6 reviews van Moniek Meulendijks

  • Geplaatst 07-05-2017 • gereisd augustus 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Ons hotel lag niet in het centrum, echter was je er zo met het goede metro systeem.

    We zijn echt opslag verliefd geworden op Singapore. De perfecte combinatie tussen cultuur, natuur en kunst. Je merkt de invloed van alle verschillende nationaliteiten die hier samen leven en dat is geweldig.

    Als het in je budget zit, is het super om in Marina bay Sands te slapen. Helaas was dit voor ons op dit moment niet zo. Echter kom je er toch doorheen wanneer je naar de Gardens by the bay loopt. Dit park is zo mooi en rustgevend je hebt echt het idee dat je de stad even achter je hebt gelaten, je kunt hier heerlijk in ronddwalen en verdwalen. Wij hebben hier uren in doorgebracht.

    De avond shows van zowel Gardens by the bay als van Marina bay Sands zijn echt de moeite waard en gratis.

    Wij hadden het geluk dat wij er waren tijdens de feestweek van de verjaardag van Singapore. Hierdoor waren er veel gratis optredens in de stad, en was er een heerlijke streetfood market wat onze ervaring alleen maar nog meer heeft verbeterd. Als je het zo kunt plannen dan zeker in de eerste week van Augustus hier heen gaan!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Singapore:

    Gardens by the Bay • Marina Bay Sands • Botanic garden

    Mijn Singapore beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 16-04-2016

    Galle valt ons ontzettend tegen, prijzen zijn in korte tijd enorm gestegen, je moet moeite doen om een fatsoenlijk betaalbaar hotel te vinden en de wandeling langs de Nederlandse VOC invloeden valt ons erg tegen. Het stadje zelf is leuk, maar de eerdere recensies die wij hebben gelezen doen meer vermoeden dan wat het is. Het is leuk om er een dagje door te brengen maar voor ons was dat ook meer dan voldoende. Tijd om onze doortocht te maken naar het strand.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 16-04-2016

    ’s Middags willen we Sigriya Rock bezoeken, door een tip van het vorige hotel wisten we dat we dit het beste konden doen via de berg tegenover Sigirya, Pidurangala Cave & Rock Temple. Dit blijkt een uitstekende keuze, in plaats van de 30 dollar die aan toegang wordt gevraagd bij Sigriya, betalen wij samen ongeveer 7,50 met gids op deze berg te beklimmen. En het mooiste is ook nog dat wij een ontzettend mooi uitzicht hebben op Sigiriya (als je op Sigirya staat kun je de rots uiteraard niet zelf zien), en verder bied het hetzelfde uitzicht over de rest van het land.

    De wandeling naar de top heb ik me toch even op verkeken, ik dacht dit kunnen we toch ook makkelijk zonder gids. Toch ben ik blij dat we de gids hebben meegenomen. Sommige stukjes had ik nooit alleen gedaan.

    We hebben geluk dat onze gids ontzettend van fotografie houdt, waardoor hij onze camera vast houdt en daarmee de meest geweldige plaatjes maakt. Wat een gave ervaring is dit geweest, zeker een goede keuze om vanuit hier Sigriya Rock te bekijken.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 16-04-2016 • gereisd juli 2015 • 4 weken lang • met partner • zelfstandig

    Onze reis in Sri lanka start in Negombo. Negombo is de stad die het meest dichtbij het vliegveld ligt. Verder merken wij dat hier weinig te beleven is. Dit komt ook mede door onze reistijd waarin Negombo zich in het regenseizoen deel valt van Sri lanka.

    De volgende dag reizen wij door naar Anuradhapura. We hebben hier een tuktuk chauffeur ingehuurd om ons in het grote tempel complex gecombineerd met Mihintale rond te rijden. We hadden ontzettend veel geluk met onze chauffeur die ons veel kon vertellen, en veel laten zien. Dit is ontzettend mooi, en erg indrukwekkend om alle oude tempels en verschillende stupa’s te zien! Aan het eind van de middag brengt onze chauffeur ons naar Mihintale, waar we na vele trappen te hebben beklommen een ontzettend mooi uitzicht hebben over het land. Voor mij is deze dag een van de mooiste ervaringen in Sri lanka!

    Na deze mooie stop reizen we met de bus door naar Dambulla. Een erg klein stadje, met tot onze verbazing redelijk onvriendelijke mensen. De gouden tempel in Dambulla vinden wij zeker na alle mooie tempels die wij in Anuradhapura hebben gezien erg tegen vallen. ’s Middags willen we Sigriya Rock bezoeken, door een tip van het vorige hotel wisten we dat we dit het beste konden doen via de berg tegenover Sigirya, Pidurangala Cave & Rock Temple. Dit blijkt een uitstekende keuze, in plaats van de 30 dollar die aan toegang wordt gevraagd bij Sigriya, betalen wij samen ongeveer 7,50 met gids op deze berg te beklimmen. En het mooiste is ook nog dat wij een ontzettend mooi uitzicht hebben op Sigiriya (als je op Sigirya staat kun je de rots uiteraard niet zelf zien), en verder bied het hetzelfde uitzicht over de rest van het land. Deze ervaring heeft heel onze dag weer goed gemaakt!

    De volgende dag reizen we met de bus naar Kandy. Kandy is een erg gezellige stad waar vanalles is te beleven. Wij kiezen ervoor om met een tuktukchauffeur naar het Elephant orphanage en de thee plantages te gaan. Het is een erg leuke dag, maar voor mij vooral een tegenvaller. Het Elephant Orphanage blijkt geen weeshuis maar een olifanten dierentuin waar de olifanten overal gestresst aan kettingen liggen, en wel 100den mensen dezelfde 2 baby olifantjes een fles willen geven. Hier wilde ik dan ook snel weg. De theeplantage is wel erg leuk om te bezoeken. Al met al is Kandy een leuk plaatsje om enkele dagen te vertoeven.
    Nu maken we de treinreis van Kandy naar Ella, het is wel zaak om minstens 1 dag van te voren bij het treinstation je treinkaartje te boeken om zeker te zijn van je plaats. De maar liefst 8 uur durende treinreis is een lange reis, maar is het zeker waard. Je hebt ontzettend mooie uitzichten, rijd door thee plantages heen en het geeft je de ultieme ervaring tussen de locals.
    Eenmaal in Ella aangekomen willen we hier niet meer weg, WAUW! Een klein dorpje maar het heeft ontzettend veel de bieden. We zijn naar Little Adams peak gelopen en naar de watervallen gegaan. De hele sfeer in dit dorp geeft ons beide zo een fijn gevoel dat we hier makkelijk een stuk langer hadden kunnen verblijven.

    Na Ella maken we de reis verder richting Tissamaharama, waar we de volgende ochtend zeer vroeg een safari in Yala national Park hebben geboekt. Wij hebben voor een ochtend safari gekozen, en voor ons was dit voldoende. Het park is niet dusdanig groot en wij hebben het geluk gehad in de ochtend een luipaard, olifanten, buffels en vele andere dieren te hebben gezien. En wauw! Dat luipaard wat een ervaring was dat om die in het echt te zien!

    We vervolgen onze reis vanuit Tissa naar Mirissa om een dagje rust te hebben. De volgende dag gaan we naar Galle. Galle valt ons ontzettend tegen, prijzen zijn in korte tijd enorm gestegen, je moet moeite doen om een fatsoenlijk betaalbaar hotel te vinden en de wandeling langs de Nederlandse VOC invloeden valt ons erg tegen. Het stadje zelf is leuk, maar de eerdere recensies die wij hebben gelezen doen meer vermoeden dan wat het is. Het is leuk om er een dagje door te brengen maar voor ons was dat ook meer dan voldoende. Tijd om onze doortocht te maken naar het strand.

    Onze laatste week hebben wij doorgebracht aan het strand in Trincomalee (Nilaveli). Nilaveli is het meest rustige stuk strand in Trincomalee. We hebben een dag een scooter gehuurd en verder genoten van het ontzettend mooie strand wat het te bieden heeft. Heerlijk even bijkomen van alle indrukken die wij hebben opgedaan.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Sri Lanka:

    Anuradhapura • Ella • Sigriya

    Mijn Sri Lanka beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8


    • 12 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 11 juni 2016 00:36

      Gaaf om je reisverhaal te lezen! Ik ga van de zomer 3 weken rond reizen in Sri-Lanka. Gekke vraag, hoe is het eten daar, is de kans groot dat je veel last krijgt van je darmen? Dit is iets waar ik tegen op zit namelijk haha. Toilette zijn daar denk ook heel erg beperkt of is dit wel bij elke bezienswaardigheid aanwezig?

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 16-04-2016

    In Sapa aangekomen lijkt dit een erg toeristisch stadje waar vele stamleden rond lopen om je te paaien voor een tour. Echter verbergt het de natuur en ervaringen die zich achter dit stadje bevinden.
    Je ziet veel toeristen ’s morgens zelf vertrekken naar de meest toeristische kant van Sapa, dit is te doen zonder gids. Wij hebben er toen voor gekozen om naar het toeristen kantoor te gaan waar we een guided tour met overnachting bij de stam hebben geboekt.

    De tour was ontzettend mooi we hadden een eigen gids die ons 2 dagen lang mee de bergen in nam door de rijstvelden heen. Een ontzettend gave en mooie ervaring, waarbij je vaak uren lang geen andere mensen of toeristen tegen komt. Uiteindelijk hebben we savonds bij een gezin in de bergen gegeten en geslapen, hier kwamen in de loop van de avond nog enkele andere toeristen aangelopen waar we savonds onze reiservaringen onder het genot van een rijstwijn en kaartspelletje gedeeld.

    De tweede dag zetten we onze tocht door terug richting het dorp waar we aan het eind van de dag aan komen. Wat een ontzettend mooie ervaring is dit geweest, een die ik nooit zal vergeten. We hebben weinig toeristen gezien, maar ontzettend veel mooie uitzichten!

    Onze spullen konden tijdens deze tour in het hotel blijven zodat we een klein rugzakje met wat slaapspullen mee konden nemen, ideaal!


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren