13 reviews van Bregje Nijs

 • Geplaatst 28-11-2017

  Prachtige, indrukwekkende, hoge Maya-tempels middenin de jungle. Heel bijzonder om de vroege ochtendtocht te doen, waar je in het donker een tempel beklimt om vervolgens vanaf daar de zon op te zien komen (als het niet mistig was, zoals bij ons). Maar zelfs in de mist was het prachtig, omdat je in alle stilte alleen maar de geluiden van brullende apen en vogels hoort.
  Veel wildlife gezien ook, er lopen op bepaalde plekken ontzettend veel neusbeertjes rond. Het mooiste aan deze tempels vond ik dat ze middenin de dichtbegroeide jungle liggen en daardoor soms zomaar ineens lijken "op te duiken". Prachtig. Prijzig voor Guatemalese prijzen, maar zeer zeker de moeite waard!


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 28-11-2017 • gereisd december 2016 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

  Je kunt veel tijd doorbrengen in Colombia, omdat het zo veelzijdig en groot is. Zowel qua cultuur; van kleine authentieke dorpjes naar een grotere, bruisende Caribische kuststad als Cartagena, als qua natuur; van Jurassic Park-achtige uitzichten in Salento naar de Tatacoa woestijn en van het tropisch regenwoud naar de helderblauwe zee en witte stranden. Houdt je van Latin dansen dan is een bezoekje aan de stad Cali zeker een aanrader. De afstanden tussen de verschillende steden in Colombia zijn groot; deze zijn te overbruggen met de bus (lange tochten, vaak door de bergen) of met het vliegtuig. Deze laatste optie is zeker het overwegen waard, aangezien je vaak met de lokale luchtvaartmaatschappijen voor een zeer lage prijs in circa een uurtje naar een andere stad vliegt. Een deel van de charme van Colombia vind ik dat het qua toerisme nog meer in de kinderschoenen staat, waardoor het contact met de lokale bevolking vaak nog wat authentieker aanvoelt. Ik zou er zeker nog een keer teruggaan om nog meer van dit mooie land te ontdekken.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Colombia:

  Salento • Cartagena • Tayrona National Park

  Mijn Colombia beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
  • Gastvrijheid: 10
  • Natuur: 10
  • Eten: 6
  • Stranden: 9

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 28-11-2017

  Aan de ene kant een Amerikaans-ogende skyline, aan de andere kant het sfeervolle Casco Viejo. Een bijzonder contrast. In het moderne gedeelte van de stad trok me minder dus daar ben ik weinig geweest, maar het uitzicht op de wolkenkrabbers vanuit het oude stadsgedeelte is prachtig. Het oude gedeelte van de stad is ontzettend leuk om in rond te lopen; mooie oude gebouwen, leuke koffietentjes. Als je eenmaal in Panama-Stad bent kun je eigenlijk een uitstapje naar het Panama Kanaal (Miraflores) niet overslaan. Bijzonder om eens gezien te hebben.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-11-2017

  Een bezoekje aan Monteverde is de moeite waard. Je verblijft in een klein, hooggelegen dorpje gelegen in het nevelwoud.
  Ga zeker ziplinen bij een van de organisaties die het aanbieden! Een superleuke ervaring vol adrenaline.
  Tijdens mijn verblijf in een van de hostels kregen we bezoek van wilde aapjes op het balkon. Je hoeft dus niet eens per se in het gebied te gaan wandelen om wildlife te zien, al is dit natuurlijk wel leuk om te doen als je er toch al bent. De attractie van het dorpje schijnt een hele hoge, holle boom te zijn waar je in kunt klimmen en vanuit waar je een mooi uitzicht hebt over het gebied. Helaas regende het bijna constant toen ik er was, dus heb ik het voor mijn eigen veiligheid maar gelaten.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Geplaatst 19-11-2017

  Ik heb Léon ervaren als een prima stad, maar niet heel erg bijzonder an sich. Wat ik wel erg leuk vond om te doen hier was de prachtige, witte Basilica Catedral de la Asuncion bezoeken en op m'n blote voeten (dat is grappig genoeg verplicht) van het mooie uitzicht te genieten. Léon is namelijk omringd door vele vulkanen. Vanuit Léon kun je dan ook o.a. gaan vulkaanboarden op de Cerro Negro, best spannend maar leuk om een keer gedaan te hebben. Voor mij was het hoogtepunt in deze regio echter niet in Léon zelf, maar de paar dagen die ik heb doorgebracht in Surfing Turtle Lodge (beach location). Wat een heerlijk stukje utopia; de ultieme plek om even helemaal niets te doen en alleen maar te ontspannen. Bijzonder is o.a. dat je er alleen kunt komen middels een bootje en een stukje te paard&wagen.


  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren