In Lima geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 12 Lima reiservaringen

Lima

De hoofdstad Lima ligt in het westen van Peru aan de Stille oceaan en werd gesticht in 1535 door de Spanjaarden. In de koloniale tijd was het een cultureel centrum van Zuid-Amerika en één van de belangrijkste havens om goederen naar Spanje te exporteren. Door de stad loopt ook een rivier, de Rimac. In Lima zijn veel historische gebouwen uit de koloniale tijd terug te vinden. Het historische centrum (‘Ciudad de los Reyes’) staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vliegtickets Lima

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Lima
V.a. 670 Meer over vliegen naar Peru

Overnachten in Lima

Vergelijk alle hotels in Lima
Bekijk hotels

Historische stadscentrum van Lima

Plaza Mayor in Lima

Plaza Mayor.

Het centrum van Lima is groot en bruisend en er is van alles te doen. Er zijn koloniale kathedralen, indrukwekkende pleinen, diverse musea en zelfs strand! Op het Plaza Mayor, een groot populair plein, staan de prachtige Kathedraal van Lima in barokstijl, een bronzen fontein uit de 17e eeuw en het parlementsgebouw. Achter het paleis ligt de boulevard aan de rivier Rimac. Hier bevinden zich veel barretjes en caféetjes. Ook kan je er het hoogste punt van de stad zien: San Cristobal Hill. Naast het paleis is een museum te vinden over de Peruaanse gastronomie van de afgelopen 5 jaar. Erg leuk en je krijgt er trek van!

Francisco Pizarro

De Kathedraal van Lima

De Kathedraal van Lima.

De Kathedraal van Lima staat op de plek waar ooit de eerste grote kerk van de stad stond en er zijn veel oude kenmerken – zoals altaars – terug te vinden. Er is hier ook een museum over religieuze kunst en Francisco Pizarro is in de kathedraal begraven. Francisco Pizarro was een Spaanse ontdekkingsreiziger en de stichter van Lima. Het regeringspaleis ligt ook aan het plein, hier woonde Pizarro vroeger en werd later door veel belangrijke Peruanen gebruikt.

Lima

Het Vriendschapspark

Ook leuk om te zien in Lima is het ‘Vriendschapspark’. Hier ligt ook een oud station en is een origineel stoomtreintje dat door het park rijdt. Er is ook een meer aangelegd en een soort Arc de Triomph. Verder heeft het veel groen, waardoor je lekker kan picknicken en even kan uitrusten na een dag shoppen in de stad bijvoorbeeld.

Shoppen in Miraflores; stappen in Barranco

Miraflores Park in Lima

Het Miraflores Park in Lima.

Het beste gebied om te shoppen in Lima is Miraflores; dit is een moderne, hippe wijk met veel winkels, restaurants, bars en hotels. Miraflores ligt aan de kust, dus een wandeling langs de oceaan is ook mogelijk, bijvoorbeeld in het Miraflores Park. Het Barranco district ligt buiten het centrum, maar is ook een bezoekje waard. Het is een oud strandresort en het thuis voor de rijkere Peruanen. Er staan grote mansions en er zijn veel restaurants, bars en nachtclubs te vinden; een goede uitgaansplek.

Carnaval in Lima

Carnaval in Lima.

Callao

Eigenlijk is Callao een aparte stad, maar het ligt tegen Lima aan en hier bevindt zich ook het internationale vliegveld. Callao is samen met Lima het economische centrum van het land en er wonen hier miljoenen mensen. In Callao ligt ook de haven. Het is niet per se een mooie stad en toeristisch gezien niet zo de moeite waard.

Vliegen naar Lima – hoe kom je er?

Voor een reis naar Peru kun je vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Lima vliegen met KLM in ongeveer 12-13 uur, vanaf zo’n €750 à €800. Indirecte vluchten met overstap zijn er vanaf €580, als je mazzel hebt. Zeer afhankelijk van het seizoen en moment van boeken. Alle vluchten vanuit Europa vliegen op Lima.

Top 3 Peru specialisten

NRV
NRV

NRV heeft een ruim aanbod van rondreizen naar Peru, zowel privéreizen als groepsrondreizen, waaronder een combi-reis met Bolivia!
Bezoek website

Riksja Peru
Riksja Peru

Stel zelf de Peru reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Guido, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Lima

In Lima is het het hele jaar door zo’n 20 graden. Het ligt aan zee, maar is toch een erg droge stad waar het bijna nooit regent. In de wintermaanden (Nederlandse zomermaanden) hangt er vaak mist boven de stad waardoor het een beetje somber lijkt, maar de temperaturen blijven aangenaam. Alleen ’s avonds kan het flink afkoelen, dus neem warme kleding mee.

Reisinspiratie

Alle Peru artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Peru

Bekijk de top 10 Peru rondreizen

12 Lima reiservaringen en tips



  • 23 landen bezocht
    27 reviews
    32 waarderingen

    “Een van de warmste hoofdsteden van Zuid-Amerika”

    Geplaatst 30-11-2017

    Lima, de stad waar alle reizen door Peru beginnen. Het fijne aan Lima, is dat het vergeleken met de andere hoofdsteden in de buurt een fijn klimaat heeft om je reis te beginnen. Daarnaast ligt het ook op zeeniveau, dus je wordt niet verwelkomd door hoogteziekte, wat vaak wel gebeurt bij haar buurlanden. Het heeft een paar leuke restauranten en wat attracties. Mijn hoogte punt was het park met alle fonteinen. Iedere avond wordt een bijzondere show georganiseerd en dat is absoluut de moeite waard. Vergeleken met de rest van het land, heeft Lima verder weinig te bieden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 18 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Leuk voor 1 dag”

    Geplaatst 28-11-2017

    Wij zijn onze rondreis in Peru begonnen in de hoofdstad Lima. Verschillende vrienden hadden ons al 'gewaarschuwd' dat Lima niet heel bijzonder was en dat 1 dag zeker genoeg is om deze stad te bezoeken. Wij zijn hier uiteindelijk maar 1 nacht geweest, en dat was voor ons zeker voldoende. Bepaalde buurten zijn niet zo veilig 's avonds. Wij sliepen in het Inka Frog Hostel in de wijk Miraflores. Miraflores is één van de veiligere buurten in Lima, waar ook nog enkele mooie parken en leuke restaurants zijn. Het Inka Frog Hostel was heel basic, maar goed genoeg om 1 nacht in te overnachten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 18 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Lima: niet enorm bijzonder”

    Geplaatst 18-11-2017

    Lima is vaak het beginpunt van een vakantie/reis door Peru. Ik had er hoge verwachtingen van, maar het viel tegen. De stad heeft een aantal mooie gebouwen en ook de wijk Miraflores is leuk, maar Peru heeft mooiere juweeltjes. Als je graag de zee wil zien, dan is het mooi om vanuit de wijk Miraflores richting het strand te lopen. Daar is een parkje met allemaal mozaïek, gebaseerd op Parc Guell in Barcelona. Vanuit deze plek heb je een mooi uitzicht over de zee, waar je zou kunnen surfen.

    Tips: pak een taxi richting de wij Miraflores, het kost ongeveer €5,-. Je kunt daar ook goed dineren met evt. uitzicht op zee. Voor de echte bikkels: ga paragilden en spring van een klif bij Miraflores.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 27 landen bezocht
    14 reviews
    5 waarderingen

    “Leuke stad!”

    Geplaatst 11-11-2017

    Ok, je moet wel van een beetje chaos houden. De stad heeft ruim 8 miljoen mensen en het verkeer gaat op z'n zuiderlijks... (ik weet het, geen woord, maar denk aan het verkeer in Italië, Egypte en Thailand, en dat door elkaar heen...).
    In de wijk Miraflores is alles goed geregeld; goede wegen, zelfs fietspaden, heel veel koffiebarretjes, een groot winkelcentrum aan de kust en heerlijk eten. Barranco (boulevard volgen vanuit Miraflores en dan kom je er vanzelf), is wat authentieker. Veel graffiti en leuke pleintjes om aan te zitten. In deze twee wijken wonen de rijkere Peruanen, dat is duidelijk te zien aan alle winkels/activiteiten en hoe men zich gedraagt. Bij de rest van de wijken zie je duidelijk dat er minder in geïnvesteerd is (minder/geen toeristen).
    Lima staat verder bekend om de goede restaurants en topkoks, zoals Gaston Acurio. Je kan Lima dan ook niet verlaten zonder de causa (voorgerecht met aardappelpuree en tonijn) en de ceviche (koude visschotel) te proberen.

    Leuke restaurants om te bezoeken zijn: Astrid y Gaston (reserveren!), Popular (in het winkelcentrum) en la Mar (alleen lunch en voor visliefhebbers).
    Doen: in de wijk Barranco vind je het Mate museum met een vaste tentoonstelling van Mario Testino (beroemde fotograaf die bekende mensen fotografeert, o.a. Lady Diana).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 24 landen bezocht
    18 reviews
    5 waarderingen

    “Hectisch”

    Geplaatst 02-11-2017

    Wij persoonlijk hadden niet zoveel met lima. HEt is er hectisch en op sommige plekken ook niet zo super safe. PRima om even een dagje rond te dwalen en wat te wennen aan de cultuur. Vanuit daar lekker doorgaan.
    Wat wel echt de moeite waard is is het paragliden!! Heel gaaf, over de cliffen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 23 landen bezocht
    21 reviews
    2 waarderingen

    “Veel lawaai en verkeer. ”

    Geplaatst 01-11-2017

    Lima is voor veel backpackers de start (of eind) van hun route door Zuid-Amerika, maar ik zou zeker niet te lang blijven hangen. De wijk Miraflores is leuk, veilig schoon en toegangkelijk voor toeristen, maar ook wel weer heel toeristisch met de brede straten en grote winkelketens en palmbomen. Barranco is daarentegen iets authentieker vond ik! Het centrum vond ik vreselijk; het duurde meer dan 2 uur om daar te komen met de bus, en op een mooie kathedraal na is het vooral chaos en veel lawaai. In Miraflores zelf kun je wel leuk eten, drinken, uitgaan, en lekker richting de kust gaan om daar bijvoorbeeld te gaan surfen of parasailen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 18 landen bezocht
    26 reviews
    5 waarderingen

    “Chaos en getoeter ”

    Geplaatst 28-10-2017

    Lima is geen stad die je bovenaan je bucketlist zet, maar het is een leuke start van een reis door Peru. Bij aankomst op het vliegveld kregen wij een lichte cultuurshock. Auto´s reden kriskras door elkaar over de weg heen en van alle kanten kwam getoeter. De wijk rond het vliegveld is meteen ook een van de slechtste wijken van Lima. Het is daarom aan te raden om wat extra te betalen voor een goede, betrouwbare taxi. Op de luchthaven zelf kom je meteen bij allerlei balies aan waar je dit kunt regelen.

    Lima zelf is net zo druk en chaotisch. Van alle kanten komen auto´s aan en taxi´s toeteren continu om aan te geven dat ze nog plek hebben. Het is even wennen, maar uiteindelijk heeft dit ook wel weer iets. Midden in de stad is een oude piramide te bezichtigen, Huaca Pucllana. Dit is zeker de moeite waard! Verder zijn er veel leuke en gezellige restaurantjes te vinden in Lima met heerlijk eten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 23 landen bezocht
    13 reviews
    7 waarderingen

    “De zee, het strand, de stad, een aanrader!”

    Geplaatst 25-10-2017

    Al moet je even wennen aan de hoogte, Peru heeft het allemaal. Lima om te beginnen, met haar heerlijke restaurants en zee, de hoogte wandelingen, de aardige mensen, de leuke winkeltjes. Een combinatie van Mediterraan, Zuid-Amerikaanse dans en een wereldstad die bruist.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 11 reviews
    0 waarderingen

    “Wereldstad!”

    Geplaatst 08-01-2017

    Hoewel Lima misschien niet de beste plek voor toeristen is, is er toch echt voldoende te beleven. Dit is zeker niet een stad die je moet overslaan, met zijn klif, uitgaansgelegenheden, geweldige eten, vriendelijke mensen, goede musea en toffe pleintjes :)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 32 landen bezocht
    6 reviews
    0 waarderingen

    “Geen mooie stad, wel lekker eten! ”

    Geplaatst 02-01-2016

    Als je Lima kan skippen zou ik dat zeker doen! Het is groot, chaotisch en druk. Als je er dan toch heen gaat omdat je vlucht er aankomt (zoals in mijn geval) dan raad ik je het volgende aan: bezoek het grote klooster twee blocks vanaf Plaza del Armas. De entree plus gids kost ongeveer twee euro. In dit klooster was de rondleiding indrukwekkend met allemaal oude bibliotheken en ongelooflijk veel botten van lijken. Verder in Lima: eet de goddelijke ceviche (witvis gaar gemaakt in limoensap).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Lima reiservaring en tips!

Ben jij in Lima geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Peru specialisten

NRV

NRV

NRV heeft een ruim aanbod van rondreizen naar Peru, zowel privéreizen als groepsrondreizen, waaronder een combi-reis met Bolivia!
Bezoek website


Riksja Peru

Riksja Peru

Stel zelf de Peru reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Guido, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Peru reisorganisaties

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Individueel & groeps.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook int. groepen!
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Goedkope rondreizen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Incl. wandelreizen Peru.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Peru

Vliegtickets naar Peru


Meer over vliegen naar Peru

Hotels in Peru zoeken

Hotels in Peru zoeken

Boek je rondreis naar Peru

NRV
1. NRV

Privé- en groepsreizen.
Bezoek website

Riksja Peru
2. Riksja Peru

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Peru rondreizen


Vliegtickets Peru

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Peru
V.a. 670 Meer over vliegen naar Peru