13 reviews van Anouk Beis

 • Geplaatst 27-03-2017

  New York, you'll hate it or you'll love it but you'll probably love it! De stad die nooit slaapt, waar je je op een filmset waant en waar je een stijve nek krijgt van het omhoog kijken naar de wolkenkrabbers. New York is echt een stad die je eens in je leven moet ervaren. De vibe die er hangt is ongeëvenaard en geeft je het gevoel dat je on top of the world bent. Kijk ook eens verder dan het welbekende times square of de M&M winkel, ook de wijken buiten Manhattan zijn de moeite waard!

  Tip: boek een Apple Greeter ; dit is een local die je gratis en voor niets rondleidt door de stad en je de hidden gems laat ontdekken.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 27-03-2017

  Wanneer je reist door de canadese Rocky Mountains, dan is het net of je van de ene ansichtkaart in de andere stapt. Bergtoppen met eeuwige sneeuw worden afgewisseld met de mooiste watervallen en de gaafste dieren in het wild. Berggeiten, roofvogels en natuurlijk beren, je vindt het hier allemaal. De meren hier zijn stuk voor stuk adembenemend en je voelt je in deze wijdse natuur van Canada echt de koning te rijk. Nog nooit zag ik zoveel natuurschoon in een reis, en de liefde die de Canadazen hebben voor hun natuur is inspirerend. De mooiste meren zijn hier te vinden: het welbekende lake louise maar eigenlijk zijn de iets onbekendere meren veel mooier in mijn optiek: Lake Minnewanka en Moraine Lake. Bij lake louise moet je ook veelal je best doen om de hordes toeristen te ontwijken, bij de andere meren minder. Maak ook eens een mooie wandeling nabij de meren. Zo kun je nabij lake Louise een mooie wandeling maken naar een hoger gelegen theehuis, de zogenoemde Beehive Trail. Let op, dit is wel een flinke klim dus onderschat hem niet!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 27-03-2017

  Als je aan thailand denkt, denk je misschien gelijk aan tropische stranden; wit zand en blauw water. Op Koh Lanta vind je dit niet direct maar laat je hierdoor niet afschrikken, het is een heerlijk eiland! Natuurlijk vind je er stranden maar er is meer dan dat. Het eiland leent zich uitstekend om ontdekt te worden per scooter en je kunt dan van het ene mooie plekje naar het andere rijden. Overal vind je wel kraampjes met het beste streetfood en de sfeer die er hangt is gemoedelijk. Je komt op dit eiland echt tot rust!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 27-03-2017

  In het noorden van Borneo, in de plaats Sepilok, vind je een bijzondere opvang voor orang oetans. De indrukwekkende apen leven hier in het semi-wild. Ze zijn vrij om te gaan waar ze willen maar omdat sommigen nog niet helemaal zelfstandig zijn kunnen ze altijd terugkeren naar de opvang tijdens voedertijd. Het is mooi om te zien dat men hier streeft naar volledige terugkeer van de apen, juist omdat ze het in deze tijd al zo moeilijk hebben. Op Borneo is veel van het leefgebied van de apen gekapt voor de zogenoemde palmplantages. Hierdoor wordt het voor de apen steeds moeilijker om te kunnen voorzien in hun levensonderhoud, het breekt soms je hart om dit te zien. Daarom raad ik iedereen aan om de opvang in Sepilok te bezoeken en te steunen zodat het voortbestaan van dit bijzondere beest niet in het gedrang komt. Vanuit Sepilok kun je ook mooie tours boeken naar de binnenlanden van Borneo waar je met een beetje geluk de orang oetan nog in het wild kunt spotten! Een hiervan is Uncle Tan, hierbij ga je 3 dagen en 2 nachten met hun op pad door de mooie natuur van Borneo om samen dieren in het wild te spotten.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 27-03-2017

  Als je op zoek bent naar een mooi eiland met wit zand, blauw water, lekker eten en genoeg ruimte om te relaxen dan is dit je eiland. Echter, je bent niet de enige! Gezien de gunstige ligging ten aanzien van Bali wordt dit eiland overspoeld met toeristen, voornamelijk toeristen die op zoek zijn naar nachtelijk vertier. Tip: ga in het voor of naseizoen en zoek een accommodatie aan de andere kant van het eiland, niet in de buurt van de barretjes. Je kunt te voet makkelijk het vertier opzoeken dan, maar je hebt er verder geen last van als je een keer op tijd naar bed wilt gaan. Op het eiland zelf kun je lekker eten (ga eens naar het marktje op het binnenpleintje nabij de barstreet) en anders zijn er genoeg restaurants. Je kunt rondom dit eiland geweldig snorkelen, met een beetje geluk spot je zelfs een schildpad! Ook duiken in deze omgeving is echt een aanrader!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren