27 reviews van Annet De Reiziger

  • Geplaatst 27-12-2017 • gereisd december 2017 • langer dan een maand • met partner • zelfstandig

    Tot mijn verbazing lees ik bij beste reistijd mei t/m oktober. Laat dit je niet afschrikken om in de winter te gaan. Ik schrijf dit revieuw nu vanuit Turkije en het weer is heerlijk. De zee kan je tot begin december nog zeker in. Af en toe een dag met regen maar ook nog erg veel zon ( veel meer zon dan regen).

    Een geweldig land om o.a te overwinteren. Goedkoop, dit moment staat de koers gunstig 1 euro us 4.5009 TL. Neem euros mee om te wisselen en ga niet pinnen, koers bij pinnen ligt altijd slechter. Wisselkantoortjes zijn betrouwbaar en vragen niet om je paspoort. Je krijgt ook de koers die buiten ophangt en geen commisie kosten.
    Mooie plekken om te bezoeken zijn cappadocie en Pamukkala. Deze mag je eigenlijk niet missen. Corendon heeft soms voor 99 euro een week turkije naar 1 van deze plekken. Erg goedkoop incl vlucht. Houd er wel rekening mee dat er een excursiepakket is die je erbij kan ( hoeft niet) kopen. Gids vind niet leuk als je niet koopt maar het hoeft niet en je kan alles zelf regelen voor veel lagere prijs. Houd je ervan dat alles geregeld word pak dan het pakket.

    Houd er rekening mee dat in de winterperiode veel gesloten is vooral als je in de kleinere toeristenplekken komt.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Turkije:

    Cappadocie • Pamukkala • Antalya

    Mijn Turkije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 10
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 20-12-2017 • gereisd augustus 2012 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Een rondreis met de auto, waar wij ook 4 weken in Bosnie verbleven. Geen idee wat te verwachten maar het was erg mooi en apart. Zo kwamen wij per toeval uit bij een grote pelgrimstocht. Campers met jesus beelden, engelen en kruizen besloegen een grote parkeerplaats. Nieuwgierig liepen wij de mensen massa achterna en stuitte op een openluchtkerk met tienduizenden gelovige mensen. Apart gevoel gaf dat. Het blijkt dat dit regelmatig op verschillende plekken in het land gebeurd. Er zijn ook veel kleine pelgrimsroutes waarvan ik de berg met kruizen bij medugorje erg indrukwekkend vond. In dit dorp heeft Maria zich begin jaren 80 laten zien zijn de verhalen.

    Je kan met euro of bosnisch geld betalen. Let wel op dat je juist terug krijgt ze houden van wissel truucjes op de toeristen plekken.

    Kravica watervallen een must see.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bosnië en Herzegovina:

    Kravica watervallen • Medugorje • Stari most

    Mijn Bosnië en Herzegovina beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 14-12-2017 • gereisd december 2014 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Met de kerst in abu dhabi, een aparte belevenis. Grote shopping malls met indoor skibaan. En buiten een aangename temperatuur voor een t-shirt.
    Veel gereisd met de skytrain, makkelijk maar vaak erg druk. Er zijn speciale wagons voor vrouwen en deze raad ik zeker aan te nemen. Ook als je met vriend samen reist, je ziet hem bij de stop wel weer ;) Dit is de drukste skytrain ooit meegemaakt, mensen werden er echt ingepropt. Het is dat de deuren dicht gaan anders zouden ze eruit vallen. Leuk om te zien maar niet om tussen te staan. De vrouwen zijn wat minder ruw... Vergeet niet de hoogste toren met waterlicht spel te zien.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Verenigde Arabische Emiraten:

    Burj Khalifa • Fontein bij Burj Khalifa • Skytrain

    Mijn Verenigde Arabische Emiraten beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 6
    • Eten: 6
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 14-12-2017

    Plek in Bali waren Australiers heen gaan. Niet erg maar wel vreselijk dat ze doen alsof kuta (bali) van hun is. Dit zeggen ze ook en de balinees is voor hun niks waard. Vreselijk! Ga je naar bali dan is hier de luchthaven, maar voor echte bali blijf niet alleen in kuta. Of je moet van deze scene houden. Savonds veel dronken australiers die ruzie zoeken met iedereen die hun maar verkeerd aan kijkt.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 14-12-2017

    Ik dacht aan een grote stad, maar dit was helemaal niet zo. In een paar uur kan je alles zien te voet. Ik vond het niet super en zou er niet meer terug gaan. makkelijk te bereiken per trein als je in een andere plek logeerd. Wandel de heuvel op voor uit zicht (zie foto)


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren