Profiel | 27 Vakantiedagen.nl

Ayla de Wit

6 reviews, 22 landen bezocht, 6 waarderingen

 • Naam:
 • Leeftijd:
 • Woonplaats:
 • Lid sinds:
 • Favoriete werelddeel:
 • Favoriete land:
 • Favoriete stad:
 • Favoriete keuken:
 • Landen bezocht:

6 ervaringen van Ayla de Wit


 • 7,6

  Ierland

  “Ring of Kerry: sprookjesachtig en rauw”

  Geplaatst 23-08-2014, gereisd in mei 2013, 2 weken lang, bezocht met vrienden, zelfstandig

  In Ierland heb ik de Ring of Kerry bezocht, een prachtig gebied, aan de ene kant sprookjesachtig, aan de andere kant rauw. Prachtige natuur die heel anders is dan die van bijv. de mediterrane Europese landen.

  Cultuur en bezienswaardigheden: ik ben voornamelijk de natuur in geweest, maar heb ook een aantal plekken bezocht als een oud kasteel. Mooie, imposante, historische plekken. Wel wat weinig opties en variatie. Wel ook wat boerderijen en lokale wolverwerkingsplaats bezocht, wat mooi en interessant was.

  Gastvrijheid: was erg groot. De Ieren zijn erg vriendelijk, nieuwsgierig, en vertellen je graag meer over hun land en gebruiken.

  Natuur: prachtig. Ga vooral eens met de auto op pad en stop gewoon op plekken die je mooi vindt. Maar de grootste tip: GAP OF DUNLOE! Echt prachtig en de urenlange wandeling (als je wilt) meer dan waard!

  Stranden: Ierland is niet echt een land waar je op het strand gaat liggen. Wel zijn de "stranden," ofwel plekken aan het water, vaak erg mooi om te zien, met vaak bijzondere rotspartijen in het water.

  Eten: we hebben prima gegeten, maar kwamen continu dezelfde keuzes tegen. De keuze bestond meestal uit lam, heek, en een andere keus. Lam met een muntsausje vond ik erg lekker. Overigens geld in Ierland de traditie de lunch evenals het diner in 2 of 3 gangen te doen, waardoor je ook vaak bij je lunch eindigt met iets zoets.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ierland:

  Gap of Dunloe • Skellig eilanden • Killarney

  Mijn Ierland beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 9
  • Eten: 7
  • Stranden: 7

  1


  • 0 landen bezocht
   4 reviews
   0 waarderingen
   Geplaatst op 28 januari 2016 19:23

   Ierland prachtig om te wandelen,zelf de Wicklow way gedaan in 2015

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


 • 7,2

  Maleisië

  “Maleisië: multicultureel & multiculinair”

  Geplaatst 23-08-2014, gereisd in november 2014, 2 weken lang, bezocht met partner, zelfstandig

  Wij zijn in West-Maleisië geweest, dus deze review gaat alleen over het Westelijke deel. De vele uiteenlopende religies en achtergronden brengen de bijbehorende diverse gebruiken met zich mee, wat het land erg divers en interessant maakt. Je blijft er ontdekken. Ook is er veel prachtige natuur.

  Cultuur en bezienswaardigheden: zoals gezegd erg divers. In Maleisië zijn de religies hindoeïsme, boeddhisme, islam en christendom allemaal merkbaar aanwezig. Dat is een heel interessante mix. Elk met bijzondere gebruiken en bezienswaardigheden, zoals eigen tempels / kerken / moskeeën. In Kuala Lumpur zijn alle galleries en musea gratis te bezoeken, wat erg prettig is met een beperkt budget. In de stad is ook veel bijzondere architectuur te zien. Tip: tegenover de "twin towers" ligt een hotel waar je op de 32e verdieping 's avonds met een prachtig uitzicht (op de torens) tijdens happy hour voordelig kunt genieten van een cocktail. Wel reserveren of op tijd komen, als je van het optimale uitzicht wil genieten. Tip 2: de Batu Caves net buiten de stad. Heel makkelijk zelf te bezoeken met de metro. Dit is een hindoetempel op een bijzondere plek: in een grot, met een gigantisch gouden beeld naast de hoge trappen die je moet betreden om de tempel te bereiken.

  Gastvrijheid: over het algemeen hebben we ons wel welkom gevoeld, maar in Kuala Lumpur hing vanwege de grote diversiteit aan religies een wisselende sfeer. Als je met het warme weer kiest voor wat "minder bedekkende" kleding, waarbij bijv. schouders te zien zijn, kun je op sommige plekken schuin aangekeken worden.

  Natuur: Vooral in de Cameron Highlands hebben we mooie plekken gezien. Tips hier zijn de theeplantages en het mossy forest. We hebben er even over getwijfeld in een tour op zoek te gaan naar de bekende grootste bloem ter wereld, maar hebben even bij andere reizigers geïnformeerd en zij vonden dit erg tegenvallen. (Veel zoeken, weinig vinden, verwelkte bloemen, enz). We hebben helaas geen jungle meer kunnen bezoeken, maar hebben hier ook veel mooie verhalen over gehoord.

  Stranden: voor mooie stranden moet je waarschijnlijk op Oost-Maleisië zijn. Wij zijn op Penang naar het strand geweest, wat wel fijn was maar weinig bijzonders. Het was wel een erg leuke ervaring hier op de fiets naartoe te gaan (onderweg kom je veel tegen en je hebt continu een mooi uitzicht op het water).

  Eten: veel religies / achtergronden, is divers eten. Op veel plekken in Maleisië, maar vooral op Penang, heb je een soort verzameling van foodstands, die in een kring rondom tafels met stoelen staan. Je bestelt iets en geeft aan waar je gaat zitten. Als het klaar is komen ze het brengen. Op deze manier kun je heel gemakkelijk en goedkoop van alles proeven. Wanneer je eenmaal zit komt iemand vragen of je wat wil drinken, waarop wij meestal een verse sap bestelden: heerlijk fris en van bijna elk fruitsoort kun je wel een sapje krijgen. We hebben heel erg van het eten genoten! Vooral omdat je zo makkelijk zoveel verschillende dingen kon proberen (en omdat het gewoon heel erg lekker was natuurlijk, en goedkoop). Bezoek in Kuala Lumpur ook Little India. Voor het lekkere eten, maar ook voor de kleurrijke vormgeving van de wijk.

  Bereisbaarheid: Goed. Vooral de wegen zijn in vergelijking met Thailand een stuk fijner. Weinig gedoe bij de grens. Bereid je wel voor op veel bochten wanneer je de Cameron Highlands bezoekt.

  Prijs: heel goed. Bijna alles is goedkoop. Eten en drinken soms nog wel goedkoper dan in Thailand, en bijna altijd kwalitatief erg goed.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Maleisië:

  Cameron Highlands • Kuala Lumpur • Penang

  Mijn Maleisië beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 6
  • Natuur: 8
  • Eten: 8
  • Stranden: 6

  0

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


 • 7,8

  Hongarije

  “Cultuur en feest, maar ook heerlijke wijn!”

  Geplaatst 11-08-2014, gereisd in september 2012, 2 weken lang, bezocht met partner

  In 2010 heb ik Budapest bezocht tijdens een interrailtrip. De ontzettend levendige cultuur, zowel historisch gezien als hedendaags, de veelzijdigheid van de stad (cultuursnuiven, winkelen, uitgaan, architectuur, vernieuwing) en het uitgaansleven vroegen om nog een bezoek. In 2012 ben ik teruggegaan, en bezocht ik naast Budapest ook Pecs en Eger.

  Cultuur en bezienswaardigheden: Budapest biedt veel historische bezienswaardigheden die een bezoek meer dan waard zijn, maar vergeet daarnaast niet te kijken naar hedendaagse cultuuruitingen. Zo zijn wij in hele toffe musea en galleries terecht gekomen, waar ik helaas de naam niet meer van weet. Bezoek ook eens één van de Thermal Baths, prachtig en lekker verkoelend op hete dagen. Ga je naar Pécs (culturele hoofdstad 2010) vraag dan eens waar de kunstacademie is en neem een kijkje. Het gebied er rondomheen (Zsolnay Cultural Quarter) is prachtig "ge-restyled" en je kunt hier ook heerlijk iets eten of drinken. Er zijn ook theaters, die waren helaas gesloten toen wij er waren. Wel was er een festival (we waren er in september) waar je elke avond heen kon. Hier kon je heerlijk eten, drinken, en naar live muziek luisteren. Eger heeft ook een aantal mooie bouwwerken (maar vooral lekkere wijn). Voor de technoliefhebbers onder ons: bezoek een feestje op de boot A38!

  Gastvrijheid: De Hongaren hebben wij als zeer gastvrij beschouwd. De politie en machthebbers zijn echter erg streng, kunnen geen Engels en dulden geen greintje tegenspraak.

  Natuur: wij hebben voornamelijk steden bezocht. Vanuit de trein zagen de bergen er wel mooi uit :).

  Eten (en drinken!): je kunt in Hongarije prima eten. Eger staat bekend om de rode wijn, Bikaver genoemd (stierenbloed). Veel Hongaren lopen hier gewoon met wijnglazen over straat. Een tip is om hier een wijnproeverij te doen. In Eger hebben we heerlijk wild gegeten bij Feherszarvas Vadasztanya, met zijn enorm foute interieur, maar mét live pianospeler. Er waren maar 3 tafeltjes bezet maar toen wij de eerste hap namen hadden we absoluut geen spijt meer dat we toch naar binnen waren gegaan! In Pécs hebben we weinig leuke restaurantjes gevonden maar raadt ik het genoemde festival aan, mocht je er rond die tijd zijn. En een tip voor overal: probeer verschillende fresh lemonades, heerlijke verfrissers!

  Bereisbaarheid: met de trein zeer goed te doen. Let op: in Budapest moet je wat tramkaartjes vooraf inslaan. Vaak doen de automaten het niet, maar er vindt continu controle plaats en als je gepakt wordt, heb je dikke pech.

  Prijsniveau: goed(koop).

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

  Budapest • Pécs • Eger

  Mijn Hongarije beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 7
  • Natuur: 7
  • Eten: 8
  • Stranden: N.v.t.

  0

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


 • 8,0

  Cambodja

  “Confrontatie en gastvrijheid”

  Geplaatst 11-08-2014, gereisd in november 2012, 2 weken lang, bezocht met partner

  Toen wij nog in Vietnam waren, onderweg naar Cambodja, las ik zoals vele anderen het enorm indrukwekkende boek 'first they killed my father.' Het is heel bizar om te lezen wat zich recent nog heeft afgespeeld in Cambodja. En al is het confronterend, toch raad ik iedereen aan de beruchte "killing fields" en "Tuol Sleng" te bezoeken. Als je nu denkt dat een bezoek aan Cambodja alleen maar zwaarbeladen is: dat is het zeker niet. De mensen zijn zeer gastvrij en oprecht geïnteresseerd (op dat gebied een verademing wanneer je vanuit Vietnam komt), het eten (Khmer Food) is echt heerlijk, en een bezoek aan Angkor Wat is heel indrukwekkend en maakt je nieuwsgierig / fantasierijk over hoe enorm anders men hier vroeger geleefd heeft.

  Cultuur / bezienswaardigheden: ons bezoek begon met het zwaarste gedeelte: het bezoeken van de beruchte killing fields waar in de recente oorlog vele onschuldige mensen en kinderen op zeer brute wijze om het leven werden gebracht, en Tuol Sleng, een voormalige basisschool waar gevangenen als martelaren hun laatste bestemming vonden voor de killing fields (een bijna ondenkbaar contrast). Al is het zwaarbeladen, een bezoek draagt heel erg bij aan je bewustwording en maakt een onuitwisbare indruk. Wat betreft bezienswaardigheden mag Angkor Wat, het enorme bijna 1000 jaar oude tempelcomplex, niet ontbreken. Ga vroeg en probeer een prachtige zonsopkomst mee te pakken. Bedek wel je schouders, uit respect voor de cultuur, maar ook omdat je anders niet overal toegelaten wordt. Een leuke en minder bekende bezienswaardigheid, vonden wij het eilandje midden in de Mekong nabij Kratie. We hebben hier een hele dag lekker rondgefietst, en nog het meest genoten van onze lunch. We hebben bij een Homestay gevraagd of we er misschien iets konden eten. Dat kon, maar moest wel geïmproviseerd worden. We kregen koude biertjes (gekoeld met grote blokken ijs), een heerlijke maaltijd, en een heel leuk en gezellig gesprek met de eigenaren en hun vrienden.

  Gastvrijheid: de meeste Cambodjanen zijn erg gastvrij. Na ons bezoek aan Vietnam (wat qua natuur weer echt een aanrader is) waar de mensen enorm pusherig konden zijn, waren wij wat achterdochtig geworden. We kwamen er al snel achter dat Cambodjanen die een praatje met je aanknopen hier echter vaak helemaal geen bijbedoelingen bij hebben, oprecht geïnteresseerd zijn en soms: het gewoon leuk vinden een 'vreemdeling' te ontmoeten en hun Engels eens in het echt uit te proberen.

  Natuur: we hebben nabij Kratie geprobeerd om zoetwaterdolfijnen te spotten. Dit bleek iets saaier dan we dachten (heel anders dan de bekende beelden van TV) maar als je verwachtingen niet te hoog zijn, is het leuk om hier een tijdje te vertoeven. Wij zijn hierheen gegaan op de scooter, en kwamen onderweg van alles tegen, waaronder een tempel op een berg met een mooi uitzicht, en lokale bootraces (klein spektakel met veel vrolijke mensen en lekkernijen). Dit valt niet echt onder natuur, maar is het noemen wel waard.

  Stranden: wij hebben in Cambodja weinig stranden bezocht. Het strand op het eilandje bij Kratie was best mooi, leuk om overheen te lopen.

  Eten: zoals gezegd, Khmer Food vonden wij heerlijk! Probeer bijvoorbeeld Laap, of Fish Amok, waarbij vis in heerlijke kruiden in bananenblad wordt bereid. In restaurant Friends (Phnom Penh) kun je echt heerlijk eten, en steun je het project waarbij kinderen van straat worden gehaald en opgeleid tot kok of bediening.

  Bereisbaarheid: vooral per bus. De wegen zijn helaas erg hobbelig, de oorlog laat nog steeds veel sporen achter. Houd dan ook rekening met flinke vertraging, en neem per locatie de tijd.

  Prijsniveau: erg goed. Pas op met tuktuk-drivers: ze gaan echt flink ver boven de normale prijs zitten om je uit te proberen. Laat je niet gek maken.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cambodja:

  Phnom Penh • Angkor Wat • Kratie

  Mijn Cambodja beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 9
  • Natuur: 6
  • Eten: 9
  • Stranden: 7

  0

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


 • 8,0

  Thailand

  “Tempels, feest en hete curry”

  Geplaatst 11-08-2014, gereisd in oktober 2012, 4 weken lang, bezocht met partner

  Thailand is erg toeristisch geworden. Toch zijn wij erheen gegaan. Het land is dan natuurlijk ook niet voor niets zo geliefd: het heeft van alles wat, is niet duur, en in tegenstelling tot veel omliggende landen: je kunt tot diep in de nacht genieten van muziek en een koud biertje!

  Cultuur en bezienswaardigheden: Thailand is Boedhistisch, en je loopt dan ook overal tempels tegen het lijf. Zoek vooral de mooiste uit, ik vond in Bangkok Wat Pho erg mooi. Onder cultuur en bezienswaardigheden schaar ik in dit geval ook de Elephant Mahout training die wij hebben gehad (geweldig, je leert de verzorging van een olifant en bent echt met het dier in contact) en het Ziplinen, waarbij je op grote hoogte door de jungle 'slingert.' Allebei hele toffe dingen om te doen. Tip: niet alle tourorganisaties zijn even goed / diervriendelijk. Wil je erachter komen waar je het beste (niet) kunt boeken, vraag dan tips aan andere reizigers. Bangkok op zich is trouwens ook echt een bezienswaardigheid. Tips voor Bangkok: boek een fietstocht door de stad (zelf gaan is bijna niet te doen) en bezoek een bioscoop (een goedkope, niet de toeristische). Andere tips: bezoek de oude tempels van Sukothai en Ayutthaya. Blijf niet te lang want naast de tempels is weinig te zien / doen. Wij waren begin december in Ayutthaya, er was toen tot onze verrassing een heel feestelijke / niet-toeristische (avond)markt om de afsluiting van het jaar te vieren. Als je er in december bent zou ik zeker even informeren!

  Gastvrijheid: is groot. De Thaien zijn dan ook erg blij met hun levendige toeristenindustrie en maken hier dankbaar gebruik van.

  Natuur: is erg mooi, maar heeft niet zo'n onuitwisbare indruk achtergelaten als bijvoorbeeld Vietnam. Wil je veel van de natuur zien, neem dan even de tijd om goed uit te zoeken wat je waar kunt vinden. Wij hebben zelf erg genoten van de Erawan Waterfalls nabij Kanchanaburi, en van het snorkelen / het bezoeken van stranden rondom Koh Phi Phi. Ook hebben we in Chiang Mai scooters gehuurd en zijn we de natuur in de omgeving ingegaan, prachtig en we hadden de plekjes (bijna) voor onszelf!

  Stranden: wij hebben zelf niet heel veel stranden bezocht, maar vonden die op / om Koh Phi Phi erg mooi. Koh Toa schijnt ook erg mooi en relaxt te zijn. Wel even door het grote toeristengehalte doorbijten.. Soms helpt het om op een eiland een iets rustiger dorpje op te zoeken, als daar de mogelijkheid toe is. Tip: snorkelen of een duikcursus bij Koh Phi Phi.

  Eten: het eten in Thailand is heerlijk, vooral de beroemde curry's. Je kunt veel variëren, denk aan groene, gele of rode curry's, met garnalen, kip, rund of groente. Pad Thai, overal te krijgen, is ook erg lekker. Een limoentje erbij maakt alles lekker zoet en fris. Wij hoorden vooraf dat er soms veel mis kan zijn met de hygiëne. Daar hebben we zelf bijna niets van gemerkt. Tip: salades zijn bijna altijd HEEL HEET! Tip 2: zeg gewoon altijd 'no spicy.' Dan heeft het meestal net de goede pittigheid. Tip 3: op markten is vaak lekkere en hele goedkope sushi te krijgen. Tip 4: de meeste stalletjes langs de kant van de weg hadden naar ons idee WEL problemen met hygiëne. Daar hebben wij weinig van gegeten. Wel kwamen we soms een lokale foodmarket tegen waar lokalen aten: van dakloze tot zakenman. Een lekkere en leuke lokale ervaring om hier te gaan zitten en eten.

  Bereisbaarheid: er zijn veel reismogelijkheden, maar boek bij voorkeur vooral de trein een paar dagen vooraf. Dan ben je vaak goedkoper uit, en hoef je geen bed of stoel in een veel te koude aircocoupe te boeken. De wegen zijn soms wel en soms niet goed. Houd er wel rekening mee dat de Thaiën enorme snelheidsduivels en waaghalzen zijn! En houdt rekening met vertraging met de trein (wij zijn bijv. eens 2 uur later pas vertrokken). De prijzen voor OV zijn erg laag!

  Prijsniveau: goed. Je krijgt veel voor je geld. Sommige tours zijn wat duurder, let dan goed op wat je krijgt en informeer altijd bij verschillende operators als dat mogelijk is.

  Verder: in sommige omliggende landen ligt iedereen om 23:00 op bed, is alles gesloten en wordt soms zelfs de stroom afgesloten. We vonden het heerlijk om in Thailand weer te kunnen genieten van muziek en een biertje tot 02:00 of later. Er vinden veel backpackersfeesten plaats, waar wij niet helemaal op onze plek zaten, maar als je goed rondkijkt is er veel meer te doen 's avonds en 's nachts!

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Thailand:

  Bangkok • Chiang Mai • Koh Phi Phi

  Mijn Thailand beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 8
  • Eten: 8
  • Stranden: 7

  2

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


 • 8,0

  Vietnam

  “Toeters, scooters en scammers”

  Geplaatst 10-08-2014, gereisd in november 2012, 3 weken lang, bezocht met partner

  Ik heb enorm genoten van mijn bezoek aan Vietnam! Vooral de natuur was er prachtig. Het verschil tussen Noord en Zuid, vooral wat betreft de houding van de mensen, vond ik ook erg bijzonder om te zien. Qua 'bezienswaardigheid' zou ik vooral verwijzen naar de Vietnamezen zelf: wat zij zoal meenemen op de scooter is op zijn zachtst gezegd verrassend. Denk aan badkuipen, (levende) dieren, hele families, en grote meubelstukken. In de hoofdsteden gaat dit natuurlijk gepaard met een continu getoeter. Ik zou adviseren om in Noord te beginnen, dan is de cultuurshock het grootst :).

  Cultuur en bezienswaardigheden: Vietnam heeft natuurlijk een recente oorlogsgeschiedenis. Ik vond het erg interessant en indrukwekkend overblijfselen en musea te bezoeken die hieraan verwant zijn. Daarnaast zijn er veel (oude) tempels en andere bouwwerken te bezoeken, zoals bijvoorbeeld in Hoi An. Wat ik persoonlijk jammer vond was dat meer hedendaagse cultuuruitingen er enigszins bij inschoten. Tip: bezoek het Mausoleum waar Ho Chi Minh ligt opgebaard, al is het alleen om te zien hoe Vietnamezen hierop reageren. Ook erg indrukwekkend: het voormalig paleis in Saigon, waar het Noorden tijdens de Oorlog het zuiden wist te overmeesteren, en het nabijgelegen oorlogsmuseum met indrukwekkende foto's.

  Gastvrijheid: Toen wij in Vietnam arriveerden, hadden we meteen (ondanks voorzichtigheid) een scam aan onze broek hangen. Dat gaf ons geen goede eerste indruk van de gastvrijheid. Later trok dat bij. De conclusie die wij achteraf trokken: wanneer een Vietnamees het financieel goed heeft, is hij erg vriendelijk, behulpzaam en gastvrij. Helaas zijn er echter, ondanks de enorme economische vooruitgang van de afgelopen jaren, nog veel Vietnamezen die het financieel minder goed hebben. Zij trekken van alles uit de kast om je iets aan te smeren, en kunnen daarbij vaak pusherig zijn of je in de maling nemen. Tip: Wees zelf oplettend met wie je contact legt. Dat heeft ons heel wat mooie / gezellige / interessante momenten opgeleverd!

  Natuur: de natuur in Vietnam is adembenemend! Wij hebben ervoor gekozen de massatoeristenplekken, die je overal worden aangesmeerd, te mijden en voor rustiger, minder begaan gebied te kiezen.
  Tip 1: Cat Ba Island. Ze zullen je proberen over te halen met een grote toeristenboot Halong Bay te bezoeken. Een prachtige plek in de Golf van Tonkin. Wij kozen voor een plek vlak daarvoor, officieel net geen Halong Bay. Maar wel net zo mooi, minder toeristisch, en naast Limestones ook diverse mini-privéstrandjes te bezoeken. Wij kozen voor een trip met Asia Outdoors: een stel gepassioneerde Amerikanen die samenwerken met de lokale bevolking. Een prachtige dag waarop we met 6 anderen kayakten op de mooiste plekken, aten en karaookten (hilarisch) met lokale vissersmannen, en sliepen op de boot (nog nooit zo mooi wakker geworden).
  Tip 2: Babe Lake. Dit was ons alternatief voor Sapa. Sapa moet prachtig zijn, maar is enorm toeristisch en de hele bevolking is erop gericht hier gebruik van te maken. Babe Lake was OOK prachtig. Onze overnachtig was daarentegen niet in een hotel, maar bij bewoners thuis midden in de natuur, aan het meer. We bezochten in een klein groepje, onder begeleiding van een gids, de prachtige omgeving en bovenal: kleine dorpjes die bijna nooit bezoekers krijgen, totaal afgezonderd zijn van de rest van de wereld en daarom veel bijzonders laten zien (en proeven, zoals zelf gestookte corn wine).
  Tip 3: De Mekong Delta. Helaas lukte het ons hier niet een minder toeristische versie te vinden, maar de 2 dagen durende overtocht van Vietnam naar Cambodja over de Mekongdelta was desalniettemin erg bijzonder. Vooral de Homestay die we hier deden, waarbij we de avond doorbrachten door met de kinderen uit de buurt te spelen, en mee te helpen met koken, hebben prachtige herinneringen achtergelaten.

  Stranden: Vietnam heeft niet veel echt bijzondere stranden. Althans, niet voor zover wij hebben ontdekt. Wel hebben we heel leuk gesnorkeld nabij Nha Trang. Duiken werd niet aangeraden, omdat je veelal hetzelfde ziet als bij snorkelen, maar alleen meer geld kwijt bent.

  Eten: de Vietnamese keuken wordt niet voor niks geprezen. Ontbijten met een Pho Bo (noedelsoep met rundvlees) is dan ook echt geen straf (al kun je in de meeste hotels wel 'westers' ontbijten). Overal krijg je verse taugé en kruiden bij, waarvan wij de helft in dit land niet kennen. Tip: doe een (of meerdere) kookcursussen. Je leert de producten en kookwijze ECHT kennen, kan thuis heerlijk nagenieten en meestal eet je achteraf wat je gemaakt hebt + door de kok bereide lokale specialiteiten.

  Bereisbaarheid: Er zijn genoeg reismogelijkheden, maar in tegenstelling tot sommige omliggende landen is het vaak zaak goed vooruit te plannen. Het verkeer gaat niet snel en de wegen zijn hobbelig, maar daar kun je niets aan doen dan je erbij neer te leggen. Tip: op sommige plekken kun je goed op ontdekking uitgaan met een gehuurde scooter. Tip 2: koop vanaf je eerste bestemming een busticket waarmee je langs al je bestemmingen kunt gaan. De instapdagen zijn flexibel, en wij betaalden slechts 45 USD om van Noord naar Zuid te reizen met verschillende stops. De naam ben ik kwijt, maar vraag me in de comments als je meer wil weten en ik zoek het even op.

  Prijsniveau: goed. Tip: altijd afdingen, ze houden er rekening mee dat je dat gaat doen en gaan flink boven de prijs zitten.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

  Cat Ba Island • Babe Lake • Mekong Delta

  Mijn Vietnam beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 7
  • Natuur: 9
  • Eten: 9
  • Stranden: 7

  3

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren