De eet- en drinkgewoontes in Oman vormen een combinatie van gewoontes uit het Midden-Oosten, Azië en Afrika. De belangrijkste bestandsdelen voor de Omaanse keuken zijn rijst, kip, vis, geitenvlees, limoenen en dadels; met kardemon, komijn en safraan als de meest gebruikte kruiden. Ook wordt er door Omanieten veel fruit gegeten, voornamelijk perziken en abrikozen. Langs de weg in de steden worden shoarmabroodjes en snacks verkocht.
Er zijn verschillende soorten restaurants in Oman. In lokale eethuizen is het een gewoonte om op de grond te zitten tijdens het eten. Internationale gerechten worden vooral in de grotere steden, in hotels en in resorts geserveerd. In Muscat zijn ook nog diverse Indiase en Pakistaanse eetstalletjes te vinden.
De inwoners van Oman drinken veel koffie waar ze kardemon of kruidnagel in stoppen, vaak in kleine kopjes zonder suiker en melk. Thee serveren zij met gember of op Indische wijze met melk. Alcohol wordt alleen geserveerd in de duurdere hotels en restaurants.
Lees verder: Geld & kosten >
Ontdek Oman per huurauto: selfdrive of met privé-chauffeur! Maak je eigen reisplan en ontvang een offerte op maat voor jouw wensen.
Bezoek website
333 Travel is gespecialiseerd in privérondreizen & individuele flydrives en biedt een groot aantal verschillende Oman rondreizen per huurauto, met routes van 5 tot 10 dagen.
Bezoek website
Zeer geliefde verre reizen aanbieder. Djoser biedt een 12-daagse groepsreis die Oman combineert met enkele dagen Dubai.
Bezoek website