In Colca Canyon geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 22 Colca Canyon reiservaringen

Colca Canyon

De Colca Canyon ligt op 160 km van Arequipa en is ook alleen bereikbaar via Arequipa. Een excursie vanuit Arequipa is vaak een meerdaagse excursie met een overnachting bij de kloof. De gaten in de kloof worden colca’s genoemd. De Inca’s bewaarden hier voedsel in en soms werden ze ook als graven voor belangrijke personen gebruikt.

Vliegtickets Peru

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Peru
V.a. 670 Meer over vliegen naar Peru

Overnachten in Arequipa

Vergelijk alle hotels in Arequipa
Bekijk hotels

Cruz del Condor

Andescondor

De Andescondor, met de grootste spanwijdte ter wereld!

In de kloof leven de Andescondors. Dat zijn vogels met de grootste spanwijdte van de wereld. Het is een bedreigde diersoort en een grote attractie voor toeristen. Bij de Cruz del Condor kun je de vogels van heel dichtbij bewonderen. Het is erg spectaculair als zo’n enorme vogel een paar meter boven je hoofd over je heen vliegt. Het beste moment is in de ochtend of de avond, dan zijn de dieren het meest actief. Cruz del Condor ligt op 1200 meter hoogte boven de Colca rivier die door de kloof loopt. De andere zijde van de kloof is zo’n 2000 meter hoger nog! Om er te komen volg je een smal kronkelig pad langs de kloof. Een mooie excursie voor avonturiers, waarbij je slaapt in de openlucht!

Cruz del Condor

Spot bij Cruz del Condor de enorme Andescondors.

Warmwaterbronnen bij de Colca Canyon

Colca Canyon

De Colca Canyon.

Behalve wandelen en de drie meter brede condors bewonderen kun je bij de Colca Canyon ook relaxen. In het dorp Chivay vind je namelijk heerlijke warmwaterbronnen voor een ontspannen badsessie.

Colca Canyon

Reizen naar Colca Canyon – hoe kom je er?

Vanuit Arequipa is het aan te raden om naar de Colca Canyon te gaan met een georganiseerde excursie, waarbij je een deel als trekking doet en een deels met de bus. Een directe busreis neemt zo’n 3 uur in beslag.

Top 3 Peru specialisten

NRV
NRV

NRV heeft een ruim aanbod van rondreizen naar Peru, zowel privéreizen als groepsrondreizen, waaronder een combi-reis met Bolivia!
Bezoek website

Riksja Peru
Riksja Peru

Stel zelf de Peru reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Guido, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Colca Canyon

De beste tijd om de Colca Canyon te bezoeken is na het regenseizoen. Dit betekent dat de maanden april tot september het beste zijn. Tijdens het regenseizoen kan het gevaarlijk zijn omdat de smalle paden glibberig worden.

Reisinspiratie

Alle Peru artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Peru

Bekijk de top 10 Peru rondreizen

22 Colca Canyon reiservaringen en tips



  • 35 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Hoogteziekte en Coca”

    Geplaatst 29-11-2017

    Ook in dit land wordt verteld dat dit de diepste Canyon ter wereld is. Het is zeker een van de mooiste canyons die ik gezien heb. Zeker als je bedenkt dat alle terrassen er al honderden jaren liggen en zijn gemaakt door de Inca's. Voor het Condor kijken moet je vroeg op maar dat is zeker de moeite waard. het is wel erg druk op de locatie waar ze uit het dal komen maar 10-15 Condors in je blikveld is toch wel een prachtig gezicht. Let op de hoogte en drink Coca thee.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 25 landen bezocht
    29 reviews
    7 waarderingen

    “Mooie natuur en condors spotten”

    Geplaatst 27-11-2017

    Vanuit Arequipa zijn we vertrokken richting de Colca Canyon. Een lange reisdag, met prachtige vergezichten.
    Om bij de canyon te komen moet je over een hoge bergpas van bijna 5000meter. Hou hier wel rekening mee, want vele mensen krijgen last van hoogteziekte. En voor de 1 zal dit erger uitpakken dan voor de ander. Gelukkig zijn de gidsen wel kundig en weten ze hoe ze moeten handelen mocht er iemand niet goed worden.
    Eenmaal in de canyon zijn wij eerst lekker naar ons hotel gegaan om bij te komen van de reis. In de namiddag hebben we nog genoten bij 1 van de vele hotsprings die deze omgeving rijk is.
    De volgende ochtend zijn we vroeg op gestaan om condors te spotten. Deze vogel wordt ook wel de vliegende deur genoemd en daarmee is niets teveel gezegd.
    Na een uur of 2 rijden door de prachtige natuur waren we op de plek aangekomen waar de condors daadwerkelijk zitten. Wij hebben daar een wandeltocht van ongeveer een uur gemaakt. Dit was een prachtige wandeltocht en in principe voor iedereen goed te doen. Wel ben je soms wat sneller buiten adem door de grote hoogte waarop je zit (+3500 meter.) Tijdens onze wandeltocht hebben wij alleen een condor heel in de verte gezien, wat op zich wel jammer was.
    Maar toen we weer terug reden met de bus zag onze gids 2 condors op de berg naast ons zitten. We hadden dus geluk. Na een poosje wachten besloten de condors ook nog te gaan vliegen wat werkelijk prachtig was om te zien.
    Onze dag was dus geslaagd.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 23 landen bezocht
    13 reviews
    9 waarderingen

    “Prachtige wandelingen”

    Geplaatst 23-11-2017

    Naast de inca trail is deze wandeling ook zeker de moeite. Kies niet voor de standaard 3 daagse reis, maar kies de onbekendere route. Op die route kom je bijna niemand tegen. Onderweg overnacht je in eenvoudige onderkomens vaak met een hot spring.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 21 landen bezocht
    27 reviews
    9 waarderingen

    “Leuke driedaagse wandeltocht gemaakt”

    Geplaatst 21-11-2017

    Bij ons hotel in Arequipa hebben we een driedaagse wandeltocht geboekt voor de Colca Canyon. We hadden de keuze tussen een een tweedaagse of driedaagse wandeltocht en zijn erg blij dat we voor de driedaagse zijn gegaan. Dus mocht jij hier ook de tijd voor hebben: Vooral doen! De driedaagse wandeltocht geeft je meer tijd in de canyon. Beide tochten starten gezamenlijk met een heel vroeg vertrek vanuit Arequipa, zodat je in de ochtend op tijd bent voor het spotten van de condors.

    We hadden een leuke gids, die ons en een paar medereizigers enthousiast maakte een cavia te kopen bij een gezin in het dorpje in de kloof waar we slapen. Cavia’s zijn voor de lokale bevolking een feestmaaltijd. En de gids heeft de cavia met liefde voor ons bereid 's avonds. Dit is een voorbeeld van waar nu tijd voor was, omdat we voor de driedaagse wandeltocht gingen. (Mocht je nu denken: Een cavia, daar zit ik echt niet op te wachten. We hadden de keuze om wel op pad te gaan voor de cavia met de gids of niet :-)) Verder kom je bij de driedaagse tocht veel eerder aan bij de 2e slaapplek, zodat je nog lekker het zonnetje kunt opzoeken na een verfrissende duik in het zwembad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 24 landen bezocht
    26 reviews
    5 waarderingen

    “Condors”

    Geplaatst 19-11-2017

    Vanuit Arequipa vetrokken we voor een meerdaagse tour naar de Conyon; we aten en sliepen bij locals, zagen wilde lama's maar het hoogte punt vond ik toch echt wel de Condors. Een plek die ik voor geen goud had willen missen tijdens mijn rondreis in Peru en wat ik stiekem nog wel indrukwekkender vond dan de Machu Pichu.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 18 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Colca Canyon: genieten”

    Geplaatst 18-11-2017

    Absolute aanrader voor een rondreis in Peru is de Colca Canyon. Kom op tijd en wandel het laatste stuk naar de Canyon. Hoe vroeger je bent (voor 9 uur), hoe meer kans je hebt op het zien van de rondvliegende Condors. Prachtig groot en ze komen ook enorm dichtbij. Genieten! Bij het eindpunt zitten altijd vrouwen met snuisterijen. Leuk om rond te kijken en af te dingen voor zachte sjaals of vesten. Ik heb zelf overnacht in Chivay, op ongeveer 4000 m hoogte.

    Tips: neem de tijd om te wennen aan de hoogte. Je merkt echt dat dit meer van je lichaam vraagt. Als je op tijd gaat wandelen kleed je dan goed aan (in de winterperiode), het kan behoorlijk koud aanvoelen. Laagjes werken het beste: thermo! Pak onderweg een kop 'EHBO' thee, werkzaam tegen hoogteziekte.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 26 landen bezocht
    32 reviews
    23 waarderingen

    “Condors spotten ”

    Geplaatst 14-11-2017

    Peru is een gaaf land!
    Een van de plekken die je niet mag missen is de Colca canyon! Meerdaagse trips zijn aan te raden en vaak te boeken vanuit Arequipa. Je kunt hiken of een tour met een busje maken, wij deden het laatste.

    2 dagen verbleven we in Chivay, een heel leuk dorp waar je veel souvenirs kunt kopen, gemaakt van lokale producten en materialen. Nabij Chivay vind je ook warm water bronnen waar je na een mooie dag kunt bijkomen!

    In de Colca canyon kon je langs kleine dorpjes en de mensen leven nog veelal van de landbouw, vrouwen in gekleurde kleding met versierde lama's zal je langs de kant tegenkomen ze verdienen wat bij aan de foto's die de toeristen maken.

    Sta vroeg op als je de grootse vogel ter wereld wilt zien. De Condor kan een spanwijdte van meer dan 3 meter hebben en vaak zul je met de bus stoppen bij Cruz del Condor voor het beste zicht op deze vogels. Eerst zal je ze rustig zien zitten en hier en daar een korte vlucht maken van rots naar rots. De Condor zweeft en wacht daarom tot de warme lucht opstijgt voor hij zelf kan gaan. Wie geduld heeft zal er na een tijdje tientallen zien waarvan sommige laag overvliegen de een nog groter dan de andere. Wat een prachtige plek!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 27 landen bezocht
    14 reviews
    5 waarderingen

    “Best pittig”

    Geplaatst 11-11-2017

    De Colca Canyon is heel gaaf om te zien: groots en je hebt zicht op hele grote condors. Alleen, ik heb mij best vergist in de trekking door de Colca Canyon. Aangezien ik een week ervoor een trekking had gedaan naar Machu Picchu, dacht ik dat ik deze ook wel 'even' kon doen, niet dus.

    Ik heb een tweedaagse trekking gedaan waarbij je op dag 1 de canyon ingaat (dus naar beneden) en dag 2 weer naar boven. Naar beneden leek heel makkelijk, maar aangezien het tempo best hoog lag en ik geen goede wandelschoenen had (eigen schuld), had ik letterlijk knikkende knieën bij het dalen. Na ca. 6 a 7 uur lopen kwamen we aan bij onze slaapplek, een soort bungelowparkje met een zwembad. De volgende dag kwam het meest zware gedeelte: voor zonsopgang, 3 uur stijl naar boven lopen. Optie 2 was met de muilezel en daar heb ik voor gekozen toen ik zag hoe de route was.
    Mijn conclusie is dat je de Colca Canyon echt wel wilt zien, maar je wel moet beseffen dat het even doorbijten wordt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 22 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Relaxen en hiken, fijne combinatie!”

    Geplaatst 11-11-2017

    Ik heb de 3-daagse trektocht gedaan, wat een hele fijne manier is om op een ontspannen manier te hiken. Ook is het daar fantastisch mooi! Je wandelt 3-4 uur op een dag en de tweede dag overnacht je op een plek met een zwembad en kun je lekker cocktails drinken. De laatste dag is de meest uitdagende, waarin je 's ochtends vroeg begint en aardig wat meters stijgt in hoogte. Aanrader om wat coca-bladeren mee te nemen om de symptomen van hoogteziekte wat te bestrijden. Na afloop gingen we nog naar thermische baden, wat een weldaad was voor de spieren. Hierdoor geen spierpijn de volgende dag!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 17 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Wat een natuur!”

    Geplaatst 08-11-2017

    De Colca Canyon is zeker een bezoek waard! Met een busje gingen wij 2 dagen naar de Colca Canyon. Onderweg moet je wel goed op jezelf letten, want je gaat goed de hoogte in, dus opletten dat je niet ziek wordt. Onderweg wordt je getrakteerd door mooie vergezichten met mooie natuur terrassen. Om condors te zien moet je geluk hebben, maar mocht je ze zien, ze zijn gigantisch!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Colca Canyon reiservaring en tips!

Ben jij in Colca Canyon geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Peru specialisten

NRV

NRV

NRV heeft een ruim aanbod van rondreizen naar Peru, zowel privéreizen als groepsrondreizen, waaronder een combi-reis met Bolivia!
Bezoek website


Riksja Peru

Riksja Peru

Stel zelf de Peru reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Guido, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Peru reisorganisaties

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Individueel & groeps.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook int. groepen!
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Goedkope rondreizen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Incl. wandelreizen Peru.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Peru

Vliegtickets naar Peru


Meer over vliegen naar Peru

Hotels in Peru zoeken

Hotels in Peru zoeken

Boek je rondreis naar Peru

NRV
1. NRV

Privé- en groepsreizen.
Bezoek website

Riksja Peru
2. Riksja Peru

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Peru rondreizen


Vliegtickets Peru

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Peru
V.a. 670 Meer over vliegen naar Peru