In Arequipa geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 23 Arequipa reiservaringen

Arequipa

Arequipa ligt vlakbij een aantal actieve vulkanen en hierdoor is de stad in het verleden meerdere malen door aardbevingen en vulkaanuitbarstingen getroffen. Misti is de bekendste vulkaan. Deze is vanaf Arequipa goed te zien en zorgt voor een prachtige achtergrond op vele foto’s.

Vliegtickets Peru

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Peru
V.a. 670 Meer over vliegen naar Peru

Overnachten in Arequipa

Vergelijk alle hotels in Arequipa
Bekijk hotels

Plaza de Armas

Plaza de Armas

Plaza de Armas, het centrum van Arequipa.

Het centrale plein in Arequipa heet, net als in Cusco, Plaza de Armas. Aan het plein zijn behalve veel restaurantjes en winkeltjes ook een oude fontein en de kathedraal te vinden. De kathedraal heet La Compañia en is erg mooi van binnen. Meestal is het tijdens de lunch niet mogelijk om een bezoek aan de kerk te brengen, maar ’s ochtends en ’s middags is het de moeite waard om even naar binnen te stappen.

Santa Catalinaklooster

Santa Catalinaklooster

Rode muren in het Santa Catalinaklooster.

Het Santa Catalinaklooster is de bekendste bezienswaardigheid in Arequipa. Het is groot met allerlei binnenplaatsen en kleine straatjes, ook hebben alle muren er een verschillende kleur zoals aarderood of felblauw. In 1970 gingen de deuren pas open voor publiek, daarvoor hebben er 400 jaar nonnen in afzondering geleefd en wist niemand wat er binnen het klooster gebeurde. Tegenwoordig wonen er nog steeds een paar nonnen, maar je kan er rustig rondlopen om het klooster te bekijken. Volgens sommigen is het ‘t grootste klooster ter wereld: het lijkt haast op een klein, mooi dorpje.

Andere bezienswaardigheden in Arequipa

La Recoleta is een Franciscaans klooster met een collectie van meer dan 20.000 (eeuwenoude) boeken. Het is een prachtig klooster van de binnen- en buitenkant. Een andere oude vondst uit Peru is de mummy Juanita! Dit is een meisje van 12 jaar dat honderden jaren geleden werd geofferd aan de goden. In 1995 werd zij bevroren teruggevonden op de top van de Ampato vulkaan. Sindsdien is de mummy van het meisje te bewonderen in het museum Santuarios Andinos in Arequipa.

Misti vulkaan

De Misti vulkaan in de omgeving van Arequipa.

Verder zijn er vanuit Arequipa wandelexcursies te boeken naar de Misti vulkaan. Ook kun je paardrijden in deze prachtige woestijnachtige omgeving. Vanuit Arequipa kun je ook excursies boeken naar de beroemde Colca Canyon.

Reizen naar Arequipa – hoe kom je er?

Arequipa heeft een vliegveld en vanaf Lima is het ongeveer 1,5 uur vliegen met een directe vlucht, vanaf Cusco een uur. Tickets kosten rond de €100. Een goedkopere manier is om per bus te reizen. Dit kan heel comfortabel en vanaf Cusco duurt dit ongeveer 10 uur.

Top 3 Peru specialisten

NRV
NRV

NRV heeft een ruim aanbod van rondreizen naar Peru, zowel privéreizen als groepsrondreizen, waaronder een combi-reis met Bolivia!
Bezoek website

Riksja Peru
Riksja Peru

Stel zelf de Peru reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Guido, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Arequipa

Arequipa is door haar ligging in woestijnachtig gebied en op een hoogte van bijna 2400 meter een goede bestemming tijdens zomer en winter. Het is er overdag vaak zonnig en aangenaam, maar ’s avonds koud. Het is er eigenlijk altijd lente!

Reisinspiratie

Alle Peru artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Peru

Bekijk de top 10 Peru rondreizen

23 Arequipa reiservaringen en tips



  • 35 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Als je ooit een relaxed plaatsje zoekt...!”

    Geplaatst 30-11-2017

    Arequipa is een leuke, levendige stad in het zuiden van Peru. Naar de grens met Chili is het nog zo'n 300 km verder. De stad heeft een vliegveld en een groot busstation, dus is goed te bereiken. Je kunt gemakkelijk met een comfortabele nachtbus verder reizen naar de stad Tacna en vanuit Tacna kun je dan weer verder de Chileense grens over. Vanuit Arequipa kun je ook gemakkelijk naar de Colca Canyon reizen met bijvoorbeeld een meerdaagse excursie. Het oude centrum van Arequipa, met mooie koloniale gebouwen, veel winkels en restaurants, is vrij compact. De Plaza de Armas, het centrale plein, is de plek om lekker 's avonds rond te hangen met de plaatselijke bevolking. Families hangen rond in het parkje en toeristen bevolken de terrassen. Het is een sfeervolle plek overdag, maar vooral 's avonds als het mooi verlicht is. Het Santa Catalina-klooster op loopafstand van het plein, is een prachtig complex en echt de moeite waard om te bezoeken. Van daaruit kun je zelfs een glimp opvangen van de besneeuwde top van de vulkaan El Misti.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 21 landen bezocht
    13 reviews
    4 waarderingen

    “Een van de parels van Perú”

    Geplaatst 29-11-2017

    Arequipa, de witte stad, is één van de mooiste steden van Perú, al zeg ik het zelf. Het lijkt er altijd lente te zijn en in de zon zien de witte gebouwen er nog mooier uit. Alle grote steden in Perú beschikken over een Plaza de Armas, een groot centraanl plein met kathedraal. De Plaza de Armas in Arequipa vind ik het mooiste plein dat ik in Perú heb gezien! Naast dit plein moet je ook absoluut een bezoek brengen aan Santa Catalina, een groot kleurrijk klooster waar je prachtige foto's kunt maken. Ook erg bijzonder is het museo Santuarios, hier ligt de beroemde mummie Juanita en leer je meer over de Inca's en hun gewoontes.
    Wil je de stad even ontvluchten en houd je van mooie uitkijkpunten? Ga dan naar Yanahuara, waar je een mooi uitzicht hebt op de stad en de vulkaan Misty. Ook Mirador Sachaca is een bezoek waard, vanaf hier zie je naast de vulkanen ook tal van sloppenwijken liggen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 21 landen bezocht
    27 reviews
    9 waarderingen

    “Warm weer, gezellig, mooi klooster en lekker eten”

    Geplaatst 21-11-2017

    Arequipa is een mooie stad en wat ons erg aansprak is dat het er aangenaam warm is. Wij kwamen aan in Arequipa vanuit Puno (Titicacameer 3.808m hoogte) en je merkt direct dat je wat hoogtemeters bent verloren. Heerlijk om weer een korte broek aan te kunnen. In Arequipa zijn we meegegaan met een walking tour, waarmee je op veel mooie plekken komt waarbij de gids informatie geeft over de plek/het gebouw. Verder hebben we Monasterio de Santa Catalina bezocht. Dit klooster zou ik zeker bezoeken als je in Arequipa bent!
    Wat me verder is bijgebleven is het eten bij El Buda Profano. Heerlijke vegetarische sushi. Ik wil terug!!

    Arequipa was voor ons ook de plek van waaruit we de driedaagse Colca Canyon tour hebben gemaakt (zie recensie Colca Canyon).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 18 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Mooi! Bezoek het klooster”

    Geplaatst 18-11-2017

    Arequipa is een prachtige stad, waarvan het klooster bezoeken echt een aanrader is. Ik heb er een aantal uren rondgestruind en genoten! Struin de markjes af waar de plaatselijke bevolking spulletjes probeert te verkopen en geniet van een drankje in de zon! Oh en doe rustig aan, want de hoogte doet al wat met je lichaam. Tips: trek een halve dag uit voor het klooster en voeg daaraan toe: La Compañía en Basílica Catedral. Lunch of diner op het plein!

    Tips: reis je van Lima zuidwaarts, vergeet dan niet te overnachten in Arequipa. Eet bij restaurant ZigZag, waar je o.a. Guinea Pig kunt eten. Oh en iedereen krijgt een slabbetje, lachen gegarandeerd!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 27 landen bezocht
    14 reviews
    5 waarderingen

    “Gezellig stadje ”

    Geplaatst 11-11-2017

    Arequipa is veel mooier dan ik had verwacht. Een groot plein met een nog grotere kerk is datgene waar Arequipa bekend om staat en de stad wordt vaak als uitvalsbasis gebruikt voor de Colca Canyon (zo ook voor mij). Al met al kan je hier prima een nacht of twee vertoeven. Een bezoek aan het Museo Santuarios mag zeker niet ontbreken. Daar ligt/staat Juanita. Zij is als kind door de Inca's geofferd en haar lichaam is jaren later goed in tact teruggevonden.
    In de avond zijn er een aantal leuke barretjes/clubs om in uit te gaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 36 landen bezocht
    13 reviews
    3 waarderingen

    “Adembenemend”

    Geplaatst 08-11-2017

    Vanuit Cuzco zijn wij begonnen aan de Salkantay trekking. Een zware trekking met als eindbestemming Machu Pichu. Wanneer je op de laatste dag van de trekking na alle trappen eindelijk Macchu Picchu bereikt ben je het (soms) afzien tijdens de trekking snel vergeten! Geweldig bijzondere ervaring om nooit te vergeten!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 17 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Gezellige stad”

    Geplaatst 08-11-2017

    Arequipa is een gezellige stad. De stad heeft mooie witte huisjes. het is een prettige stad om door heen te wandelen. Aanraders voor de stad zijn zeker het Santa Catarina klooster, hier wandel je door ene labyrint van gekleurde muren. Wij vonden het juanita museum ook erg indrukwekkend en is zeker een bezoekje waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 26 landen bezocht
    32 reviews
    23 waarderingen

    “Reality tour”

    Geplaatst 02-11-2017

    Als je door het zuiden van Peru reist en je route in Lima gestart bent is het versandig een paar dagen te acclimatiseren en in Arequipa kan dat prima, de stad ligt op 2.300 meter en laat je lichaam wat wennen voordat je hoger reist.

    In Arequipa is meer dan genoeg te doen! Het is een prachtig stad met vele bezienswaardigheden, bezoek het Santa Catalina klooster de grootste van dewereld waar honderden jaren lang nonnen hebben gewoond, het is leuk om direct bij de ingang als je binnen bent de ruimte te bekijken vanuit waar de nonnen met de buitenwereld communiceerde, je ziet elkaar helemaal niet!

    In het Museo Santuarios vindt je de mummie Juanita, ze was een offer van de incas aan de goden en haar lichaam is perfect intact gebleven, een bizar verhaal en misschien heb je de berg waar ze is gevonden zelf al gezien op weg naar arrequipa of ga je die nog zien.. de inca cultuur beleef je des te meer.

    Genoeg te doen in de stad! Wil je iets anders zien dan moet je echt mee op een zogehete 'realitytour' het is nog erg in ontwikkeling, vraag in je hotel of hostel naar meer informatie. Wij gingen mee op zo'n tour die je graag de andere kant laat zien van het zware leven in Peru. We reden naar een plek buiten de stad waar stenen worden gewonnen voor gebouwen, naar een sociale opvang waar mensen kunnen eten die op straat leven en een kinder crèche waar kinderen van veel te jonge moeders worden opgevangen zodat ze kunnen werken, een interessant project de man die ons rondleiden had de crèche zelf opgezet. Je geld voor de tour komt direct bij de mensen die het nodig hebben terecht en zelf ervaar je een hele andere kant van de stad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 23 landen bezocht
    21 reviews
    2 waarderingen

    “Relaxte en mooie stad”

    Geplaatst 01-11-2017

    Na het drukke Lima was Arequipa een verademing! Een prachtige stad, heel rustgeven door alle witte gebouwen, en een hele fijne sfeer. De mensen hier waren ook veel vriendelijker en relaxter dan in Lima bijvoorbeeld. Het is hier ook vaak mooi weer. Arequipa is daarnaast de perfecte uitvalsbasis voor een trip naar de mooie Colca Canyon! De free walking tour is zeker een aanrader om te doen. Voor backpackers; het Wild Rover hostel hier is echt heel tof! Geniet lekker van het heerlijke Peruaanse eten en de mooie gebouwen om je heen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 8 reviews
    1 waardering

    “Een van de mooiste steden van Peru”

    Geplaatst 28-10-2017

    Arequipa is een prachtige koloniale stad waar veel te zien en te doen is. Je kunt omhoog wandelen naar het uitzichtpunt Yanahuara vanaf waar je uitzicht hebt over de stad en de omliggende vulkanen. In Arequip kun je met een veilig gevoel over straat. Rondom de plaza de armas zijn gezellige restaurantjes met balkonnetjes vanaf waar je mooi uitzicht hebt over het plein. Het klooster is ook zeker een bezoekje waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Arequipa reiservaring en tips!

Ben jij in Arequipa geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Peru specialisten

NRV

NRV

NRV heeft een ruim aanbod van rondreizen naar Peru, zowel privéreizen als groepsrondreizen, waaronder een combi-reis met Bolivia!
Bezoek website


Riksja Peru

Riksja Peru

Stel zelf de Peru reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Guido, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Peru reisorganisaties

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Individueel & groeps.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook int. groepen!
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Goedkope rondreizen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Incl. wandelreizen Peru.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Peru

Vliegtickets naar Peru


Meer over vliegen naar Peru

Hotels in Peru zoeken

Hotels in Peru zoeken

Boek je rondreis naar Peru

NRV
1. NRV

Privé- en groepsreizen.
Bezoek website

Riksja Peru
2. Riksja Peru

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Peru rondreizen


Vliegtickets Peru

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Peru
V.a. 670 Meer over vliegen naar Peru