8 reviews van Bianca

  • Geplaatst 30-12-2014 • gereisd juni 2014 • 1 week lang • met partner • autovakantie

    Een vakantie rondom het Gardameer is een aanrader, dichtbij huis, fijn klimaat en heerlijk eten binnen handbereik. Er zijn vele mooie dorpjes rondom het meer waar je vlakbij kunt kamperen of in een hotel kunt overnachten. Rome is een mooie stad met een grote hoeveelheid cultuur, een openluchtmuseum, en een prachtige stad om te wandelen. Verona is vrij klein maar heeft een goed centrum om te winkelen, en een bezoek aan het balkon van Romeo&Julliet is erg leuk ondanks de drukte op dit pleintje. Venetië is een bijzondere stad met een heel eigen charme. De stad is autovrij en kent een wirwar van steegjes, wat deze bestemming heel sfeervol maakt. De prijzen liggen in de steden natuurlijk flink hoger, maar het eten is zeer smakelijk!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Italië:

    Verona • Venetie/Treviso • Rome

    Mijn Italië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: 5

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 30-12-2014 • gereisd juli 2014 • 1 week lang • met partner • autovakantie

    Tijdens een rondreis met de auto kwamen wij door Slovenië heen, waar de hoofdstad Ljubljana een heel welkome verassing was. Een prachtige culturele stad, compleet met straatartiesten en kunst. Mooie architectuur met gebouwen uit onder anderen de Renaissance. Ook de bruggen in het midden van de stad zijn een bijzonder aanzicht en een lust voor het oog. Via een liftje kun je een kleine berg op, wat een mooi uitzocht over de stad geeft, een romantische plek in de avond. Hier tref je tevens een kasteeltje. De prijzen liggen laag, de veiligheid en gastvrijheid hoog. Gezellige en goede restaurantjes en veel jonge mensen. De natuur in de omgeving is lommerrijk en heuvelachtig.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Slovenië:

    Ljubljana

    Mijn Slovenië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 3

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 30-12-2014 • gereisd november 2006 • 3 weken lang • met familie • groepsrondreis

    Bijzonder om per cruise over de Nijl aan te leggen bij allerlei mooie steden en dorpjes, om hier veel verschillende facetten van Egypte te ontdekken. Een ritje op een kameel, een Egyptische les in een schooltje met kinderen en kanoën over de Nijl mogen niet ontbreken in het rijtje attracties. De natuur is mooi begroeid en groen langs de Nijl, maar erg dor in het binnenland. Per bus naar Cairo afgereisd, waar wij de piramiden van Gizeh hebben bezichtigd. Deze reis duurt een uur of zeven, maar is goed te doen als je 's nachts wegrijd. Andere steden zoals Hurghada zijn voornamelijk toeristisch en hier is het goedkoop vertoeven.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Egypte:

    Nijl • Cairo • Hurghada

    Mijn Egypte beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 30-12-2014 • gereisd november 2005 • 2 weken lang • met familie • zonvakantie

    Israel voelt wat minder gastvrij vanwege de spanningen in het middenoosten, dit merk je wel op bijvoorbeeld het vliegveld. Aangekomen in het prachtige Eilat ben je dit gevoel gelijk kwijt, dit idyllische oord heet een prettig klimaat, fantastische stranden en kraakhelder blauw water. Een waar snorkelparadijs waar van alles te zien is, van koraalriffen tot bijzondere vissoorten. Het eten was prima in orde. Natuur is buiten de adembenemende zeebodem niet erg bijzonder.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Eilat • Golf van Akaba

    Mijn Israël beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 5
    • Natuur: 6
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 30-12-2014 • gereisd juli 2008 • langer dan een maand • met partner

    Curacao is een top bestemming om heerlijk te relaxen, zonnen, zwemmen en eten. Culinair te meten aan de Nederlandse kwaliteit, voor een wat zachter prijsje. Er zijn best wat leuke culturele bezienswaardigheden zoals de pontjesbrug, drijvende markt en boca tabla. Maar met twee dagen flink de toerist uithangen ben je er doorheen. Gelukkig zijn de stranden de mooisten die ik tot nu toe heb gezien. Een tripje naar Klein Curacao is aan te raden, neem dan wel de speedboot indien je gauw zeeziek wordt (net als ik). Anders duurt vier uur vrij lang! Eenmaal aangekomen is het de mooiste snorkelbestemming, met schildpadden, octopussen, helder water en mooie kleurrijke vissen. Een auto huren is op Curacao geen overbodige luxe, want hiermee kom je op meer leuke plekken en je bent niet afhankelijk van (corrupte) taxi's. Voor de lol kun je overdag ook een een busje nemen om ergens heen te reizen, dan zit je sfeervol tussen de locals en bent voor een paar euro op je bestemming. Houd er rekening mee dat veel stranden en bedjes €5 tot €10 p.p.p.d. kosten, indien je dit te prijzig vindt dan kun je naar een natuurstrand gaan en hier neerstrijken. Prettig om te weten dat de Albert Heijn ook op Curacao gevestigd is, waar het een gewoonte is dat jouw boodschappen worden ingepakt. Uitgaan kan op Curacao elke dag, openlucht filmavond op Mambo beach is gaaf maar ook happy hour op Wet 'n Wild is een aanrader!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Nederlandse Antillen:

    Willemstad • Boca tabla • Mambo beach

    Mijn Nederlandse Antillen beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 6
    • Eten: 10
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren