In Huacachina geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 22 Huacachina reiservaringen

Huacachina

Vlakbij Ica, in het zuidoosten van Peru, ligt Huacachina. De omgeving bestaat uitsluitend uit zand en Huacachina zelf is een piepklein dorp dat om een lagune heen gebouwd is. Het dorp bestaat voornamelijk uit hotels, restaurants, winkels en toeristenbureautjes. Ondanks de vele toeristen is deze bizarre lagune midden in de woestijn een erg bijzondere stop tijdens een reis door Peru.

Vliegtickets Peru

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Peru
V.a. 670 Meer over vliegen naar Peru

Overnachten in Huacachina

Vergelijk alle hotels in Huacachina
Bekijk hotels

Sandboarden en buggy rijden in Huacachina

Buggy rijden in Huacachina

Buggy rijden in Huacachina.

De populairste activiteiten in Huacachina zijn sandboarden, buggy rijden door de duinen of zwemmen in de lagune. Behalve zwemmen kan je ook kano’s of kleine bootjes huren bij het meer. Sandboards zijn overal te huur in Huacachina, maar het wordt aangeraden om met een tour te gaan sandboarden. Het gaat niet zo soepel als snowboarden en je moet je board goed invetten. Veel mensen gaan op hun board zitten of liggen in plaats van staan; het kan erg hard gaan. Wat nog harder gaat is het sandbuggy rijden door de duinen. Dit wordt door veel hotels en touragencies aangeboden in het dorp en duurt meestal minimaal een uur. Het is een spectaculaire ervaring, maar het kan gevaarlijk zijn, dus pas op.

Dagexcursie naar Huacachina vanuit Ica

Huacachina

Je kunt zwemmen in de lagune, of huur er een bootje.

Als je in Ica overnacht, is het ook mogelijk om één dag naar Huacachina te gaan. Tours om er met de buggy te rijden en te sandboarden duren niet langer dan een halve dag en dan blijft er genoeg tijd over om van de bijzondere omgeving te genieten en te zwemmen in de lagune. Je kan ook naar boven, de duinen op lopen. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over het meer en het dorp er omheen: zeker met zonsondergang levert dit prachtige beelden en foto’s op.

Overnachten in Huacachina

Huacachina in de avond

Uitzicht over Huacachina in de avond.

In Huacachina zijn genoeg overnachtingsmogelijkheden. Er zijn budgetaccommodaties met dorms, bars en zelfs een discotheek of wat luxere accommodaties met bijvoorbeeld een zwembad. De prijzen liggen in Huacachina gemiddeld hoger dan in de rest van Peru, dit komt doordat het zo afgelegen ligt. Eetmogelijkheden zijn er ook in overvloed te vinden: van Peruaans tot internationaal eten.

Reizen naar Huacachina – hoe kom je er?

Het is vanuit de stad Ica maar een korte taxirit naar Huacachina. Vanuit hoofdstad Lima gaat er een speciale bus rechtstreeks naar Huacachina. Deze bus gaat zeven dagen per week. Het is ook mogelijk – en wellicht makkelijker – om eerst naar Ica te gaan en vanuit daar met een taxi naar Huacachina. Het is zo makkelijk te combineren met een bezoek aan Nazca. Huacachina ligt maar een paar kilometer bij Ica vandaan.

Top 3 Peru specialisten

NRV
NRV

NRV heeft een ruim aanbod van rondreizen naar Peru, zowel privéreizen als groepsrondreizen, waaronder een combi-reis met Bolivia!
Bezoek website

Riksja Peru
Riksja Peru

Stel zelf de Peru reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Guido, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Huacachina

Omdat het dorp midden in de woestijn ligt, is het er bijna altijd droog en warm. Dit zorgt voor een constante temperatuur het hele jaar door.

Reisinspiratie

Alle Peru artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Peru

Bekijk de top 10 Peru rondreizen

22 Huacachina reiservaringen en tips



  • 21 landen bezocht
    13 reviews
    4 waarderingen

    “Oogverblindend mooi!”

    Geplaatst 29-11-2017

    Huacachina, een prachtige oase middenin de zandduinen. Een grote plas water omringd door palmbomen, hotels en gezellige restaurantjes. Vanzelfsprekend is deze bijzondere plek behoorlijk toeristisch en worden er verschillende tours en activiteiten aangeboden. Zo kun je met een sandbuggy door de zandduinen scheuren en sandboarden (de naam verraadt het al, snowboarden maar dan op het zachte zand in plaats van sneeuw!), een echte aanrader voor jong en oud! Bovendien heb je boven op de zandduinen een prachtig uitzicht! Na deze activiteiten kun je heerlijk bij komen aan/op/in het water en/of een hapje eten aan het water. Tot slot raad ik aan om ook de zonsondergang proberen mee te pakken als je er bent, het is prachtig om de zon te zien zakken in de duinen en bovendien ziet de oase er in het donker ook erg mooi uit.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 18 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Perfect om te bekomen”

    Geplaatst 28-11-2017

    Mijn vriend en ik hebben onze laatste dagen in Peru doorgebracht in een prachtige oase 'Huacachina'. Dit is de perfecte plaats om even te bekomen van het avontuur, lekker genieten van een cocktail aan het zwembad. Je kan waterfietsen in de oase, maar ook gaan buggyrijden en sandboarden in de duinen. Een echte aanrader is naar de zonsondergang kijken vanop een duin. Het is dan heerlijk stil, ver weg van al het dagdagelijkse lawaai. Huacachina kan ook leuk zijn om de reis mee te beginnen. Veel backpackers komen hier samen, en hier kan je gemakkelijk en snel mensen leren kennen en ervaringen uitdelen. Wij verbleven in het Bananas Adventure Hostel, een super gezellige hostel met een zwembadje, hangmatten in de tuin, ... . Perfect om te relaxen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 25 landen bezocht
    29 reviews
    7 waarderingen

    “Prachtige Oase”

    Geplaatst 27-11-2017

    Huacachina is een prachtige Oase midden in de zandduinen! Het stadje zelf bestaat uit een aantal hotels en restaurantjes en is erg toeristisch, maar toch mag een bezoek niet overgeslagen worden.
    Vanuit Huacachina kun je met een buggy de zandduinen in om een buggyrit te maken en dit is zeker een aanrader. De meeste excusies met de buggy worden ook gecombineerd met sandboarden. Een super gave activiteit voor jong en oud.
    Wij waren zelf met de zonsondergang in de duinen, wat prachtige foto's opleverde. Alle chauffeurs gaan dan naar een bepaald punt waar iedereen de zonsondergang goed kan zien.
    Wij sliepen niet in Huacachina zelf maar in Ica, deze stad ligt op zo'n 10 minuten rijden en is een prima uitvalsbasis voor trip naar Huacachina.
    (helaas ben ik mijn fototoestel hier verloren dus kan ik geen foto's plaatsen)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 24 landen bezocht
    26 reviews
    13 waarderingen

    “Oase in de duinen”

    Geplaatst 23-11-2017

    Huacachina is een oase tussen de hoge zandduinen. Het plaatsje zelf bestaat uit een flink aantal hotels, restaurants en winkeltjes rondom het meer en is behoorlijk toeristisch maar het is wel de moeite waard om hier naartoe te gaan.
    Ga overdag met een buggy de duinen in om te sandboarden. En denk niet, dat doe ik wel eventjes want het is best wel pittig! Een erg leuke ervaring. Rond zonsondergang moet je ook zeker in de duinen zijn (zorg alleen wel dat je niet te ver van het dorpje af zit). Erg mooi om de zon onder te zien gaan in de duinen. 's avonds kun je prima eten bij de verschillende restaurantjes, vaak met terras aan het oasemeer. Het weer is er goed dus kies voor een hotel of hostel met een zwembad zodat je na een warme dag in het zand even lekker kunt relaxen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 23 landen bezocht
    13 reviews
    5 waarderingen

    “Snowboarden in de woestijn!”

    Geplaatst 19-11-2017

    De mooiste zandbak die je ooit gezien hebt! Een prachtige uitgestrekte omgeving, geweldig hoge duinen en waar je ook kijkt omringd door zand. Het is een klein plaatsje waar je een aantal leuke hostels hebt. Wij sliepen in hostel Villa Jazmin, circa 5 km. van het centrum/plein in Ica. Vanuit daar kun je ook eenvoudig excursies door de woestijn boeken. Een aanrader is de buggytour en daarna sandboarden. Met het zand in ons haar moesten we deze leuke plek helaas na 2 nachtjes alweer verlaten, op naar de volgende bestemming in Arequipa!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 18 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Ga sandboarden!”

    Geplaatst 18-11-2017

    Huacachina was een bijzondere ervaring; nog nooit eerder had ik ineens in zo'n grote zandbak gezeten. We hadden prachtig weer en konden daardoor naar boven wandelen en van het gave uitzicht genieten. Huur een sandboard en vlieg naar beneden (of doe het zittend); lachen gegarandeerd! Het is geen groot gebied, dus met 1 dag heb je wel alles gezien. Na een mooie zonsondergang kun je in één van de prima restaurantjes lekker eten. In de oase is het ook mogelijk om te waterfietsen. Voor de echte durfalls: boek een buggytour en storm over de heuvels. Spanning gegarandeerd!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 22 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Oase tussen de zandduinen”

    Geplaatst 11-11-2017

    Dit is zoals je een oase voorstelt, tussen de zandduinen in! Prachtig. Wij hebben overnacht in het hostel dessert nights, prima en gezellig hostel. Het dorpje zelf is klein, maar het is leuk om er 1 a 2 dagen te zijn zodat je in ieder geval een tour kan doen. Wij hebben de buggy tour gedaan waarbij je kunt gaan zandboarden. Heel leuk!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 25 landen bezocht
    13 reviews
    3 waarderingen

    “Punica oase”

    Geplaatst 04-11-2017

    Zoals ik mij vroeger de punica oase voorstelde... dat is huacachina. Een echte oase midden in de woestijn. Ga vooral mee sandboarden en rijden in de 4x4. Een fantastische, zanderige ervaring waar je zeker geen spijt van krijgt

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 31 landen bezocht
    15 reviews
    1 waardering

    “Avontuur in de woestijn!”

    Geplaatst 03-11-2017

    Midden tussen de zandduinen ligt deze bijzondere ervaring. Na aankomst in Ica, pak je een taxi naar de oase. Bananas Adventure is een gezellig, relaxed hostel. Leuke buitenbar bij het zwembad. De buggytour is bij de overnachting inbegrepen en bij terugkomst in het hostel kun jij je aanmelden voor de bbq. Het sandboarden is erg gaaf en geeft een enorme kick. Vergeet je lange broek niet :-) Zorg voor een gezellig hostel want in het plaatsje zelf is niets te doen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 33 landen bezocht
    26 reviews
    4 waarderingen

    “De buggy rit is het meest spectaculair”

    Geplaatst 03-11-2017

    In Huacachina zijn de zandduinen. Het plaatsje zelf vond ik niet zo heel bijzonder en vooral heel toeristisch. Echter al je er bent moet je natuurlijk wel gaan zandboarden. Met buggies gingen wij tegen zonsondergang de duinen in en dat buggy rijden bleek nog het meest spectaculair van alles. Op elkaar gepropt in een buggy schuurde we over de duinen waarbij we zo hard een heuvel afgingenen zo'n scherpe bochten maakte dat ik bang was dat de buggy over de kop zou vliegen. Zeker vet als je een beetje op avontuur kikt! Het zandboarden zelf was ook spectaculairder dan ik dacht, de eindheuvel was behoorlijk stijl en ging behoorlijk hard. Als een echte snowboarder naar beneden is alleen niet echt mogelijk, tenzij je extra betaald en wat professionelere boards en schoenen huurt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Huacachina reiservaring en tips!

Ben jij in Huacachina geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Peru specialisten

NRV

NRV

NRV heeft een ruim aanbod van rondreizen naar Peru, zowel privéreizen als groepsrondreizen, waaronder een combi-reis met Bolivia!
Bezoek website


Riksja Peru

Riksja Peru

Stel zelf de Peru reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Guido, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Peru reisorganisaties

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Individueel & groeps.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook int. groepen!
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Goedkope rondreizen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Incl. wandelreizen Peru.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Peru

Vliegtickets naar Peru


Meer over vliegen naar Peru

Hotels in Peru zoeken

Hotels in Peru zoeken

Boek je rondreis naar Peru

NRV
1. NRV

Privé- en groepsreizen.
Bezoek website

Riksja Peru
2. Riksja Peru

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Peru rondreizen


Vliegtickets Peru

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Peru
V.a. 670 Meer over vliegen naar Peru