Profiel | 27 Vakantiedagen.nl

Christel van der Locht

13 reviews, 21 landen bezocht, 0 waarderingen

 • Naam:
 • Leeftijd:
 • Woonplaats:
 • Lid sinds:
 • Favoriete werelddeel:
 • Favoriete land:
 • Favoriete stad:
 • Favoriete keuken:
 • Landen bezocht:

13 ervaringen van Christel van der Locht


 • 7,8

  Peru

  “Natuur, cultuur en koloniaal erfgoed”

  Geplaatst 17-04-2017, gereisd in mei 2007, 3 weken lang, bezocht met partner, groepsrondreis

  Waar we normaal zelfstandig rondreizen, hebben we voor Peru voor een groepsreis gekozen omdat we beiden geen worrd Spaans spreken. En dat is voor een zelfstandige reis door Peru toch wel heel erg handig. Wat we fantastisch vonden aan onze trip naar Peru was de enorme diversiteit van natuur en cultuur die je in korte tijd en op een relatief klein oppervlakte vindt; van de ruige kustlijn tot een enorm woestijgebied, van het Andesgebergte tot Jungle. En dit allemaal aangevuld met de boeiende Incacultuur en restanten van het koloniale verleden. De hoogtepunten voor ons waren de condors in de Colca Canyon, het Catalinaklooster in Arequipa, de homestay op het titicacameer, de treinreis van Puno naar Cusco en het verblijf in Cusco zelf en natuurlijk de Inca Trail met Macchu Pichu. Het enige waar we nuet zo enthousiast over waren is het eten; het is prima te doen maar kan (wat ons bereft) absoluut niet in de schaduw staan van de aziatische keuken.
  Tip: voor een sfeervol verblijf met tevens een bijzondere bijdrage aan het welzijn van de kinderen in Cusco zouden we het Los Ninos hotel aanraden. Dit door een Nederlandse vrouw opgezet hotel is onderdeel van een project om de allerarmste kinderen in Cusco te helpen is naast een heel bijzonder project ook een hele fijne plek om te verblijven.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Peru:

  Arequipa • Colca Canyon • Cusco

  Mijn Peru beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 7
  • Natuur: 9
  • Eten: 6
  • Stranden: N.v.t.

  0

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


 • 8,2

  Thailand

  “Super gezinsbestemming voor een eerste verre reis”

  Geplaatst 17-04-2017, gereisd in juli 2017, 3 weken lang, bezocht met familie, zelfstandig

  Na 19 jaar zijn we dit jaar weer terug gegaan naar Thailand maar nu met onze kinderen van 11 en 13 jaar. Het reizen is in die tijd met de komst van internet een stuk gemakkelijker geworden en ook is Thailand flink gemoderniseerd. Maar toch is heeft heeft het nog steeds een fijne aziatische sfeer en is daardoor perfect geschikt om onze tieners voor het eerst kennis te laten maken met iets anders dan hun vertrouwde omgeving. Samen met hen hebben we tijdens de voorbereiding gekeken wat we wilde gaan bekijken en bezoeken. Hoogtepunten voor ons waren een fietstocht door Bangkok (met Go Bangkok tours, een aanrader), een bezoek aan een olifantenkamp in Chiang Mai (niet op een olifant rijden!!), een kookcursus in Chiang Mai (Thai Farm cooking class), tuben in Khao Sok, een bezoek aan de First Monkey School in Surat Thani en het streetfood van de walking street in Khanom.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Thailand:

  Khao Sok National Park • Khanom • Chiang Mai

  Mijn Thailand beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 7
  • Eten: 9
  • Stranden: 9

  0

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • “Leukste stadje van Vietnam”

  Geplaatst 17-04-2017

  Behalve de japanse brug zijn er geen grote bezienswaardigheden in Hoi An en toch vonden we dit het leukste stadje van Vietnam. Het was met name de sfeer en het heerlijke eten wat ons zo aansprak. In de smalle straatjes hadden we regelmatig het gevoel in een openluchtmuseum te zijn beland. En om even stad uit te zijn is het genakkelijk om een fiets te huren en fiets je in no time naar het strand..

  0

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • “1001 nachten in Nahwalgar”

  Geplaatst 17-04-2017

  In de Indiaase woestijnen van Rajastan ligt het kleine woestijndorpje Nahwalgar waar we verbleven in een oud paleis van de lokale maharadja. In de smalle straatjes waan je je het decor van een film. We lopen tussen de straat verkopers door en worden ingehaald door kamelenkarren als we van Havelli naar Havelli lopen. We worden aangesproken door de de vele enthousiaste schoolkinderen die graag een praatje willen maken. Ons paleishotel (Roop Niwas Palace) met zijn mooie tuin en verkoelden zwembad is een oase van rust in dit hectische dorp.

  0

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • “Raadselachtige tekeningen en lijnen”

  Geplaatst 17-04-2017

  Na diverse boeken over de nascalijnen te hebben gelezen was het een bijzondere ervaring om ze 'in real life' te mogen aanschouwen. Je kunt ervoor kiezen om ze vanuit een toren te bekijken, maar om echt een goede indruk van de omvang van de raadselachtige tekeningen in de woestijn te krijgen kun je er beter voor kiezen om met een van de kleine vliegtuigjes over het gebied te vliegen. Het s een winderig gebied en de tekeningen worden met de vliegeltip aangewezen dus een sterke maag is absoluut een pre. Maar lukt het om je maag in bedwang te houden dan wordt je beloond met een schitterend uitzicht op de diverse tekeningen en diverse lijnen waarvan nog altijd niet bekend is hoe deze zijn ontstaan.

  0

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • “Indrukwekkende schoonheid”

  Geplaatst 17-04-2017

  Agra bezoek je vooral voor de Taj Mahal. Dit wereldberemde witte paleis is oogverblindend mooi en ondanks de drukte een bezoek meer dan waard. Het witte marmeren mausuleum is een toonbeeld van perfectie. Aan de andere zijde van de rivier ligt het rode ford vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de Taj Mahal.
  De sfeer in Agra vonden we niet zo prettig dus wat ons betreft is een kort verblijf voor een bezoek aan de Taj Mahal voldoende.

  0

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • “River Kwai, spoorbrug en watervallen”

  Geplaatst 16-04-2017

  3 volle dagen hebben we voor ons bezoek aan Kanchaburi met onze kinderen. 19 jaar geleden hebben we deze stad ook bezocht en wat is er veel veranderd. De omgeving van beroemde spoorbrug over de Kwai is veranderd van een eenvoudige bezienswaardigheid in een commerciele trekpleister. Desondanks vinden we een bezoek aan deze brug, in combinatie met een bezoek aan de militaire begraafplaats met bijbehorend museum, een must voor een inkijkje in onze Nederlandse overzeese geschiedenis. De vele graven met Nederlandse namen en veel te jonge leeftijden zijn erg indrukwekkend.
  Een minder beladen, en aan te raden activiteit in Kanchanaburi is een kano-tocht over de Kwai. Met een jeep worden we 7 kilometer verderop aan de rivier afgezet en kanoën we in een relaxt tempo door een prachtig landschap onder de warme thaise zon weer terug naar Kanachaburi.
  Een andere aanrader vinden we een bezoek aan de Erawan watervallen. Ook hier is het flink veranderd en commerciëler geworden t.o.v. 19 jaar geleden, maar ook nog steeds de moeite waard. Je kunt er voor kiezen om een (meest behoorlijk prijzige) tour te boeken in Kanchaburi of je pakt de bus in de stad die rechtstreeks in een uur naar de watervallen brengt. Deze watervallen bestaan uit 7 'etages' waar gezwommen kan worden en ieder hun eigen charme hebben. Hoger je komt, hoe natter en modderiger het pad wordt, dus het is wel een voorwaarde om goed ter been te zijn om helemaal tot de top te komen. Bij de bovenste etages bevinden zicht apen wat ook met name voor kinderen een leuke extra attratie is.

  0

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • “Nederlandse enclave in de zomer”

  Geplaatst 16-04-2017

  Het mooie meer in het noorden van Italië wordt omringt door verschillende sfeervolle Italiaanse dorpjes en heerlijke strandjes. De mooie natuur, het zonnige klimaat en heerlijke eten is al door door zeer veel mensen ontdekt en heeft tot gevolg dat met name in de zomervakantie de omgeving wordt overlopen door de vele (nederlandse) toeristen. Wij vinden de mei-vakantie een betere periode om hier naar toe te gaan omdat er dan wel al een sfeervolle bedrijvigheid heerst maar het dan nog niet zo verschrikkelijk druk is. Ook vinden we de temperatuur dan aangenamer dan in de hete zomer. Onze ervaring is ook dat de west en noordkant algemeen genomen rustiger is dan de zuid en oost kant. Nadeel is dan wel dat uitstapjes in de omgeving meer tijd kosten omdat je minder dicht vij de uitvalswegen zit.

  0

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • “Steden, natuur en tapas”

  Geplaatst 16-04-2017

  Tijdens een rondreis door Andalusië bezochten we de drie groote steden Sevilla, Cordoba en Granada, het schitterde dorpje Rhonda en sloten we af met een paar dagen aan de heerlijke kust. Op diverse plaatsen vindt je de restanten van het Moorse verleden van Andalusië. De meest bijzondere vonden we de rode moskee in Cordoba en het Alhambra in Granada. Met name het Alhambra is een 'must-see' bij een bezoek aan Andalusië en doet je bij tijd en wijle in India wanen. In Sevilla vonden we vooral de sfeer in de smalle straatjes van de gotische wijk erg leuk. Verder is daar de stierenvechtersarena de moeite van een bezoekje waard. In Rhonda is hetmogelijk om een mooie wandeling te maken naar de voet van de rivier waarvan je een schitterend uitzocht hebt over de beroemde brug die je daar vindt.
  Om een mooie rondreis af te sluiten zijn de stranden van de uid-kust altijd dichtbij; van een betaalbare optie in de omgeving van Torremolinos tot een luxere variant in de omgeving van Marbella. Voor ieder wat wils. Oftewel alle ingredienten voor een schitterende rondreis met als fantastische kers op de taart: iedere dag tapas!

  0

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • “Uros indianen en een homestay”

  Geplaatst 16-04-2017

  Met de boot vanaf Puno varen we naar 'la isla Taquille' voor een verblijf van 2 nachten. Onderweg bezoeken we een drijvend rieteiland van de Uros indianen. Ondanks dat het behoorlijk druk is met toeristen is het bijzonder te zien hoe men hier een eiland van riet heeft gecreëerd waarop men leeft.
  Op Taquille verblijven we bij een gastgezin wat een goede inkijk geeft in het dagelijkse leven van een peruaans gezin op het eiland. De vriendelijke mensen doen alles om het ons naar de zin te maken en we genieten van het contact met de gastvrije familie. Het eiland zelf heeft enkele nog authentieke dorpjes en de meest mooie zonsondergang van Peru. Absoluut het bezoek waard.

  0

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • “Ganges en geloof”

  Geplaatst 16-04-2017

  De stad Varanassi staat natuurlijk bekend om de river de Ganges en betekenis die deze heeft voor de hindoeistische bevolking. Een boottocht in de ochtend langs de vele 'ghats', geeft een bijzonder inkijkje in het dagelijkse leven aan deze heilige rivier: er wordt gebeden, gebadderd, gewassen, geofferd en zelfs gecremeerd.
  Ook is natuurlijk mogelijk om door de wirwar aan steegjes vanaf de stad de gaths te bezoeken. Met name de 'burning gaths' waar de crematies plaats vinden zijn erg indrukwekkend. Enkele zijn vanaf naastgelegen locaties te bekijken terwijl er crematies plaatsvinden.
  We vonden de sfeer na zonsondergang niet zo prettig. Ondaks dat er niets is voorgevallen voelde we ons toch niet helemaal veilig en zijn we in ons hotel gebleven.

  0

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • “Bergvolken en rijstvelden”

  Geplaatst 16-04-2017

  Onze ervaring met Sapa dateert zo'n 16 jaar geleden. We reisde van Hanoi naar Sapa met de nachttrein en verbleven daar een aantal nachten om van daaruit de de omliggende bergdorpen en markten te bezoeken. Vanuit Sapa hebben we ook diverse wandelingen tussen de rijstvelden door gemaakt waar we onderweg uitbundig begroet werden door de lokale bevolking en de vele kinderen die er rondliepen. Bij een bezoek aan een paardenmarkt in een grensdorpje waren we zelf de grootste attractie omdat we de enige toeristen waren die er rondliepen. Wij vonden Sapa en haar omgeving een bijzondere ervaring en een perfecte uitvalsbasis voor trektochten in de omgeving.

  0

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


 • 7,8

  Wales

  “Klein schotland”

  Geplaatst 16-04-2017, gereisd in mei 2015, 2 weken lang, bezocht met familie, zelfstandig

  Op 6 uur rijden van Harwich ligt een van de mooiste gebieden van Groot Brittanië; Wales. De overweldigende natuur met een perfecte combinatie van zee en bergen, de vriendelijke mensen, de vele historische bezichtigingen en de outdoormogelijkheden maken het een perfecte bestemmingen voor gezinnen met kinderen. Het onvoorspelbare weer schrikt veel mensen af, maar wij hebben in de twee keer twee weken dat we dit gebied bezocht hebben in totaal 4 dagen regen gehad.
  Met name het noorden van Wales, in het nationaal park Snowdonia, geeft je gevoel in klein Schotland te zijn beland. De schitterende natuur met de ruige bergen is overweldigend en de outdoormogelijkheden zijn eindeloos: er zijn prachtige wandelgebieden, je kunt een van de 6 paden naar de top van Mount Snowdon gaan lopen, klimmen, donwhill biken, grotten bezoeken, enz. Enz.
  En de zee altijd dichtbij. In het juiste seizoen zijn er zelfs mogelijkheden om op walvissafari te gaan. In het zuiden vind je Skomer Island; een beschermd eiland voor de kust wat maar een gelimiteerd aantal bezoekers per dag ontvangt. In het voorjaar nestelen hier 10.000 vogels waaronder o.a. de pappagaaiduiker, of puffin, zoals hij ook genoemd wordt. De aanblik van duizenden van deze schattige beesten is fantastisch. Ook in het zuiden vindt je Marloes Beach; dit prachtige ruige strand was decor in de film 'Snowwhite and the huntsman'. Een veblijf in de jeugdherberg van Marloes Sands vlakbij het strand is absoluut de moeite waard en een goede combinatie Skomer Island.
  Voor de cultuurliefhebbers zijn de vele kastelen en burchten een geweldige attractie en ook het historische spoorweg-netwerk is de moeite waard. Het (enigzinds toeristische) plaatsje Llanggollen is een mooie uitvalsbasis om de kanaalboten en paard-getrokken kanaalboten te bekijken, of er zelf een tochtje mee te maken over het beroemde aquaduct.
  Kortom, een perfecte combinatie van natuur en cultuur!

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Wales:

  Skomer Island • Devils Kitchen • Llangollen

  Mijn Wales beoordeling:

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 9
  • Eten: 6
  • Stranden: 8

  0

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren