In Nazca geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 10 Nazca reiservaringen

De Nazcalijnen

De Nazca-lijnen zijn waarschijnlijk in de eerste eeuw na Christus door de Nazca-indianen gemaakt en vanwege de droogte in het gebied duizenden jaren bewaard gebleven. Sinds 1994 staan de lijnen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ze werden waarschijnlijk in het midden van de 16e eeuw ontdekt. Sindsdien hebben vele archeologen er onderzoek naar gedaan en geprobeerd de betekenis te achterhalen. Waarom en hoe de figuren gemaakt zijn, is nooit duidelijk geworden. Er zijn mensen die zeggen dat de indianen buitenaardse krachten hadden, omdat ze alleen vanuit de lucht goed te zien zijn. Anderen beweren dat de lijnen voor de goden gemaakt zijn. Enig bewijs is er nooit gevonden.

Vliegtickets Peru

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Peru
V.a. 670 Meer over vliegen naar Peru

Overnachten in Nazca

Vergelijk alle hotels in Nazca
Bekijk hotels

Verschillende figuren

Nazcalijnen

Spin figuur in het zand.

Er zijn in totaal honderden lijnen in het zand te zien, verschillend van vorm, lengte en dikte. De lijnen zijn nergens heel diep, maar sommige zijn honderden meters lang. Het totale gebied bestrijkt zo’n 600km2. Er zijn lijnen die dieren vormen zoals een spin, aap, condor, hond, slak, slang, etc; maar er zijn ook vormen die niet goed thuis te brengen zijn. De meeste figuren zijn op het vlakke stuk gemaakt en deze zijn het best bewaard gebleven. Op de heuvels er omheen zijn er ook enkele gemaakt, maar deze zijn wat minder goed zichtbaar tegenwoordig.

Over de Nazcalijnen heen vliegen

Nazcalijnen

Vlieg met een vliegtuig over de Nazcalijnen heen.

Vanaf de grond zijn de figuren eigenlijk niet goed te zien, het beste is om er overheen te vliegen. Vanuit de lucht zijn de figuren duidelijk zichtbaar en goed te onderscheiden. Vanaf de plaats Nazca is er de mogelijkheid om samen met een piloot in een klein vliegtuigje over de figuren heen te vliegen, meestal zo’n 20 minuten lang.

Overnachten in Nazca

Markt in het stadje Nazca

Markt in het stadje Nazca.

Ondanks dat Nazca is erg klein en eigenlijk vrij saai woestijnstadje is, is het vanwege de Nazcalijnen erg geliefd bij toeristen. Er zijn dan ook in verschillende prijsklassen overnachtingsmogelijkheden. Je kan er ook voor kiezen om in Ica te vernachten, een wat groter stadje ten noorden van Nazca. Ica is bekend vanwege de druivenplantages en de zoete wijn die er gemaakt wordt. Bovendien ligt het vlakbij Pisco, waar het bekendste Peruaanse drankje Pisco Sour vandaan komt.

Reizen naar Nazca – hoe kom je er?

Vanaf Lima (ca. 6-8 uur) en Arequipa (ca. 9 uur) gaan er bussen die via Ica en Pisco ook naar Nazca rijden; er is geen vliegveld of treinstation dus de bus of een privé-taxi is je enige optie. Vanaf Ica is het nog zo’n 2 à 3 uur per bus.

Top 3 Peru specialisten

NRV
NRV

NRV heeft een ruim aanbod van rondreizen naar Peru, zowel privéreizen als groepsrondreizen, waaronder een combi-reis met Bolivia!
Bezoek website

Riksja Peru
Riksja Peru

Stel zelf de Peru reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Guido, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Nazcalijnen

Nazca is het hele jaar door goed te bezoeken. Het is er droog en warm en het hele jaar door ongeveer dezelfde temperatuur van rond de 20 graden. Er valt nagenoeg geen regen. Er is dus eigenlijk niet een echte beste reistijd om de lijnen te zien: dat kan altijd!

Reisinspiratie

Alle Peru artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Peru

Bekijk de top 10 Peru rondreizen

10 Nazca reiservaringen en tips



  • 18 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Vlieg erover heen!”

    Geplaatst 18-11-2017

    Pak je kans en vlieg over de Nazca lijnen. De misselijkheid achteraf is het absoluut waard. Vanuit de lucht heb je zo'n mooi uitzicht over niet alleen de Nazca lijnen, maar ook de hele omgeving en de afwisseling van landbouwgrond en rotsformaties. Gaaf!! De omgeving van Nazca heeft diverse bezienswaardigheden, waaronder de uitkijktoren bij de boom (Nazca figuur), geboortehuis van Maria Reich (heeft de Nazca lijnen onderzocht), Aquaduct en catacomben. Luguber, maar wel bijzonder om te zien hoe de mensen destijds werden begraven.

    Tips: boek op tijd een vlucht boven de Nazca lijnen en houd rekening met een lange wachttijd bij het vliegveld. Dit omdat er diverse bedrijven zijn en ze om het uur ongeveer een starttijd krijgen. Houd rekening met het ergste scenario (zandstorm) en een canceling van je vlucht. Als je flexibel bent in vertrektijd, houd dan ruimte in je schema.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 36 landen bezocht
    13 reviews
    3 waarderingen

    “Nazcalijnen vanuit de lucht”

    Geplaatst 08-11-2017

    Tijdens een rondreis in Peru ook gestopt in het plaatsje Nazca om in een vliegtuigje de wereldberoemde Nazcalijnen vanuit de lucht te bekijken. Het is een leuke ervaring, maar persoonlijk vond ik het niet zo speciaal dat het me het geld (100 dollar) waard was.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 19 landen bezocht
    27 reviews
    4 waarderingen

    “Dit moet je zien vanuit de lucht”

    Geplaatst 08-11-2017

    Nazca is de plek waar je naar toe moet om met een leuk klein vliegtuigje de Nazcalijnen vanuit de lucht te zien. In het echt is het nog indrukwekkender dan dat de plaatjes doen vermoeden. Meerdere keren per dag vliegen de kleine, trillende vliegtuigjes over de lijnen. Een beter uitzicht kun je niet krijgen! Let er wel op dat je niet heel comfortabel zit. Je wordt aardig heen en weer geslingerd als het weer een beetje tegenzit. Een sterke maag (die niet net gevuld is) is dus wel handig.
    Het stadje Nazca heeft verder niks te bieden behalve een plek om te overnachten. Wij hebben dit als dagtrip geboekt en zijn dus na onze vlucht over de lijnen doorgereden naar onze volgende bestemming. 1 dag is dus ook meer dan genoeg in Nazca!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 18 landen bezocht
    26 reviews
    5 waarderingen

    “Nazca lijnen vanuit de lucht ”

    Geplaatst 28-10-2017

    Nazca staat natuurlijk bekend om de wereldberoemde Nazca lijnen, tekeningen op de grond waarvan het een raadsel is hoe ze ooit gemaakt zijn. De tekeningen zijn zo groot dat je ze vanaf de grond niet kunt zien, daarom is het leuk om een vliegtuigje te boeken en ze vanuit de lucht te bekijken. Neem wel een reistabletje in vooraf, want in 20 minuten tijd maak je heel wat rondjes. Zorg er ook voor dat je een goede (en meestal ook wat duurdere) luchtvaartmaatschappij kiest. Er zijn in het verleden namelijk wel eens wat ongelukken gebeurd.

    Veel mensen komen alleen voor de Nazca lijnen en gaan dan meteen weer door. Toch is het plaatsje Nazca ook de moeite van het bezoeken waard. Het is niet heel groot, maar rondom het Plaza de Armas zijn wat lekkere restaurantjes te vinden en het heeft een gezellige Peruaanse sfeer. Blijf er alleen niet te lang, want je hebt het snel gezien.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 21 landen bezocht
    13 reviews
    2 waarderingen

    “Raadselachtige tekeningen en lijnen”

    Geplaatst 17-04-2017

    Na diverse boeken over de nascalijnen te hebben gelezen was het een bijzondere ervaring om ze 'in real life' te mogen aanschouwen. Je kunt ervoor kiezen om ze vanuit een toren te bekijken, maar om echt een goede indruk van de omvang van de raadselachtige tekeningen in de woestijn te krijgen kun je er beter voor kiezen om met een van de kleine vliegtuigjes over het gebied te vliegen. Het s een winderig gebied en de tekeningen worden met de vliegeltip aangewezen dus een sterke maag is absoluut een pre. Maar lukt het om je maag in bedwang te houden dan wordt je beloond met een schitterend uitzicht op de diverse tekeningen en diverse lijnen waarvan nog altijd niet bekend is hoe deze zijn ontstaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 23 landen bezocht
    12 reviews
    1 waardering

    “Flying!”

    Geplaatst 18-01-2016

    Van te voren had ik bedacht dat ik niet perse over de Nazcalijnen hoefde te vliegen. toch wel prijzig en had natuurlijk wel van de ongelukken gehoord. Daarbij had ik niet echt een feeling bij de Nazca lijnen. Maar onder invloed van mijn reisgenoten, toch besloten in dat zes persoons vliegtuigje te stappen. Super spannend, het is toch anders als een 'gewoon' vliegtuig. Raampje open, kotszakje in de hand en al rammelend gaan met die banaan.
    Dat vliegen in het vliegtuigje over de woestijn, dat maakt het bijzonder. De lijnen zijn ook bijzonder, maar ik vond ze qua grootte nog al tegen vallen, ik moest soms wel even goed kijken om er nou daadwerkelijk iets in te zien. Maar het uitzicht en het idee dat je in zo'n klein vliegtuigje zit, maken het een unieke ervaring!
    Het stadje Nazca is niet bijzonder, prima om even een hapje te eten en boodschapjes te doen.

    Vanuit Nazca een andere bijzonder uitstapje gemaakt naar Chauchilla Cemetery. Midden in de uitgestrekte woestijn een verzameling van Mummies. Beetje creepy, maar wel mooi en authentieke beelden!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 5 reviews
    1 waardering

    “Indrukwekkende lijnen, vliegen optioneel”

    Geplaatst 04-01-2016

    Er zijn twee manieren om de lijnen te zien. Of je geeft een dollar uit en beklimt een toren waarvan je je afvraagt of ie zelfs maar 5 dikke Amerikanen houdt. Je ziet dan twee lijnen goed, en op je gemak. Als je weinig budget hebt, snel misselijk wordt of niet per se alle lijnen hoeft te zien, heb je hier genoeg aan. Je kunt uiteraard ook een vliegtour nemen. De vliegtuigen anno 2015 zouden veilig moeten zijn, iets wat ze vroeger absoluut niet waren. Ik heb dit zelf niet gedaan, maar mensen van mijn groep wel. Het is vrij duur, je ziet veel meer lijnen, je wordt er misselijk van, en het gaat allemaal vrij snel en schokkerig. Of dat iets voor jou is, moet je zelf maar inschatten. Maar de lijnen zijn geweldig om te zien, ook gewoon vanuit de toren.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 25 landen bezocht
    21 reviews
    8 waarderingen

    “Vliegen over de lijnen”

    Geplaatst 21-12-2015

    Vooraf erg getwijfeld of we wel of niet over de lijnen zouden gaan vliegen.. Maar het is echt een aanrader!! We vlogen met Aero paracas, deze maatschappij is ook echt een aanrader! Ik vond de prijzen erg meevallen en het waren super vriendelijke mensen. Bovendien hadden we het geluk dat we met z'n tweeen in 1 vliegtuigje mochten, romantiek ten top :). Het vliegtuig vliegt vlak boven de lijnen en ze doen er alles aan om je het zo goed mogelijk te laten zijn.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 27 landen bezocht
    18 reviews
    5 waarderingen

    “Vanuit de lucht, prachtig!”

    Geplaatst 04-12-2015

    Het plaatsje Nazca is niet heel bijzonder. In een middag heb je het wel gezien. De reden om er te verblijven, is voor velen, en voor mij ook, de uitvalsbasis om de nazca lijnen vanuit de lucht te zien. De enige echte manier om de bijzondere figuren te bewonderen. De vliegtuigjes gaan af en aan, de hele dag door. Het zijn oude Cessna's en om de figuren goed te kunnen zien, maken zij diverse scherpe bochten. Een sterke maag is dus heel fijn, eet niet teveel van te voren! Maar het is zeker de misselijkheid waard!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 12 landen bezocht
    10 reviews
    6 waarderingen

    “per vliegtuig”

    Geplaatst 04-09-2015

    Wij kozen er voor om de Nazca lijnen vanuit een vliegtuigje te bezichtigen. Niet goedkoop, maar volgens mij de enige optie om de lijnen echt goed te zien. Het vliegtuigje zigzagde over de verschillende figuren heen zodat we ook echt mooie foto's konden trekken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Nazca reiservaring en tips!

Ben jij in Nazca geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Peru specialisten

NRV

NRV

NRV heeft een ruim aanbod van rondreizen naar Peru, zowel privéreizen als groepsrondreizen, waaronder een combi-reis met Bolivia!
Bezoek website


Riksja Peru

Riksja Peru

Stel zelf de Peru reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Guido, de reisspecialist die er woont. Met hem stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

Meer Peru reisorganisaties

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Individueel & groeps.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook int. groepen!
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Goedkope rondreizen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Incl. wandelreizen Peru.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Peru

Vliegtickets naar Peru


Meer over vliegen naar Peru

Hotels in Peru zoeken

Hotels in Peru zoeken

Boek je rondreis naar Peru

NRV
1. NRV

Privé- en groepsreizen.
Bezoek website

Riksja Peru
2. Riksja Peru

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

Better Places
3. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Peru rondreizen


Vliegtickets Peru

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Peru
V.a. 670 Meer over vliegen naar Peru