Laatst bijgewerkt op 13 november 2019

Oude koopmanshuizen met lampionnen aan de gevels, smalle straatjes, kleine kraampjes, fraaie tempels en sfeervolle noedelrestaurantjes. In het authentieke historische stadje Pingyao wandel je door het ‘echte’ China.

Pingyao

Door de rappe modernisering van China zijn authentieke stadjes steeds minder aanwezig. Of ze worden overlopen door toeristen, zoals Lijang. Bezoek liever het paar honderd jaar oude Pingyao, een prachtig bewaard gebleven bankiersstadje uit de Mingdynastie. Een bestemming die nog altijd perfect de sfeer uit het oude China weergeeft. In 1997 werd Pingyao op UNESCO’s Werelderfgoedlijst geplaatst en daar hoort het stadje ook zeker in thuis. Binnen de stadsmuren zijn verschillende attracties die je kunt bezoeken (de stad zelf is gratis, voor attracties kan een combinatieticket gekocht worden). Onder andere de oude banken, heilige tempels en musea zijn interessant, maar rondlopen door Pingyao zelf is toch wel het allerleukst.

De oude stadswal

Pingyao

Een uniek onderdeel van Pingyao is zijn oude stadswal, die er nog net zo uitziet als honderden jaren geleden. Klim naar boven en check het geweldige uitzicht over de vallei, de traditionele daken en de gezellige straatjes. Het stadje bestaat uit een paar duizend huizen, via de stadswal loop je in slechts 6km geheel rondom.

Beste reistijd

Net voor het begin van de zomer, in de maanden april en mei is de beste reistijd. Het is er dan nog niet zo druk en vooral de temperaturen rond de 25 graden maken deze maanden aangenaam.

Hoe kom je er?

Pingyao is gelegen in de provincie Shanxi en is per (nacht)trein goed te bereiken. Deze neem je vanuit Beijing of Xi’an, bijvoorbeeld als tussenstop tussen die twee.


 ,

Gemiddelde beoordeling: 4.7 16139 - reviews totaal

1 reactie

  • avatar
    Manouk Bob op 28-08-2014
    Gast

    Pingyao staat echt nog op de wishlist. Lijkt me een supermooi en authentiek stadje!

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)