27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 19 mei 2022

Een individuele rondreis Namibië maken met een 4×4 auto? Namibië is de ruwe parel van zuidelijk Afrika. Het land dat voor zo’n groot deel uit woestijn bestaat en tegelijkertijd zoveel verbazingwekkende hoogtepunten biedt. Maak de ranger in je los want van rode zandduinen tot aan avontuurlijke tochten tussen rotsen, vind je hier ook ontelbaar veel wild life om te spotten.

Door Florine van Dijk

Het land leent zich perfect voor een avontuurlijke rondreis in een 4×4 terreinwagen. Deze auto heb je zeker nodig als je er op uit gaat, gezien sommige gebieden niet met een normale auto begaanbaar zijn. Om hem af te toppen kun je ook kiezen voor een 4×4 met daktent, dan slaap je heerlijk op je dakkie, terwijl je geniet van de sterren en veilig bent voor de dieren. Speciale 4×4 rondreizen door Namibië kun je onder meer boeken bij Namibiëonline.nl van Riksja Travel.

Startpunt Windhoek

Windhoek

Bij aankomst in Windhoek pronkt de kerktoren met haar rode dakpannen in het straatbeeld. De overblijfselen van het Duits koloniale tijdperk zijn nog duidelijk terug te zien in het relatief moderne Windhoek. Er zijn een aantal autoverhuurbedrijven waar je een 4×4 kunt huren, lees je van te voren goed in zodat je met een passende auto de reis kan starten. De gemiddelde prijs van een 4×4 is ongeveer €60 per dag.

Sossusvlei

Sossusvlei

Vanuit Windhoek bereik je de Sossusvlei na 365 kilometer. De reis richting het zuiden van Namibië laat je kennis maken met oneindige stilte en een vriendelijke begroeting van elke automobilist die je tegenkomt. Een surrealistisch landschap omgeven door rode zandduinen staat je op te wachten bij aankomst in de klei-vallei te midden van de Namibwoestijn; terecht de trots van het land. Een zonsopkomst ervaren in de Sossusvlei is onvergetelijk, vroeg uit de veren is noodzakelijk om dit moment vast te leggen. Duin 45, de vijfenveertigste duin vanaf het begin van de vallei, is de meest fotogenieke duin. Door zijn positie kleurt de zon de oostzijde van de duin en blijft de westkant gehuld in schaduw. Vergeet vooral niet om deze bergen zand te beklimmen, je benen zullen verzuren en het zweet zal van je rug druipen, maar een mooier beeld van de vallei zul je niet krijgen! Delen van de Sossusvlei zul je alleen mogen betreden met een 4×4, is dat even mazzel hebben!

Swakopmund en Walvis Bay

Pelican Point

Klop het zand van je af, spring in je jeep en waag je aan de lange wegen door de uitgestrekte natuur voor zo’n 400 kilometer richting de kustplekken Swakopmund en Walvis Bay. Swakopmund is een sehr schöne kustplaats met een Duits uiterlijk die afkomstig is uit het koloniale tijdperk. Voor veel toeristen is Swakopmund een geliefde vakantiebestemming, dit wordt mede mogelijk gemaakt door de vele activiteiten die je in de omliggende woestijn kunt ondernemen. Het zand omploegen met een quad of het zand onder je board voelen wegglijden tijdens het beroemde sandboarding. Het rustiger gelegen Walvis Bay, met aanzienlijk minder Duitse invloeden, ligt 30 kilometer verderop. Jouw 4×4 komt hier goed van pas om Pelican Point te bezoeken, je rijdt om de lagoon heen en komt bij de perfecte locatie om je in het water te wagen met een kajak. Ook worden er vanuit Walvis Bay catamaran zeiltochten georganiseerd, tussen de dolfijnen varen met champagne aan de lip en een oester in je hand is absoluut niet vervelend!

Damaraland met zijn indrukwekkende Twyfelfontein en grootse Brandberg

Damaraland

Er zijn twee manieren om richting Damaraland te rijden, de kustroute via Dorob National Park van zo’n 350 kilometer of landinwaarts wat 2 uur extra reistijd oplevert. Damaraland is een ruw gebied met vele hoogtepunten die je niet snel zal vergeten. Twyfelfontein is een van deze trekpleisters door zijn overweldigend aantal rotstekeningen, pure kunst an sich. Een dankbare plek op de UNESCO wereld erfgoedlijst is dan ook snel verdiend. Met een hoogte van bijna 2600m is de Brandberg letterlijk en figuurlijk onmisbaar. Vanuit de auto is deze ook goed te bewonderen. Mocht je goed in de klimkleding zitten is dit ook een optie. Echter is het beklimmen van de Brandberg alleen toegestaan met gids, welke je meteen mee kan nemen langs de meest bijzondere rotstekeningen.

Nationaal Park Etosha

Nationaal Park Etosha

Het wildlife walhalla van Afrika en tevens een van de meest toegankelijke parken voor toeristen. Vanuit Damaraland ben je hier na een kleine 200 kilometer. Etsoha bestaat voornamelijk uit een grote zoutpan en betekent ‘plaats van droog water’. Het echte Afrika met opwaaiend zand en zijn brandende zon zal je in dit park als nergens anders ervaren. Met ontelbare kuddes zebra’s, springerige springbokken, giraffes die je onnozel aanstaren als je ze passeert, olifanten die een rijtje vormen als in Jungle Book, slapende leeuwen, de gevreesde maar oh zo spannende zwarte neushoorn en ga zo maar door, zullen je verblijf onvergetelijk maken. Er zijn 3 rustkampen aanwezig in Etosha: Namutoni, Halali en Okaukuejo waar je kunt overnachten. Hierdoor kun je in de ochtend weer vroeg op om te spotten, met zicht op een horizon waar geen eind aan lijkt te komen.

Reizen naar Namibië?

Door Namibië gereisd? Plaats jouw persoonlijke reisreview of lees de reisverhalen en ervaringen van anderen.


 , , , , , , ,

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)