5 reviews van Cindy

  • Geplaatst 16-11-2014 • gereisd november 2011 • 4 weken lang • alleen • groepsrondreis • met Baobab

    El Salvador was onderdeel van de Maya route, en dit land was nog in zijn authentieke staat. Niet iedere reisorganisatie doet dit land aan, maar ik vond het een verrijking op de Maya route en zeker de moeite waard!!
    Voor de Maya cultuur is een bezoek aan "Joyas del Cerén" absoluut een must. De tempels in Mexico, Guatamala en Honduras zijn vooral gebouwd en gebruikt voor de elite, koningen en goden. Het maya dorp "Joyas del Cerén" was een dorp zoals de boeren leefde. Hier kan je een kijkje nemen in een huis van de bevolking en het huis van de medicijnvrouw.
    In El Salvador is natuurlijk ook een tempel: "Tazumal", waar weer een andere bouwstijl aan ten grondslag ligt dan de tempels is Mexico, Guatamala en Honduras. Zeker ook een aanvulling op de wetenswaardigheden van de Maya cultuur!
    In Apaneca hebben we een dorpsfeest meegemaakt, waar wij onze ogen uitkeken maar ook de locals. Er was een kermis en een plaatselijke band die voor de kerk speelde. Erg leuk om dit mee te maken!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in El Salvador:

    Joyas del Cerén • Tazumal • Apaneca

    Mijn El Salvador beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 16-11-2014 • gereisd november 2011 • 4 weken lang • alleen • groepsrondreis • met Baobab

    Guatamala was onderdeel van de Maya route, en dit land heeft de meeste indruk op mij gemaakt. Een kleurrijk land met een diverse bevolking. Het hoogtepunt aan kleurrijkheid was de indianenmarkt "Chichi" in Chichicastenago. Wat een diversiteit aan kleur en producten!
    Het " backpackers" dorpje " San Pedro la Laguna" was een relax dorpje aan het meer van Atitlán. De ontspannen sfeer daar nam je automatisch over, heerlijk om daar op een terras te zitten met een lokaal drankje en uitzicht op het Atitlan meer! Ik heb daar een tocht te paard gemaakt door de kraters van de vulkanen, erg mooi om de natuur van dichtbij te zien op een manier waar je geen toerist tegenkomt.
    In Guatamala is het zeker een aanrader om een van de vulkanen te beklimmen (bijv. de Pacaya). Het is een zware tocht, maar ontzettend mooi. Je bent een met de natuur en deze is door de uitbarstingen in het verleden erg bijzonder te zien. Je ziet goed aan de begroeiing waar de afscheiding van het lava gelopen heeft.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Guatemala:

    Chichicastenago • San Pedro la Laguna • Antigua

    Mijn Guatemala beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 16-11-2014 • gereisd november 2011 • 4 weken lang • alleen • groepsrondreis • met Baobab

    Mexico was onderdeel van een Maya route. Veel tempels bezocht en hierdoor een goede indruk gekregen van de Maya cultuur: Chichén Itzá, Uxmal, Edzna, Palenque.
    Maar Mexico heeft meer! Ook gezwommen in de watervallen "Cascada de Misol-Ha" en "Las Cascades de Agua Azul", met heel herder blauw water (zoals de naam al zegt....).
    De Maya dorpen "Chamula" en " Zinacataán zijn zeker een aanrader om de Maya-cultuur van dichtbij te beleven. In Chamula is de meest bijzondere kerk aanwezig: de deur staat altijd open voor iedereen, of je nu katholiek bent of van indiaanse religie, iedereen is welkom. Ook bijzonder om te zien dat er sjamanistische rituelen plaatsvinden in deze kerk en hier kan je dus getuige van zijn! Een leuk dorpje daar in de buurt is San Cristobal, waar de locale markt zeker een bezoekje waard is.
    Indien je vanuit Playa del Carmen reist is XCaret een mooie samenvatting van de Maya cultuur in een soort pretpark verweven. Playa del Carmen was voor mij veel te toeristisch (zeker na een reis in de locale wereld), maar de show "Mexico Espectacular" vond ik een mooie samenvatting van de Maya reis.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mexico:

    Chichén Itzá • Palenque • Chamula

    Mijn Mexico beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 16-11-2014 • gereisd oktober 2012 • 2 weken lang • alleen • groepsrondreis • met Sawadee

    Jordanië vond ik een van de meest bijzondere reizen. De gastvrijheid die we hebben mogen ervaring in dit land is zo buitengewoon bijzonder. Overal waar je komt wordt je ontvangen met een kopje saliethee en de bewoners/ bedoeïenen zijn oprecht geïnteresseerd in hun bezoekers, waar ze ook echt de tijd voor nemen.
    De meest bijzondere ervaringen van deze reis zijn de ontmoeting van een van de grotbewoners in Petra. Door deze bedoeien heb ik Petra op een niet toeristische mandie kunnen zien. Tip: neem niet de hoofdweg, maar de route achter de hoofdweg naar de " High Place of Sacrifice". Deze route is nog authentiek en zeker de moeite waard!!
    Wadi Rum is het best te bewonderen vanaf de rug van een dromedaris (kameel in de volksmond). Op de locale manier zo een dag doorbrengen geeft een enorme rust. De "kamelendrijvers" kunnen de locale sfeer extra bijzonder maken door bedoeïen liedjes te zingen over het dagelijkse leven in de woestijn. Het mooiste is als je tevens een nacht doorkan brengen in een bedoeïenen tent en heerlijk onder de sterrenhemel in de woestijn in slaap kan vallen.
    Al met al een heel bijzonder en gastvrij land, waar ik met hele mooie herinneringen aan terug denk en wat zeker in de top van mijn bezochte landen staat.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Jordanië:

    Petra • Dana Natuurreservaat • Wadi Rum

    Mijn Jordanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 16-11-2014 • gereisd november 2010 • 3 weken lang • alleen • groepsrondreis • met Shoestring

    Sri Lanka heeft een diversiteit aan cultuur. Het Hindoeïsme en het Boeddhisme staan voorop en het is erg mooi te zien hoe deze 2 religieuze stromingen samen komen en op een goede, en tevens vriendelijke en respectvolle manier naast elkaar kunnen bestaan. De bewoners zijn gastvrij en vriendelijk (vooral de kinderen willen graag hallo zeggen). Het eten is divers en erg lekker (hoewel ik de pepers zou laten staan: deze kunnen erg scherp zijn!). Naast de vele tempels en stupa's biedt Sri Lanka ook mogelijkheden voor het maken van een olifantentocht, het kijken bij een olifantenweeshuis, het zien van de traditionele Kany dansers, een bezoek aan een ayuvedische kruidentuin, en nog veel meer. Een ayuvedische massage is zeker aan te raden, heerlijk! Ik heb deze reis in 2010 gemaakt. Toen was het noorden van Sri Lanka nog niet toegankelijk voor toerisme wegens de Tamul strijders, echter we hebben daar helemaal niets van meegekregen en hebben als groep ons altijd veilig gevoeld op dit gastvrije eiland! Bohoma Stuthi!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Sigiriya • Polonnaruwa • Anuadapura

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren