18 reviews van Jeroen

 • Geplaatst 10-04-2019

  Wanneer je naar het Titicacameer gaat denken veel mensen aan de Uros mensen. Dit zijn de mensen die op de rieten eilanden leven. Eigenlijk leven ze daar omdat ze daar door tourisme erg goed kunnen leven. Het is er ook vanaf te zien en is helaas zodanig toeristisch (geworden) dat het zijn complete charme verliest. Mooi om te zien maar het mooie is vooral hoe de eilanden zijn gemaakt, niet de mensen. Zij zijn te commercieel en onaardig, alleen aardig als het uitkomt. Naast de Uros mensen biedt het Titicacameer nog veel meer. Het is niet voor niets zo'n bekende plek. Neem vooral een bezoek aan het dorpje Puno zelf. Je kunt hier met de bus naartoe vanuit bijvoorbeeld Arequipa of Cusco. Neem warme kleding mee, het ligt hoog en kan erg koud zijn. Je kunt een boottocht regelen vanuit Puno om over het Titicacameer te varen en te overnachten op een eilandje bij locals. Deze locals spreken alleen Aymara dus met Spaans kom je nergens. Ook dit is natuulijk touristisch maar lang niet zo als de Uros. De eilandjes Taquile en Amantani zijn prachtig en snachts zie je ook hier wel 100000000 sterren. Neem vooral veel water mee, het is hoog en de lucht is wat ijl. De stad Copacabana (niet te verwarren met het bekende strand in Brazilië) is ook een aanrader. Veel backpackers komen daar samen en reizen vanuit daar samen verder of delen ervaringen uit.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 10-04-2019

  Het terracottaleger is echt prachtig om te zien. Vond wel dat het snel hetzelfde leek tot dat je je naslagwerk erbij pakt en veel meer te weten kunt komen. Erg gaaf en apart dat dit ontdekt is. Ik had het in mijn hoofd iets meer geromantiseerd, het is een afgraving in een soort grote hal waar archeologen elke dag nog dingen ontdekken.

  De stad Xian vooral bekend om het terracotta leger heeft veel meer te bieden. Het is een van China's grootste steden. In China is groot ook echt groot (mensen die er geweest zijn snappen dit, zo niet komt je er zelf achter). Prachtige plekken om te bezoeken in de stad zijn de Grote gans pagode, Bell & Drum tower, moslim straat. In de moslim straat kun je voor een midnight snack prima iets uitkiezen. het is een grote lange straat met kraampjes, rook en bbqtjes. In de ochtend is het erg mooi om op een fiets(je) over de gigantische oude stadsmuur van Xian te fietsen zodat je de oude (lage) stad aan je linker kant hebt en aan je rechter kant de gigantische flats. Dit contrast is erg typerend. Kijk goed welke fiets je aangeboden wordt. Chinezen zijn over het algemeen flink wat kleiner dan wij en daarom kan het zijn dat je een hele kleine fiets meekrijgt.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 10-04-2019

  Een heel oud stadje wat nog niet zo lang bekend is bij de touristen. Deze kleine stad (wat een een dorp is) kwam in het oog door een aardbeving enkele jaren geleden. De oude stad is een prachtige stad vol kleine houten huisjes en winkeltjes. Veel jade winkeltjes en sieradenmakers welke je graag laten zien wat ze allemaal hebben gemaakt. Een wandeling naar de black dragon pool is een aanrader. Doe dit bij helder weer zodat de bergen op de achtergrond mooi zichtbaar zijn. Ook een fietstocht door de Dongba valley is een tip. Eten kun je prima in de foodmarket waar je zoals overal in China alles zelf kunt samenstellen. Let op de pepers!  • 0 landen bezocht
   1 review
   0 waarderingen
   Geplaatst op 14 april 2019 11:50

   Hi Jeroen, heb jij toevallig ook een bezoekje gebracht aan de Jade Dragon Snow Mountain? Overmorgen vertrekken wij ook richting Lijiang en we zijn van plan de Jade Dragon Snow Mountain te bezoeken. Op internet lees ik veel verschillende spots die uiteraard ook allen kosten met zich meebrengen (zo zijn er volgens mij ook meerdere kabelbanen waar je apart voor dient te betalen geloof ik?) Ik ben dus nog een beetje zoekende wat we hier nu zeker wel moeten doen en wat wellicht minder de moeite waard was. Hopelijk kun je me een beetje verder helpen :) Groetjes, Wesley

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 10-04-2019

  Na 4 dagen heb je het gevoel dat je 3 weken wegbent. Wat een gigantische stad en wat een cultuurshock. Het eten kun je het best bestellen met een menukaart met plaatjes. Dan is het nog de vraag wat je krijgt. Het is niet Chinees wat je kent van een "Nederlands Chinees restaurant". Het is écht Chinees eten. Heerlijk! HEt bier daarentegen is niet zo best. Het enige wat ermee doorkan is Tsingtao en YangYing. De rest lijkt op water (of komt niet uit China). Het plein van de hemelse vrede, de verboden stad, al het verkeer van auto's en scooters en mensen, het olympisch dorp en de bekende parken en pagodes zijn indrukwekkend. Wat mij vooral is bijgebleven is een fietstocht door de Hutong wijk. Kijk goed welke fiets je aangeboden wordt. Chinezen zijn over het algemeen flink wat kleiner dan wij en daarom kan het zijn dat je een hele kleine fiets meekrijgt. Daar kom je langs de Drum en Bell tower welke vooral in Beijng de moeite waard zijn. Doe jezelf een lol en pak eens de metro. Maak een foto van de karakters van het station waar je opstapt zodat je weet waar je naar toe terug moet. En ga dan puzzelen hoe het werkt en hoe je ergens komt. Sudoku 7* is er niks bij!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 10-04-2019

  De ruwe ruige bergen schetsen een apart uitzicht vanuit de stadsmuur. Deze kleine stad gelezen aan een prachtige baai is extra mooi wanneer de cruiseschepen zijn vertrokken en het lijkt alsof je de stad voor jezelf hebt. Een grote aanrader is de wandeling de berg op vanuit waar je een prachtig uitzicht hebt over de baai. De blauwe en gele route zijn makkelijk te bewandelen. Voor de rode raad ik toch wandelschoenen en een betere conditie aan.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren