6 reviews van Nomad

  • Geplaatst 19-07-2017 • gereisd juli 2015 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Ik snap niet waarom Griekenland zo geweldig is. Ik ben er nu 3 keer geweest en ik kan wel zeggen dat ik het hele land heb gezien. Je kan er lekker eten en op het strand liggen, maar dat is ook het enige. Ik vind dat Griekenland echter niks te bieden heeft. Vieze grote steden met verschrikkelijke infrastructuur, onvriendelijke mensen, te veel toerisme (voor mij) en geen fijne cultuur om mij in te wanen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Griekenland:

    Arkitza

    Mijn Griekenland beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 2
    • Gastvrijheid: 3
    • Natuur: 6
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 19-07-2017 • gereisd juli 2015 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Montenegro is haast een dwergstaat. Je reist er zo doorheen. Wij kwamen met de trein vanaf Kosovo, grens overgangen zijn geen probleem hier. Montenegro heeft mij verrast in uitersten. Zo vond ik het binnenland prachtig. De natuur was mooi en ongerept. Er zijn maar een paar enkele dorpen in dit gebied en het voelt echt alsof je je waant in het onbekende. Hele gastvrije mensen, bijzonder gastvrij. We mochten van een Montenegrijnse familie op hun land slapen, maar dat was niet alles. Het vuur werdt al voor ons gestookt, grote varkens werden aan het spit geregen en de flessen Rakija kwamen al uit de tas. Ondanks de taalbarriere kan je heerlijk communiceren met de Montegrijnen.
    Aan de kust zie je een heel ander land. Grote stranden, luxe hotels, gigantische jachten in de haven, chique restaurant en aardig wat toerisme. Het is hier ook een stuk drukker en meer chaotisch. Voor een luxe vakantie zit je perfect aan de Montenegrijnse kust. Het is net Monaco.
    Ikzelf prefereer het binnenland, voornamelijk vanwege de gastvrijheid en het gevoel van het onbekende. De kust is ook heel mooi, maar voor mij niet langer dan een aantal dagen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Montenegro:

    Mojkovac • Niksic • Kotor

    Mijn Montenegro beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 19-07-2017 • gereisd augustus 2015 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Servië is misschien wel mijn favoriete bestemming tot zover. Ik ben nu 2 maal afgereisd naar Servië. Eenmaal in de zomer en eenmaal in de winter. Deze cultuur verbaasd mij elke keer weer. Het is zo lekker makkelijk allemaal en ik ben geen onvriendelijk persoon tegengekomen. Een soort van "Sovjet-Cultuur" hangt hier wel. En ik houd daar van.
    De spontaniteit van de Serviërs is buitengewoon. Zo heb ik bijvoorbeeld op een backpack-vakantie meegemaakt dat iemand op het spoor ging staan om een trein voor ons te stoppen. Dit soort idiote dingen doen echt alleen Serviërs voor je.
    Cultureel gezien kan het niet beter, ik meng me erg graag onder de Serviërs. Qua natuur is het land ook erg schoon. In bijna het hele land zijn hoge bergen van het Dinar-Gebergte te vinden, mooie groene bossen en een grootse fauna.
    Ga naar Servië, echt waar. Het zal je niet tegenvallen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Servië:

    Uzice • Novi Pazar • Nis

    Mijn Servië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 19-07-2017 • gereisd augustus 2016 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Oekraïne, het kleine broertje van Rusland. Wat mi het meest op viel in de Oekraïense cultuur was de rust. Nergens chaos of echte drukte. In Kiev is het enigzins druk op de weg, maar dat is onvermijdbaar. Na Kiev ben ik afgereisd naar Ivano-Frankivsk en de Karpaten. Hier heb ik echt genoten van de Sovjet-cultuur. Behulpzame mensen, je krijgt bij je pension al gauw 3 glaasjes vodka aangeboden om er tegen aan te kunnen. Van dit soort dingen moet je houden en niet bang zijn om je te mengen. Dit vind ik wel een 'must' wil je de Oekraiens/Russiche gastvrijheid echt proeven. Oekraïne heeft heel erg veel te bieden in mijn ogen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Oekraïne:

    Yaremche • Ivano-Frankivsk • Brovary

    Mijn Oekraïne beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Geplaatst 19-07-2017 • gereisd juli 2016 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Georgië is een land van uitersten. De culturele verschillen in de kaukasus zijn enorm. Zo heb je de Svaneten en Kazbegen in het noorden, Imereten centraal en een totaal autonome republiek in het zuiden genaamd Adzjarië. Adzjarië is bijvoorbeeld dan ook werkelijk een totaal ander land. Alsof je je ver in de Aziatische jungle waant. Echter lijdt dit niet tot problemen in het land en is het een van de meest vredige plekken waar ik ben geweest. De Georgiërs zijn een erg gastvrij volk, ook al spreekt zeker niet iedereen engels, ze willen je altijd zo goed mogelijk helpen. Het is een nog niet zo ontdekte cultuur, en dat maakt het alleen maar mooier. Georgië heeft heel veel natuurlijke pracht en al helemaal als je een liefhebber van bergen bent. Je kunt reizen naar de zwarte zee voor de mooie Zwartzand stranden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Georgië:

    Svanetië • Adzjarië • Imereti

    Mijn Georgië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren