Gemiddelde beoordeling Nieuw-Zeeland


Cultuur & bezienswaardigheden

8,1

Gastvrijheid

8,9

Natuur

9,8

Stranden

8,3

Eten

7,7

Gemiddelde beoordeling

8,5
Op basis van 69 Nieuw-Zeeland ervaringen

Reizen naar Nieuw-Zeeland

“Kia Ora!” Welkom in het land van de Maori’s. Nieuw-Zeeland is voor Nederlanders zo ongeveer de verst mogelijk reisbestemming, maar wint elk jaar weer aan populariteit. Begrijpelijk, want het natuurschoon is er overweldigend (denk de beelden uit Lord of the Rings!), de bevolking uiterst vriendelijk en het is een land waar je gemakkelijk kunt rondreizen. Zowel het Noorder- als het Zuidereiland lenen zich perfect voor avontuurlijke en actieve reizen. De wandelingen die je er maakt zul je nooit vergeten!

Vliegtickets Nieuw-Zeeland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nieuw-Zeeland
V.a. 729 Meer over vliegen naar Nieuw-Zeeland

Overnachten in Nieuw-Zeeland

Vergelijk alle hotels in Nieuw-Zeeland
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Nieuw-Zeeland

Rotorua: meet the Maori’s

Rotorua

De Champagne Pool in Waiotapu Thermal Wonderland in Rotorua.

Het vulkanische Rotorua is het gebied in Nieuw-Zeeland waar een deel van de Maori’s nog traditioneel leeft. Hier kun je een kijkje nemen in hun dagelijks leven. Laat de de Maori’s je intrigeren met mythologische verhalen over ‘het land van de lange witte wolk’. Ook is Rotorua aantrekkelijk vanwege de natuur: van fel groen-oranje geisers tot pruttelende modderputjes en van regenwouden tot helderblauwe meren.

Tongariro Crossing

Mount Ngauruhoe

Mount Ngauruhoe in het Tongariro National Park.

Ruige vulkanische bergen en felgroene meren, dat is het Tongariro National Park. Het park is vooral geliefd om de De Tongariro Alpinge Crossing. De wandeling wordt gezien als een van de spectaculariste wandelingen op het Noordereiland. De wandeling loopt over een vulkanisch terrein, welke ontstaan is door uitbarstingen van de Mount Ngarahoe en de Mount Tongariro. Hike tussen de vulkanen door en voel je als Frodo uit The Lord of the Rings, die hier werd opgenomen.

Extreme sporten in Queenstown

Extreme sporten in Queenstown

Queenstown: Adrenaline capital of the World.

Onder thrill-seekers is Queenstown een populaire plek. Het staat bekend om zijn vele outdoor- en extreme sportmogelijkheden, zoals bungeejumpen, parachute springen, paragliden, mountainbiken, snowboarden, quad rijden en nog veel meer. Daarnaast is het stadje zelf ook nog eens leuk, prachtig gelegen tussen de machtige bergpieken aan het kraakheldere Wakatipumeer. Neem de kabelbaan naar boven en geniet van het spectaculaire uitzicht. Proef ook de heerlijke lokale wijnen!

Fjorden: Milford Sound

Milford Sound

De Mitre Peak in de Milford Sound.

Milford Sound is de beroemdste fjord van Nieuw-Zeeland, schitterend gelegen tussen de bergtoppen. Maak een cruise of huur een kajak en voel je nietig tussen al dat grootse natuurschoon. Nadeeltje: dit is een van de natste plekken van Nieuw-Zeeland, houd dus rekening met wat regen, sneeuw en/of mist.

Alle bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland

Top 3 Nieuw-Zeeland specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt 4 uitgebreide privé rondreizen naar Nieuw-Zeeland, inclusief autohuur.
Bezoek website

WTC.nl - World Ticket Center
WTC.nl – World Ticket Center

WTC.nl biedt diverse camperrondreizen naar Nieuw-Zeeland, die volledig aan te passen zijn naar jouw wensen.
Bezoek website

Riksja Nieuw-Zeeland
Riksja Nieuw-Zeeland

Zelf je Nieuw-Zeeland reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Nieuw-Zeeland artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Nieuw-Zeeland

Bekijk de top 10 Nieuw-Zeeland rondreizen

69 Nieuw-Zeeland reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,5
Op basis van 69 Nieuw-Zeeland ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,5

    31 landen bezocht
    26 reviews
    0 waarderingen

    “Oogverblindend mooi”

    Geplaatst 28-11-2017 • gereisd december 2016 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Nieuw Zeeland is by far het aller mooiste land dat ik bezocht heb. Elke kilometer is anders en er kunnen wel vier verschillende weer 'seizoenen' in een dag voorbij komen.
    Het avontuurlijke en feestelijke Queenstown tot het best saai Christchurch. Zoek een goed seizoen uit, zodat je de activiteiten waar je voor komt kan doen!
    TIP: ga hiken!!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nieuw-Zeeland:

    Wanaka • Queenstown • Milford sound

    Mijn Nieuw-Zeeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    26 reviews
    0 waarderingen

    “Prachtige campervan ervaring ”

    Geplaatst 28-11-2017 • gereisd januari 2017 • 4 weken lang • met partner • autovakantie

    We huurden er 4 weken een campervan en dit is echt de beste manier om het land te verkennen! Je komt op de meest te gekke plekken en kan slapen op kampeer plekken bij meren en met een heerlijke sterren hemel! We hielden echt van de mensen die heel vriendelijk waren en altijd geïnteresseerd waren in je dag! Prachtige hiking wandelingen voor ieder wat wils.. Zowel van een uurtje, als halve dag, hele dag of meerdere dagen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nieuw-Zeeland:

    Queenstown • Tongariro National Park • Wanaka

    Mijn Nieuw-Zeeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    26 reviews
    1 waardering

    “Buitengewone, adembenemende natuur”

    Geplaatst 28-11-2017 • gereisd januari 2017 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    Nieuw-Zeeland is een buitengewoon land dat bestaat uit 2 grote eilanden (simpelweg het North en South Island). Op zo'n 6-8u kan je zo'n eiland doorkruisen met de auto of bus en je zal ervan versteld staan hoeveel afwisseling er op zo'n kleine oppervlakte mogelijk is! De beste manier om het land te bezoeken is met een campervan (best self-contained) en dan camperen op DOC sites. Zelf koken en slapen onder de sterren, tussen de campervans is een ervaring om nooit meer te vergeten! Ook hiken is echt een must in Nieuw-Zeeland. Wij deden op 4 weken gemiddeld zo'n 15km per dag en hebben nog lang niet alles gezien!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nieuw-Zeeland:

    Queenstown • Tongariro National Park • Abel Tasman National Park

    Mijn Nieuw-Zeeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    26 landen bezocht
    26 reviews
    0 waarderingen

    “Mooiste land waar ik ooit ben geweest!”

    Geplaatst 27-11-2017 • gereisd juli 2010 • 4 weken lang • alleen • zelfstandig

    Wat was ik onder de indruk van Nieuw-Zeeland! Je kan er goed rondreizen met de bus, een auto of camper. In de NZ winter merkten we dat alle hostels in Queenstown vol zaten, daar moet je dus rekening mee houden! Op het zuidereiland zou ik zeker Lake Tekapo, Wanaka, Queenstown en Milford sound bezoeken. In de winter is het er fris, maar extreem mooi!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nieuw-Zeeland:

    Tongariro National Park • Milford Sound • Lake Tekapo

    Mijn Nieuw-Zeeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    20 landen bezocht
    16 reviews
    0 waarderingen

    “Magisch Nieuw Zeeland”

    Geplaatst 25-11-2017 • gereisd november 2017 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    Afgelopen jaar zijn we vier weken door Nieuw Zeeland getrokken met een camper. Een fantastische ervaring. We hebben enorm genoten van alles wat het land te bieden had.
    We zijn enorm natuurliefhebbers en kwamen hier natuurlijk volledig aan ons trekken. Een echte must do in onze ogen is het lopen van de Tongariro Alpine Crossing op het zuider eiland. Daarnaast hebben we onze ogen uitgekeken in Abels Tasman national park, Mount Cook en Mildford sound. Vergeet ook niet Arthurs pass.
    Tijdens onze reis hebben we ons geen enkel moment onveilig gevoeld. Daarnaast zijn de mensen erg vriendelijk en altijd bereid om te helpen. Met of zonder reiseravaring is dit land goed te bereizen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nieuw-Zeeland:

    Tongariro National Park • Mount cook • Mildford sound

    Mijn Nieuw-Zeeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    24 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Ohhh natuur!”

    Geplaatst 22-11-2017 • gereisd januari 2013 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Nieuw-Zeeland heeft niet alles, maar een ding heeft het zeker wel, en dat is prachtige natuur. Wat mij betreft een van de mooiste landen op aarde. Van noord naar zuid is het echt een plaatje en je hoeft nooit lang te reizen om weer in een andere wereld te staan. Ontzettend geschikt voor een roadtrip of (meerdaagse) hikes.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nieuw-Zeeland:

    Tongariro National Park • Routeburn track • Queenstown

    Mijn Nieuw-Zeeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    17 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Prachtige diverse natuur. ”

    Geplaatst 20-11-2017 • gereisd januari 2015 • langer dan een maand • met partner • zelfstandig

    In Nieuw-zeeland is er veel te doen. Zo kan je naar een maori stam toe om een haka bij te wonen. Nieuw zeeland is wel een land waarbij naar onze mening de inwoners erg druk zijn. Er wonen hier meer schapen dan mensen. Je komt weinig mensen tegen. Je bent hier iets meer op je zelf gewezen dan in bijvoorbeeld Australie. Dit kwam ook wel omdat wij een auto hadden gehuurd en een tent hadden gekocht. Wij hebben op veel gratis campings gestaan. De natuur is prachtig. Je hebt hier vulkanen, geisers, stranden, zandduinen, gletsjers etc. Eten is in NZ aardig prijzig. wij hebben zoveel mogelijk zelf gekookt. Uiteten is te vergelijken met nederlandse prijzen

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nieuw-Zeeland:

    Mount Cook • Tongariro National Park • Lake Hawea

    Mijn Nieuw-Zeeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    24 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Alle verschillende natuurmogelijkheden in één land!”

    Geplaatst 15-11-2017 • gereisd augustus 2015 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Zelf ben ik 10 maanden in Nieuw-Zeeland geweest voor een jaarstage. Tussendoor ben ik weekenden weg geweest, twee keer een week vakantie gehad en één keer drie weken op vakantie geweest. Ik heb onwijs veel van NZ gezien. Het is een land met zoveel verschillende soorten natuur. Je hebt het noorder en zuider eiland en beide zijn zo verschillend van elkaar.

    Het allerleukste is, is als je locals leert kennen en een tijdje met hun kunt optrekken. Zo heb ik totaal drie weekenden bij een boer gezeten in de Golden Bay en heb ik onwijs gave en mooie plekjes gezien. Ook ben ik met een visser mee geweest om te vissen, wat een onwijs mooie ervaring was!

    Verder is het belangrijk dat je in NZ de tijd neemt. Als ik weer naar NZ ga, dan zou ik een enkele reis boeken!! Vooral niks overhaast doen, soms valt het weer tegen en is het twee dagen later weer goed en baal je dat je iets gemist hebt.... Dit had ik bij de Tongoriro Crossing... Helaas ivm werk kon ik niet een paar dagen wachten op beter weer. Eén van de redenen dat ik terug ga naar NZ!!!!

    Als je dan toch een retour boekt, boek dan heen op Auckland en terug op Christchurch... Scheelt je een heleboel km's reizen!! Of andersom natuurlijk!

    Eten is overigens helemaal niet duur als je slim inkoopt!!! Je kunt vaak langs de wegen een kilo appels kopen of peren of diverse soorten groente voor maar 4/5 dollar! Het eten is wél duur als je echt backpackt met de bus.. Dan kan je niet alles meesjouwen! Maar met de camper echt prima te doen. Groot inkopen en tactisch eten koken!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nieuw-Zeeland:

    Mount Cook • Wharariki Beach (Golden Bay) • Cape Reinga

    Mijn Nieuw-Zeeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    17 landen bezocht
    26 reviews
    5 waarderingen

    “Nieuw-Zeeland diverse natuur”

    Geplaatst 13-11-2017 • gereisd november 2016 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Het land is erg divers, er zijn watervallen, gletsjers, meren, bergpassen, mooie groene heuvels, vulkanen en stranden. Ik was er in November, maar als ik terug ga zou ik zeker rond februari/maart gaan, dan is de temperatuur en het weer toch iets aangenamer. In Wellington is een museum (Te papa Tongarewe), dit is een super groot museum met veel informatie over zowel natuur als cultuur. Ik houdt normaal niet van museums, maar deze is erg interessant. Ook de Waitomo Caves moet je niet overslaan. Dit is een grot met glowworms, je mag er niet fotograferen en je moet er stil zijn maar het heeft echt iets magisch. Eerst krijg je een rondleiding door de grot, en daarna ga je in een bootje en vaar je in het donker tussen alle glowworms door. Je ziet duizenden lichtpuntjes aan de rotswand.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nieuw-Zeeland:

    Waitamo Caves • Tongariro National Park • Milford Sound

    Mijn Nieuw-Zeeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    19 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Stage & roadtrip door Nieuw-Zeeland”

    Geplaatst 12-11-2017 • gereisd augustus 2017 • langer dan een maand • met vrienden • zelfstandig

    Het mooiste land waar ik tot nu toe ben geweest. Dit jaar ben ik 2,5 maand in Nieuw-Zeeland geweest. Deels voor een stage in Wellington en vervolgens nog 3 weken rondgereisd met een vriendin. Tijdens mijn stage heb ik kunnen ontdekken hoe gastvrij, vriendelijk en behulpzaam Nieuw-Zeelandse mensen zijn. Ook heb ik de rijke Maori cultuur van dichtbij mogen meemaken tijdens een traditionele bijeenkomst (een Marae). Tijdens deze bijeenkomst heb ik de Maori cultuur op een geheel andere wijze dan de toeristische attracties mogen meemaken. Het was werkelijk een onwijs gave en vooral onvergetelijke ervaring.
    Tijdens mijn tijd in Nieuw-Zeeland heb ik zowel delen van het Noordereiland als het Zuidereiland mogen zien, maar als ik een voorkeur mag geven gaat deze toch uit naar het Zuidereiland. Er zijn zoveel adembenemende plekken te vinden. Binnen drie weken heb ik samen met een vriendin in een camper rondgereisd vanaf Christchurch via Franz Josef, Mount Cook, Wanaka en de Southern Scenic Route naar Queenstown. We waren in de winterperiode aan het reizen waardoor het heerlijk rustig was op zowel de wegen als op de campings. We hebben in veel gevallen gezocht naar gratis campings (met een free camping app) in the middle of nowhere om het echte kamperen te ervaren (en geld te besparen). Ik vond dit persoonlijk zoveel leuker dan in hostels verblijven. Het enige nadeel was dat het 's nachts op sommige plekken nogal koud kon worden in de camper met een bevroren watertank tot gevolg. Al met al was het een onwijs mooie ervaring. Je hebt werkelijk zoveel verschillende prachtige natuur. Van watervallen gelegen in regenwouden tot gletsjers (Franz Josef, Fox Glacier, Mount Cook) en ski areas (de meest populaire te vinden in Queenstown) tot stranden gelegen op vulkanisch grond waar je je eigen hot tub kan graven (Hot Water Beach) en gebieden met geothermische activiteit (Rotorua). Er is zoveel te zien en te doen op de twee eilanden dat er genoeg reden is om nog eens terug te gaan.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nieuw-Zeeland:

    Queenstown • Wanaka • Milford Sound

    Mijn Nieuw-Zeeland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Nieuw-Zeeland reiservaring!

Ben jij onlangs in Nieuw-Zeeland geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Ocëanie

Nieuw-Zeeland essentials

Vlag: Nieuw-Zeeland
Beste reistijd: Hele jaar
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 23 uur
Richtprijs retourticket: € 1100
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Nee

Top 3 Nieuw-Zeeland specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt 4 uitgebreide privé rondreizen naar Nieuw-Zeeland, inclusief autohuur.
Bezoek website


WTC.nl - World Ticket Center

WTC.nl - World Ticket Center

WTC.nl biedt diverse camperrondreizen naar Nieuw-Zeeland, die volledig aan te passen zijn naar jouw wensen.
Bezoek website


Riksja Nieuw-Zeeland

Riksja Nieuw-Zeeland

Stel zelf de Nieuw-Zeeland reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

Meer Nieuw-Zeeland reisorganisaties

SNP Natuurreizen
SNP

Wandel- en individuele reizen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

De mooiste groepsreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Privé-autorondreizen.
Bezoek website

Travel Nieuw-Zeeland
Travelworld

Losse arrangementen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Complete rondreizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Complete rondreizen.
Bezoek website

SRC Reizen
SRC Reizen

Cultuurvakanties.
Bezoek website

Travelhome
Travelhome

Camperreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland

Alle bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland

Vliegtickets naar Nieuw-Zeeland


Meer over vliegen naar Nieuw-Zeeland

Hotels in Nieuw-Zeeland zoeken

Hotels in Nieuw-Zeeland zoeken

Boek je rondreis naar Nieuw-Zeeland

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

Privé rondreizen.
Bezoek website

Riksja Nieuw-Zeeland
3. Riksja Nieuw-Zeeland

Zelf samenstellen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Nieuw-Zeeland rondreizen


Vliegtickets Nieuw-Zeeland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nieuw-Zeeland
V.a. 729 Meer over vliegen naar Nieuw-Zeeland