26 reviews van Ana-Maria Elena Koster

 • Geplaatst 21-11-2017

  In Gent voel je je meteen in een wereld van vroeger, waar alles oud is en sfeervol. Met een gotische architectuur, Gent is anders dan alle steden van Belgie. Daar kun je de kathedraal, het kastheel en de mooie brug zien. Een ook de oude markthal is interessant te zien. Tijdens de kerst is het enorm sfeervol maar te druk voor woorden. Voor herhaling vatbaar!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 21-11-2017

  Rond de Kerst vonden we Antwerp een hele mooie stad, met veel kerstmarkten en een ijsbaan. De gebouwen zijn mooi en alles was sfeervol. Een mooie dagje uit! Een best wel dure stad, eten, tram, hotel maar wel een keer de moeite waard.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 21-11-2017

  Ik vond Elba erg mooi maar doordat er weinig parkeergelegenheid was, hebben we een minder leuke ervaring gehad. Met de ferry inclusief auto van Piombino naar Portoferrario en terug ging het goed, alles was goed geregeld en niet heel duur. We hebben een huisje op airbnb ingehuurd in een dorp dichbij Marina del Campo. Prachtig klein huisje met eigen terrain en ontzettend goedkoop. Het strand van Cavoli was heel mooi, maar klein, waardoor het heel druk was. Geschikt voor families met kinderen of voor hele jonge groepjes. Liggen op het strand tussen 2 anderen heel dicht bij is niet ons ding. Maar we hebben een ander strand gevonden, niet heel bekend - Colle di Palombaia. Doordat het moeilijk te vinden is en vooral omdat je ongeveer 200 treden naar beneden moet lopen is dit strand helemaal leeg. En veel breder dan die andere. Hier is het niet geschikt voor kleine kinderen of mensen met beperkte mobiliteit. Hier zijn ook geen faciliteiten. Het strand van Marina del Campo is heel groot en met veel faciliteiten, heel geschikt voor kinderen. Marina del Campo is een klein stadje, dus ook supermarkten en terasjes kun je hier vinden. We wilden heel graag naar Monte Cappane met de kabelbaan maar het was onmogelijk om een parkeerplek te vinden. Het parkeren en verkeer is een groot probleem daar, zelfs in september en dat maakte onze trip door het eiland niet heel prettig. Een "oplossing" is gewoon heel vroeg opstaan en als eerste gaan parkeren. Aan de andere kant hebben we heel veel auto's zien geblokkeerd door andere auto's... dus niet mijn favoriete bestemming.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 21-11-2017

  Hoeveel cultuur kun je in een stad vinden? De mooiste plekken in Florence zijn van loopafstand van elkaar maar probeer niet alle musea in een keer te zien. Dat is gewoon te veel. Beter de sfeer ademen en kom nog een keer terug na een tijd. Koop online een combi-kaartje voor de kathedraal, campanille en batiserio. Daarna kies op de website de tijdstip waarop je wil bezoeken. Alleen zo kun je eigenlijk niet in de rij wachten want iedereen heeft een online kaartje, maar niet iedereen en tijdstip gekozen. Ik had een schok te zien hoe druk het was. De tijdstip kiezen kun je ook na de aankoop doen, zo hebben wij ter plek gedaan. Door de drukte kan het minder leuk zijn maar zodra je binnen bent vergeet je alles. Piazza de Michelangelo is als een schilderij, zo mooi. Lopen op de Ponte Vecchio en de andere bruggen is een andere mooie must-do. We hebben ook Santa Croce kerk bezocht, indrukwekken de tomben van onder andere Michellangelo en Galileo Galilei te zien.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 21-11-2017

  Lucca is een compacte oude middeleeuwse stad binnen de oude muren van de fort die nog goed bewaren zijn. Alle bezienswaardigheden zijn dichtbij elkaar, het zijn vele mooie pleintjes, terasjes, kerken, torens. Je kunt op de oude muren wandelen en de fort-stad van boven te zien. De gezelligste plein is zeker de ronde Piazza dell' Anfiteatro. Als je de Guinigi Toren bezoekt, vind je bomen bovenop (grappig beeld is dit) plus een mooi uitzicht. Breng een bezoek aan Lucca Cathedral, zeker het waard. Wandel door de mooie straten en pleinen waar het alleen maar gezellig is. Vergeet Gelatarium niet, de meest moderne ijs winkel die ik heb gezien. Omdat we met de auto waren hebben we ook Ponte della Maddalena bezocht in Borgo a Mozzano (20 min van Lucca vandaan), gewoon een prachtige mooie brug en verder niet zoveel.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren