6 reviews van Michel

  • Geplaatst 22-09-2014 • gereisd april 2012 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Portugal hebben we in 2012 bezocht.

    Gevlogen op Porto, auto gehuurd en vanaf Faro weer terug.

    Porto is zeker een aanrader. mooie stad met veel bezienswaardigheden
    Lissabon op zich niet veel bijzonders maar wel goede sfeer.
    In Tomar is Convento de Cristo een must visit.

    En in de Algarve waren de bergen van Sierra Monchique letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt.
    Silves is trouwens een mooit plekje.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Portugal:

    Porto • Sierra Monchique • Silves

    Mijn Portugal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 22-09-2014 • gereisd juli 2011 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Zweden, een prachtig rijk land.
    Rijk aan mooie natuur. prachtige meren. eindeloze naaldbossen en interessante steden.

    Orebro vonden we een stad die erg goed aanvoelde en cultureel zeker veel te bieden heeft.
    Stockholm is een prachtige stad met vooral het oude gedeelte Gamla Stan wat het interessant maakt.
    Prachtige gekleurde gevels en een goede sfeer.

    Het eiland Oland vonden we erg druk (juli)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Zweden:

    Orebro • Stockholm • platteland

    Mijn Zweden beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 22-09-2014 • gereisd januari 2014 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    We begonnen in Bangkok.
    Een drukke stad met allemaal (beginnende) backpackers en ladyboys.

    We vonden het te druk en over de top.
    Het heeft zeker interessante bouwwerken.

    Een absolute aanrader vonden we Railay.
    Hier zijn we tijdens onze wereldreis twee weken geweest en hebben hier kerst en oud & nieuw gevierd.
    Het is een schiereiland en alleen bereikbaar per boot (Omdat er rotsen op het vaste deel liggen)
    Prima voor het ultieme eilandgevoel.

    Je hebt keuze uit prachtige stranden allemaal op loopafstand.
    Ton-sai beach, Railay west en pra nang beach.
    Ieders met hun eigen karakter.
    We sliepen overigens in een bamboe hutje

    Een absolute aanrader is het eiland Ko Lipe.
    Prachtig wit strand en zoo mooi....
    Voor wie rust en warmte wil... Heerlijk

    Ko Lanta waren we na oud en nieuw.
    Zeker mooie plekken op dit eiland maar ook erg druk

    Gewoon naar Ko Lipe gaan. :)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Thailand:

    Railay • Koh Lipe • Koh Lanta

    Mijn Thailand beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 10
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 21-09-2014 • gereisd december 2013 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    We begonnen in Tibet.
    Erg koud en gure wind.
    Interessante geschiedenis en Lhasa was ook erg indrukwekkend.

    Treinreis van Lhasa naar Chengdu duurde iets van 24 uur.
    Een stad van de toekomst. Chengdu ligt ver voor op Nederland.
    Van Chengdu trein naar Kunming en van uit daar naar Bangkok gevlogen.

    Een puntje van aandacht is dat Chinezen vrijwel geen Engels kunnen.

    Panda Breading center was ook mooi.
    Hier kon je de panda zien. evenals de rode panda

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in China:

    Tibet • Chengdu • panda breading center

    Mijn China beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 21-09-2014 • gereisd oktober 2013 • langer dan een maand • met partner • zelfstandig

    Wat is Nepal een aanrader!!!

    We hebben de Annapurna Circuit gelopen. dit is een bergwandeling van 240kilometer over prachtige paden door pittoreske dorpjes en prachtige vergezichten.
    We hebben hier 3 weken over gedaan en de hoogste top was Thorung-La met iets van 5200 meter dacht ik.
    Ondanks mijn hoogteziekte was dit de mooiste wandeling van mijn leven.

    Ook zeker een aanrader voor mensen met een burn-out of die zichzelf willen ontdekken.
    De beste periode voor deze wandeling is Oktober & November.
    We begonnen in Bessisahar en eindigden in Nayapul.

    Verder is Nepal interessant vanwege haar imposante bouwwerken en de enorme gastvrijheid.

    Pokhara is vrij toeristisch.
    Kathmandu is erg druk.
    Baktapur is een must visit mocht je van mooie bouwwerken houden

    Chitwan Natural Park is mooi gebied met mooi wildlife.
    Pas op voor Tekenbeten/

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nepal:

    Mijn Nepal beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.


    • 14 landen bezocht
      6 reviews
      4 waarderingen
      Geplaatst op 22 september 2014 10:00

      Hoi, Ik word enthousiast van je toelichting op Nepal! Wat ontzettend gaaf dat je die wandeling gemaakt hebt. Grjs Jenya

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren