8 reviews van Ottilie

 • Geplaatst 31-01-2016 • gereisd oktober 2012 • 3 weken lang • alleen • zelfstandig

  Ik ben, als backpacker, van Hanoi naar Saigon gereisd en beschouw Vietnam als een land die grote indruk op mij heeft gemaakt.

  Ik begon mijn trip in Hanoi wat ik in eerste instantie erg heftig vond. Dit land en deze stad was mijn eerste ervaring in Azie en ik had even wat tijd nodig om er in te komen. Het koste mij een paar dagen om te wennen aan het verkeer, de hitte, de drukte en de gang van zaken op straat.

  Vanuit mijn hostel in de oude binnenstad heb ik een trip geboekt naar Halong Bay. Hoewel dit een fantastische omgeving is, is het enigzins een uitdaging om dat vast te leggen zonder hordes andere mensen op de achtergrond. Er gaan, net als jij, grote groepen georganiseerde boten naar dezelfde bestemmingen
  Hoewel het hele gebeuren uit een strak programma bestaat zou ik het toch aanbevelen, omdat het leuk is om meegemaakt te hebben. Naast het mooie Halong Bay zelf heb je de gelegenheid om naar Cat Ba te gaan, te kayakken, zwemmen, te hiken en als toetje naar Moneky Island te gaan. Dit laatste zit, zoals de naam al doet vermoeden, vol met (agressieve) apen en vond ik zelf iets minder geslaagd. Als je, zoals ik, een langer dan twee nachten durend programma boekt heb je de optie om een nacht te kamperen. Aangezien ik de enige bleek die hiervoor had gekozen ging dit helaas niet door.

  Na Halong Bay heb ik nog een aantal dagen in Hanoi doorgebracht voordat ik mijn reis verder naar beneden begon. Per trein naar Danang, vervolgens Hue en Hanoi. Voornamelijk Hoi An vond ik erg de moeite waard.

  In Nha Trang kwam ik in aanraking met Hau, een easyrider, die mij ' the real Vietnam' wilde laten zien. Dit bleek absoluut het hoogtepunt van mijn reis en een ervaring om nooit te vergeten. Een tiendaagse tocht via Dalat naar Mui Ne waar we op elke plek die de moeite waard was zijn gestopt. Zonder deze rit zou ik de gebruikelijke route hebben gereisd en alle inside pareltjes nooit hebben gezien. Achter op de motor was voor mij de ultieme manier om alles in me op te nemen en het moois wat het land te bieden heeft optimaal te beleven. Ik raad het anderen dan ook zeer aan!

  Vanuit Mui Ne heb ik de bus naar Ho Chi Minh genomen waar ik nog twee dagen door heb gebracht. Ik heb wat toeristische hoogtepunten bezocht en mooie dingen gezien maar vond het niet zo interessant als Hanoi. In mijn optiek heeft Hanoi meer te bieden, maar heb er dan ook niet heel veel tijd doorgebracht.

  Concluderend is Vietnam prachtig en ZEKER een bezoek waard. Als je van de toeristische route af wilt wijken is er volgens mij geen betere manier dan onder leiding en gezelschap van een easyrider.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Vietnam:

  Hanoi • Dalat • Hoi An

  Mijn Vietnam beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
  • Gastvrijheid: 10
  • Natuur: 10
  • Eten: 10
  • Stranden: 9

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 31-01-2016

  Ik vond de Gili eilanden waanzinnig op alle fronten. Het is paradijselijk mooi en heeft een groot contrast tussen toeristisch en allesbehalve.

  Ik kwam vanuit Bali, als solo backpacker, aan op Gili T zonder een voorgeboekt onderkomen. Zodra ik een voet op het strand zette werd ik al geconfonteerd met een horde mensen die accomodatie probeerden te slijten. Ik ben met een van hen in zee gegaan en kwam in een budget plek terecht.

  Ik heb Gili T voornamelijk ervaren als een straat propvol met restaurants en resorts en een aangelegen overbevolkt strand. Langs de weg zitten locals bij hun business of voor de gezelligheid en spreken iedereen aan die passeert. In eerste instantie vond ik dit heel gezellig en liep ik de eerste dag met plezier op en neer om het eiland te verkennen. Ik stopte overal voor een praatje en liet me overhalen om naar het volgende eiland (Meno) te varen.

  Het feit dat je de volgende eilanden kan zien liggen, je er met gemak naar toe kan peddelen en prachtig kan snorkelen is natuurlijk fantastisch. Ik vond meno erg mooi om te zwemmen, aan de strand te zitten en rond te wandelen.

  Wat mij, na mijn eerste indruk, op Gili T opviel is dat ik constant in vreemde conversaties en situaties met locale mannen terecht kwam. Ik werd non stop aangesproken, er werd met mij geflirt en afwijzingen werden persoonlijk opgevat. Dit gebeurde op straat, als ik op het strand zat, in een restaurant aan het eten was of als ik in zee aan het zwemmen was. Ik had het vermoeden dat dit niet perse met mij persoonlijk te maken had, maar met het feit dat ik als vrouw alleen was en begon me er op den duur ongemakkelijk bij te voelen. Ik werd voornamelijk uitgenodigd om uitstapjes te ondernemen en als ik dit (aan het begin) dan deed kwam ik er niet meer vanaf. Als ik dit niet deed beantwoorde ik de liefde niet en werd ik tot een paar keer toe 'gestalkt'.

  Ik weet niet of andere solo vrouwen dit ook zo ervaren hebben, maar ik las in de Lonely planet dat mannen hier een bepaalde manier van vastberadenheid hebben die je niet op veel andere plekken tegenkomt. Hoewel ik de eilanden erg mooi vond heeft dit bovengenoemde gegeven mijn ervaring beinvloed.

  Toen ik van de een op de andere dag uit mijn accomodatie moest ( er kwam een speciaal weekend aan waardoor de prijzen verdubbeld werden) besloot ik naar Lombok te gaan. Dit was vanaf het strand, zonder vooraf te organiseren, prima te regelen.

  Ik zou (met een vriendin) de Gili eilanden voor een paar dagen aanbevelen, zodat je genoeg tijd hebt om ze allemaal te bekijken en te genieten van het moois dat het te bieden heeft voordat je door reist naar Bali of Lombok.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 31-01-2016

  Vanuit KL ben ik met de nachtbus naar Alor Setar gereisd om 's ochtends vroeg per boot in Langawi aan te komen. Vanuit hier heb ik een taxi naar Kuah genomen waar ik accomodatie had geboekt.

  Ik vond Kuah niet zo'n spectaculaire plaats. Het was niet bijzonder mooi en er leek weinig te doen. Het centrum heeft wat tax free winkels en restaurantjes en als je die gezien hebt heb je het allemaal wel gezien.

  Ik besloot na een aantal dagen per brommer voor een dagje naar Pantai Cenang te rijden. Dit was een leuke manier om wat meer van het eiland te zien. De plaats van bestemming beviel mij gelijk een stuk beter enik besloot dan ook om de rest van mijn verblijf hier te blijven. PC is wat meer op toeristen ingesteld; voornamelijk vanwege het winkelcentrum, een aantal grote ketens, de vele reisbureautjes en het vele aanbod in accomodatie.

  Voor mensen die wat te besteden hebben is er genoeg aanbod; veel resorts en grote hotels. Als backpacker vond ik het een stuk lastiger om iets acceptabels te vinden. Ik vond uiteindelijk 'happy hut'waar ik een andere backpacker heb ontmoet en een twin kamer mee heb gedeeld. Deze kamer was prima te doen en het delen ervan een goed alternatief om niet in de overvolle dorm te hoeven verblijven.

  Ik heb in Langkawi voornamelijk van het strand genoten en enkele uitstapjes gemaakt en vond het, in vergelijking met andere plaatsen en eilanden die ik tijdens deze reis heb bezocht, niet heel erg de moeite waard. Ik vond de sfeer niet erg open en vriendelijk, de mogelijkheden niet erg uitbundig en het niet erg backpacker vriendelijk of budget gunstig.

  Het leuke van Langkawi is dat er veel omliggendedoor-reis bestemmingen zijn. Via een bureautje ben ik vanuit Langkawi per boot naar Koh Lipe (Thailand) gevaren. Dit was een heerlijk tochtje over zee en was goed en makkelijk te organiseren. Op het eiland aangekomen kan je een visa voor Thailand krijgen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 31-01-2016

  In eerste instantie kwam ik door het voorstel van een andere reiziger op Koh Chang terecht met het voornemen om er een week door te brengen. Ik ben na die week nog vier keer terug geweest en heb er in totaal zo'n vier maanden (als backpacker) doorgebracht.

  Dit eiland heeft voor mij alles wat ik van een vakantie verwacht; heerlijke stranden, goed eten, leuke feestjes en rustige plekjes om je van het tourisme te trekken.

  Vanuit Bangkok gaan er bussen vanuit Ekamai Bus Station en het is zo'n zes uur reizen tot aan de boot. Deze rit is prima te doen. Je kan ook kiezen voor een mini van die je tot aan je bestemming op het eiland brengt, maar zou dit zelf niet aanbevelen. Het gaat wat sneller, is een stuk duurder, maar bovenal vrij oncomfortabel voor iemand met westers formaat. Ik heb vrij opgevouwen ervaringen aan de mini van en hobbel dan persoonlijk ook liever in de locale bus.

  Op het eiland zelf verblijft de massa aan de stranden aan de oostkust die ieder een eigen karakter hebben. Je kan echter ook naar het oosten van het eiland afreizen wat ik zeker aanraad. De paar uur durende rit (op de brommer) is prachtig en bij aankomst heb je gegarandeerd een prachtig strand die je met een handjevol andere waaghalzen deelt. De reden dat hier niet veel mensen komen is dat de weg er naar toe in zeer slechte staat is en het hierdoor nogal een uitdaging is. Ik zou zeker aanraden om dit gedeelte van het eiland ook te bekijken, maar misschien niet in je eentje voor het geval je met pech langs de weg komt te staan.

  Wat betreft de touristische west kust zou ik de eerste paar stranden overslaan. De stranden zelf zijn mooi maar de plaatsjes te druk bezet. Qua entertainment en sfeer staat Lonely Beach voor mij op nummer 1. Dit strand staat bekend om de grote groep jonge mensen en de hippie, artistieke vibe. Er zijn veel hostels en hutjes en scala aan uitgaansgelegenheden. Wees je er van bewust dat het dak er dagelijks af gaat en je dus, als je er midden in verblijft, geen oog dicht doet.

  Mijn favouriete accomodatie op lonely beach is Sunset. Zij hebben bungalows waarvan een aantal aan de zee gelegen. Omdat het niet op/aan het strand is, is het er heerlijk rustig en kan je -met een hangmat voor de deur- heerlijk van de zee genieten. Het is net ver genoeg van het feestgedruis af en toch in het dorp.

  Een andere accomodatie die ik erg aan kan bevelen is Porn Bungalow. Dit is tussen twee dorpjes in gelegen aan zee met een on te evenaren sfeer. Je kan hier lekker eten, sapjes drinken, de zee in of een bungalow huren.

  Qua activiteiten op het eiland hoef je je niet te vervelen. Er zijn allerlei tripjes (snorkelen. boot tochtjes, jungle, watervallen etc.). Persoonlijk vind ik het het allerleukste om een brommertje te huren en het eiland rond te rijden. Er zijn veel 'hidden treasures' te ontdekken en er is geen betere manier om de omgeving in je op te nemen dan op de scooter.

  Als je dan toch de brommer al hebt is het bezoeken van de haven een leuk uitje. Door een straat aan winkeltjes loop je de pier op met aan het einde een vuurtorentje. Het is een leuke plek om souveniertjes te kopen en van de omgeving te genieten.

  Als je in de gelegenheid bent om de jungle te bezoeken zou ik ook zeker gaan. Ik vond het zelf leuk om -na alle strand ervaringen- het eiland van een hele andere kant te beleven.

  Koh Chang is niet te vergelijken met de meer zuidelijk gelegen eiland die ik in Thailand heb bezocht. Het is in mijn beleving veel diverser, de sfeer is top en de kans dat je nog eens terug komt is maximaal.
  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 28-01-2016

  Doen!

  Hoewel je rondom heel Australie (delen) langs de kust kan rijden is dit een route als geen andere. Ik heb, samen met mijn partner, in 2015 van Melbourne tot aan Great Otway National Park gereden en daar een lang weekend over gedaan. Het eerste wat mij opviel en bij is gebleven is dat je je van wauw naar wauw verplaatst. De ene schitterende plaats na de andere met prachtige uitzichten onderweg. De route is ook niet extreem lang waardoor het een eenvoudige manier is om een topvakantie te hebben door alleen deze weg af te rijden en heel veel moois mee te pakken.

  Niet alleen vond ik de plaatsen stuk voor stuk zeer de moeite van kamperen waard, er waren onderweg ook genoeg uitzichtpunten om even de benen te strekken en het uitzicht in je op te nemen.

  De tijd dat ik daar was viel samen met Australia Day weekend en was daardoor waarschijnlijk nog drukker dan normaal. Dit was in principe geen probleem hoewel ik vermoed dat de campings daardoor ook extra prijzig en vol waren. We hebben dan ook wel moeten zoeken naar kampeerplekjes en belanden twee keer op 'noodplekken' waar we alsnog 60 dollar voor moesten betalen. We zijn ook meerdere keren gewezen op het feit dat wild kamperen of in de auto verblijven niet tot de opties behoort; hier staat een boete op.

  Als je in Melbourne bent sla dan zeker de Great ocean Road niet over. Je bent zo in Geelong (waar je nog even boodschappen in kan slaan) en je rit langs de kust begint. Ik vond een weekend genoeg tijd om een goede indruk te krijgen maar kan me ook voorstellen dat je er een week voor uittrekt, in elke plaats je tentje uit klapt en een plons in het water neemt.

  De Great Ocean road spreekt eigenlijk voor zich. Gaan met die banaan!
  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren