Om meer inzicht te krijgen in de voorkeuren van de Nederlandse reiziger, hebben we een onderzoek gehouden onder 1.100 reizigers. Uit dit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders voor een verblijf in de ongerepte natuur als ideale vakantiebestemming kiest.

Op deze pagina vind je de andere resultaten uit dit onderzoek; willen wij bijvoorbeeld wel of geen contact met de locals, en gaan we liever kort en vaak, of weinig en lang op vakantie? In de onderstaande visuals vind je het antwoord op deze, en andere vragen!


Contact met locals infographic

1. Contact met de locals

Iedereen kent het wel; ben je lekker op vakantie, kom je alsnog alleen maar Nederlanders tegen. Vind jij het ook zo vervelend om op een Spaans strand te liggen en alleen maar Nederlands en Engels om je heen te horen? Of ben je juist iemand die het liefst kroketten en frikandellen eet bij friet van Piet? Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders veel waarde hechten aan contact met de lokale bevolking. Hoeveel precies kun je zien in de visual!

Hoe vaak op vakantie per jaar infographic

2. Hoe vaak op vakantie per jaar

98 procent van alle ondervraagden gaat ten minste één keer per jaar op vakantie. Binnen die enorme groep Nederlanders die ieder jaar op vakantie gaat, bestaan echter grote verschillen. Sommigen pakken er een wintersport bij, anderen overwinteren in Benidorm en weer anderen gaan niet. Benieuwd naar de verdeling van het aantal verschillende vakanties; kijk dan hiernaast!

Budget voor vakantie nfographic

3. Hoeveel bereid uit te geven

Ben jij iemand die het liefst in luxe hotels verblijft, of heeft met een rugzak om het binnenland ingaan je voorkeur? Een vakantie kun je natuurlijk zo duur – of goedkoop – maken als je zelf wil. Hoe de rest van Nederland hierover denkt, vind je in de visual!

Belang van reviews infographic

4. Belang van reviews

Hoeveel waarde hecht je aan reviews, boek jij bijvoorbeeld alleen hotels die hoger scoren dan een acht gemiddeld? Of geef je juist niks om meningen op internet? En hoe controleer je de echtheid en oprechtheid van de verschillende reviews? Hoeveel waarde de ondervraagden aan reviews hechten, kun je hiernaast zien in de visual!

Hoe lang op vakantie infographic

5. Hoe lang op vakantie

Op vakantie gaan; sommigen houden ervan, anderen haten het. Het aantal dagen dat je op vakantie kan, is in veel gevallen afhankelijk van het aantal vakantiedagen dat je tot je beschikking hebt. Hoe zit dit met de ondervraagden, hoeveel dagen gaan zij gemiddeld per jaar op vakantie? Je ziet het in de visual!