In Machu Picchu geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 35 Machu Picchu reiservaringen

Machu Picchu

Machu Picchu – een van de zeven wereldwonderen – is pas in 1911 ontdekt, de Spanjaarden hebben het nooit gevonden. De oude Incastad ligt hoog in het Andesgebergte en is moeilijk bereikbaar. Omdat de Spanjaarden het nooit ontdekt en daardoor niet verwoest hebben, is de stad redelijk goed intact gebleven. Onderzoekers weten nog steeds de precieze functie van de stad niet en er bestaan allerlei speculaties over; het enige wat duidelijk is, is dat het erg afgelegen is. Vanwege de rijke geschiedenis, de schitterende ruïnes, de prachtige omgeving en de spectaculaire wandelervaring is Machu Picchu een grote toeristische trekpleister geworden, maar het blijft zonder twijfel de moeite waard!

Vliegtickets Lima

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Peru
V.a. 670 Meer over vliegen naar Peru

Overnachten in Lima

Vergelijk alle hotels in Lima
Bekijk hotels

Wie het afgelegen Machu Picchu wil bezoeken heeft twee opties: met de trein (en een stukje bus) of te voet via het Inca Trail.

Uitzicht op Machu Picchu

Uitzicht op Machu Picchu.

Met trein en bus naar Machu Picchu

Aan de voet van de berg waar Machu Picchu ligt, ligt het dorpje Aguas Calientes. Dit dorp is afgesloten van de buitenwereld en alleen bereikbaar te voet (vanuit Santa Teresa of Hydroelectrica) of per trein, wat de meeste reizigers doen. De trein vertrekt vanuit het stadje Ollantaytambo in de Heilige Vallei, een kleine twee uur buiten Cusco en per collectieve taxi of busje te bereiken. Boek je treintickets in het hoogseizoen (juni t/m augustus) ruim van te voren, meestal zijn treinen dan al dagen van te voren uitverkocht. Je treinticket naar Machu Picchu boeken kan via Peru Rail: www.perurail.com.

Machu Picchu
Machu Picchu

Het kleine stadje Aguas Calientes is erg gericht op toerisme en er zijn veel restaurants en hotels te vinden; allemaal een stuk duurder dan bijvoorbeeld in Cusco. Vanaf het dorp gaat regelmatig een busje in 20 minuten omhoog, via de tropische bossen, naar de ingang van de Machu Picchu.

De Inca Trail lopen

Inca Trail

Onderweg tijdens de Inca Trail.

De beroemde Inca Trail is de populairste wandeltocht naar Machu Picchu en meestal al maanden van tevoren volgeboekt, dus wees er op tijd bij of boek een georganiseerde reis. De Inca’s hebben vroeger verschillende paden aangelegd; de Incatrail is het enige pad dat Machu Picchu bereikt. Het pad begint zo’n 80 kilometer buiten Cusco aan de Urubamba rivier op 2800 meter hoogte. Het leidt door het Andesgebergte en tropische bossen. Er wordt maar een bepaald aantal mensen toegelaten op het pad en alleen met een gelicenseerde gids. Het pad is 45 km lang en alleen geschikt voor mensen met een goede conditie vanwege de hoogteverschillen. Het wordt aangeraden om voordat je de Incatrail loopt een paar dagen in Cusco te verblijven om alvast te wennen aan de hoogte. De klassieke trek duurt 4 dagen, maar sommige organisaties doen de wandeling in 3 of 5 dagen. Je kampeert tijdens de nachten in de bergen.

Alternatief: het Salkantaytrail

Salkantaytrail

Passage van de Salkantaytrail.

Indien de Incatrail volgeboekt is, kun je de 3 tot 5-daagse trek doen over de Salkantaytrail. Een populaire tweede keus, sommige reizigers prefereren deze minder-toeristische route zelfs. Er is hier geen limiet voor het aantal personen dat toegelaten wordt. Het is een schitterende, maar ook zeer uitputtende trek. Dit pad leidt over zo’n 80 kilometer vanaf de Heilige Vallei bij Cusco over de Salkantayberg, tot bijna 5000 meter hoog, waarbij je kampeert bijna onder de sneeuwtoppen. Onderweg bezoek je ook de ruïnes van Llactapata. Dit pad eindigt niet bij de Machu Picchu zelf, het laatste stuk moet per busje afgelegd worden.

Wayna Picchu

De berg Wayna Picchu ligt naast Macchu Picchu, maar de top is hoger. Als je overnacht in Aguas Calientes is het mogelijk om ’s ochtendsvroeg in ongeveer 2 uur de Wayna Picchu op te klimmen en vanaf de top van een spectaculair uitzicht over de Machu Picchu te genieten. Klim voorzichtig, want door de hoogte raak je snel buiten adem.

Machu Picchu

De Machu Picchu.

Reizen naar de Machu Picchu – hoe kom je er?

Zorg dat je ’s morgens vroeg vertrekt, vanaf waar je ook gaat. Zoals hierboven genoemd, er zijn twee manieren om bij de Machu Picchu te komen: te voet of per bus na een treinreis tot Aguas Calientes. Zoals gezegd kun je ter plekke tickets kopen in Aguas Calientes of Cusco, maar als je echt zeker wilt zijn, koop dan van te voren in Nederland.

Top 3 Peru specialisten

NRV
NRV

NRV heeft een ruim aanbod van rondreizen naar Peru, zowel privéreizen als groepsrondreizen, waaronder een combi-reis met Bolivia!
Bezoek website

Riksja Peru
Riksja Peru

Stel zelf de Peru reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Guido, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Machu Picchu

In de Nederlandse wintermaanden in het zomer in Peru, maar is het ook het regenseizoen. Het is dan rustiger en de kans op een nog niet volgeboekte Incatrail is groter. Het groen tijdens de trail is mooier, maar ook natter. Het droge seizoen is tijdens de Nederlandse zomer, het pad is dan beter begaanbaar en het is koeler. De kans is wel groter dat de Incatrail is volgeboekt. Juni t/m augustus zijn de echte hoogseizoenmaanden in Machu Picchu.

Reisinspiratie

Alle Peru artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Peru

Bekijk de top 10 Peru rondreizen

35 Machu Picchu reiservaringen en tips



  • 43 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Leven als de Inca's”

    Geplaatst 05-11-2017

    Voordat je de Machu Picchu bewondert, kun je de Inca Trail lopen. Dit is een zware trekking van 4 dagen met als eindpunt de Machu Picchu. Afzien, veel klimmen, geen douche, slapen in een klein tentje en slechte wc's (als ze er al zijn). Het eten is onwijs goed, de mannen zorgen erg goed voor je. Ik heb denk ik nog nooit zo lekker gegeten. En ook het eindpunt is miraculeus. Wat is de Machu Picchu bijzonder! De lama's lopen er rond, het is groen en zo groots. Absoluut een mooie beloning voor een zware trekking.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 26 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “12 uur lang adembenemend”

    Geplaatst 01-11-2017

    Toen wij Machu Picchu bezochten mocht men er nog de hele dag verbleven. Helaas is dit tegenwoordig aan banden gelegd en mag je maar een bepaald aantal uren bij Machu Picchu zijn. Wij zijn niet met de Inca trail naar Machu Picchu gegaan maar met een Jungle trail. Dit betekende dat we niet 4 dagen lang hoefde te lopen, maar dat we ook andere activiteiten deden zoals kayaken, bergafwaarts fietsen (weinig trappen) en ziplinen. Als je puur objectief kijkt naar Machu Picchu is het gewoon een vergaande oude stad met niets bijzonders, maar de atmosfeer en de mythe die er omheen hangt maakt het tot iets magisch. Je moet alleen wel geluk hebben met het weer want in de mist en bewolking is er weinig aan. Dit hadden wij het eerste uur, maar daarna kwam de zon tevoorschijn en zagen wij de overweldigende omliggende natuur en hebben we enorm genoten van de bijzondere tijd daar bovenop Machu Picchu

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 29 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Terecht een wereldwonder”

    Geplaatst 29-10-2017

    Iedereen die naar Peru gaat weet dat hij/zij stopt bij MP. Wanneer je dan aankomt in Aquas Calientes weet je dat het de dag erna gaat gebeuren. 's Ochtends vroeg op om met de bus naar de ingang gebracht te worden. Om 6 uur gaat deze open en dan weet je dat het gaat gebeuren. Je gaat één van de 7 wereldwonderen zien. En wat voor 1!!!!!! Misschien wel de meest indrukwekkendste van alle 7 die er zijn. Zoveel geschiedenis, zoveel verhalen en nog meer dingen die de mensheid nog niet weet hoe het toen ging.
    Wij hebben een deel van de Incatrail gelopen, misschien is de gehele Incatrail nog wel beter als je meer tijd hebt.
    Daarnaast hebben wij nog Huyana Picchu beklommen. De berg in het park. Op 3500 meter hoogte zie je MP nog beter dan beneden....

    Echt een wereldwonder die je gezien MOET hebben...

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 14 reviews
    2 waarderingen

    “Erg toeristisch”

    Geplaatst 28-10-2017

    Machu Picchu is erg indrukwekkend, alleen verpestte de hoeveelheid toeristen voor mij de magische sfeer. Bovendien betaal je er veel voor! Naarmate de dag vordert wordt het wel steeds rustiger en kan je meer je eigen gang gaan. Je kunt beter een van de andere mooie incasteden bezoeken waar je wel het rijk alleen hebt :)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 21 landen bezocht
    26 reviews
    5 waarderingen

    “Once in a lifetime”

    Geplaatst 28-10-2017

    Niet de officiële inca trail maar met de inca jungle trail richting Machu picchu. Het is leuk om naar iets toe te werken. De jungle trail is avontuurlijk met mountainbiken, raften, ziplinen en een wandeling over een stuk van de officiële inca trail. Machu picchu zelf is toeristich maar een once in a lifetime. Wat een magische en bijzondere plek. Tip: Boek de laatste trein terug of blijf een nachtje slapen in Aqua calientes. Zo kun je blijven tot sluitingstijd en heb je aan het eind het hele park voor je zelf!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 28 landen bezocht
    16 reviews
    1 waardering

    “Machu Picchu ”

    Geplaatst 28-10-2017

    Tijdens een reis door Peru kan Machu Picchu zeker niet ontbreken. Ik heb zelf de salkantay trek gedaan. Deze kan ik zeker aanraden! De dag op machu Picchu hadden we helaas wel wat regen maar het was nogsteeds super mooi!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 18 landen bezocht
    26 reviews
    5 waarderingen

    “Perfecte beloning na de Inca Trail ”

    Geplaatst 28-10-2017

    Na de zware tocht van 4 dagen is het aankomen bij de Machu Picchu de perfecte beloning. De bouwwerken hier zo zo ontzettend indrukwekkend. Na al die jaren ziet het er nog steeds zo mooi uit. Aan ieder detail is gedacht en er zitten zo veel bijzondere betekenissen achter ieder bouwwerk dat je ziet. Het is dan ook zeker aan te raden om samen met een gids door Machu Picchu te wandelen, omdat je anders veel over het hoofd ziet. Wij waren dan ook ontzettend blij met onze gids Mario die ons al vier dagen alles over de Inca´s (zijn voorouders) had verteld tijdens het lopen van de Inca Trail. Wat wel jammer is, is dat sinds de aanleg van het spoor steeds meer dagjesmensen op de Machu Picchu afkomen. Helaas hebben zij lang niet altijd respect voor de omgeving en de historische bouwwerken. Het dorpje Aguas Calientes, van waaruit je weer een trein terug kunt nemen, is dan ook erg toeristisch.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 16 landen bezocht
    13 reviews
    4 waarderingen

    “Magisch Machu Picchu”

    Geplaatst 28-10-2017

    Bezoek in juli 2016:
    Het hoogtepunt van mijn Peruaans avontuur, evenals vele anderen. Wij hadden een tour met een busje genomen naar de 'hydroelectrica', om vanuit hier de 11 kilometer naar Aguas Calientes te lopen - de uitvalsbasis voor Machu Picchu. Een zware tocht met veel bagage en niet het makkelijkste wandelpad naast het spoor, maar al een ervaring op zich door geweldige natuur. Eenmaal aangekomen in Aguas Calientes snel onze spullen gedropt in het hotel, om vanuit daar het restaurant op te zoeken waar onze touraanbieder voor ons gereserveerd had. Vervolgens vroeg naar bed om om 4 uur te tocht naar boven te kunnen maken en de hoge trappen naar Machu Picchu te kunnen beklimmen. Een hels karwei op de vroege ochtend, maar het uitzicht vervolgens zó ontzettend waard. Wij hadden ervoor besloten om nog een nacht in Aguas Calientes te verblijven (veel mensen blijven maar één nacht) en konden rustig en relaxt op alle gemak alles bekijken en bewonderen. Ook de pizza in het overpriced restaurant smaakte opperbest. Nadat we de bus terug hadden genomen naar Aguas Calientes ook die avond weer vroeg naar bed want we waren op. Op van een top ervaring, die hopelijk nog velen mogen ervaren! ...

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 13 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Jungle Inca Trail”

    Geplaatst 26-10-2017

    de 4 daagse jungle inca trail! wat zal ik er over zeggen? ontzettend gaaf maar ook wel redelijk zwaar. een combinatie van hiken en leuke dingen doen zoals mountainbiken, raften en ziplinen! de nacht voor macchu picchu verbleven we in een hostel in Aguas Calientes. Daarna vroeg eruit om 04:00 om op tijd bij macchu picchu te zijn! wauw wat is dit mooi.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 42 landen bezocht
    13 reviews
    5 waarderingen

    “Een plek om nooit meer te vergeten”

    Geplaatst 21-10-2017

    Wij sliepen de nacht voor ons bezoek aan Machu Picchu is Aqquas Calientes. Hierdoor konden we 's ochtend vroeg om 4.00 uur met de eerste bus naar Machu Picchu. Dit is een aanrader, want veel toeristen willen Machu Picchu bezoeken en dan is het tenminste nog niet zo druk. Toen wij eenmaal boven waren en de mist wegtrok werd Machu Picchu als een plaatje zichtbaar. Een plek om nooit meer te vergeten!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Machu Picchu reiservaring en tips!

Ben jij in Machu Picchu geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Peru specialisten

NRV

NRV

NRV heeft een ruim aanbod van rondreizen naar Peru, zowel privéreizen als groepsrondreizen, waaronder een combi-reis met Bolivia!
Bezoek website


Riksja Peru

Riksja Peru

Stel zelf de Peru reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Guido, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Peru reisorganisaties

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Individueel & groeps.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook int. groepen!
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Goedkope rondreizen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Incl. wandelreizen Peru.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Peru

Vliegtickets naar Peru


Meer over vliegen naar Peru

Hotels in Peru zoeken

Hotels in Peru zoeken

Boek je rondreis naar Peru

NRV
1. NRV

Privé- en groepsreizen.
Bezoek website

Riksja Peru
2. Riksja Peru

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Peru rondreizen


Vliegtickets Peru

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Peru
V.a. 670 Meer over vliegen naar Peru