In Mount Cook geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 12 Mount Cook reiservaringen

Mount Cook

Op de dunbevolkte hoogvlakte in het westen van het Zuidereiland troont met 3754 meter de hoogste berg van Nieuw-Zeeland: Mount Cook. De berg maakt onderdeel uit van het Aoraki/Mount Cook National Park, dat meer dan 140 bergtoppen hoger dan 2000 meter en 72 gletsjers bevat.

Vliegtickets Nieuw-Zeeland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nieuw-Zeeland
V.a. 729 Meer over vliegen naar Nieuw-Zeeland

Overnachten in Mount Cook Village

Vergelijk alle hotels in Mount Cook Village
Bekijk hotels

Aoraki/Mount Cook National Park

Mount Cook

De Maori noemen de berg ‘Aoraki’ – ‘de berg die door de wolken stoot’. Dit omdat de top van de berg vrijwel altijd gehuld is in een wolk. Ondanks dat het park 23 toppen bevat boven de 3000 meter, is het park zeer toegankelijk. Bergbeklimmers beschouwen het gebied de beste plek om te klimmen in heel Oceanië en Azië, maar ook minder getrainde avonturiers kunnen hier terecht voor een tal aan bergwandelingen die leiden naar surrealistische, melkachtige bergmeren, velden en spectaculair uitzicht op de gletsjer. De Tasman Glacier is hier één van, en met 27 km een krachtig stuk natuur. Terwijl het langzaam snijdt in de kanten van de vallei, biedt het een landing plek voor kleine ski-vliegtuigen en helikopters.

Activiteiten in het Aoraki/Mount Cook National Park

Bergwandelingen

Vanuit het kleine Mount Cook Village zijn er 10 korte wandelingen die je kunt maken, die allemaal goed staan aan gegeven en goede wandelpaden hebben. De Red Tarns Baan, Kea Point en Hooker Valley Track duren elk ongeveer twee uur heen en terug. De Blue Lakes and Glacier Lookout Track, met zicht op de Tasman-gletsjer, kost slechts een uur. Voor meer ervaren bergwandelaars zijn er drie routes door de bergen die de Mueller, Copland en Ball bergen passeren.

Mount Cook National Park
Mueller gletsjer, Mount Cook

Mueller gletsjer in het Aoraki/Mount Cook National Park. Foto door Alfons Taekema.

Glacier viewing en skiën

Helikopters en ski-vliegtuigen bieden toegang tot de fabelachtige gletsjers van het park. De Tasman gletsjer is een uitstekende keuze voor de normale skiër, en de Murchison, Darwin en Bonney gletsjers bieden meer uitdaging voor gevorderde skiërs. Landen tussen de spectaculaire ijsformaties en grotten is het begin van een onvergetelijke ervaring. Tussen oktober en mei kun je de Tasman gletsjer ook per boot verkennen.

Bergbeklimmen

Het beklimmen van Mount Cook blijft een ultieme uitdaging, maar er zijn vele andere pieken die je ook kunt beklimmen. Enkele lokale favorieten zijn de Tasman, Malte Brun, Elie de Beaumont, Sefton en La Perouse. Bergbeklimmers hebben geen vergunningen nodig, maar worden wel verzocht om de plannen van hun beklimming kenbaar te maken bij het Department of Conservation Visitor Centre. Bergbeklimmen in de winter is een extreme sport en wordt alleen aangeraden voor goed voorbereide, ervaren bergbeklimmmers.

Mount Cook beklimmen

Overnachten

De uitvalsbasis voor Mount Cook is het kleine Aoraki/Mt Cook Village, waar je een hostel (v.a. €23), een motel (v.a. €169) en een lodge (v.a. €106) vindt, en tevens een DOC-camping, vlak naast de ingang van het park. De dichtsbijzijnde steden zijn Twizel en Lake Tekapo.

Lake Pukaki

Het fel turquoise Lake Pukaki met Mount Cook op de achtergrond.

Voor bergbeklimmers biedt het Department of Conservation 17 eenvoudige hutten in het park zelf.

Reizen naar Mount Cook – hoe kom je er?

De rit over State Highway 80 die leidt naar Aoraki/Mt Cook Village is een feest op zich en zal een onvergetelijke indruk achter laten. Helemaal wanneer de zon op de okerkleurige grazige heuvels schijnt en het het enorm turquoise Lake Pukaki doet oplichten. Vanaf Twizel duurt deze rit zo’n 45 minuten, vanaf Christchurch is het zo’n 4 uur rijden.

State Highway 80 richting Mount Cook

Een route als geen ander: State Highway 80 richting Mount Cook.

Georganiseerde reizen naar Nieuw-Zeeland die Mount Cook aandoen zijn o.a. deze van SNP Natuurreizen, deze van Riksja Nieuw-Zeeland en deze van Tenzing Travel. Of kijk op WTC.nl voor de voordeligste flydrives vanaf Christchurch.

Top 3 Nieuw-Zeeland specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt 4 uitgebreide privé rondreizen naar Nieuw-Zeeland, inclusief autohuur.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Bezoek Nieuw-Zeeland met de geliefde groepsrondreizen van Djoser. Ook mogelijk in combinatie met Australië!
Bezoek website

Riksja Nieuw-Zeeland
Riksja Nieuw-Zeeland

Zelf je Nieuw-Zeeland reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

Beste reistijd Mount Cook

Het weer bij Mount Cook kan zeer verradelijk zijn en van het ene op het andere moment omslaan – wees voorbereid op hevige regenval, sneeuw en/of harde wind. Zelfs in de zomer kan het weer plotseling omslaan. Het gebied ligt namelijk slechts 44 km vanaf de Tasman Zee, vanwaar ineens stormen kunnen overwaaien die gevaarlijke omstandigheden voor klimmers kunnen veroorzaken.

Aangezien Mount Cook zich vaak hult in de wolken, zou een heldere dag de perfecte dag zijn om de berg te bezoeken. Je kunt dit in ieder seizoen doen en sneeuw zien op de berg, maar vooral in het vroege voorjaar (september tot november), de late herfst (mei) en winter (juni tot augustus) zie je veel sneeuw op de berg.

Reisinspiratie

Alle Nieuw-Zeeland artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Nieuw-Zeeland

Bekijk de top 10 Nieuw-Zeeland rondreizen

12 Mount Cook reiservaringen en tips



  • 19 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “ijzige wandeling naar Mount Cook”

    Geplaatst 29-11-2017

    De weg er naar toe is al geweldig, je rijdt langs een erg mooi blauw meer tussen de bergen. Bij Mount Cook hebben we Hooker Valley track gedaan, het is een track van 3 uur. Onderweg loop je over verschillende hangbruggen en tussen de bergen. Aan het einde van de track is een groot meer. Toen wij deze track hebben gedaan lag er zelfs ijs in het meer, je kreeg er echt een gaaf noordpool gevoel van. Toen wij de track liepen regende het helaas wel regelmatig, maar dat maakte niks uit aangezien het zo mooi was.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 26 reviews
    32 waarderingen

    “Waaauw top plek”

    Geplaatst 28-11-2017

    Alleen al de weg ernaar toe en ik was al helemaal verkocht! Wanneer je zo naast dat blauwe meer mount Cook ziet opduiken kan je dag niet meer stuk. Rond mount Cook ook gewoon prachtig om er te hiken voor kortere of langere wandelingen. Ik zou het iedereen aanraden!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 26 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Grootste berg van Nieuw-Zeeland”

    Geplaatst 26-11-2017

    Ik heb Mount Cook vanuit Mount Cooktown gezien. Vanuit dit kleine plaatsje zijn een aantal wandelroutes waar je bij mooie uitkijkpunten terecht komt, zo ook dichtbij Mount Cook! De omgeving is heel anders dan de rest van het zuidereiland en enorm mooi. Wanneer je in een hostel slaapt is het handig om van te voren eten mee te nemen, in het plaatsje zelf is geen echte supermarkt met verse producten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 20 landen bezocht
    16 reviews
    8 waarderingen

    “Walk the harper valley track”

    Geplaatst 25-11-2017

    Mount cook is een geweldig gebied waar je ontzettend mooie hikes kunt maken. De harper valley track is dan ook een echte must do. Je wordt beloond met een geweldig uitzicht. De track is goed behandelbaar voor iedereen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 17 landen bezocht
    13 reviews
    2 waarderingen

    “Prachtig, makkelijke wandeling. ”

    Geplaatst 20-11-2017

    Mooie wandeling van ongeveer 3 uur.
    Deze loop je over een aangelegd pad. Check van te voren wel het weer. Wij hebben van meerdere mensen gehoord dat MT Cook niet te zien was omdat hij in de wolken lag. De reis naar MT Cook (met de auto) is erg prachtig. Stop een paar keer om foto's te maken en te genieten.
    Wij hebben gekampeerd onder MT Cook. Een mooie ervaring. Je kan zonsondergang bekijken en je hoort s'nachts het ijs van de berg afschuiven.
    Het was bij ons wel erg koud s'nachts. Neem dus een dikke trui mee.
    Er zijn op de camping (van de DOC) genoeg faciliteiten om binnen te kunnen zitten en te koken.
    Ook is er een normale toilet.
    Ik zou aanraden om hier één nacht te verblijven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 17 landen bezocht
    26 reviews
    8 waarderingen

    “Fantastische, niet moeilijke hike”

    Geplaatst 13-11-2017

    Als ik denk aan Mount Cook denk ik aan de Hooker Valley Track. Dit is een aangelegd pad en in ongeveer 3 uur tijd kun je deze trail lopen. Je loopt over een aantal hangbruggen die over het snel stromende gletsjerrivier gaat. Aan het eind punt kom je bij het gletsjermeer en zijn er een aantal picknickbankjes. De trail is niet moeilijk maar wel supermooi, als je in de buurt bent mag je deze dus absoluut niet overslaan. Toen ik er was was het niet heel warm maar wel helder waardoor de zon scheen. Vergeet je op dit soort dagen niet in te smeren (ookal is het niet warm), want de lucht is zo schoon in Nieuw-zeeland en de ozonlaag is er erg dun waardoor je snel verbrandt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 17 landen bezocht
    22 reviews
    0 waarderingen

    “mooi ingericht National Park”

    Geplaatst 31-10-2017

    In dit nationaal park vind je prachtige gletsjers en hoge bergen. Het is daarnaast ook vrij toeristisch en er zijn goed aangelegde padden gemaakt om de toeristen in de gebaande paden te leiden. Dit maakt het dat het niet zo'n 'wild' avontuur is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 17 landen bezocht
    10 reviews
    0 waarderingen

    “Klein plaatsje in super mooie natuur!”

    Geplaatst 28-10-2017

    De rit naar Mount Cook toe is alleen al prachtig; je rijdt een heel stuk langs Lake Pukaki, wat een ontzettend mooi blauw meer is. Mount Cooktown is zelf heen klein en rustig, maar je kan er heel mooi wandelen. Ik zou zeker naar Kea Point lopen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 13 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “WAUW”

    Geplaatst 28-10-2017

    De reis er naartoe is net zo mooi als de berg zelf. Prachtige azuurblauwe meren met bergtoppen bedekt met sneeuw. Het maken van mooie wandelingen is hier echt een aanrader en gewoon ergens zitten en genieten van het prachtige uitzicht om je heen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 28 landen bezocht
    13 reviews
    9 waarderingen

    “Mooi!”

    Geplaatst 24-10-2017

    De omgeving van Mount Cook is echt geweldig. Als je aan komt rijden over de Bergen(heuvels) zie je opeens het azuurblauwe Lake Pukaki verschijnen. Prachtig! Als er niet teveel wolken zijn, zie je Mount Cook op de achtergrond.
    Wij zijn hier maar 1 nacht gebleven, de natuur is geweldig, maar er is niet heel veel te doen. Het hotel is erg duur, omdat er niet veel keuze is. Ook de restaurants zijn aan de prijs en s'avonds stampvol.
    Wij hebben de tweede dag een tocht over het gletsjermeer gemaakt met een boot. Dat was zeker de moeite waard!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Mount Cook reiservaring en tips!

Ben jij in Mount Cook geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Nieuw-Zeeland specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt 4 uitgebreide privé rondreizen naar Nieuw-Zeeland, inclusief autohuur.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Bezoek Nieuw-Zeeland met de geliefde groepsrondreizen van Djoser. Ook mogelijk in combinatie met Australië!
Bezoek website


Riksja Nieuw-Zeeland

Riksja Nieuw-Zeeland

Stel zelf de Nieuw-Zeeland reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

Meer Nieuw-Zeeland reisorganisaties

SNP Natuurreizen
SNP

Wandel- en individuele reizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Privé-autorondreizen.
Bezoek website

Travelworld
Travelworld

Auto- en camperreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Complete rondreizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Complete rondreizen.
Bezoek website

SRC Reizen
SRC Reizen

Cultuurvakanties.
Bezoek website

Travelhome
Travelhome

Camperreizen.
Bezoek website

Askja Reizen
Askja Reizen

Je Nieuw-Zeeland reis op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland

Alle bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland

Vliegtickets naar Nieuw-Zeeland


Meer over vliegen naar Nieuw-Zeeland

Hotels in Nieuw-Zeeland zoeken

Hotels in Nieuw-Zeeland zoeken

Boek je rondreis naar Nieuw-Zeeland

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

Privé rondreizen.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Riksja Nieuw-Zeeland
3. Riksja Nieuw-Zeeland

Zelf samenstellen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Nieuw-Zeeland rondreizen


Vliegtickets Nieuw-Zeeland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nieuw-Zeeland
V.a. 729 Meer over vliegen naar Nieuw-Zeeland