5 reviews van WP van Dueren

  • Geplaatst 08-02-2016

    Echte vrijheid is het dat je hier kan kamperen op plaatsen waar de wilde dieren gewoon de campsite betreden. In de nacht niet kunnen slapen van het gebrul van de leeuwen of de geluiden van Hippo's . Spannende momenten beleven als olifanten je pad blokkeren of overstekende impala een waar schouwspel ten beste geven. Hier heb en geef je alle respect aan de dieren. Wat een hoeveelheid wild kun je hier spotten. Maar je komt hier alleen maar als je een goede 4 x 4 wagen hebt of met een ranger meegaat. Dit is de echte natuur!


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 08-02-2016

    Als je een rondreis start in Namibië dan is de kans groot dat je hier begint. Komt natuurlijk doordat het een groot internationaal vliegveld heeft. Hoewel dat is nog altijd een 40 km rijden. De stad zelf is modern en goed ontwikkeld met veel winkels, eetgelegenheden, garages enz. Je waant je niet in Afrika. Een aanbeveling is om zeker een keer te gaan eten in Joeys Beerhouse. Gezellig en lekker.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 08-02-2016

    Zowel Swakopmund als Walvisbaai liggen pal aan de kust, maar aangezien het water van de koude golfstroom niet warmer word als een graag of 17 is het behoorlijk "koud" als men uit het warme binnenland komt. Verder kan men hier genieten van duizenden flamingo,s en een excursie om dolfijnen en Kaapse pelsrobben te spotten is wel interessant. Ook het proeven van de oesters is aan te bevelen.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 08-02-2016

    Etosha is een groot en machtig park waar vele gamedrives te maken zijn. op diverse plaatsen zijn mooie waterholes waar volop wild komt drinken. ook zijn op diverse plaatsen verlichting aangebracht zodat ook in donkere uren volop te beleven valt. Een aanrader is ook om een nachtdrive te maken, want dan ziet men toch weer volop andere dieren. Er zijn vele verblijfsmogelijkheden op het park al zijn deze in het hoogseizoen wel vrij druk. Maar eenmaal op pad valt de drukte wel mee, zeker als men met eigen auto kan rondrijden. Kortom een mooi park, maar door de bekendheid wel erg toeristisch.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 08-02-2016 • meerdere keren gereisd, laatste keer in april 2015 • met vrienden • zelfstandig

    Als je Namibië voor de eerste keer gaat bezoeken bereid je dan voor op een tocht vol schitterende vergezichten, oneindige vlaktes, hoge veelkleurige zandduinen, uitstekende rotspartijen, ontwikkelde steden, armetierige dorpjes, grote natuurparken, kleinschalige primitieve campsites , luxe lodges.
    Dit alles ben ik tegengekomen tijdens de rondreizen die ik door Namibië heb gemaakt. Geen hotel reis maar eenvoudig met een 4 x 4 auto met rooftents van campsite naar campsite getrokken. Dan ziet men de schoonheid van het land het beste en men kan stoppen waar men wil. Natuurlijk zijn er zeer toeristische hoogtepunten zoals de Sossuvlei en Etosha NP maar als men die achter zich laat komt men vaak in onherbergzame, bijna niet bewoonbare gebieden zoals bijv de omgeving van Brandberg en Damaraland. Een 4 x 4 auto is aan te raden omdat je daarmee vaak op plaatsen kan komen die met gewone auto,s moeilijker te bereiken zijn. Bovendien bestaan veel wegen uit gravel en stenen dus de kans op lekke banden is met een gewone auto meermalen groter. Overnachtingsplaatsen zijn er meer dan voldoende, al is het bij de drukke toeristische gebieden aan te raden in het hoogseizoen om te reserveren. Campsites zijn er van luxe tot zeer eenvoudig. In het donker rijden word niet aangeraden en is zelfs gevaarlijk door de soms slechte wegen, maar vooral door de vele loslopende dieren. In de grotere plaatsen zoals Windhoek en Walvisbaai/Swakopmund zijn er moderne winkels en kan men alles kopen wat men nodig heeft. In de kleinere plaatsjes is meestal wel een soort van supermarktje. Dit geldt ook voor het tanken, alleen is soms wel de brandstof op, dus wacht niet tot het laatste kwart!
    Vergeet vooral geen foto's of film te maken van de schoonheid van het land. Telkens staat men weer voor nieuwe verrassingen. Is het niet het landschap wat steeds veranderd dan zijn het wel wilde dieren die plotseling opduiken of de weg kruisen. We hebben de laatste keer een dashcam gemonteerd en deze heeft hele mooie beelden opgeleverd van bijvoorbeeld plotseling overstekende dieren. Daarom een grote fout die soms gemaakt word is de tijdsplanning. De afstanden lijken dan niet zover maar men kan makkelijk over 300 km 8 uur nodig hebben. Het spotten en kijken naar wilde dieren kost soms veel tijd. In de Nationale Parken is de kans om veel wilde dieren te spotten het grootst, maar ook elders kan men olifanten, leeuwen, giraffen en vele soorten antilopen tegenkomen. Al met al is Namibië geen land om een bliksembezoek te brengen, men moet er net als het grootste deel van de bevolking doet er ruim de tijd voor nemen om te kunnen genieten van deze immense natuurschoonheid.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Sossusvlei • Brandberg • Hakusemba

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.


    • 3 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 25 maart 2016 00:00

      Wij, man 60 en vrouw 60' willen in 2017 een reis maken door namibie/botswana. We twijfelen tussen zelf organiseren bijv auto met daktent/lodges of georganiseerd. Heeft iemand tips bijv tav auto huur ed.? Vast bedankt


    • 0 landen bezocht
      5 reviews
      1 waardering
      Geplaatst op 25 maart 2016 09:07

      Hallo Als advies wil ik het volgende geven: Kijk eens op http://selfdrive4x4.com/ of neem gewoon contact op met hun. Zijn gespecialiseerd in het organiseren en ondersteunen van een reis zoals u kenschets. Wij hebben er al 2 keer tot volle tevredenheid geboekt en het is zeer prettig om iets achter de hand te hebben die je dag en nacht kunt bellen in geval van nood. Zij stellen een route samen in overleg met de aanvrager. Zelf organiseren dus, maar met ondersteuning van mensen die het kunnen weten en de juiste adviezen kunnen geven. Groet en succes Willem

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren