6 reviews van Mandy

  • Geplaatst 03-01-2016

    Vanuit Alice Springs met een georganiseerde tour met gids vertrokken richting de Outback, zo'n 500 km rijden. De weg er heen is in het begin bijzonder en gek, alleen maar zand, dor en zo nu dan wat bomen en kamelen en kangoeroes. Na verloop van tijd gaat het je vervelen en ben je stiekem wel blij dat je zelf niet rijdt (haha). Dan na een tijdje kom je een rots tegen en denk je Uluru te zien, blijkt het Fuluru (zo noemde onze gids het) te zijn! Je bent wel al in de buurt van Uluru, dé echte Outback. Uluru bezocht, er deels om heen gelopen en daarna op een afstandje zonsondergang gekeken (prachtig!). Geslapen in Kata Tjuta National park in een swag, een een soort matras met slaapzak in één, in de open lucht. Een bijzondere ervaring onder de sterrenhemel (al vond ik het wel griezelig, omdat je alles om je heen hoort en ziet). We lagen met z'n allen in een cirkel om het kampvuur. De volgende ochtend heel vroeg op om op de berg vlakbij zonsopgang te gaan kijken. Daarna met z'n allen in de bus weer verder, naar Kata Tjuta (wat betekent: vele hoofden). Hier een wandeltocht van een paar uur gedaan en er prachtige dingen gezien, waaronder vele uitzichten. Persoonlijk vond ik dit al veel mooier dan Uluru wat zo bekend is. Daarna in een paar uur doorgereden naar Kings Creek station en daar overnacht (hier waren zowel swags als tentjes). De volgende ochtend zijn we naar Kings Canyon gereden, en hebben hier weer een tocht van een paar uur gelopen. Dit was het mooiste wat ik gezien heb deze dagen. Kings Canyon is een enorme klif met erin oa de Garden of Eden, een klein paradijs tussen de hoge wanden. Een bezoek meer dan waard. Na de lunch was het tijd om terug te gaan naar Alice Springs waar we tegen de avond arriveerden. De reis werd (voor wie wilde) afgesloten met een afterparty in een kroeg downtown Alice Springs, erg gezellig ;-).



    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 25 februari 2017 11:28

      Welke touroperator heb je gebruikt?


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 25 februari 2017 11:28

      Welke touroperator heb je gebruikt?

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 03-01-2016 • gereisd november 2014 • 1 week lang • met vrienden • individuele rondreis

    Wat een verrassend mooi en authentiek land is Oman! Een kleine week zijn we (een vriendin en ik) hier geweest in november 2014. Aangekomen op Muscat hebben we een auto (4x4, anders mochten we de woestijn niet in) gehuurd en vanuit hier naar een hotel in Muscat gereden. Gelopen door de straatjes en een eettentje opgezocht. De volgende dag naar de Sultan Qaboos Grand Mosque gegaan (iedere ochtend behalve vrijdag open voor niet moslims). Imposant en prachtig mooi. Respecteer wel de gebruiken van de cultuur en bedek je ten alle tijden je schouders en knieën, en in de moskee ook je haar. Daarna doorgereden naar Ras-al-Hadd. Hier hebben we de schildpadden op het strand eieren zien leggen, en ook eieren uit zien komen. Een natuurverschijnsel die je hier bijna dagelijks kunt meemaken, erg bijzonder! We hadden het geluk met een lokale, oude man mee konden daar de gidsen aan het staken waren. Deze man was fantastisch en had veel respect voor de schildpadden. Ik heb enkele kleine schildpadjes in zee mogen zetten, al zullen ze het waarschijnlijk niet overleefd hebben (maar een paar op de 100 overleven het).
    Daarna doorgereden richting de woestijn, Wahibi Sands. Vlak voor de woestijn banden leeg laten lopen om door het zand te kunnen rijden. Een geheel nieuwe en spannende ervaring voor 2 westerse, blonde vrouwen. De enige nare ervaring die we in de hele week Oman hebben meegemaakt is hier, mannetjes die je proberen mee te krijgen de woestijn in voor geld, maar je misschien niet op de plek brengen waar je heen wilt/ze beloven. Je moet echt op je instinct vertrouwen als je zelf de woestijn in wilt rijden en niet gebracht wordt door een gids. We sliepen in het 1000 nights camp, ongeveer 40 km woestijn inwaarts. Uiteindelijk zijn we achter een gids met toeristen aangereden de woestijn in, met ons eigen kaartje erbij volgend. Wát een ervaring om zelf in de woestijn te rijden!! 1000 nights is een redelijke luxe camp, met bedoeïen tenten. Zonsondergang meemaken in de woestijn was prachtig. Na de woestijn zijn we doorgereden naar Al Hamra en hebben we overnacht in The View. Bovenop een berg met een fenomenaal uitzicht over de stad. Je slaapt hier in een huisje met aan de dal-kant alleen maar ramen. Hier hebben we dan ook 's nachts niet de gordijnen dichtgedaan, om 's ochtends wakker te worden met dit adembenemende uitzicht. Daarna zat onze trip door Oman er weer op en gingen we richting Muscat om de auto in te leveren.
    De mensen die we zijn tegengekomen zijn zó gastvrij en vriendelijk, ik ben verliefd geworden op deze mensen. We zijn uitgenodigd bij mensen thuis die niks hadden, en ook absoluut niks van ons wilden aannemen zoals geld. Onze schildpaddengids wilde ook echt geen fooi, hoe vaak we ook probeerden. Ook onze woestijnloods wilde dit absoluut niet. Dit geeft aan hoe oprecht de mensen zijn, ook al zijn wij vaak anders gewend. Op plekken waar we van het uitzicht wilde genieten konden we de motor van onze auto laten draaien. Niemand die er naar om kijkt en niemand die bedenkt om bijvoorbeeld je auto leeg te roven. Ik heb voordat ik naar Oman ging gelezen dat als je je portemonnee op straat zou verliezen, je nog achter je aan zouden komen rennen om hem terug te brengen. Ik geloof dit ook echt nadat ik er geweest ben. Sta open voor de prachtige cultuur in Oman en je zult er genieten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Oman:

    wahibi sands • Al Hamra • Ras-Al-Hadd

    Mijn Oman beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 03-01-2016

    Vanuit Port Douglas (+/- 1 uur vanaf Cairns) zijn we met Poseidon (http://www.poseidon-cruises.com.au/) naar het outer reef (Agincourt Reef) gegaan. Aanrader! We hebben veel reviews gelezen en gezocht, omdat we absoluut naar een plek in het Great Barrier Reef wilden wat nog niet zo verpest is, zoals vele reefs helaas wel zijn. Deze is zeker moeite waard. Op ongeveer 1,5u varen ligt het Agincourt Reef. Zeker niet goedkoop, je betaalt 236 Australische Dollar voor alleen al de trip (wel inclusief eten/drinken, snorkel toebehoren en stingersuit), daar komt het duiken nog bij (bij een dagtrip maximaal 3 dives). We hadden wel last van een bumpy ride, dus ik heb hier wel een reispilletje voor ingenomen tegen zeeziekte. Wij hebben gedoken bij: Phils Reef, the Maze (grot), en Turtle Bay.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 03-01-2016

    In de zomer van 2007 en 2013 in NY geweest. Beide keren fantastisch, ik zou niet anders kunnen zeggen. In 2007 was het extreem warm en hebben we temperaturen van boven de 40 graden gehad, daarentegen in 2013 veel betere temperaturen van 25 graden gehad. Aangenamer om mee door te stad te lopen, alles wat binnen is wordt toch wel massaal gekoeld door de airco. Ik heb zowel het Empire State Building als Rockefeller bezocht en vond het uitzicht op Rockefeller toch wel mooier. Vanaf hier kijk juist op het imposante Empire, en aan de andere kant het Central Park.
    Andere do's:
    - 9/11 memorial
    - rondleiding VN gebouw (ruim van te voren boeken)
    - The High Line
    - China Town en Little Italy
    - Staten Island ferry (gratis, en uitzicht op het vrijheidsbeeld)
    - uiteraard shoppen als de Dollar-Euro koers gunstig staat
    - probeer last minute nog een kaartje te kopen voor een voorstelling op Broadway
    Een week vond ik toch voldoende om het meerendeel te kunnen zien. We waren tot laat in de avond in de stad en je vergeet echt de tijd als je niet oplet. Ze zeggen niet voor niets dat de stad nooit slaapt :-).


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 03-01-2016

    In de zomer van 2015 twee weken gereisd door Zuid & Noord-Sulawesi. In het zuiden veel gezien en gereisd, waarbij Rantepao en de Toraja bevolking één van de (vele) hoogtepunten was. We hebben hier een begrafenis bijgewoond die je in Nederland absoluut nooit zult meemaken. Als je er bent, vraag aan je gids of dit mogelijk is (alleen buiten regenseizoen). In Rantepao gegeten bij Tropical Café. Hier kun je echt Toraja food eten (mits wel eerder op de dag besteld!), wel iets prijziger dan gemiddeld in Indonesië, maar voor Nederlanders nog meer dan betaalbaar. Erg lekker gegeten! Verder; Makassar is groots, druk, arm en chaotisch. Tussen Makassar en Rantepao ontzettend mooie rijstvelden gezien, onwijs lieve en gastvrije mensen ontmoet, en weinig toerisme.
    In het noorden hebben we vooral gedoken. Allereerst naar Tangkoko geweest, hier hebben we oa de tarsiers gezien (kleine aapjes). Daarnaast zwarte makaken, slangen, neushoornvogels. Daarna overnacht in Pulisan jungle beach resort (aanrader als je echt tot rust wilt komen zonder telefoon, wifi of stroom) en tenslotte in Bunaken sea garden resort (eveneens een aanrader). Duiken was op allebei de plekken erg prachtig, bij Bunaken vooral muren van koraal waarbij Lekuan II de mooiste plek was. Je kunt hier naast duizenden vissen oa haaien, schildpadden, zeepaardjes, en koraalduivels vinden.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren