8 reviews van Linda Moes

 • Geplaatst 26-10-2017

  Abel Tasman NP is een supermooi national park in het noorden van het zuidereiland. Je kan hier een mooie hike maken, van een dag(deel) of van een paar dagen. Je loopt dan de hele 'great walk'. Maar ook op het water kun je kayakken, zeilen etc.
  Ik ging voor een halve dag hiken en met de kayak terug. Zo'n tourtje boek je gemakkelijk bij je accomodatie. De kayaks liggen dan klaar aan het eind van de hike. Onderweg zagen we zeehondjes en zowel de hike als de kayaktour waren super gaaf. Echt een aanrader!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 28-12-2015

  Het lijkt steeds goedkoper om naar Bali te vliegen en het wordt er dus ook steeds drukker. Als je niet alleen maar Nederlanders en Duitsers wil tegenkomen, ga dan niet tijdens de Nederlandse zomervakantie.
  Bali is van alle markten thuis. Mooie stranden, mooie natuurlijk, heerlijk eten, goed duiken etc.
  De meeste populaire plaatsen van Bali liggen aan de kust, behalve Ubud. Ubud is het culturele en spirituele hart van Bali maar inmiddels ook mega toeristisch. Je kan er naar het apenbos (die aapjes lopen soms ook gewoon over je balkon heen), genieten van goedkope massage, een kookcursus doen of gewoon lekker chillen en eten. Ubud ligt tussen de rijstvelden dus je kan er mooi wandelingen maken door de rijstvelden en even bijkomen met een drankje met uitzicht op de rijstvelden.
  Goed duiken kan aan de oostkust in Amed of pak de boot naar naastgelegen Nusa Lembongan. Dat is een eilandje voor de kust van Bali, een stuk rustiger en minstens zo mooi!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 28-12-2015

  Vang Vieng staat vooral bekend om het tuben. Tuben is liggen in een opgeblazen band en daarmee over de rivier drijven. Onderweg kom je allemaal barretjes tegen die je naar binnen trekken. Daar doe je een paar drankjes en je gaat weer verder. Erg gezellig maar ook best een beetje kansloos.
  Dus als je er toch bent, zorg dat je wat van de omgeving ziet! Huur een scooter of een fiets en ga erop uit. De omgeving is echt super mooi!
  Omdat iedereen de hele dag aan het zuipen is aan de rivier is het dorpje zelf best rustig. Alle restaurantjes zijn een beetje hetzelfde en overal staat de tv aan met Friends.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 28-12-2015

  Als je veel wil zien in Kakadu, ga dan met een 4WD auto. Wij gingen met ons camperbusje en konden eigenlijk niet heel veel bezoeken in dit park.
  Het park is overigens gigantisch! Ongeveer zo groot al half Nederland. Hou er dus rekening mee dat je veel aan het rijden bent.
  In het park zijn verschillende camp sites waar je kan overnachten. Wij stonden op een kleine camping zonder personeel. S avonds kwam een ranger het geld ophalen en alle voorzieningen (wc douche drinkwater) waren gewoon aanwezig. Hou er rekening mee als je naar Kakadu gaat om genoeg drinkwater mee te nemen!
  Het park zit overigens vol met krokodillen dus zwemmen is geen aanrader. Zonder 4wd kun je maar weinig plekken bezoeken en ben je vooral heel veel aan het rijden.
  Mooiste uitzicht bij Ubirr!

  Tip: Een park pass is behoorlijk duur, namelijk 25$ per peroon. Deze pas kun je op verschillende plekken in het park kopen, het is niet zo dat je door een poort o.i.d. moet. Wij kochten alle 3 een pas maar werden nooit gecontroleerd. Koop dus geen pas en als je word gecontroleerd kun je er alsnog een gaan kopen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 28-12-2015

  West Australië is lang niet zo populair bij toeristen als dat de oostkust is. Daarnaast wonen er ook zeer weinig mensen, je komt dus maar weinig mensen tegen. Eigen vervoer is een must want openbaar vervoer is er niet. Ook de populaire Greyhound bussen rijden er niet. Om de national parks te bezoeken heb je vaak een 4WD nodig. Zonder kan ook maar dan kun je niet alles zien.
  De mooiste stranden aan de westkust zijn rond Exmouth en Coral Bay. Superhelder water, witte stranden, snorkelen vanaf het strand en toch weinig toerisme.
  Broome is een rustig stadje maar wel met een waanzinnige zonsondergang. Populair is een tochtje op een kameel over het strand met zonsondergang.
  Kalbarri NP is ook de moeite waard en je kan hier ook zonder 4WD toch wel een en ander zien, waaronder Nature's Window.
  Perth is de enige stad aan de westkust. Hoogepunten daar zijn het park met een uitzicht over de stad, de stranden (mijn favo's waren Scarborough en Cottlesloe) en een tripje naar Rottnest Island.
  Ten zuiden van Perth ligt het wijngebied Margaret River, dit is ook zeker de moeite waard. Haal in het centrum bij de toeristen info een kaart op en rij vervolgens langs verschillende wijnboerderijen om gratis wijnen te proeven.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren