierd gebouw in pagodestijl en is gewijd aan Pashupati, de god van de dieren. Vanwege de ligging aan de rivier is Pashupatinath een belangrijke plek voor uitvaartplechtigheden. De kans is dan ook groot dat je een crematie kunt zien als je het complex bezoekt. Rondom de tempel vind je een drukke markt met kraampjes waar allerhande religieuze waar verkocht wordt; van wierook tot gebedssnoeren tot beeldjes en schelpen.

Kathmandu Pashupatinath

Toeristenwijk Thamel

Dé wijk van Kathmandu waar toeristen samenkomen, waar je ontelbare winkeltjes, restaurantjes en hotels vindt is Thamel. Hoewel erg toeristisch is het wel een leuke wijk om een paar dagen te verblijven, te gaan shoppen of om andere reizigers te ontmoeten.

Thamel, Kathmandu

Tibetaanse yak wollen dekens in de wijk Thamel.

Garden of Dreams

Wil je even weg uit de gekte van de stad? Stap dan binnen in de Garden of Dreams; een oase van rust. De tuin ligt op 2 minuten lopen van Thamel en is in de jaren 20 gebouwd door Veldmaarschalk Kaiser Shamser. De tuin is naar Engels voorbeeld ontworpen en er zijn een aantal prachtige details te zien, zoals de originele toegangspoort, fonteinen, vijvers en een verborgen tuin in het zuiden. Het is een heerlijke plek om rustig een boek te lezen, te mediteren, picknicken of gewoon te relaxen.

Garden of Dreams, Kathmandu

Reizen naar Kathmandu – hoe kom je er?

Vanuit Amsterdam vlieg je met bijvoorbeeld Qatar airlines, Ethiad of Jet Airways naar Kathmandu voor zo’n €600 retour. Je zult altijd een overstap moeten maken, de vluchtduur ligt tussen de 11,5 en 19 uur afhankelijk van de route.

Georganiseerde rondreizen naar Nepal beginnen en eindigen vrijwel altijd in Kathmandu en worden o.a. aangeboden door Sawadee, Riksja Nepal, Shoestring, FOX Verre Reizen, Djoser en Kras. Een bouwsteen voor de eerste paar dagen in Kathmandu vind je bij Riksja Nepal.

Top 3 Nepal specialisten

Riksja Nepal
Riksja Nepal

Stel zelf de Nepal reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX heeft een uitgebreid aanbod aan privéreizen, singlereizen en groepsreizen naar Nepal, al dan niet in combinatie met India.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Sawadee biedt zowel groepsrondreizen als familiereizen door Nepal, en tevens combireizen met India of Tibet.
Bezoek website

Beste reistijd Kathmandu

Het weer in Kathmandu is over het algemeen warm. De zomers kunnen erg nat zijn, dus plan je trip tussen oktober en mei, dan is het droger en zijn de temperaturen aangenaam. Wil je je bezoek aan Kathmandu combineren met een reis door de rest van het land? Mijd dan de maanden december tot en met februari. In deze tijd is de kans op hevige sneeuwval in de hoger gelegen gebieden namelijk erg groot.

Reisinspiratie

Alle Nepal artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Nepal

Bekijk de top 10 Nepal rondreizen

9 Kathmandu reiservaringen en tips



  • 23 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Chaos en verwoesting”

    Geplaatst 29-11-2017

    Kathmandu is een beleving. Niet in de minste plaats omdat de stad nog steeds in opbouw is na een aardbeving in 2015. Je ziet dus overal nog steeds gebouwen die gestut zijn met houten palen; ook veel toeristische trekpleisters zijn nog in opbouw of liggen er vervallen bij. Het is een goede plaats om je voor te bereiden op een trek door de Himalaya, met zijn vele winkeltjes gericht op hikers in de wijk Thamel. Bussen vertrekken vanuit Kathmandu om bijvoorbeeld het Anapurna circuit te starten. Verder is het erg stoffig, soms modderig en chaotisch. Toch zou ik durven zeggen dat het verkeer en de drukte wellicht nog meevalt in vergelijking met veel steden in India. Ik verbleef gelukkig in een iets rustigere buitenwijk.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 24 landen bezocht
    26 reviews
    5 waarderingen

    “Chaos”

    Geplaatst 19-11-2017

    Chaos, is het woord hoe ik Kathmandu wil omschrijven. Maar Chaos heeft voor mij plus-, en minpunten; de pluspunten de gastvrijheid van de locals / de restaurants / bars / uitgaan maar wat ik toch echt wel een groot minpunt was de stof die je overal tegenkomt en het grote verschil tussen rijk en arm. Kortom een stad die je moet bezoeken om er je eigen mening over te vormen.
    Tips?! http://astoldbyaginger.nl/kathmandu/

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 29 landen bezocht
    13 reviews
    17 waarderingen

    “Kathmandu; India light”

    Geplaatst 16-11-2017

    Mijn hele leven wilde ik al naar India. Toen ik in Kathmandu aankwam wist ik het gelijk; dit is wat ik altijd al een keer had willen zien en daarvoor was ik nog niet eens in India! Wat een levendige stad! Stof, drukte, geuren, kleuren... Daarnaast is het een ontzettend populaire backpackers bestemming, dus aan mogelijkheden om vrienden te maken geen gebrek! Ik vond het heerlijk om dagenlang rond te slenteren. Ik schaam me een klein beetje voor deze tip, maar vergeet geen bezoekje aan OR2K te brengen, niet per sé heel Nepalees eten, maar wel on-ge-lo-fe-lijk lekker en gezellig. Voor Nepalees eten zijn er een heleboel heerlijke kleine restaurantjes. Over het algemeen gold hier; hoe guurder en achenebbischer het eruit ziet, des te lekkerder het eten! De mensen zijn ontzettend vriendelijk en het is een heerlijke plek om een goede week door te brengen. Vergeet niet je camera mee te brengen, want als er een stad fotogeniek is, dan is Kathmandu het wel!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 27 landen bezocht
    30 reviews
    8 waarderingen

    “Thamel = fijn”

    Geplaatst 14-11-2017

    Kathmandu is een heerlijke en prachtige stad om je een aantal dagen (of weken) te vermaken. Ik kwam er gedurende een maand elk weekend om de stad te verkennen. Ik verbleef in thamel, het toeristische centrum, met super fijne restaurantjes. OR2K is mijn absolute favoriet! Alles wat je vergeten bent in je bagage te stoppen, kan je in Thamel kopen, incl ladingen gebrande DVDs, hoewel dit voor het Netflix tijdperk was... De monkey tempel Swayambhunath is super leuk om te bezoeken, een flinke klim maar een prachtig uitzicht. Ook de Bouddhanath tempel is een must do, met talloze kleurrijke gebedsvlaggetjes. Vanuit Kathmandu kun je ook de koningssteden bezoeken (Bhaktapur en Patan), of een trekking maken door de kathmandu vallei

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 26 landen bezocht
    13 reviews
    6 waarderingen

    “Hectisch, stoffig, bizar maar vooral indrukwekkend Kathmandu”

    Geplaatst 29-10-2017

    De eerste stappen door de straten van Kathmandu werd ik overvallen door alle geuren, kleuren, prikkels, hectiek, oude gebouwen, rituelen etc om me heen.
    Ik was op best veel verschillende plekken in de wereld al geweest maar bij Kathmandu leek het alsof er een hele nieuwe wereld open ging.
    Mijn camera heeft geen seconde stil gestaan want er is zoveel moois om foto's van te maken. Van de rituelen begrijp ik weinig maar ik vind het mooi om te zien wat voor een belangrijke rol geloof hier nog in het dagelijks leven speelt.
    Toch is het ook fijn om de drukte even te ontvluchten en op korte afstand van Kathmandu is er meer rust te vinden.
    - Een mountainbike tocht
    - Monkeytempel
    - Bouddhanath tempel
    - Patan
    - Bhaktapur
    - Nagarkot (het dorpjes zelf is niet mooi maar het uitzicht op de Himalaya wel en er zijn leuke dagtochten te lopen)
    Ondanks al het moois is Kathmandu ook erg vies. Door de hele stad ligt de weg open en deze wordt met de hand opnieuw opgebouwd. Er hangt daarom veel stof in de stad en werkelijk alles gaat daardoor schuil onder een dun laagje stof.
    Sommige dagen was het daarom ook fijn om met een mondkapje voor te lopen zodat je niet steeds alle stof in ademt.
    In Kathamadu zit een heel leuk restaurant dat OR2K heet (zit ook in Pokhara) waar veel reizigers komen. Het is een vegetarisch restaurant met een fantastische keuken en er hangt een heel gezellige sfeer. Echt een aanrader om eens te gaan eten!!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 25 landen bezocht
    22 reviews
    7 waarderingen

    “A home away from home”

    Geplaatst 29-10-2017

    Kathmandu leeft. Het is een bruisende stad met heel veel shops, leuke restaurants en bars. Daarnaast zit de stad bomvol cultuur. Een mooie mix en dus reden genoeg om hier een kleine week door te brengen.

    De Swayambhunath tempel bevindt zich aan de rand van Kathamandu. Deze gigantische stupa is te bereiken middels een grote trap. Neem je tijd en loop trede voor trede naar boven. Bovenaan vind je de tempel, met shops er omheen én een fantastisch uitzicht op de stad onder je.

    In Kathmandu is Thamel de bekendste wijk voor backpackers, en wat mij betreft ook de leukste. Je vindt hier veel hostels en plekken waar backpackers samen komen. Tip; ga falafel eten en cocktails drinken bij restaurant OR2K.
    Ook kun je in Thamel veel souvenirs shoppen, of gear voor je aanstaande trekking kopen.

    Vanuit Kathmandu kan je dagtrips maken naar oa Bouddhanath - een mooie, serene en religieuze plek met een Boedhistische tempel. Ook kun je langer de Kathmandu vallei in gaan, bijvoorbeeld een paar dagen naar Nagarkot, met een gaaf uitzicht over de vallei en de Himalaya.

    In Kathmandu voelde ik me thuis, op mijn gemak en veilig. Het is een fijne stad, met natuurlijk ook z'n minpunten - het kan erg druk en lawaaiig zijn - maar er is veel te beleven en ook de rust is er te vinden, als je die zelf gaat opzoeken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 19 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Prachtige stad”

    Geplaatst 28-10-2017

    Toen we de eerste dag door Katmandu liepen, vonden we het een vieze stad: de wegen modderig, veel smog en overal rotzooi. Na de trekking kwamen we terug in Katmandu. Ik denk dat we toen beter door de viezigheid heen konden kijken. We hebben prachtige tempels bezichtigd en Durbar Square.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 28 landen bezocht
    13 reviews
    8 waarderingen

    “Prachtige stad”

    Geplaatst 24-10-2017

    Kathmandu heft een aantal zeer mooie bezienswaardigheden. Durbar Square, Pashupatinath, Bouddha en Swayambunath(monkey temple). Wil je de laatste 2 bezoeken, ga dan heel vroeg in de ochtend. Bij zonsopgang komen de boeddisten en hindoeisten naar de tempels om te bidden en lopen ze om de tempels heen om aan de gebedsmolens te draaien. Je kunt dan hele mooie foto's maken van de locals zonder alle toeristen ertussen. Daarna kun je heerlijk ontbijten in een van de restaurantjes. (Pas bij de monkey temple wel op dat de apen je ontbijt niet van de bord halen). Pashupatinath is een beetje luguber, omdat daar de dode mensen worden verbrand op een brandstapel. Wel heel interessant om dit van een afstandje te bekijken en te zien hoe het ritueel in een andere cultuur is.
    Wat het eten betreft, er zijn veel wat duurdere restaurants die echt op toeristen gericht zijn. Ik ben 3 maanden in Kathmandu geweest om vrijwilligers werk te doen en de goedkope restaurants waar de locals komen zijn ook echt prima! Vooral in Thamel!
    Kathmandu is niet alleen maar mooi, er is erg veel armoede en dit zie je ook op straat.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 25 landen bezocht
    66 reviews
    15 waarderingen

    “Kijk je ogen uit in kathmandu”

    Geplaatst 15-01-2017

    Prachtige drukke stad met mooie oude architectuur, bezoek Durbar en zie rond dit plein de mooiste gebouwen. Bezoek zeker de Boudhanath, een mega grote stupah met rondom overal souvenir winkeltjes en monniken. Ga zeker ook naar Swayambhunath, eenzelfde stupah alleen zitten er hier honderden apen, leuk om te zien hoe ze langs de stupah slingeren en liggen te relaxen in de zon. Een heel bijzonder bezoek brachten wij aan Pashupatinath, wij zagen hier een crematie, heel onwerkelijk. ook zagen wij er prachtig geschminkte sadu mannen, ga met hen op de foto voor een klein fooitje.

    Om te shoppen, eten en of drinken ga je naar thamel, een wijk gericht op toeristen waar je heel goed kunt shoppen! Prachtige sjaals en overal potjes en beeldjes.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Kathmandu reiservaring en tips!

Ben jij in Kathmandu geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Nepal specialisten

Riksja Nepal

Riksja Nepal

Stel zelf de Nepal reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX heeft een uitgebreid aanbod aan privéreizen, singlereizen en groepsreizen naar Nepal, al dan niet in combinatie met India.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt zowel groepsrondreizen als familiereizen door Nepal, en tevens combireizen met India of Tibet.
Bezoek website

Meer Nepal reisorganisaties

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Scherpgeprijsd & NL-reisleiding.
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Specialist in privé reizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Inclusief Nepal familiereis!
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

NRV
NRV

Individueel met privéchauffeur.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Natuur- en wandelspecialist.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Lokale specialisten.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Nepal

Vliegtickets naar Nepal


Meer over vliegen naar Nepal

Hotels in Nepal zoeken

Hotels in Nepal zoeken

Boek je rondreis naar Nepal

Riksja Nepal
1. Riksja Nepal

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Privéreizen, singlereizen & groepsreizen.
Bezoek website

Sawadee
3. Sawadee

Ruim rondreis aanbod.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Nepal rondreizen


Vliegtickets Nepal

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nepal
V.a. 466 Meer over vliegen naar Nepal