6 reviews van Jeroen

  • Geplaatst 29-01-2015 • gereisd maart 2005 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Natuurlijk voor de safari. Fan-tas-tisch!!!!!!!!!!!!

    Het eten is allemaal niet zo (geeft niks), luxe is het niet (geeft niks), je gaat voor de wilde dieren. Echt super gaaf. Gewoon safari op strand geboekt bij local. Je zit dan is dezelfde tour als de veel duurdere van de neckermannetjes.

    Naast het spotten van de big five ook onderwater gekeken. Mooi duik gemaakt; schilpadden, roggen, heel finding nemo. Erg indrukwekkend. Dit is vanuit Mombasa te boeken. Snorkel/duik excursie naar Wasini Island. Echt een aanrader. Niet zo heel toeristisch (in 2005), je ziet nog wat van het locale vissersleven.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Kenia:

    Amboseli National Park • Tsavo East & Tsavo West • Wasini Island

    Mijn Kenia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 5
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 29-01-2015 • gereisd oktober 2006 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Met afstand de vervelendste bevolking die ik op reizen heb meegemaakt. Agressief, handtastelijk, dit maakt het heel vervelend om te genieten.
    Eerst maar even positief. Het land zelf is behoorlijk mooi. Woestijn, leuke dorpjes, romeinse restanten. Je moet hiervoor wel echt het land in gaan en niet blijven hangen in de toeristische badplaatsen.
    Maar goed, de bevolking. Nu ga ik generaliseren, want niet iedereen is natuurlijk vervelend, maar ik heb zo veel slechte mensen ontmoet dat je toch onbedoeld een beetje een hekel aan ze gaat krijgen. Partners is een aantal keer betast/aangerand (waar ik naast stond waardoor ik meerdere keren behoorlijke ruzie/stennis heb gehad), behoorlijk wat keren zeer agressief contact gehad om hele suffe dingen als; niet naar binnen willen komen, niet kopen van een souvenir, de weg vragen (stel je voor dat ik zomaar de weg ergens heen wil weten). Zelfs een keer met de dood bedreigt omdat ik niks wilde kopen (was wel met afstand het dieptepunt van de trip).
    Ik zou er echt nooit meer heen gaan en raad het ook niemand aan. Al met al wel jammer want het is eigenlijk best een mooi land met een aardige keuken...

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Tunesië:

    Moskee van Kairouan • El Djem • Nefta

    Mijn Tunesië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 1
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 29-01-2015 • gereisd januari 2005 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Top bestemming. Het land is natuurlijk zo groot dat er voor ieder wel wat is.

    Grote/Moderne steden, Fantastische natuur, leuke dorpen, strand, woestijn... te veel om op te noemen.

    Vrijheid, met een auto rond toeren. Het kost een paar stuivers maar dan heb je ook wat. 3 maanden geweest, maar is nog veel te kort.

    Mensen zijn wat plastic, nep. Niet zozeer vervelend, want ze zijn daardoor erg (overdreven) vriendelijk en behulpzaam. Maar je moet er even aan wennen. Net als de hoeveelheid, grootsheid en kitsch van alles (in de steden).

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Amerika:

    New York • New Orleans • Yosemite National Park

    Mijn Amerika beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 4
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 29-01-2015 • gereisd februari 2009 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Heerlijke tijd gehad. De mensen zijn extreme vriendelijk. Dat maakt het bijzonder fijn rondreizen.

    Naast de mooie cultuur moet je natuurlijk ook tijd vrij maken voor de genocide die heft plaats gevonden. Erg indrukwekkend en zet je weer even met beide benen op de grond. Met een brok in je keel!!!

    Verder heerlijk eten, makkelijk te bereizen (zeker als je van zeer harde aziatische karaoke houdt, dat word ik de bus nonstop gedraaid namelijk).

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cambodja:

    Mekong River • Angkor Wat • Killing Fields

    Mijn Cambodja beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 08-01-2015 • gereisd april 2013 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    1 van de mooiste reizen die ik gemaakt heb. Zuid-West China.
    Alleen al het eten is de moeite waard om er voor naartoe te gaan.

    Steden zijn over het algemeen wat onbenullig en niks zeggend, maar de natuur en cultuur maken het meer dan goed. Heerlijke vergezichten, mooie gebouwen, geschiedenis...
    Mensen zijn niet perse heel aardig/vriendelijk, soms zelfs wat racistisch, klein minpuntje.

    Tiger Leaping was echt fantastisch. Behoorlijk pittige hike (van 2 a 3 dagen) maar zeer zeer de moeite waard. Shangri La is ook echt een aanrader. Tibetaanse sfeer, mooie bergen, gezellig dorpje.

    Houd er overal wel rekening mee dat het wat fris is. Had ik mij aardig op verkeken. Was april, maar behoorlijk koud.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Yangshuo • Tiger Leaping Gorge • Shangri-La

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren