35 reviews van Jacqueline Westerhoff

  • Geplaatst 17-12-2018

    Keulen is een ideale stedentrip voor wie niet ver van huis wil. Heel indrukwekkend is de in neo-gotische stijl gebouwde Kölner Dom, die zowel van binnen als van buiten de moeite van bezichtigen waard is.

    Wie van shoppen houdt, komt als snel tijd te kort voor het struinen door de vele winkelstraten waar alle populaire modemerken vertegenwoordigd zijn. Sla hierbij ook zeker de grote warenhuizen niet over … en vergeet rond december de Kerstmarkten niet: Keulen heeft er meerdere en een hop-on, hop-off bus brengt je efficiënt naar elk van deze.

    De Altstad is rijk aan nostalgische én hippe café’s, bars en restaurants: vrijwel elke keuken is er wel vertegenwoordigd. Tip: reserveer in de drukke zomermaanden en tijdens de Kerstmarkten een tafel, omdat de eetgelegenheden dan snel vol zitten.

    Keulen is prima te combineren met de voormalige West-Duitse hoofdstad Bonn die maar een klein stukje rijden verderop ligt. Ook hier zijn gezellige Kerstmarkten te bezoeken. Vooral ook een aanrader op die zondagen waarop de reguliere winkels gesloten zijn.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 30-12-2017 • gereisd augustus 2017 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Bosnië en Herzegovina was het laatste Balkanland dat wij tijdens onze rondreis door Oost-Europa aandeden, maar het heeft ons absoluut niet het minst verrast. Het hoofddoel van ons verblijf was Mostar, omdat wij de fotogenieke Old Bridge zo graag in het echt wilden bewonderen. Daarnaast waren wij ook erg nieuwsgierig naar Sarajevo, de hoofdstad van het oude Joegoslavië.

    Gedurende onze rondreis over de Balkan hebben wij ons verplaatst met voornamelijk lijnbussen en een enkele keer de trein en taxi. Wij zijn Bosnië en Herzegovina met de bus vanuit Montenegro binnengekomen.

    Onze eerste stop was Mostar, een super toeristische maar vooral ook prachtige stad. Het centrum (Old Town) is heel klein en alle bezienswaardigheden zijn eenvoudig binnen een dag af te lopen. Het hoogtepunt van ons bezoek aan Mostar was uiteraard de Stari Most (Old Bridge): magisch om die van dichtbij te zien waanzinnig mooi om die van een klein afstandje te bewonderen. Onder langs de brug bevinden zich tal van gezellige terrasjes en restaurantjes en ook voor het shoppen van souvenirs is de Old Town, in het bijzonder de Old Bazar, the place to be.

    Vanuit Mostar hebben wij een dagtrip naar de Kravica watervallen gemaakt. Naast dat wij sowieso van prachtige natuur houden, was het ook bijna noodzakelijk om een dagje de verkoeling van het water op te zoeken omdat het tijdens de eerste dagen van ons verblijf in Bosnië en Herzegovina gemiddeld 42 graden was. Wij waren op een zaterdag in Kravica, waardoor het er zowel druk met toeristen als met locals was; desondanks hebben wij niet het gevoel gehad dat het er overbevolkt was en hadden wij een heerlijk dagje aan het water.

    Wij sloten ons verblijf in Bosnië en Herzegovina af in Sarajevo. Nadat wij in Mostar al hadden gesproken met een voormalige hulpverleenster tijdens de oorlog, werden wij in de hoofdstad van het voormalige Joegoslavië nog meer geconfronteerd met de heftige gebeurtenissen die zich er aan het einde van de vorige eeuw hebben afgespeeld. Het aanschouwen van de door kogels verwoeste gebouwen en de kerkhoven waar onder ontelbare rijen kruizen even zoveel oorlogsslachtoffers begraven liggen deed ons wel even slikken.

    Gelukkig is Sarajevo ook rijk aan mooie bezienswaardigheden en die zijn doordat de stad erg compact is eenvoudig te voet te bewonderen. De Bascarsija (Old Bazar) is het historisch en cultureel centrum van de stad en waar het monument met de koepel de meest kenmerkende bezienswaardigheid is. Ook de Gazi Husrev-beg moskee is een bezoek waard. Verder vind je hier vooral gezellige terrasjes, theehuizen en knusse restaurantjes. Iets buiten de Bascarsija is de Latijnse brug beslist een bezoek waard. In de buurt zijn restaurantjes waar je kunt dineren met uitzicht over de rivier.

    Must visit in Sarajevo is de Yellow Fortress die je de heuvel op wandelend vanuit het centrum kunt bereiken. Eenmaal boven word je getrakteerd op een waanzinnig mooi uitzicht over Sarajevo en omgeving. Ook zie je vanaf hier de begraafplaatsen erg goed, wat toch ook weer een blik op het trieste verleden werpt. Wil je hier om welke reden dan ook iets langer blijven, dan kun je dit eventueel doen onder het genot van een drankje in het restaurant dat zich hier ook bevindt.

    Bosnië en Herzegovina heeft ons positief enorm verrast. Je vindt er een prima mix van cultuur en natuur, de bevolking is bijzonder gastvrij en behulpzaam. Een aangename bijkomstigheid is het prijspijl. Een terrasje pakken of uit eten gaan is er relatief goedkoop. Een typisch Bosnisch gerecht en een aanrader is cevapcici: staafjes gehakt in pitabrood.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bosnië en Herzegovina:

    Mostar • Kravica Waterfalls • Sarajevo

    Mijn Bosnië en Herzegovina beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 7


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 11 september 2018 13:53

      Beste Jacqueline, wil jij contact met ons opnemen of reageren op de door ons gestuurde mails

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 30-12-2017

    Boedapest stond jarenlang op onze bucket list en sinds we er eenmaal geweest zijn, hebben we deze geweldige hoofdstad van Hongarije elke zomer nog bezocht. Wij zijn echt verliefd geworden op deze stad. Naast herinneringen aan de vele trieste gebeurtenissen van weleer is er in Boedapest ook veel romantiek te vinden, zowel qua bezienswaardigheden als qua uitgaansgelegenheden.

    Alle bezienswaardigheden zijn goed te voet af te vinken. Eventueel in combinatie met de metro. Je kunt ook gebruik maken van de hop on – hop off bus, maar op internet zijn ook leuke wandelroutes te downloaden. Wij hebben gebruik gemaakt van twee routes, één die ons door het Boeda deel leidde en één die ons door het Pest deel voer.

    In Pest vind je een aantal bezienswaardigheden die je niet wilt missen: de St. Stefanus basiliek, het statige parlementsgebouw en het herdenkingsmonument 19 maart 1944. Pest is onder andere het gedeelte van Boedapest waar de meeste terrasjes en restaurantjes te vinden zijn. Ook het chique koffiehuis Gerbeaud is er gevestigd. De drankjes en hapjes op de kaart zijn niet echt goedkoop, maar ook zeker weer niet zo duur als bij Hotel Sacher in Wenen of Cafe Florian in Venetië.

    Verrassend vonden wij de Markthal waar je naast souvenirs ook veel verse producten als vlees, groente en fruit kunt kopen. Ideaal als je zoals wij een appartement in de stad hebt en een keer zelf wilt koken in plaats van uit eten gaan. Een ander leuk uitje is een bezoek aan Margaret eiland waar je kunt wandelen in het park en de botanische tuinen, maar bij mooi weer kun je ook heerlijk relaxen in een van de zwembaden. Mis vooral niet de magische muziek fontein, waar het water op klassieke muziek danst. Er omheen staan bankjes waar je even op kunt gaan zitten om het schouwspel te bewonderen.

    In Boeda, aan de andere kant van de Donau, heeft het Vissersbastion heel veel indruk op ons gemaakt. Het heeft echt iets om er rond te lopen en vanaf het bastion heb je ook nog eens een geweldig uitzicht over Boedapest. Iets verderop staat de erg mooie Mathiaskerk. Andere bezienswaardigheden in de Burchtwijk zijn het voormalig koninklijk paleis en de kabeltram die je hier tegen betaling naar toe brengt. Je kunt ook een enkeltje kopen en de weg naar beneden teruglopen. Tot slot mag je ook een wandeling over de Kettingbrug en de Elisabeth brug niet overslaan. Bezoek vooral ook de Citadel; al is het een hele klim naar boven, eenmaal boven wacht je een waanzinnig mooi vergezicht over Boedapest.

    Wij vonden het heel handig dat wij in Boedapest ook met de euro konden betalen. Restaurants en winkels geven op hun pinapparaat vaak de keuze tussen de Hongaarse forint en de euro, waardoor je steeds de voordeligste optie kunt kiezen. Minder praktisch was voor ons de Hongaarse taal. Uiteraard spreken veel Hongaren Engels en / of Duits maar op de verpakkingen van levensmiddelen waren de ingrediënten en recepten vaak alleen in het Hongaars, waardoor wij in Boedapest slechts een keer zelf gekookt hebben.



    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 11 september 2018 13:54

      Beste Jacqueline, wil jij contact met ons opnemen of reageren op de door ons aan jou verzonden mails.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 02-12-2017 • gereisd augustus 2017 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Van alle Balkan landen die wij hebben bezocht, vonden wij Montenegro de meest toeristische. De stranden zijn doorgaans beter ontwikkeld en hebben veelal meer faciliteiten. De prijzen liggen hierdoor ook wat hoger dan in de omringende landen; onder andere taxichauffeurs durven meer te vragen voor een rit. Opmerkelijk vonden wij het daarom wel dat de bevolking niet overal de Engelse taal (goed) beheerst.

    Wij zijn vanuit Belgrado met de trein naar Bar gereisd, wat een spectaculaire treinrit van bijna 14 uur was. Onderweg viel ons vooral de overweldigende natuur van Montenegro op. Prachtige berglandschappen passeerden ons de revue, voordat wij Bar met haar heerlijke strand bereikten. Bar is een havenplaats die je voornamelijk voor het strand aandoet.

    Kotor was onze volgende bestemming in Montenegro. Wanneer je eenmaal in de baai van Kotor staat, snap je onmiddellijk waarom cruiseschepen deze haven aandoen. Wij verbleven overigens twee nachten in een bergdorpje in de buurt, waar wij een gedeelte van een villa met zwembad hadden gehuurd. Een prima uitvalsbasis voor Kotor en het strand. Op aanraden van onze taxi chauffeur hebben wij dagje doorgebracht in Lustica Bay, waar je eveneens een prachtige baai vindt die goed bereikbaar is vanaf de gelijknamige beach club.

    Heel relaxed van Montenegro vonden wij dat je er gewoon met de euro kunt betalen en je even niet met moeilijke wisselkoersen hoeft te rekenen. Over het algemeen is de Montenegrijnse bevolking erg vriendelijk en zeer behulpzaam.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Montenegro:

    Kotor • Lustica Bay • Bar

    Mijn Montenegro beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 9


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 10 december 2017 10:20

      Hallo Jacqueline, Wij zijn ons ook aan het oriënteren op een soortgelijke vakantie. We willen ook graag de treinreis doen van Belgrado naar Bar. Mag ik vragen hoe jij dit georganiseerd hebt? Heb je dit zelf geregeld? Deden jullie de treinreis in een keer of overnachten jullie op tussenstops? Ik hoor heel graag van je :) Groeten Aniek

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 02-12-2017

    Zagreb was de laatste bestemming van onze rondreis door de Balkan / Oost-Europa. We kwamen aan het einde van de middag met de lijnbus uit Sarajevo aangereden en hadden minder dan 24 uur om de stad te ontdekken, maar door een efficiënte wandelroute die we online hadden gevonden met daarbij tips van de medewerkers in ons hostel, is het ons toch gelukt om een goed beeld van Zagreb te krijgen en er optimaal van te genieten.

    Zagreb is een compacte stad en de belangrijkste bezienswaardigheden liggen op loopafstand rondom het centrum. Must sees zijn het Ban Jelacica plein met het standbeeld van de gelijknamige Oostenrijkse gouverneur die onder meer de Kroatische onafhankelijkheid ondersteunde, de Sint Stefanus Kathedraal die er van buiten veel mooier uitziet dan van binnen, de Dolac Markt waar iedere dag van de week een boerenmarkt gehouden wordt, het Art Pavilion en de Lotrsakrtoren met uitzichtpunt en het kleinste kabelbaantje ter wereld.

    Even uitrusten tijdens de wandeling kan in een fijn stadspark, waar aan weerszijden mooie Art-Nouveau huizen staan. Gezellige terrasjes en knusse restaurantjes bereik je via een zijstraatje van het Ban Jelacica plein. Er wordt hier zowel de lokale en nationale als de internationale keuken geserveerd. In dezelfde straat zijn ook leuke souvenirwinkeltjes gevestigd. Het prijspijl in Zagreb ligt iets hoger dan in de Balkan landen, maar nog steeds een stuk lager dan in de meeste West-Europese steden.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren