Gemiddelde beoordeling Oeganda


Cultuur & bezienswaardigheden

7,9

Gastvrijheid

9,2

Natuur

9,6

Stranden

6,3

Eten

7,8

Gemiddelde beoordeling

8,2
Op basis van 25 Oeganda ervaringen

Reizen naar Oeganda

Zeg Oeganda en je denkt meteen aan berggorilla’s en chimpansees. Maar Oeganda wordt nog opvallend vaak vermeden door toeristen. Onder andere door zijn geschiedenis van dictators en politieke onrust is het land in de pers regelmatig negatief in beeld gebracht. De meeste safarigangers gaan naar Kenia en Tanzania, maar waarom geen berggorilla’s, chimpansees, klimmende leeuwen en olifanten bewonderen in de Oegandese nationale parken? Bezoek Oeganda voordat het door het massatoerisme ontdekt wordt.

Vliegtickets Oeganda

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Oeganda
V.a. 505 Meer over vliegen naar Oeganda

Overnachten in Oeganda

Vergelijk alle hotels in Oeganda
Bekijk hotels

Hoogtepunten & mooiste plekken in Oeganda

Oog in oog met gorilla’s en chimpansees

Jonge gorilla in het Bwindi Impenetrable National Park

Jonge gorilla in het Bwindi Impenetrable National Park.

Oeganda is vooral beroemd om de berggorilla’s, de sterren die leven in het eeuwenoude tropische regenwoud van Bwindi. Er zijn nog maar zo’n 750 berggorilla’s in leven. Na een wandeling van een paar uur kun je ineens oog-in-oog komen te staan met een gorilla- of chimpanseefamilie. Volg het geschreeuw en gekrijs in het Kibale Forest National Park, want de kans dat je hier een chimpanseefamilie tegenkomt, is 90%. Eén zo’n ontmoeting en je vergeet een reis naar Oeganda nooit meer.

Safari in Oeganda

Eén van de boom-klimmende leeuwen in het Queen Elizabeth National Park

Eén van de boom-klimmende leeuwen in het Queen Elizabeth National Park.

Ga op safari met een jeep, wandelend of met een boot en ontdek het Murchison Falls National Park. De natuur hier varieert van open savannes tot dicht regenwoud en is daarom de thuisbasis van verschillende soorten wild. Nijlpaarden grazen aan de oevers van de Murchison Falls en dieren als de Rothschild giraffe komen alleen nog in dit park voor. Een ander bijzonder beschermd natuurgebied in Oeganda is het Queen Elizabeth National Park. Bewonder hier de luierende leeuwen in de bomen van Ishasha of maak een boottocht op het Kazinga kanaal. De nationale parken zijn ook het broedgebied van ruim 600 verschillende vogelsoorten.

Victoriameer, Ssese eilanden, kratermeer Bunyonyi en de Sipi Falls

Lake Bunyonyi

De oevers van Lake Bunyonyi.

Op de grens met Tanzania ligt Lake Victoria. Het grootste meer van Afrika. In het meer liggen veel (onbewoonde) eilanden, waaronder de mooie Ssese eilanden. Kom na een intense safaridag heerlijk tot rust op één van de eilanden, bekijk de spectaculaire zonsondergangen en eet een vers gevangen tilapia. Verscholen tussen de groene hellingen in het zuidwesten van Oeganda ligt het idyllische kratermeer Bunyonyi. Bunyonyi betekent ‘plek van kleine vogels’. Er vliegen ongeveer 200 verschillende vogelsoorten rond het meer, met name schitterend gekleurde ijsvogeltjes. Vaar in een mokoro naar de drijvende markt en koop vers fruit in. De Sipi Falls in het weinig bezochte oosten van Oeganda zijn drie bij elkaar gelegen watervallen. Omringd door kleurrijke bloemen en plantsoorten, koffieplantages en traditionele Afrikaanse dorpjes. Actievelingen kunnen hier zeker hun energie kwijt. Kies bijvoorbeeld voor een zware klim naar de top van Mount Elgon of voor een wandeling naar een Bugisu Arabica-koffieplantage.

Hoofdstad Kampala

Kampala

Het straatbeeld in Kampala.

De beste plek om je reis te eindigen of beginnen is in de Oegandese hoofdstad Kampala. De stad is er één van vele gezichten. Lokale gebruiken en typische Afrikaanse chaos enerzijds en dure hotels en chique uitgaansgelegenheden anderzijds. Je kunt hier je laatste souvenirs scoren, opgaan in de gebruiken van de lokale bevolking, maar ook goed uit eten in een luxe restaurant en ’s avonds uitbundig dansen in een fancy club.

Alle bezienswaardigheden in Oeganda

Top 3 Oeganda specialisten

Undiscovered
Undiscovered

Unieke privé rondreizen naar Oeganda, ervaar bijzondere ontmoetingen met berggorilla´s tot aan primaten en leeuwen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

De complete 22-daagse Oeganda rondreis van Sawadee biedt gorilla permitgarantie voor de eerste 13 boekers!
Bezoek website

Djoser
Djoser

Op zoek naar chimpansees in Kibale Forest en berggorilla’s in het grensgebied van Oeganda.
Bezoek website

Reisinspiratie

Alle Oeganda artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Oeganda

Bekijk de top 10 Oeganda rondreizen

25 Oeganda reiservaringen en tips


Gemiddelde beoordeling

8,2
Op basis van 25 Oeganda ervaringen

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 9,0

    26 landen bezocht
    26 reviews
    11 waarderingen

    “Oeganda is echt de parel van Afrika”

    Geplaatst 23-11-2017 • gereisd oktober 2017 • 4 weken lang • met familie • groepsrondreis • met Koning Aap

    Oeganda voldoet niet aan het standaard beeld van Afrika, je hebt hier geen droge, dorre vlaktes, maar heel veel groen. Vooral in de binnenlanden is alles groen, prachtige theeplantages die hele heuvels bedekken en ook prachtige bananenbomen die je overal tegenkomt.
    De bevolking is zeer vriendelijk, sommige hebben nog nooit een Muzungu gezien en dan staan ze je verbaast aan te kijken. Vooral veel kinderen komen op je af rennen of op de auto/bus/truck wanneer je een dorpje passeert. Ze lachen naar je en staan uitbundig te zwaaien.
    En voor mij was het hoogtepunt Bwindi, waar we oog in oog stonden met een gorillafamilie.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Oeganda:

    Bwindi Impenetrable National Park • Murchinson nationaal park • Queen Elizabeth National Park

    Mijn Oeganda beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    19 landen bezocht
    27 reviews
    4 waarderingen

    “Oeganda, Prachtig, gastvrij en vriendelijk!”

    Geplaatst 05-11-2017 • gereisd augustus 2017 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Oeganda is een prachtig (groen) land met veel natuur. Het land biedt voor elke liefhebber wat wils. Van vogels tot olifanten en van leeuwen tot berggorilla's. Wij hebben 3 weken lang zelf rondgereden in een gehuurde 4x4. Op sommige wegen was dat een echte uitdaging, vooral in het noorden! In het zuid-westen zijn de wegen een stuk beter en voor een deel zelfs geasfalteerd. Door de gastvrijheid en vriendelijkheid van de bevolking is het zeer goed te doen om zelf hier rond te reizen. Ondanks de armoede die toch erg zichtbaar aanwezig is zijn alle mensen vriendelijk, vrolijk en vooral zeer behulpzaam! Mocht je vast komen te zitten met je auto dan staan ze erg snel klaar om je te helpen weten we uit ervaring haha...
    Zelfs in de parken kun je je eigen gamedrives doen. Er is zoveel te zien aan wilde dieren en vogels dat elke gamedrive weer een hoogtepunt op zich is!
    Ondanks dat veel mensen Kidepo in het noorden overslaan omdat het te ver rijden is, is dit volgens mij het mooiste en meest gevarieerde park van Oeganda. Zeker de trip naar het noorden waard! Vanuit het noorden kun je de andere kant langs terug rijden naar het meer bekende zuiden via bijvoorbeeld de plaats Jinja. Hier is de oorsprong van de Nijl, iets wat je natuurlijk gezien moet hebben. Vooral voor de watersporters is hier voldoende te doen en te beleven, maar ook voor mooie uitzichten, lekker eten een beetje rust tussen al het natuurgeweld door is Jinja een echte aanrader!
    Al met al is Oeganda een prachtig groen land waar je vooral heen moet om de zeer gevarieerde natuur te zien, de chimpansees te bezoeken en een trekking te doen naar de uitzonderlijke berggorrilla's!! Doordat het nog geen heel erg bekende reisbestemming is, zijn de prijzen relatief laag en heeft het massatoerisme hier nog geen invloed.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Oeganda:

    Kidepo N.P. • Murchison Falls National Park • Queen Elizabeth National Park

    Mijn Oeganda beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    34 landen bezocht
    88 reviews
    29 waarderingen

    “De glimlach van Afrika”

    Geplaatst 03-11-2017 • gereisd oktober 2017 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    Uganda, de parel van Afrika mag ook de glimlach van Afrika genoemd worden. De mensen en vooral de kinderen die e onderweg tegenkomt zijn zo vriendelijk en hun glimlach maken van dit land een superbestemming. Uganda heeft werkelijk alles. Het Victoria meer, de Murchinson waterval, de oorsprong van de nijl en daarbij de mooiste wildparken waar je behalve de neushoorn de big five kan zien. Misschien wel het mooiste en minst bekende park is Kidepo Nationaal Park in het verre en lastige te bereiken noord oosten van het land, tegen de grens met zuid soedan. Een prachtig park waar je zo goed als alleen bent omgeven door bergen en met een landschap dat je kent van de fotos uit de duurdere landen zoals Kenia en Tanzania. Prachtig mooi ruw en ongerept. Kom je vanuit Kitgum naar Kidepo krijg je de mooiste landschappen maar moeilijke wegen voor de wielen geschoven, kom je via Moroto kan je een bezoek brengen aan de sinds enkele jaren veilige Karamoja regio. Een bezoek aan deze gemeenschap is nog een echte ontdekking. Vrouwen en kinderen smeken om op de foto te mogen zonder dat je ervoor moet betalen. Reizen in zijn puurste vorm nog. Andere parken zijn Lake Mburo, zonder groot wild maar leuk omdat je door het park zelfs kan fietsen Queen Elisabeth Nationaal park met zijn boomklimmende leeuwen. En het grote Murchinson park met de meest krachtige waterval te wereld die een ongelooflijk spektakel bied. Tenslotte is ook het Bunyonyi meer dat schitterd tussen de bergen een bezoek meer dan waart. Mits de nodige zin voor avontuur en een degelijke 4x4 is dit land perfect zelfstandig te bereizen Je rijd niet altijd over even goede wegen maar de rode, onverharde wegen omringt door alle mogelijke soorten groen en de staalblauwe lucht doen je alle putten en bobbels in het wegdek snel vergeten

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Oeganda:

    Kidepo • Lake Buyonyi • Murchinson nationaal park

    Mijn Oeganda beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    23 landen bezocht
    13 reviews
    7 waarderingen

    “Het gouden licht van Oeganda”

    Geplaatst 25-10-2017 • gereisd februari 2017 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    In Oeganda is veel te doen. Naast de natuur, gorilla's, chips en kratermeren, zijn de mensen altijd vriendelijk en is er voor iedere keuken een gerecht. Indisch, Italiaans, Sushi, echt alles is verkrijgbaar in Kampala. Wanneer je de stad uit rijdt, kun je naar National Parcs zoals Lake Mburo NP, Murchison en Queen Elisabeth.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Oeganda:

    Queen Elisabeth NP • Murchison Falls National Park • Lake Mburo

    Mijn Oeganda beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    19 landen bezocht
    21 reviews
    3 waarderingen

    “groen en gastvrij”

    Geplaatst 20-10-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in mei 2017 • alleen • zelfstandig

    Oeganda, met recht de parel van Afrika genoemd. Ben er nu drie keer geweest, waarvan twee keer een verblijf van zes maanden. Zeker als je de kans krijgt om langer op één plek te verblijven ervaar je de (vergaande) gastvrijheid van de mensen. Eten werd gedeeld ook al had ik genoeg en hun te weinig.. Mijn tip is dan ook om te proberen van de gebaande paden af te wijken, bezoek een dorpje, speel met de kinderen en maak contact met de mensen daar. Leer op die manier van binnen uit het land kennen.

    Niet alleen de mensen zijn mooi maar ook de natuur is adembenemend.. The Murchison Falls, Queen Elisabeth N.P. en Lake Mburo. Kampala heeft wat mooie plekjes maar blijf daar niet te lang hangen. Ga het binnenland in en ontdek de mooie plekjes van Oeganda. Wist je dat in Queen Elisabeth N.P. de leeuwen in bomen klimmen en dat je in Ruhija oog in oog kan staan met een aantal van de laatste Berggorilla's?

    Oeganda is een land van tegenstellingen. Groene wouden en lege droge vlaktes, armoede en rijkdom, steden en het binnenland. Probeer alle kanten te leren kennen en het zal een onvergetelijke ervaring zijn!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Oeganda:

    Lake Mburo • Jinja • Ruhija

    Mijn Oeganda beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    20 landen bezocht
    8 reviews
    2 waarderingen

    “Beauty all the way!”

    Geplaatst 08-01-2017 • gereisd september 2014 • langer dan een maand • alleen • vrijwilligerswerk

    The Pearl of Africa. Oeganda doet zeker zijn naam waar. Wat een prachtig land qua natuur. Zodra je het drukke Kampala (hoofdstad) hebt verlaten kom je om in de prachtige natuur. Waar je ook kijkt, het is er groen. Vogels heb ik nooit interessant gevonden, maar ik keek mijn ogen hier uit. De kleuren zijn helder en ik heb nog nooit zo veel, voor mijn doen, unieke vogels gezien. Murchison Falls is echt een aanrader. Vooral als je bij Red Chilli gaat slapen. 's Avonds stonden er serieus 2 enorme nij
    lpaarden voor mijn huisje! Op nog geen 3,5 meter afstand. Dit gebeurd schijnbaar bijna dagelijks. Van de staff mocht ik niet dichterbij komen, want nijlpaarden zijn een van de gevaarlijkste dieren, omdat men hun onderschat. Als je in bed ligt hoor je de nijlpaarden naast je lopen en grazen. Heel bizar, maar absoluut een unieke ervaring.
    Jinja is het backpackers paradijs. De mensen zijn vriendelijker, rustiger en veel gastvrijer dan in Kampala. Ik ben zelf niet gaan raften, maar ik wou dat wel graag. Mensen verkopen mooie schilderijen die zij makkelijk voor je kunnen verpakken om mee te nemen naar huis.
    Na 3 maanden in Oeganda heb ik nog steeds niet genoeg gezien. Ooit hoop ik terug te gaan en dan wil ik naar naar de Sipi Falls gaan, het schijnt dat je daar kunt abseilen naast de watervallen.
    Het eten in Oeganda is zo ontzettend vers. Ik raad dan ook aan om geen pakjes Knor en Honig maaltijden mee te nemen, want dan zou absoluut zonde zijn. Probeer met de lokale bevolking mee te eten. Voordat je Oeganda verlaat moet je Chapati en Rolex hebben geprobeerd. Om de 10 meter vind je wel zo een tentje (tenzij je midden in Kampala centrum zit..)
    Ultieme tip voor Oeganda: afdingen! Je krijgt altijd de mzungu prijs (iedereen die blank is noemen zij mzungu). De prijs ligt vaak 3 keer zo hoog als de normale Oegandese prijs.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Oeganda:

    Jinja • Kampala • Murchison Falls National Park

    Mijn Oeganda beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    1 review
    0 waarderingen

    “Vrijwilligerswerk primary school Namugongo voor weeskinderen”

    Geplaatst 01-12-2016 • gereisd oktober 2016 • langer dan een maand • alleen • vrijwilligerswerk

    Wat heb ik een fantastische tijd gehad in Oeganda! De mensen, de cultuur, de natuur, het verkeer... alles is er werkelijk indrukwekkend! De mensen zijn er wat terughoudend, maar wanneer je hen in hun waarde laat en laat zien dat je oprecht geïnteresseerd bent, zijn ze erg vriendelijk. Echt alles in indrukwekkend aan Oeganda. Zo moet je ook echt een ritje maken op de boda boda en een ritje in de matatu. Echt belevenissen om nooit meer te vergeten en belevenissen die je niet aan iemand anders uit kan leggen. Overal op straat wordt je nageroepen met het woord 'Mzungu', wat 'wit mens' betekend. Ik heb mij er de eerste dagen echt een soort koningin gevoeld. Naar iedereen zwaaien, gedag zeggen, iedereen wil jou in je taxi/matatu/boda boda, maar dat alles maakte het ook wel juist een beetje ongemakkelijk. Verder heb ik mij er geen moment echt onveilig gevoeld en iedereen is bereid je te helpen. Ik ben er voor bijna 7 weken geweest.. ik heb daar vrijwilligerswerk gedaan op een project voor weeskinderen. Het was echt heeeeel mooi dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen en een lach op het gezicht van de kinderen heb kunnen toveren, want wat is er nou mooier dan een glimlach van een kind?

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Oeganda:

    Kampala stad • Queen Elizabeth National Park • Kidepo N.P.

    Mijn Oeganda beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    1 review
    0 waarderingen

    “Gorilla's, Chimpansees en een prachtig landschap”

    Geplaatst 29-11-2016 • gereisd maart 2015 • 2 weken lang • alleen • groepsrondreis • met Koning Aap

    De reis in Oeganda zal ik nooit vergeten. Gorilla's in de mist, op een meter afstand kwam de grote Silverback langs me gelopen, chimpansees die elkaar achter na zaten in het oerwoud, het was echt genieten! Mooie meren, hoge bergen, oerwoud en platteland wisselde elkaar steeds af. De landbouw was erg kleinschalig, mensen bewerkten hun land met de hand. Kleine kaveltjes landbouwgrond, vriendelijke mensen en een zachtmoedige sfeer. De tijd lijkt er soms wel stil te staan.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Oeganda:

    Berg Gorilla's spotten - Zuid-Oeganda • Murchison Falls National Park • Nijl

    Mijn Oeganda beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,5

    17 landen bezocht
    1 review
    0 waarderingen

    “prachtig land, met veel natuur en dieren”

    Geplaatst 13-11-2016 • gereisd november 2016 • 2 weken lang • met partner • groepsrondreis

    bezienswaardigheden zijn met name de prachtige natuurparken met het wild waar je onderbegeleiding van een ranger mooie gamedrives kunt maken..als uitschieter de tocht naar de berggorilla's, 98% kans dat je ze van dichtbij kan zien. wij vinden het zeer vriendelijke, gastvrije mensen, overal zijn (kleine) uitstekende restaurantjes. een land in opkomst maar met recht de parel van afrika

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Oeganda:

    Murchison Falls National Park • Kibale Forest National Park • Bwindi Impenetrable Park

    Mijn Oeganda beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    24 landen bezocht
    1 review
    1 waardering

    “Het echte Afrika ervaren in Uganda”

    Geplaatst 26-09-2015 • gereisd september 2015 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Een reis naar Uganda geeft je de echte Afrika ervaring! Het heeft voor iedereen wat wils, prachtige natuur en een geweldige cultuur. Zo heb je voldoende mogelijkheid om safari's te doen, kun je stammen bezoeken, kun je wandelen langs mooie crater lakes en kun je chimpansees van dichtbij bekijken.
    Jinja is een relaxte stad die nog veelal voldoet aan onze westerse standards. Als je Sipi falls bezoekt is Moses Campsite de meeste geweldige plek waar je kunt overnachten, het uitzicht is werkelijk geweldig! Als je Uganda bezoekt en je houdt ervan om ook de minder toeristische plekken te bezoeken dan is het Oosten van het land echt geweldig! Wat een prachtig stukje van de wereld.. de natuur is geweldig en je kunt er de Karamojong (een stam die niet echt mee wil met nieuwe ontwikkelingen) bezoeken (een groot Karamojong dorp vindt je vlakbij Kotido), wat echt een aanrader is! Kidepo National Park is echt een prachtig park!! De natuur is geweldig mooi en je hebt de mogelijkheid om veel wild te zien (Leeuw, olifant, giraffe, buffels, aapjes etc etc), vanuit hier kun je ook de Ik stam bezoeken. Ook dit is zeker een aanrader. Dit is een erg kleine stam die boven op een berg woont (ja je moet dus wel klimmen), je kunt zien hoe ze leven en (hoe weinig) ze eten, een onvergetelijke ervaring. Murchison falls is ook een hele mooie plek en kun je goed safari rijden, ten zuiden van het park kun je bij Masindi de Boomu's Womans Group bezoeken, de community tour die je kunt doen is erg leuk en krijg je een inkijkje in hoe men daar leeft. Fort Portal is een fijne plaats en vooral de omgeving met de theevelden is erg prettig. Ten zuiden van Fort Portal vindt je diverse crater lakes, een geweldige plek om te wandelen. Enfuzi camp is een mooie plek om te overnachten hier komen echt alle aap soorten. Een ander hoogtepunt hebben we beleefd in Kibale National Park, de chimpansees zijn echt super leuk om te bezoeken. Maar ons hoogtepunt was het slapen in de boomhut bij de Primate lodge, een super vette ervaring omdat we sliepen op een paar meter afstand van de olifanten die daar lekker kwamen drinken!
    Wij hebben zelf een rondreis gemaakt met een (goede) huurauto, andere mensen kiezen ervoor om zich te laten rijden door chauffeur. Zelf rondreizen is in Uganda echt prima, de veiligheid is goed en de wegen redelijk goed (alleen in Kampala is er veel verkeer, daarna kom je weinig auto's tegen), mensen zullen je altijd helpen maar zorg gewoon wel dat je een goede auto hebt.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Oeganda:

    Kidepo N.P. • Kibale Forest National Park • Kotido

    Mijn Oeganda beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Oeganda reiservaring!

Ben jij onlangs in Oeganda geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Bezoek ook eens

Alle landen in Afrika

Oeganda essentials

Vlag: Oeganda
Beste reistijd: Januari, februari en juni t/m augustus
Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen
Minimum vliegduur: 9 uur
Richtprijs retourticket: € 900
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, cholera, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria, meningokokken, rabies, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.

Top 3 Oeganda specialisten

Undiscovered

Undiscovered

Unieke privé rondreizen naar Oeganda, ervaar bijzondere ontmoetingen met berggorilla's tot aan primaten en leeuwen.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

De complete 22-daagse Oeganda rondreis van Sawadee biedt gorilla permitgarantie voor de eerste 13 boekers!
Bezoek website


Djoser

Djoser

Ga op zoek naar chimpansees in Kibale Forest en berggorilla’s in het grensgebied van Oeganda.
Bezoek website

Meer Oeganda reisorganisaties

Kras
Kras

Diverse safarireizen Oost-Afrika.
Bezoek website

Jambo Safari Club
Jambo Safari Club

Afrika-specialist.
Bezoek website

Baobab
Baobab

Diverse groepsreizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Oeganda

Vliegtickets naar Oeganda


Meer over vliegen naar Oeganda

Hotels in Oeganda zoeken

Hotels in Oeganda zoeken

Boek je rondreis naar Oeganda

Undiscovered
1. Undiscovered

Unieke privé rondreizen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Rondreis met gorilla permitgarantie.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Op zoek naar chimpansees en berggorilla’s.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Oeganda rondreizen


Vliegtickets Oeganda

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Oeganda
V.a. 505 Meer over vliegen naar Oeganda