In Rotorua geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 15 Rotorua reiservaringen

Rotorua

De stad ligt op het Noordereiland, ten zuiden van Tauranga en ten zuidoosten van Hamilton. Rotorua heeft slechts 55.000 inwoners en is daarmee amper een stad te noemen. Het gebied rondom Rotorua is van vulkanische oorsprong met veel geothermische activiteit. De helende warmwaterbronnen zorgen voor een zwavelgeur die naar rotte eieren ruikt. De bevolking van Rotorua bestaat nog voor 35% uit Maori’s. De stad is omgeven met prachtige bossen, diepblauwe meren en heldere rivieren. Met bijna drie miljoen bezoekers per jaar is het één van de bekendste steden op het Noordereiland. Rotorua is vooral geschikt voor natuur- en cultuurliefhebbers.

Vliegtickets Auckland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Auckland
V.a. 729 Meer over vliegen naar Nieuw-Zeeland

Overnachten in Rotorua

Vergelijk alle hotels in Rotorua
Bekijk hotels

Geisers en warmwaterbronnen

Rotorua

De Champagne Pool in Waiotapu Thermal Wonderland.

Rotorua is door de jaren heen een soort kuuroord geworden. Het landschap heeft iets mysterieus met de stoom die uit de aarde opstijgt door de geothermische activiteit. De bronnen hebben een geneeskrachtige werking waar veel bezoekers op af komen. In en rondom Rotorua heb je enkele spa’s die zijn opgezet bij thermische en mineraalbronnen. De Polynesische Spa is de bekendste met 26 warmwaterbaden en heerlijke behandelingen.

Waimangu Volcanic Valley

Deze vallei is ontstaan na de uitbarsting van de Tarawera vulkaan in 1886. Via een mooie wandeling van ongeveer 1,5 uur kom je langs alle hoogtepunten. Aan het begin van de wandelroute ligt het grootste kokende meer ter wereld, Waimangu Cauldron. Verder langs de wandelroute zie je terassen met microalgen en het groene Lake Rotomahana. Het park ligt op 26 kilometer ten zuidoosten van Rotorua aan de Highway 5. Om het park in te mogen betaal je NZ$ 37 per persoon (€22).

Waiotapu Thermal Wonderland

Dit park bestaat uit geisers, meren en kleurrijke kraters. Het is bijna onnatuurlijk hoe de meren gekleurd zijn. In het enorme Champagne Pool borrelt het water als een glas champagne. Een hoogtepunt van het park is de Lady Knox Geyser die elke ochtend rond 10.00 uur water de hoogte in spuit tot wel 21 meter hoog. Het Waiotapu Thermal Wonderland ligt 30 kilometer ten zuiden van Rotorua. De entree bedraagt NZ$ 32,50 per persoon (€20).

Lady Knox Geyser

De Lady Knox Geyser. Foto door Alfons Taekema.

Champagne Pool in Waiotapu Thermal Wonderland

Detail van de Champagne Pool. Foto door Alfons Taekema.

Devil's Pool

De Devil’s Pool. Foto door Alfons Taekema.

Maoricultuur

De Maoricultuur is in Rotorua nog nadrukkelijk aanwezig, ze wonen er al vanaf de 14e eeuw. De naam Rotorua (tweede meer) is ook door de Maori gegeven, “roto” betekent meer en “rua” betekend twee. Een bezoek aan de Maori’s is door de vele bezoekers aardig commercieel geworden maar een goede manier om de cultuur beter te leren kennen. Er zijn verschillende dorpen die je kunt bezoeken, zoals het Mitai Maori Village. Je leert o.a. over mythologie, gebruiken en ceremonies en het tradtionele Maori leven. Proef eten dat gekookt wordt in de grond (hangi) of maak onder begeleiding van een Maori gids een wandeling door het bos. Ook het Tamaki Maori Village is een dorp zoals het eruit zag voordat de Europeanen in Nieuw-Zeeland waren. Zang, dans en kleding zijn een onderdeel van de shows.

Een andere bezienswaardigheid is het natuurgebied Te Whakarewrewa, ingericht als een traditioneel Maori dorp. Er worden culturele voorstellingen gegeven en je kunt er kunstvomen van de Maori bezichtigen. Behalve Maoricultuur, vind je ook veel bronnen, modderpoelen en één van de meest indrukwekkende geisers van Nieuw-Zeeland (Pohutu). Het Whakarewrewa park ligt 3 kilometer ten zuidoosten van Rotorua, eventueel ook te bereiken via shuttle busjes die de hele dag rijden.

Redwoods in Rotorua

De Redwoods in Rotorua. Foto door Alfons Taekema.

Reizen naar Rotorua – hoe kom je er?

Rotorua ligt op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland, ten zuiden van Auckland en Hamilton. De makkelijkste manier om door Nieuw-Zeeland te reizen is per huurauto. Vanaf Auckland is het ongeveer 2,5 uur rijden, vanaf Hamilton zo’n 1,5 uur. Vanaf Taupo is het maar een uurtje rijden. Rotorua heeft een internationaal vliegveld, te bereiken vanuit veel andere plaatsen in Nieuw-Zeeland.

Georganiseerde rondreizen naar Nieuw-Zeeland die Rotorua aan doen zijn o.a. die van 333TRAVEL, Riksja Nieuw-Zeeland, Tenzing Travel of Djoser voor groepsrondreizen en individuele rondreizen naar Nieuw-Zeeland, of kijk op WTC.nl voor de voordeligste flydrives vanaf Auckland.

Top 3 Nieuw-Zeeland specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt 4 uitgebreide privé rondreizen naar Nieuw-Zeeland, inclusief autohuur.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Bezoek Nieuw-Zeeland met de geliefde groepsrondreizen van Djoser. Ook mogelijk in combinatie met Australië!
Bezoek website

Riksja Nieuw-Zeeland
Riksja Nieuw-Zeeland

Zelf je Nieuw-Zeeland reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

Beste reistijd Rotorua

Rotorua heeft het hele jaar door een subtropisch klimaat waarbij het vaak niet kouder wordt dan 20 graden en niet warmer dan 30 graden. De beste reistijd is van december tot maart. Probeer hierbij het hoogseizoen te vermijden, van half december tot half januari. In elke maand heb je kans op een bui.

Reisinspiratie

Alle Nieuw-Zeeland artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Nieuw-Zeeland

Bekijk de top 10 Nieuw-Zeeland rondreizen

15 Rotorua reiservaringen en tips

  • “Mooie ervaring”

    Geplaatst 02-12-2017

    De laatste nachten van 6 maanden nieuw zealand hier verbleven. Ga een dagje ontspannen in de warmwaterbronnen en bezoek savonds een show incl bbq. Je kan ook overdag een dorp bezoeken die een geiser heeft, hier wonen nog mensen maar is open voor toerisme.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 19 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “de oude cultuur”

    Geplaatst 27-11-2017

    Rotorua heeft een redelijk groot winkel gedeelte, zo kan je er genoeg souvenirs vinden (dit is soms wel lastig te vinden). Ook het Maori park "te puia" is leuk om te doen. in dit park hebben ze van alles, van geizers tot een kiwi. Maar ook de show die ze hier geven is erg leuk, zo kan je nog eens mooie dansen zien en unieke muziek horen. Je kon zelfs meedoen als je wilde. Ook het eten bij de "te po" is leuk om mee te maken. Het eten wordt klaargemaakt op hete stenen en wordt dus heel langzaam gegaard, dit is een echte maori manier en is dus leuk om eens meegemaakt te hebben.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 37 landen bezocht
    13 reviews
    9 waarderingen

    “Wonderlijk”

    Geplaatst 18-11-2017

    Rotorua is een fraaie stad, modern, we zagen er prachtige zwarte zwanen . Maar het meest bijzonder is natuurlijk het vulkanische landschap. Wat een onwaarschijnlijk fraaie omgeving. Door de vulkanische activiteit zijn er velden met alle kleuren van de regenboog te zien. Het ruikt er overal naar rotte eieren. Kolkende modder. Spuitende geisers. Zelfs de bodem van de camping was verwarmd. Ook in de rivier naast de camping kolkten warme modderbubbels. Blub blub met veel damp. We konden op de camping een warm bronbad nemen, lekker. Zeker bezoeken als je naar Nieuw Zeeland gaat, absoluut hoogtepunt

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 17 landen bezocht
    26 reviews
    8 waarderingen

    “Rotorua”

    Geplaatst 14-11-2017

    Een geschikte plaats om te overnachten als je naar het dichtbij gelegen Wai O Tapu Thermal Wonderland gaat. Dit park bevat geisers, modderpoelen en gekleurde meren en poeltjes. Dit komt door de vulkanische activiteit en doordat de aardkorst in dit gebied bijzonder dun is vergeleken bij andere plekken ter wereld. (Voor de beeldvorming: in dit gebied is de aardkorst zo’n 5 km dik terwijl deze op andere plekken zo’n 30-100km dik is). Ik vond Rotorua wel een leuk plaatsje ondanks de stank van rotte eieren (zwavellucht van de vulkanische activiteit). De zwaveldampen zie je bij veel mensen gewoon uit de tuin, of langs de weg uit de putten omhoog komen, een aparte gewaarwording en het maakt je ervan bewust hoe actief de aarde hier is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 11 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Rotorua”

    Geplaatst 03-11-2017

    In Rotorura is veel te beleven. Er worden 'shows' gegeven bij de geisers, er is een dierentuin waar de Kiwi, er worden shows gegeven door Maori's en je kunt er raften. Dit zijn allemaal leuke maar toeristische en prijzige activiteiten. Naast deze toeristische activiteiten is er nog zoveel meer te doen. Je kunt er wandelingen langs de geisers zonder iemand tegen te komen. Ook kun je in de hot waterpools zonder ervoor hoeven te betalen, alleen een korte wandeling door het mooie regenwoud en een echte aanrader is het mountainbiken in de redwoods.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 26 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Het stinkt, maar wie niet?”

    Geplaatst 02-11-2017

    Als je met de bus komt ruik je het al ver voor de stadgrenzen; de zwaveldampen komen je tegemoet gevlogen. Het stadje zelf is redelijk klein en niet veel bijzonders aan. Maar de omliggende natuur en bezienswaardigheden maken het tot een must-see tijdens je reis door Nieuw-Zeeland. Net buiten de stad bevindt zich een park waar ook geisers zijn, maar in tegenstelling dit de Ijslandse geisers is het hier heel warm ook in de buitenlucht. Je kunt het park ook in je t-shirtje bezoeken. Na een tijdje ruik je de rotte eieren lucht niet meer, totdat je de stad verlaat en af en toe nog een verdwaalde zwaveldamp ruikt. Of de lucht van je buurman in de bus.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 23 landen bezocht
    26 reviews
    0 waarderingen

    “Rotorua”

    Geplaatst 29-10-2017

    Rotorua is een enorm stinkende stad door de vulkanische activiteit, maar als je daar eenmaal aan gewend bent is er veel leuks te beleven! Raften is ook zeker een aanrader hier, net als het Wai-o-Tapu park.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 19 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Rotorua”

    Geplaatst 28-10-2017

    Rotorua is een stad gebouwd op de rand van een krater. Daardoor is er veel vulkanische activiteit. Bij de Touristinfo hebben we geïnformeerd wat we konden doen. Er is een park om de prachtige geothermische bronnen te zien. Maar ook in de stad zelf is veel activiteit te zien. De medewerker van de Touristinfo heeft een route op de kaart getekend. Het was geweldig om zelfstandig die route te lopen en zo in de stad mudpools te zien, gijzers of rook uit de grond. Ook is er iets buiten de stad een hot-spring. Heerlijk warm water!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 22 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Wai-o-Tapu”

    Geplaatst 27-10-2017

    Wai-o-Tapu is een super mooi natuurpark. The Champagne Poule vond ik het mooiste gedeelte. Alle mooie kleuren die daar te zien zijn. Bijzonder om de modder te zien borrelen en je kunt ook bij een geiser gaan kijken. Zeker de moeite waard om aan dit park een bezoek te brengen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 17 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Leuk cultuurtripje”

    Geplaatst 27-10-2017

    Ze hebben wat van de cultuur van Nieuw Zeeland weten te maken. Met de nodige musea en wandelroutes langs de geizers. Het stinkt wel behoorlijk. Maar daar raak je aan gewend. Niet helemaal, maar zo goed als. En zo niet, zet je er toch maar overheen want Rotorua is wel een bezoekje waard!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Rotorua reiservaring en tips!

Ben jij in Rotorua geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Nieuw-Zeeland specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt 4 uitgebreide privé rondreizen naar Nieuw-Zeeland, inclusief autohuur.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Bezoek Nieuw-Zeeland met de geliefde groepsrondreizen van Djoser. Ook mogelijk in combinatie met Australië!
Bezoek website


Riksja Nieuw-Zeeland

Riksja Nieuw-Zeeland

Stel zelf de Nieuw-Zeeland reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

Meer Nieuw-Zeeland reisorganisaties

SNP Natuurreizen
SNP

Wandel- en individuele reizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Privé-autorondreizen.
Bezoek website

Travelworld
Travelworld

Auto- en camperreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Complete rondreizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Complete rondreizen.
Bezoek website

SRC Reizen
SRC Reizen

Cultuurvakanties.
Bezoek website

Travelhome
Travelhome

Camperreizen.
Bezoek website

Askja Reizen
Askja Reizen

Je Nieuw-Zeeland reis op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland

Alle bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland

Vliegtickets naar Nieuw-Zeeland


Meer over vliegen naar Nieuw-Zeeland

Hotels in Nieuw-Zeeland zoeken

Hotels in Nieuw-Zeeland zoeken

Boek je rondreis naar Nieuw-Zeeland

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

Privé rondreizen.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Riksja Nieuw-Zeeland
3. Riksja Nieuw-Zeeland

Zelf samenstellen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Nieuw-Zeeland rondreizen


Vliegtickets Nieuw-Zeeland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Nieuw-Zeeland
V.a. 729 Meer over vliegen naar Nieuw-Zeeland