4 reviews van Suzanne

 • Geplaatst 06-03-2016

  Eén dag en nacht in Ayutthaya verbleven. Dit was een prettig rustpunt tijdens onze reis. Na drie dagen in het drukke Bangkok, zijn we naar Ayutthaya gereisd. Met de trein kun je voor ongeveer 0,40 cent naar Ayutthaya vanuit Bangkok. In het stadje zijn veel leuke guesthouses. Je kunt overal voor een klein bedrag een fiets huren en het stadje per fiets verkennen. Ondanks de hitte is dit zeker een aanrader! De afstanden zijn niet heel groot en het verkeer is rustig. Je kunt dus heel goed en veilig fietsen daar. Door de hele stad vind je de prachtige tempels van de vroegere hoofdstad van Siam.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 06-03-2016

  Met een reisorganisatie (Exodus/Sawadee) heb ik een week over de Chinese Muur gewandeld. Geweldige ervaring! We liepen voornamelijk de niet-toeristische gedeelten van de Muur. Als je de mogelijkheid hebt, zou ik zeker deze gedeelten bekijken en bewandelen, deze stukken zijn namelijk zoveel mooier, authentieker en indrukwekkender dan de stukken waar veel toeristen zijn. De natuur is prachtig. Je kunt op sommige plekken heel ver kijken en ziet dan de Muur als een slang door het land lopen, met overal de karakteristieke wachttorens. Het is af en toe een zware klim steil naar boven, en dan weer steil naar beneden. Maar het is allemaal de moeite waard.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 06-03-2016

  Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, is een interessante stad. Het is interessant vanwege de geschiedenis van de Rode Khmer, toen Pol Pot de macht had in Cambodja.
  In Phnom Penh hebben we het Tuol Sleng museum bezocht om meer te leren over de tijd van de Rode Khmer. We hadden gekozen voor een persoonlijke rondleiding. Dit was een goede keuze. De vrouw die ons heeft rondgeleid was zelf haar vader en broer kwijtgeraakt in die tijd. Ze had het dus van dichtbij meegemaakt. Dat maakte het verhaal nog wat indrukwekkender.
  In het Tuol Sleng museum kun je veel persoonlijke verhalen lezen. Er hangt een beklemmende sfeer door alle foto's van de gevangenen die er hangen. De mensen op de foto lijken je indringend aan te kijken. Verder zijn er foto's en schilderijen te zien van hoe een en ander er aan toe ging (martelmethoden tijdens ondervragingen) toen Tuol Sleng als gevangenis gebruikt werd. Na Tuol Sleng ook één van de bekendere Killing Fields iets buiten de stad bezocht. Dit mag zeker niet ontbreken aan je bezoek aan Phnom Penh. Een bezoek aan het museum en de Killing Fields gaat je niet in de koude kleren zitten. Daarom is Phnom Penh zeker de moeite waard om te bezoeken.

  Verder vond ik Phnom Penh niet een heel prettige stad. Het is er overal erg vies, met veel afval, stank, verkeer en viezigheid op straat. Het ligt mooi aan de rivier, maar het is niet sfeervol. Er zijn wel straatjes met veel guesthouses en restaurantjes waar het wel wat sfeervoller is, maar het mist het een bepaald gevoel dat je bijvoorbeeld wel in Bangkok vindt.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 06-03-2016 • gereisd februari 2010 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

  Bolivia vond ik een fantastisch land. Het is relatief onbekend bij veel mensen en dat maakt het interessant, daardoor is het lastiger om er een voorstelling bij te maken. Ik werd daardoor zeer verrast toen ik het land bezocht.
  In Bolivia is de authentieke cultuur nog goed zichtbaar en herkenbaar. Bijvoorbeeld aan de kleding die mensen dragen en de vele tradities en feesten die er nog bestaan. Ik heb drie maanden in Sucre gewoond. Sucre is een niet al te grote stad waar ik me al snel thuisvoelde. Er is veel bedrijvigheid, maar niet de drukte van een stad, het weer is heerlijk, de mensen zijn er vriendelijk, er zijn moderne voorzieningen en veel bezienswaardigheden. In Sucre zijn veel taalschooltjes die leuke activiteiten organiseren. Ook zijn er voldoende restaurantjes,café's en uitgaansgelegenheden om je tot in de late uurtjes te vermaken. Een leuke daguitstap is Tarabuco. Dit is echt nog een inheems stadje, waar elke zondag een textielmarkt gehouden wordt. Als je geluk hebt en je bent er tijdens het Pujllay festival (rond eind maart), ga dan zeker tijdens dit festival naar Tarabuco. Je ziet dan echt de originele Boliviaanse cultuur, wat betreft eten, drinken, dans en klederdracht. Ik vond dat een zeer bijzondere ervaring.

  Eten, drinken, vervoer en verblijf in Bolivia is erg goedkoop. Als je wat langer in Bolivia blijft kun je eventueel vrijwilligerswerk doen. Er zijn veel mogelijkheden, voornamelijk in de zorg/wonen en het onderwijs.
  Helaas is er in Bolivia nog veel armoede, waar je ook mee geconfronteerd wordt. Mensen die op straat leven, kinderen die op straat werken (spullen verkopen, schoenen poetsen, auto's wassen). Ook in de buitenwijken en op het platteland zie je dat Bolivia nog een minder ontwikkeld land is.

  Behalve Sucre heb ik in Bolivia ook de zilvermijnen in Potosí bezocht. Zeer indrukwekkend. Niet bezoeken als je claustrofobie hebt. In het zuiden van Bolivia ligt het leuke plaatsje Tarija, waar je je ook goed kunt vermaken. Je kunt er bijvoorbeeld een wijntour doen.
  La Paz vond ik een erg grote en drukke stad. Wat ik leuk vond, was het cocamuseum en de beroemde Heksenmarkt.
  Mijn tijd in Bolivia heb ik afgesloten met een tour over de Salar de Uyuni. Prachtig! Het meest indrukwekkende natuurgebied waar ik ooit ben geweest. Ook daarna door de woestijn, langs geisers en diverse gekleurde meren, met vulkanen op de achtergrond. Dat vond ik wel het hoogtepunt van Bolivia!
  Ik zou iedereen aanraden om dit geweldige land te bezoeken, maar neem er wel de tijd voor: "Mañana, mañana" is namelijk wel echt van toepassing op de manier van leven in Bolivia.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bolivia:

  Salar de Uyuni • Sucre  • Tarabuco

  Mijn Bolivia beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 9
  • Eten: 6
  • Stranden: N.v.t.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren