13 reviews van Annick Peters

 • Geplaatst 19-11-2017

  Zanzibar is een heel leuk eilandje en goed te bezoeken met de boot vanaf Dar Es Salaam. Hoogtepunten van mijn bezoek aan Zanzibar:
  - Stone town. Toeristisch en oud maar daardoor zeer sfeervol en genoeg te beleven. Vooral Forodhani Gardens vond ik echt een succes. Leuk om s' avonds aan het water te dineren.
  - Spice tour. Super leuke rondleiding gehad over een kruiden boerderij waar een gids ons 2-3 uur lang meenam en veel verschillende kruiden, groenten en fruitstoorten liet zien.
  - Kizimkazi. Vooral het zwemmen met dolfijnen is geweldig.
  - Jozani Forest. Hier kun je wilde Zanzibar aapjes zien en kun je een rondleiding krijgen door het bos.
  - De witte stranden met knalblauw water waren ook zeker de moeite waard!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-11-2017

  De Byglandsfjord is een geweldige mooie open fjord waar je ook tijdens het rijden al veel mooie dingen ziet. Veel watervalletjes en rivieren. De volgende dingen hebben we gedaan:
  - Mineralski, een wandelpark waar je stenen kapot kunt slaan om mineralen te zoeken. We hebben een heel stuk door de bossen gelopen en kwamen toen een wilde eland tegen.
  - Dorpje Bygland. Hier hebben we een glasblazer aan het werk gezien en waren er mensen aan het parasailen.
  - Zwemmen in de fjord. Koud maar zo mooi als je om je heen kijkt.
  - Verschillende wandeltochten die ook online te vinden zijn.

  We verbleven op een prima en goedkope camping: Camping Neset.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-11-2017

  In Noorwegen hebben wij de Kjeragbolten beklommen, een klim van 5km heen en 5km terug over drie hoge bergen heen, die uitkomt bij een steen die tussen twee bergen inhangt, op een hoogte van 1100 meter boven de afgrond! In de boekjes en op internet staat dat de gemiddelde duur van de hele tocht ongeveer 10uur was. Daarom begonnen we al om 09:00. Uiteindelijk waren we al om 15:00 weer terug en viel het qua tijd dus alleen maar mee! Het eerste stuk was direct steil de eerste berg omhoog. Het begin was heel zwaar. Op ons eigen tempo gingen we toch naar boven. Omdat het zo steil was was er op een aantal plekken een soort touw geplaatst waar je je aan kon vasthouden. Dat was ook vaak nodig. Het weer boven in de bergen verandert constant. Het kon binnen een 10 seconden ineens volledig mistig zijn of juist ineens zonnig. Bij deze tocht moesten we een aantal keer echt met handen en voeten klimmen om ergens te komen, het was dus niet zomaar een wandeling. Eenmaal op de derde berg kwam er een stuk wat heel vlak was. Aan de hand van rode 'T's' wist je waar je heen moest. We probeerden met de mist een beetje in de buurt van anderen te blijven zodat we niet konden verdwalen. Eenmaal boven aangekomen zagen we de steen. Ik vond het doodeng. Mijn vriend en ik hebben beiden op de steen gestaan. De berg af naar beneden bleef wel glad (condens uit de mist) en daardoor gleden we soms nog wel eens wat uit. De laatste kilometer was misschien wel het zwaarst, het was een megasteil stuk midden in de mist en regen. Het was wel zeker de moeite waard.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-11-2017

  Dar Es Salaam is de drukste stad van Tanzania. Ik vond het niet echt de leukste plek in Tanzania waar je heen kunt. Het land heeft qua natuur en omgeving veel meer te bieden dan deze stad. Wat wel de moeite waard was, was het volgende:

  - Wonder Workshop waar mensen met een beperking aan het werk gaan om mooie dingen te maken.
  - Kariakoo Markt. Een leuke en zeer drukke markt, waar van alles te koop is voor weinig geld. Er wordt wel veel gewaarschuwd voor zakkenrollers.
  - Coco Beach
  - Oyster Bay
  - Wet 'n Wild in Kunduchi. Het was wel erg rustig toen wij er waren maar het waterpark zelf was leuk.
  - Tinga Tinga Arts

  Kortom: Niet een stad om perse naar toe te gaan maar op zich prima om een dagje te verblijven (om vervolgens bijvoorbeeld op Safari te gaan).


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-11-2017

  's Ochtends om 09:30 begonnen we met onze tocht naar de Trolltunga. De heenweg bedraagt 11km dus we wisten dat het een lange tocht zou worden. De wandeling begint met een hele steile klim van twee kilometer, bijna recht omhoog. Je moet echt motivatie hebben om deze tocht te lopen. Ervaring niet eens perse, dat hadden wij ook niet. We liepen veel over watervalletjes. Bovenop de bergen lag veel sneeuw. De tocht was een stuk minder toeristisch dan de Preikestolen en Kjeragbolten dus onderweg kwam je niet heel veel mensen tegen. Een zaklamp is dus wel van belang, als het mistig wordt. Eenmaal aangekomen bij de Trolltunga (om 15:00) was het weer iedere kilometer meer dan waard. Het uitzicht was geweldig en het was een hele beleving om op de steen te gaan staan. Er wordt trouwens netjes een rijtje gemaakt van mensen die een foto op de Trolltunga willen maken. Eenmaal beneden aangekomen kwamen de ontlading en vermoeidheid pas echt. We hebben er uiteindelijk 11uur over gedaan en kwamen om 22:30 weer op de camping. Je moet wel tegen een beetje spierpijn kunnen.

  Wij verbleven op de Lofthus Camping. Nog een stukje rijden naar de Trolltunga maar wel een erg gezellige sfeervolle en betaalbare camping.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren