16 reviews van Anne Lamber

 • Geplaatst 27-10-2017 • gereisd oktober 2017 • 1 week lang • met partner • fly-drive

  Een reis naar Israël vergt wat voorbereiding. Koop een fijne reisgids en lees je goed in in de geschiedenis. Als je er eenmaal bent zul je alles wat je hebt gelezen misschien wat beter begrijpen, want de geschiedenis van Israël gaat heel ver terug! Het huidige conflict voert terug op pré Bijbelse tijden en is als ongelovige lastig te begrijpen. In Israël is ontzettend veel te zien, om de 10 minuten staat wel een bord naar een of andere oude tempel, opgraving, natuurpark of iets anders.
  Wij deden een rondreis met huurauto: Netanya-Haifa-Nazareth-Jeruzalem. In Haifa zijn mensen iets minder met het geloof bezig dan bijvoorbeeld in Jeruzalem. In Nazareth vind je veel groepen Christelijke pelgrims vanuit de hele wereld. Jeruzalem was voor ons het hoogtepunt. We zijn vooral in de oude stad geweest wat een mix is tussen Joden, Christenen en Moslims die over het algemeen vredig samenleven. Toen wij er waren was het rustig in het land. Ook een bezoek aan Palestina mag eigenlijk niet ontbreken. Met een huurauto kom je er niet makkelijk binnen maar er worden goed verzorgde excursies georganiseerd naar bijvoorbeeld Jericho of Bethlehem.
  Israël is qua oppervlakte vrij klein dus je kunt met een huurauto alles goed doen. Vanuit Nazareth hebben wij bijvoorbeeld een trip richting Tiberias meer en Golan hoogte geweest. Aan de grens met Syrië zijn mooie uitkijkpunten waar je zo Syrië inkijkt (daar was op het moment dat wij daar waren heel rustig, en van de oorlog was daar niets te merken omdat de zone gedemilitariseerd is).
  Het eten is echt heerlijk maar meestal wel koosjer, dus geen melk en vlees samen (helaas voor mensen die van pizza met kaas én vlees houden), geen schaaldieren enz.
  Tip in oude stad Jeruzalem: lunchen bij het Oostenrijks Hospitum. Van buiten ziet het er niet uit maar van binnen prachtig met een gezellige tuin waar je kunt eten en drinken, een geweldige bibliotheek en een geweldig dakterras met waanzinnig uitzicht.
  Nadeel: veel musea en andere bezienswaardigheden zijn in Jeruzalem maar beperkt open, dat wil zeggen met Sabbath en feestdagen gesloten, en doordeweeks vaak om 12 of 14 uur al gesloten.
  Twijfel je in verband met de veiligheidssituatie? Ik denk maar altijd, zolang je nog een reis kunt boeken bij de reisorganisaties is het ook veilig genoeg om te reizen. Zorg gewoon dat je en annuleringsverzekering hebt en houdt de veiligheidssituatie in de gaten op het nieuws en via nederlandwereldwijd.nl, daar kun je ook je gegevens achterlaten voor Buiza zodat ze weten dat je er bent.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

  Oude stad van Jeruzalem • Golan hoogte • Akhzivland

  Mijn Israël beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 9
  • Eten: 9
  • Stranden: 9

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 26-10-2017

  Tja is er een stad in de wereld met meer geschiedenis om je heen? Niet waar ik geweest ben in ieder geval. Rome is mooi, er is zo veel te zien en vooral zoveel oude dingen te zien. Wij hebben alles lopend gedaan en niet met het ov en je loopt zo van het ene prachtige gebouw naar het andere. Natuurlijk mag het Colosseum niet ontbreken, waar je om de hoek echt de beste chocolademelk van de wereld kunt drinken. Ook de Trevi Fontijn mag niet ontbreken op je lijstje, net als het Vaticaan. Als je van plan bent om meerdere dingen te bezoeken loont het zich om een combinatiekaart te kopen waarmee je met één ticket toegang hebt tot verschillende bezienswaardigheden. Bij het Forum Romanum zit een restaurantje met overdekt dakterras (ik weet helaas niet meer hoe het heet!) waar je een prachtig uitzicht hebt over het Forum Romanum en waar je ook in de winter lekker warm zit. Wij zijn in december geweest en toen viel het met de drukte nog mee, en nog steeds het een prachtige stad. Ik heb wel eens gehoor dat het in de zomer echt heeeeeel druk is, dus als je dat niet wilt kunt je beter een andere periode gaan.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 26-10-2017

  Met mijn ouders en broer ben ik met de camper in Bretagne geweest. Het leuke daaraan is dat je lekker op de bonnefooi op vakantie kunt en in Frankrijk zijn heel veel leuke en mooie campings. Je kunt vaak ook bij de boer blijven slapen die wat plek over heeft waar mensen met hun camper, caravan of tentje kunnen overnachten, dat is zeker een aanrader. In Bretagne zijn veel dorpjes nog in de authentieke bouwstijl bewaard gebleven, sommigen dateren nog van de middeleeuwen. Heerlijk om lekker rustig door te slenteren. Daarbij is Bretagne geen plek waar massatoerisme is zoals bijvoorbeeld plekken aan de Middellandse zee, dus als je geluk hebt heb je het gevoel dat je het hele dorp voor je alleen hebt!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 26-10-2017

  New Delhi is druk, héél druk. Het getoeter van de auto's houdt letterlijk niet op, het gaat echt dag en nacht door.
  Ik kan alleen maar zeggen dat je je daar niet te veel op moet ergeren en maar mee moet gaan met de meute. Ik was er in juli en dan is het heel erg heet dus je zweet echt aan alle kanten. Als je vliegt op New Delhi en je stapt uit dan merk je meteen dat je in het buitenlandland, de geur is heel doordringend en anders. Toen ik pas in in Indiaas restaurant was rook ik die geur weer en kreeg ik weer mooie herinneringen aan de reis. Aanraders zijn de Lotus tempel, het Rode Fort en natuurlijk een ritje in een Riksja. Ik vond het fascinerend om mee te maken hoe de riksjachauffeurs weten te manoeuvreren tussen het drukke verkeer.
  Wil je souvenirs meenemen dan zou ik zeker proberen af te dingen, daar zijn de verkopers wel voor te porren. Het eten is heerlijk maar zoals ik in mijn review van de gehele India reis ook al zei: als je niet van koriander houdt dan heb je een probleem. Wij zijn in Delhi ook naar het lepradorp geweest. Ik weet niet of dit toegankelijk is voor iedereen maar als je de kans krijgt is het zéker de moeite waard om te gaan kijken hoe de mensen daar leven. Wellicht kun je wel je steentje bijdragen. De mensen daar hebben niet veel geld en leven in hutjes, maar op wát ze hebben zijn ze wel super trots en dat is zo mooi om te zien! Zo zie je ook dat India echt een land van tegenstellingen is waar het kastenstelsel nog diep geworteld hebt. Overal in stad duiken steeds meer en steeds mooie privéklinieken op. Klinieken waarvan je weet dat heel veel mensen dat echt niet kunnen betalen omdat ze (half) op straat moeten leven en hun behoefte ook doen op straat. Je gaat hier echt een goede tijd hebben als je goed kunt relativeren en je niet te snel ergert op het tempo, de herrie en de algehele atmosfeer. Als westerling trek je waarschijnlijk veel bekijks, mensen vinden dat interessant. Ik moest wel leren mijn grenzen aangeven want ik vond het bijvoorbeeld op een gegeven moment ook echt niet fijn dan mijn hand gewoon vast werd gepakt en zonder te vragen werd beschilderd met henna (waarna je natuurlijk mag betalen).


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 26-10-2017

  Wij zijn in de meivakantie naar Toscane gegaan omdat we de zomerhitte wilde vermijden. Maar uiteraard was het in 20 jaar niet zo warm geweest als toen wij er waren. Dat mocht de pret niet drukken. We hebben met de camper een tijd op een prachtige camping gestaan met zwembad in een hele mooie omgeving. Op een andere camping hadden we een prachtig uitzicht over de stad Siena, ik denk dat dat een van de mooie plekjes is waar ik ooit geweest ben.
  Voor de liefhebbers van Italiaans eten en wijn is dit een waar paradijs. De omgeving is verder zó mooi. Het typisch Italiaanse landschap met pijnbomen is gewoon echt fantastisch. Pisa was natuurlijk ook een niet te missen stad. Waar het echter wel HEEL toeristisch is met veel verkopers die hun troep aan je proberen te slijten. Als je daar immuun voor bent is dat natuurlijk verder geen probleem. Ik wil zeker nog een keer terug naar Toscane, wellicht dat ik later met mijn kinderen dezelfde reis maak als mijn ouders met mij gemaakt hebben.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren