5 reviews van Mariska Roeland

 • Geplaatst 14-02-2016

  Ik ben twee keer in Bangkok geweest en ik ben fan! Wat mij vooral is bijgebleven is de drukte; wat een hectiek! Op Khao San Road kun je heerlijk 'op straat' eten, er wordt van alles aangeboden. Ik was vooral gek op de zakjes met verse sapjes die ze (destijds) aanboden, in allerlei lekkere exotische smaken zoals watermeloen. Een tip; maak een fietstocht door Bangkok! Ik kan me de aanbieder niet meer herinneren, maar die is vast gauw genoeg op internet gevonden. Ik vond dat echt een toffe manier om de stad te ontdekken en de (Nederlandssprekende) gids vertelde allerlei leuke weetjes. Je ziet dan ook stukken die je normaal, bijvoorbeeld te voet, niet zou opzoeken.

  Ik zou je niet aanraden om naar Bangkok te gaan als er weer rellen zouden zijn, want dat was het geval tijdens mijn tweede bezoek aan Bangkok. Toch wel spannend als er vlak buiten je hotel van alles in brand wordt gestoken enzo...


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 14-02-2016

  In 2014 hebben mijn vriend en ik een mooie reis gemaakt langs verschillende plekken op Maleisisch Borneo. We zijn begonnen in Miri, omdat we daar familie gingen bezoeken. Die stad vonden wij niet echt bijzonder. Wel heel leuk is het om er op stap te gaan! In verschillende discotheken spelen Filipijnse coverbands en die zijn supergoed! Ook een aanrader: Ming Cafe - daar moet je zeker lekker gaan eten en/of een biertje drinken.
  We zijn een aantal dagen verbleven in een prachtig national park; Gunung Mulu. Staat vooral bekend om z'n grotten; indrukwekkend!

  Ons hoogtepunt op Borneo was letterlijk en figuurlijk het beklimmen van Mount Kinabalu. Onderschat het niet - goede schoenen, warme kleding en een redelijke conditie zijn vereist. Het is absoluut de moeite waard; het uitzicht boven is fenomenaal! Een ander hoogtepunt was een verblijf in een 'homestay' waar we ontzettend warm en gastvrij zijn ontvangen door een lokaal gezin. Ook Bako National Park is erg mooi; je kunt hier overnachten, wat wij - helaas - niet hebben kunnen doen.

  Tip: als je toevallig ten tijde van de Hari Raya (einde van de Ramadan) in Kuching bent, ga dan zeker het paleis van de gouverneur bezoeken! Dat wordt maar eens per jaar opengesteld voor publiek en je kunt meteen mee-eten. (echt waar!)


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 14-02-2016

  Hong Kong is echt speciaal; een mix van Aziatische en Westerse cultuur, wolkenkrabbers en natuur. Ik ben er meer dan eens geweest, maar zou er absoluut nog een keer naar terug willen. Ik vind de skyline prachtig, die je ziet wanneer je met de boot het water oversteekt. Het is de moeite waard om de vuurwerkshow te bekijken, die regelmatig wordt gehouden. Er gaat een superlange roltrap naar boven, richting de top van de berg, midden in de stad. Een gek gezicht, maar leuk om op die manier naar boven te 'wandelen'. Hong Kong is écht de moeite waard en ik hoop dat ik er ooit nog terug mag keren...


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 14-02-2016

  Geloof me; de Chinese Muur móet op je bucketlist! Het is inmiddels jaren geleden dat ik er ben geweest, maar het heeft zoveel indruk gemaakt, dat ik het niet snel zal vergeten. Wat ik zo enorm indrukwekkend vond aan de Muur is de grootsheid. Hij is gi-gan-tisch. Ongelooflijk dat ze dat al die eeuwen geleden hebben kunnen bouwen én dat het er nu nog staat! Uiteraard is het - denk ik - de meest bezochte toeristische attractie van heel China en het is er daarom ook superdruk, maar dat doet niets af aan hoe indrukwekkend deze trekpleister is.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 14-02-2016 • gereisd augustus 2014 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

  In de zomer van 2014 hebben ik en mijn vriend een prachtige reis gemaakt door Maleisisch Borneo. Dat was voor mij de tweede keer dat ik een bezoek mocht brengen aan Maleisië. Het land heeft superveel te bieden; prachtige natuur (wauw, die national parks!), een gastvrije bevolking, lekker eten en dat alles voor weinig geld. Hoewel Maleisië wat duurder is dan veel andere Aziatische landen, is het nog altijd goed te betalen. Wij kwamen tijdens 'Hari Raya' - het einde van de Ramadan - in de stad Kuching aan, wat een domper leek te zijn. Echter bleek dat de lokale bevolking (inclusief de gouverneur) letterlijk hun huis openstelt voor iedereen. We hebben genoten van de prachtige tradities en het heerlijke eten toen we een aantal dagen in een 'homestay' verbleven. De stad Kota Kinabalu vonden we niet heel bijzonder, in tegenstelling tot de klim naar de top van Mount Kinabalu! Wat een beleving! Al met al hebben wij hele mooie herinneringen aan Maleisië en is het voor ons een fantastisch vakantieland!

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Maleisië:

  Kinabalu National Park • Gunung Mulu National Park • Bako National Park

  Mijn Maleisië beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 10
  • Natuur: 9
  • Eten: 8
  • Stranden: 8

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren