3 reviews van Manouk - Bunch of Backpackers

  • Geplaatst 24-08-2014 • gereisd september 2013 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Peru is een divers land wat makkelijk en veilig te bereizen is. Het is een aanrader om enkele woorden en zinnen Spaans te leren. Dit wordt niet alleen erg gewaardeerd, maar is ook handig aangezien de meeste Peruvianen geen Engels spreken.

    Reisplan: Wij begonnen in Cusco waar we o.a. Machu Picchu bezochten tijdens een vierdaagse trekking. Hierna reisden we door naar Lake Titicaca en hebben we de zogenaamde niet-toeristische Southern Shore Villages bezocht. Deze dorpjes zijn een aanrader omdat je hier wat meer te zien krijgt van het Peruviaanse dorps- en plattelandsleven. Vanaf hier hebben we een klein uitstapje naar Bolivia gemaakt, waarna we onze weg vervolgden naar het prachtige en ontspannen Arequipa. Vanuit deze stad bezochten we ook de Colca Canyon. Vanaf Arequipa hebben we nog enkele dagen uitgerust in het oase-dorpje Huacachina met als laatste stop Lima.

    Eettips: Probeer eens ceviche, cavia, lama, pisco sour en lomo saltado
    Accommodatie: In plaatsen als Arequipa, Lima, Huachina zijn mooie moderne hostels. Echter, het is aan te raden om ook in kleine door familie gerunde guesthouses te verblijven.
    Kosten: als budget reizigers waren wij zo'n 50 euro per dag, per persoon kwijt
    Vervoer: binnenlandse vluchten en lokale bussen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

    Arequipa • Colca Canyon • Machu Picchu

    Mijn Peru beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 7


    • 27 landen bezocht
      3 reviews
      2 waarderingen
      Geplaatst op 28 augustus 2014 22:36

      Goede tip van de Southern Shore Villages, ik ga proberen die te bezoeken tijdens onze reis in december!


    • 27 landen bezocht
      3 reviews
      4 waarderingen
      Geplaatst op 24 september 2014 10:47

      Hi Jasmijn! Leuk! Zou ik zeker doen :) (ook al staat in de Lonely Planet, het is toch off the tourist trail :))

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 24-08-2014 • meerdere keren gereisd, laatste keer in september 2010 • alleen • zelfstandig

    China is goed bereisbaar voor de onafhankelijke reiziger (zelfs al ken je de taal niet). Het biedt talloze cultuur- en natuurhoogtepunten zoals bijv. de Chinese Muur & De Verboden Stad, Panda's en het Karstgebergte in het Zuiden. Verder is het land vriendelijk voor de portemonnee en kan je er heerlijk eten!

    Mijn mooiste plekken:
    - Jiuzhaigou, dit park is vanaf Chengdu per bus te bereiken. Ook al staat het bekend als een van de mooiste plekken op aarde wordt het weinig bezocht door Westerse toeristen.
    - Yangshuo ligt in het zuiden en is een bijzonder plaatje waarbij je per boot of per fiets het prachtige Karstgebergte in het water kan verkennen. Het is ook geschikt voor rotsbeklimmers.
    - De Dragon's Backbone Rice Terraces zijn uitermate geschikt voor wandelingen (kan ook zelfstandig) waarbij je langs ontelbare rijstterrassen passeert.

    Vervoer: China is goed te bereizen per bus of per trein. Zorg er voor dat je de plaats van je bestemming aan het kaartjes kantoor kan laten zien. Het is vaak de moeite waard om voor een nachttrein of bus te kiezen om zo tijd te besparen.
    Eten: Elke regio in China heeft zijn eigen specialiteiten. Ik zou zeggen probeer alles!
    Kosten: In China heb ik als budget reiziger zo'n 25 euro per dag uitgegeven
    Accommodatie: De grote en toeristische plaatsen in China hebben mooie moderne hostels.

    Laatste tips:
    - Trek zeker 4 dagen uit voor Beijing. Er is zo veel te zien in deze stad!
    - Ga een keer vroeg uit bed en woon ochtendgymnastiek bij in een lokaal park
    - Probeer (ook) een ongerestaureerd gedeelte van de Chinese Muur te bezoeken voor een authentieke ervaring
    - Tenslotte, wil ik het Han Tang Inn Hostel in Xian aanbevelen. Dit is voor mij een van de beste hostels ter wereld!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Juizhaigou • Yangshuo • Dragon's backbone rice terraces

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 6


    • 28 landen bezocht
      5 reviews
      2 waarderingen
      Geplaatst op 24 september 2014 10:42

      Door jouw verhaal te lezen krijg ik nog meer zin om naar China te vertrekken in december! Thnx...


    • 27 landen bezocht
      3 reviews
      4 waarderingen
      Geplaatst op 24 september 2014 10:46

      Hey Anouk! Wat leuk om te horen :)! Als je nog vragen hebt, laat maar weten. Je mag altijd emailen naar bunchofbackpackers[at]gmail.com.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 24-08-2014 • gereisd maart 2011 • langer dan een maand • met vrienden • zelfstandig

    Kenia is uitermate geschikt voor avontuurlijke reizigers: fascinerende 'tribes', bijzonder mooie natuur, safari en een mooie kust.

    Enkele hoogtepunten in Kenia zijn:
    - Central Island en Lake Turkana. Deze turquoise kleurige kratermeren gelegen op de noordelijke eilanden waren adembenemend mooi. In en rondom de meren zijn talloze krokodillen en flamingo's te vinden. Wij bezochten dit gebied met de openbare bus vanuit Kitale. Echter, deze regio staat bekend om gewelddadige conflicten dus verdiep je goed in de laatste veiligheidsupdates. Het is ook mogelijk om een 4x4 te huren.
    - Lamu ligt aan de noordkust en is een fantastisch mooi Swahili plaatjes met velen Islamitische invloeden. Het biedt witte zandstranden, mooie musea en heerlijke seafood gerechten.
    - Lake Naivasha heeft enkele prachtige natuurparken en meren. Het mooiste is om bij zonsopgang een boottocht over de meren te maken.
    - Masai Mara is het bekendste park en het noordelijke broertje van de Serengeti. Wij regelden deze safari vanuit Eldoret. Let bij het boeken goed op wat er inbegrepen zit (hoe vaak ga je op safari, wat voor tenten etc.?)
    - Diani Beach is een mooi (toeristisch) strand plaatjes met goede accommodatie mogelijkheden en witte stranden. Echter, het is soms zo heet in Kenia dat liggen aan het strand niet mogelijk is. 'Stilts' is een mooi budget resort.

    Opmerking:
    Hou er wel rekening mee dat in veel niet-toeristische plaatsen de elektriciteit 's avonds kan uitvallen en dat het ook verstandig is om voor het donker weer terug op je hotelkamer te zijn. Je bent dus minder vrij om te gaan en staan waar je wilt. Zelfstandig reizen in Kenia is niet zonder risico's. Dit geldt ook voor de toeristische plaatsen. Onderschat deze risico's niet.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Kenia:

    Central Island / Turkana • Lamu • Lake Naivasha

    Mijn Kenia beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren