6 reviews van Katja Meijs

  • Geplaatst 26-09-2014 • gereisd juli 2013 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Slovenie is een prima land om met de eigen auto te verkennen. Je kunt het makkelijk combineren met een vakantie naar Italie, Oostenrijk of Kroatie. In een week heb je al veel van het land gezien.
    Wij waren er in het hoogseizoen op de bonnefooi en zelfs dan kun je nog een slaapplek bemachtigen, mits je niet te kritisch bent.
    Het is er ook nog niet zo toeristisch, in tegenstelling tot zijn buurlanden. De bevolking is er vriendelijk en behulpzaam. Je kunt er lekker eten, het is nog niet zo duur en de natuur is prachtig, met name de Julische Alpen in het Noord-Westen.

    Absolute aanraders zijn de Vintgar kloof, het meer van Bled, de Vrsic pas, Ljubljana, raften op de Soca rivier en een bezoek aan een van de wereldberoemde grotten, bijvoorbeeld de Skocjan caves.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Slovenië:

    Vintgar kloof • Julische Alpen • Meer van Bled

    Mijn Slovenië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 19-09-2014 • meerdere keren gereisd, laatste keer in mei 2010 • met partner • zelfstandig

    Thailand is een prachtig land. Wanneer je eenmaal daar bent geweest, wil je steeds weer terug.
    Elke reis starten we in wereldstad Bangkok. Varen over de rivier, tempels bezoeken, massage nemen, winkelen en vooral lekker eten. Wij belanden standaard in de foodcourt van het MBK center op de 6e verdieping. Na het shoppen heerlijk Thais eten.
    In Thailand is het eenvoudig om zelfstandig rond te reizen. In de bus kun je al kaartjes regelen voor de boot en op de boot weer kaartjes voor het vervolg van je trip. Iedereen is ook erg behulpzaam, al spreken ze niet allemaal vloeiend Engels. Verder is het ook goedkoop om rond te reizen, dat verklaard ook de vele backpackers.
    Maar er zijn nog genoeg plekken buiten de gebaande paden waar je nog het echte Thailand kan zien.
    Bezoek zeker enkele eilanden in het zuiden, ga op zoek naar stammen in het noorden en ga de jungle in,bijvoorbeeld in het Khao Sok Nationaal Park. Een must do is de zonsondergang vanaf koh Phi Phi view point. Je staat hier niet alleen, maar het is de klim zeker waard.
    Zelfs in het regenseizoen is het prima reizen in Thailand. Af en toe een flinke bui, maar het blijft warm. Een voordeel is dat het dan niet zo druk is en de prijzen lager liggen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Thailand:

    Koh Phi Phi • Khao Sok National Park • Koh Phangan

    Mijn Thailand beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 9


    • 33 landen bezocht
      19 reviews
      5 waarderingen
      Geplaatst op 21 september 2014 22:50

      Prachtige foto's bij je review! Vooral de food court is een goede tip!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 19-09-2014 • meerdere keren gereisd, laatste keer in februari 2008 • met partner • zelfstandig

    Gambia is een klein land in West Afrika, op 6 uurtjes vliegen van Nederland. Verwacht geen big 5 of superwitte stranden. Maar wel een vriendelijke bevolking, echte Afrikaanse dorpjes, een kuststrook met toeristenplaatsen en een ruig binnenland.
    Aan de kust zijn de grote toeristenhotels te vinden, net als genoeg restaurants en bars. Ook hier tref je de vele "bumsters" die je van alles willen aansmeren, en de vele bedelende kinderen. Ga geen snoep of kado's uitdelen aan deze kinderen. Daar komt alleen maar ruzie van. Wanneer je iets wilt geven, kun je beter geld geven aan bijvoorbeeld een school, waar dan schoolspullen voor gekocht kunnen worden.

    Zodra je iets verder wegtrekt van de toeristencentra, tref je het echte Gambia. In het kleine vissersdorp Tanji kijken naar de binnenkomst van de locale vissersboten. Wandelen door de zanderige straatjes of slenteren over de uitgestrekte stranden, zonder dat je wordt lastig gevallen.
    Bezoek ook de plaatsen Serrakunda en Banjul. Wat je niet mag missen is een trip naar het binnenland. Dit kun je prima zelf organiseren. Het binnenland kun je niet vergelijken met de kust. Hier tref je nog kleine hutjes, slechte wegen, weinig voorzieningen en helaas ook veel armoede. Maar ook een supervriendelijke bevolking en hele enthousiaste kindjes die allemaal op de foto willen. Maak zeker ook een boottocht op de Gambia rivier en spot nijlpaarden. Blijf overnachten in het kleine dorpje Kuntaur en geef je over aan het relaxte Afrikaanse ritme.
    Pas in het regenseizoen wel op voor muggenbeten. Ook hier komt Malaria voor.

    Kortom Gambia is een leuk land voor een kennismaking met Afrika, maar toch niet te ver vliegen. Zodra je buiten het toeristencentrum komt beleef je het echte Gambia.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Gambia:

    Gambia Rivier • Tanji • Kuntaur

    Mijn Gambia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 17-09-2014 • gereisd mei 2009 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Namibie is een van de mooiste landen die ik ooit bezocht heb. We hebben een prachtige rondreis gemaakt in een 4x4 met daktent. Vanuit Windhoek via de Kalahari naar Sossusvlei. Via Solitair naar Walvisbay en vervolgens op safari in Etosha. Aansluitend naar Waterberg Plateau NP en weer terug naar Windhoek.

    Je kunt prima zelfstandig rondreizen op de bonnefooi in een wagen met daktent. Campings hebben meestal wel plek. Wil je overnachten in een nationaal park dan is het verstandig om van te voren een plek te reserveren.
    Houd er ook rekening mee dat de afstanden tussen de verschillende plaatsen erg groot zijn. Je kan uren rondrijden zonder iemand tegen te komen. Zorg dus voor voldoende benzine, eten en drinken. Sla vooral veel boodschappen in bij de supermarkt in Windhoek. Buiten de steden/dorpen is de keus niet heel groot. Vooral fruit en groente zijn schaars. De gravelwegen zijn in goede staat. Wanneer je een snelheid aanhoudt van 100 km/uur heb je de minste kans op een lekke band. Pas wel op voor overstekend (klein) wild.

    Absolute aanraders zijn de Kalahari, Sossusvlei, appeltaart eten in Solitaire, duin 7 nabij Walvisbaai, Etosha NP, wandelen bij Waterberg Plateau NP, Windhoek.

    Restaurant tip: Joe's Beerhouse in Windhoek

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

    Deadvlei • Kalahari  • Etosha National Park

    Mijn Namibië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 17-09-2014 • gereisd augustus 2011 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Swaziland is een klein land, omringd door Zuid Afrika en Mozambique. Prima te combineren met een reis door een van deze landen. Het toeristenvisum is gemakkelijk te verkrijgen bij de grens. Het land is prima te bereizen met een huurauto. De natuur is prachtig hier. Ook zijn er enkele kleine wildparken. De bevolking is erg vriendelijk.

    Tip: Breng een bezoek aan het prachtige Malalotja Nature Reserve. Je kunt hier in alle rust prachtige wandelingen maken.

    Tip: Woon een voetbalwedstrijd bij in het stdion in Ezulwini. Erg bijzonder tussen de locals!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Swaziland:

    Malalotja Nature Reserve • Ezulwini Valley

    Mijn Swaziland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren